Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AnonymousBIH

#23551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Evo i ja da se pozalim, jos jednom, na internet u večernjim terminima. Od 19h do 23h se osjećam kao da sam na BH Telecomu, ostatak vremena radi super.
crnivrag

#23552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ovi problemi sa internetom tokom vikenda su počeli otprilike kad su najavili početak pripajanja Velneta na Telemach. Inače ostalim danima internet radi bez ikakvih problema u bilo koje doba dana ili noći, a donedavno je i vikendom radio bez štekanja.

Izgleda da su preopteretili kapacitete pa kad se vikendom svi nakače dolazi do ovih ispada.
Benq

#23553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:Ovi problemi sa internetom tokom vikenda su počeli otprilike kad su najavili početak pripajanja Velneta na Telemach. Inače ostalim danima internet radi bez ikakvih problema u bilo koje doba dana ili noći, a donedavno je i vikendom radio bez štekanja.

Izgleda da su preopteretili kapacitete pa kad se vikendom svi nakače dolazi do ovih ispada.
A Velnet je tek jedan u nizu operatera sa kojima se Telemach spaja :D , cekaj da spoje HS na svoj sistem 8)
probook

#23554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Benq wrote:
crnivrag wrote:Ovi problemi sa internetom tokom vikenda su počeli otprilike kad su najavili početak pripajanja Velneta na Telemach. Inače ostalim danima internet radi bez ikakvih problema u bilo koje doba dana ili noći, a donedavno je i vikendom radio bez štekanja.

A Velnet je tek jedan u nizu operatera sa kojima se Telemach spaja :D , cekaj da spoje HS na svoj sistem 8)
Velnet stanje u udarnom terminu (subota vece) stabilno i bez problema kao i uvijek

Image

To je ta brzina koju imam

Vidicemo sta ce biti kada se konacno sve sa Telemachom uveze :)
crnivrag

#23555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
Benq wrote:

Velnet stanje u udarnom terminu (subota vece) stabilno i bez problema kao i uvijek

Image

To je ta brzina koju imam

Vidicemo sta ce biti kada se konacno sve sa Telemachom uveze :)
Nije problem u brzini već u tome što konekcija potpuno odumre na nekoliko sekundi, kad dođe brzina protoka je onolika kolika je deklarisana paketom koji koristim, međutim s tim stalnim prekidima od nekoliko sekundi nije moguće koristiti servise koji se oslanjaju na protok saobraćaja bez prekida.
fortaleza

#23556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

agent_zero wrote:Šta je ovo ovako prema Portu loše? Preveliki gubitak i gušenje...

Image
Prema Japanu iznosi oko 2 Mbps, pa čak i manje, sasvim normalno.
AnonymousBIH wrote:Evo i ja da se pozalim, jos jednom, na internet u večernjim terminima. Od 19h do 23h se osjećam kao da sam na BH Telecomu, ostatak vremena radi super.

Niste jedini, masa ljudi ima slične probleme, a evo i ja sam se žalio. Na Telemachu je da iste riješi, valjda ne misle gledati svaki dan kako se korisnici konstantno žale na brzinu u večernjem terminu i da više povećaju kapacitete mreže, nije valjda toliko zinula guzica za mjerama štednje, i ovako imaju ogroman profit.
avaks

#23557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Pokušaj Austrija ili Njemačka (ja sam preko Njemačka preskenirao i sve ok). Vrijeme postavio na automatski i ok je.
Ili možda prvo da pokušaš u opcijama staviti vremensku zonu +1 i onda će biti ok
bubiba

#23558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bubiba »

Er0l wrote:
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... %20BiH.PDF

Pretraga kanala
Na televizoru je potrebno pronaći meni za pretragu kanala i izabrati
sljedeće opcije:
• Za prijem signala potrebno je odabrati „Cable“
• Za tip signala odabrati „Digital“
• Za izbor zemlje odabrati „Other“
• Za režim pretrage izabrati “Quick”, a u polja za frekvenciju,
modulaciju i simbolsku brzinu unijeti: 610000kHz, 256QAM,
6956KS/s (polja za početnu i krajnju frekvenciju su opciona i ne
moraju biti popunjena)
• Poželjno je uključiti opciju za automatsko ažuriranje informacija,
ukoliko postoji
Drug hvala ti :thumbup:
typeOnegative

#23559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Tuborg Na Mozgu wrote:@Telemach, kada skeniram kanale na lokacija Bosna i Hercegovina TV i Modul ih pronađu međutim za svaki program izbacuje da je kodirano ili antena nije dobro uključena tj nema signala, što nije slučaj ako se skeniraju kanali na lokacija Švedska, LG TV serija 6, s time što na lokaciji švedska kada gledaš pregled programa sat ide unazad, tako piše da je neka emisija u 21 dok je po našem 22 sata.

Tako je i meni bilo , isto LG model lb650V i Svedska
Idi na Napredne postavke / OPĆENITO / DATUM I VRIJEME i postavi kao na slici i bit će ti tačan sat

Image
Reglan

#23560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Ni ovaj vikend nije dosao racun. :cry:
sencobih

#23561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Zasto na onome nota racunu kada platis u onoj poslovnici, ne pise mjesec za koji je racun plaćen? Stoji samo datum uplate, a rubrika prazna od-do. Kad bi mi neki racun bio sporan kako bih dokazao da sam platio racun? Imam priznanicu ali na njoj ne pise za koji je mjesec plaćeno.
Benq

#23562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Titlove ukljucis manuelno na daljinskom. Kod mene je LG i imam na daljinskom tipku "subtitles".
smartXL

#23563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

De nas prosvijetli, u čemu je razlika?
Telemach

#23564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ bmw740i

Pažljivo smo pročitali Vaše navode i zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili da nam se obratite. Kako bi mogli detaljnije provjeriti Vaše navode i dati Vam adekvatne odgovore ,ljubazno Vas molimo da nam dostavite potpune adresne podatke ,ime i prezime nosioca ugovora u privatnoj poruci.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#23565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@AnonymousBIH

Vaše navode smo proslijedili kolegama na provjeru.Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja.
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao naš korisnik usluga.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#23566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Tuborg Na Mozgu

Možete nam prosijediti Vaše podatke u privatnoj poruci.Neko od kolega će Vas kontaktirati kako bi Vam da adekvatne upute.
Zahvaljujemo na saradnji.

Srdačan pozdrav,
Last edited by Telemach on 18/10/2015 16:51, edited 2 times in total.
Telemach

#23567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ Reglan

Distribucija računa je još uvijek u toku.Uskoro možete očekivati Vaš račun.

Srdačan pozdrav,
smartXL

#23568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Grafika je jedno a slika je drugo. Inace sav studijski program koji rade u HD je HD. Ovo sad sa tekmom je ocito problem sa signalom, sto se da primijetit. Pa i realizaciju reprezentativnih tekmi sa Bilinog radi BHT
NediM17

#23569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Tuborg

Prenos se upoce ne radi u HD-u, a HD znak stoji samo iz razloga jer mislim da se ukljucuju iz studija u HD-u.

Pogledaj BHT HD trenutno, pa onda poredi, ili poredi kada bude utakmica reprezentacije! :!:
holowey

#23570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

@Telemach: mmds receiver mi se danas popodne dva puta sam od sebe, u toku gledanja, restartuje. Da se naviknem ili ima lijeka?
Tiger 033

#23571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

holowey wrote:@Telemach: mmds receiver mi se danas popodne dva puta sam od sebe, u toku gledanja, restartuje. Da se naviknem ili ima lijeka?
Ako ti je "Amiko" resiver ... i meni se to zna desiti...
typeOnegative

#23572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Tuborg Na Mozgu wrote:
NediM17 wrote:@Tuborg

Prenos se upoce ne radi u HD-u, a HD znak stoji samo iz razloga jer mislim da se ukljucuju iz studija u HD-u.

Pogledaj BHT HD trenutno, pa onda poredi, ili poredi kada bude utakmica reprezentacije! :!:
znači klošari iz BHT sami sebe lažu :lol: bolja je slika na SCIFI 576i nego u njih na BHT HD.
Sto se BHT tice i jest HD kad su utakmice i slika je extra , ali ostali muljaju . HD ali u kukrikama , Face TV , baš kao i Korida 6 hahahaha . TV iscitava za oba 576i :D.Za hayat ne znam jer mi ne radi. E sad kakav signal pomenute kuće salju u originalu , ne znam a nije mi ni bitno na kraju krajeva , cisto sam napisao jer me ubolo u oči :)
Last edited by typeOnegative on 18/10/2015 18:04, edited 1 time in total.
holowey

#23573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

Tiger 033 wrote:
holowey wrote:@Telemach: mmds receiver mi se danas popodne dva puta sam od sebe, u toku gledanja, restartuje. Da se naviknem ili ima lijeka?
Ako ti je "Amiko" resiver ... i meni se to zna desiti...
znaci da se naviknem? :(
bato99

#23574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

Telemachovo smeće od interneta u mostaru...čim veče konekcija padne pa dođe u nedogled...vidim da se i ostali žale ali nema odgovora :evil:
NediM17

#23575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

typeOnegative wrote:
Tuborg Na Mozgu wrote:
NediM17 wrote:@Tuborg

znači klošari iz BHT sami sebe lažu :lol: bolja je slika na SCIFI 576i nego u njih na BHT HD.
Sto se BHT tice i jest HD kad su utakmice i slika je extra , ali ostali muljaju . HD ali u kukrikama , Face TV , baš kao i Korida 6 hahahaha . TV iscitava za oba 576i :D.Za hayat ne znam jer mi ne radi. E sad kakav signal pomenute kuće salju u originalu , ne znam a nije mi ni bitno na kraju krajeva , cisto sam napisao jer me ubolo u oči :)
Face TV ima jedan logo, ali dvije verzije kanala, tj. SD i HD. Pricate svi previse napamet i napadate bez razloga. ;)
Locked