Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#23326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Webamaster Dub wrote:
Benq wrote:
A sto se tice Family paketa , svakako u njemu dolazi prosireni paket.
Dakle ako bi uzeo dodatni modul uz njega ide i prošireni paket uz onaj osnovni?
Nope , dodatni modul nema nista sa paketima , platit ces za njega kao da je to drugi stan, dakle start paket je 3KM , osnovni je 5KM , prosireni 10KM ...
Benq

#23327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Webamaster Dub wrote: Pa nisu normalni istu uslugu da plaćam 2 puta, nećemo tako dino bogami, nećemo tako...
Jbg drug tako je kako je , zvao sam da provjerim za drugaricu ,raspitao se i tako mi rekose. Dakle ti mozes uzeti koji god hoces paket , npr Trio Grande Family i jedan modul , to ces da platis 56,9KM , eh ako hoces dodatni modul za drugi tv , onda ces i kanale platiti po vazecem cjenovniku , 3-5-10... sto znaci da u slucaju ako hoces iste kanale na oba tv-a (posto family paket ima prosireni paket kanala) , placat ces 56,9 + 18KM (start-osnovni-prosireni) i izadje te 74,9KM mjesecno Family paket.

Naravno imas ti opciju da izaberes samo neki od paketa kanala za drugi modul , ne mora biti sve isto kao na prvom modulu.
avaks

#23328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

25KM je jednokratno zamjena resivera za modul. Imaš kanale kao i na resiveru odnosno uključeno u paket.
Sve ostale kombinacije, resiver-modul, modul-modul, 3 modula, za svaki sljedeći plaćaš koje kanale hoćeš i to je to, nema pametovanja.
Primjera radi:
Imaš Trio Grande Family koji uključuje prošireni paket, imaćeš ga na resiveru, nećeš doplaćivati ništa jer je uključeno u paket. Odlučio si zamijeniti resiver za modul, potpišeš novi ugovor ili uzmeš neki skuplji paket i onda poklanjaju modul (resiver ti uzmu), ili jednokratno platiš 25KM (što sam ja uradio) i ne produžiš ugovor niti plaćaš išta dodatno. S modulom iste kanale imaš i ne doplaćuješ ništa, znači prošireni i to je to.
Ako hoćeš još jedan modul, na drugi TV, nemaš opciju kao s resiverom da plaćaš 3,5KM pa imaš sve kanale nego recimo za start paket 3KM ili prošireni moraš plaćati 10KM i to ti je to. Evo cjenovnik:
http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

Fakat ne znam što se komplikuje toliko, kome se ne sviđa neka ostane na resiveru i ćao. Ako hoćeš za 3,5KM ima D3 kuća i imaš dva resivera sa istim kanalima.
kakaljin

#23329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

@telemach

Pitanje: Koliko cu placati pretplatu na duo net grande extra sa 3 cam modula? Jeli cijena 65,90 KM + 6 KM dva modula ili je neka druga cijena? Svi kanali na sva 3 modula
kakaljin

#23330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Webamaster Dub wrote:
kakaljin wrote:@telemach

Pitanje: Koliko cu placati pretplatu na duo net grande extra sa 3 cam modula? Jeli cijena 65,90 KM + 6 KM dva modula ili je neka druga cijena? Svi kanali na sva 3 modula
odgovorio ti čovjek iznad
To je nagadjanje, a kada @telemach odgovori to je zvanicno.
nekkem

#23331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

kakaljin wrote:
Webamaster Dub wrote:

Nije nagađanje nego ono što telemach nudi kao uslugu i što su već nekoliko puta i sami napisali ovdje, samo raja ne čita starije postove.
Kralj Tvrtko I.

#23332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Samo da pohvalim Telemach podrsku na forumu, kao i njegove kolege u Sarajevu.
Jeste da im je jedini problem "serviseri" koji nisu bas obuceni sa novim tehnologijama ali sto se tice telefonske i podrske putem foruma, maila i sl. svaka cast. Uradite obuku servisera na terenu, prosirite se na cijelu teritoriju BiH i bicete najjaci.
avaks

#23333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

kakaljin wrote:
Webamaster Dub wrote:

Jbt ovo ko nuklearna fizika da je... Plaćaš cijenu za duo net grande extra koliko god je (79,9KM osim ako nisi u ovoj akciji), za prvi modul sam ti rekao kako stvari stoje, ako prelaziš na skuplji paket dobiješ ga za dž, ako ne, zamjena resivera 25KM.
Druga dva modula plaćaš dodatno kanale koje hoćeš, znači da bi imao sve kanale na sve tri modula plaćaš:
79,9KM paket (uključen taj prvi modul), drugi modul - prošireni paket 10KM+ HBO Premium 12KM, treći modul - prošireni paket 10KM + HBO Premium 12KM.
Sve zajedno: 79,9KM + 22KM + 22KM = 123,9KM mjesečno (ne računajući akcije uz koje je sve jeftinije).
Pogledaj cjenovnike i ne treba ti nikakva gatara niti Telemach da ti to sabira ili?!
Ako hoćeš 3 resivera i sve kanale plaćaš 79,9KM paket + 3,5KM D3 kuća odnosno 83,4KM mjesečno za sve pa ti vidi šta ti se isplati!
typeOnegative

#23334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

jel se kome ko ima modul i pravio je svoju listu i raspored kanala danas poremetilo sve ? Danas sam povilenio , jučer sam potrošio nekoliko sati da napravim kako mi paše , danas upalim TV i ko da nisam ništa ni radio aaaaaaaaa :-x
sad moram sve ponovo , nadam se zadnji put

Telemach , da niste radili kakav refresh programa ili tako nešto , jer je sve drugačije nego što je jučer bilo nakon što sam preskenirao TV ? i brate mogao bi biti malo smisleniji raspored kad se programi poslože ko na analognoj ili na risiveru , regionalni pa filmski pa ovi pa oni , a ne ovo , mtv pa sk , pa dokumentarni a pa neki regionalni
supercali

#23335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

1 stavim rai 2 stavim hustler 3 dorcel 4 private 5 pink erotic ostalo kako je poredano svejedno mi :mrgreen:
typeOnegative

#23336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

supercali wrote:1 stavim rai 2 stavim hustler 3 dorcel 4 private 5 pink erotic ostalo kako je poredano svejedno mi :mrgreen:
:thumbup:
hahahaha dobar dobar
Benq

#23337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

supercali wrote:1 stavim rai 2 stavim hustler 3 dorcel 4 private 5 pink erotic ostalo kako je poredano svejedno mi :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :D
pepeljara

#23338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

hahaha :D
avaks

#23339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ma ja konto da redam i na kraju odustao baš zbog takvih stvari :D
Da ne bih gubio par sati svaki put, listu favorita koji se prate i ćao. A vala poredano je i kod mene s brda s dola. Prvi mi je B92 info koliko sam upratio, valjda je po frekvenciji prvi :lol:
supercali

#23340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Kad su ukidali sct ja sam plako ko ona za merkatorom
seketa88

#23341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seketa88 »

Kad možemo očekivati da Telemach ubaci svoje pakete na VKT :?:
typeOnegative

#23342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Webamaster Dub wrote:
avaks wrote:Ma ja konto da redam i na kraju odustao baš zbog takvih stvari :D
Da ne bih gubio par sati svaki put, listu favorita koji se prate i ćao. A vala poredano je i kod mene s brda s dola. Prvi mi je B92 info koliko sam upratio, valjda je po frekvenciji prvi :lol:
šta ima veze kakav je raspored kanala, ja samo znam da su crtani od 170-174, SCIFI 58, HBO HD i Cinemax od 320-324 i SK ostalo i ne gledam
Eee kolega , nema meni ali imaju neki koji su mi zbog toga popili krv na slamku jučer kad je ugrađeno :D
typeOnegative

#23343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

hahahaha baš tako
Još kad rekoše danas kako opet nije poslagano a juče se ****** s tim dva tri sata aaaaaaaaa htio sam iscjepat i TV i modul :D
badmir

#23344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by badmir »

Webamaster Dub wrote:jel neko zna hoće li biti zatamnjenje na RTS_ovima da pogledam tekmu albanija-srbija?

Izgleda da ce biti utakmica na PTPC
Maharadza

#23345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

badmir wrote:
Webamaster Dub wrote:jel neko zna hoće li biti zatamnjenje na RTS_ovima da pogledam tekmu albanija-srbija?

Izgleda da ce biti utakmica na PTPC
Živio Guardian i slobodarCka šumSka zauvijek - Pederacija dok mora! :oops:

:mrgreen:
kakaljin

#23346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:
kakaljin wrote:
Webamaster Dub wrote: odgovorio ti čovjek iznad
Jbt ovo ko nuklearna fizika da je... Plaćaš cijenu za duo net grande extra koliko god je (79,9KM osim ako nisi u ovoj akciji), za prvi modul sam ti rekao kako stvari stoje, ako prelaziš na skuplji paket dobiješ ga za dž, ako ne, zamjena resivera 25KM.
Druga dva modula plaćaš dodatno kanale koje hoćeš, znači da bi imao sve kanale na sve tri modula plaćaš:
79,9KM paket (uključen taj prvi modul), drugi modul - prošireni paket 10KM+ HBO Premium 12KM, treći modul - prošireni paket 10KM + HBO Premium 12KM.
Sve zajedno: 79,9KM + 22KM + 22KM = 123,9KM mjesečno (ne računajući akcije uz koje je sve jeftinije).
Pogledaj cjenovnike i ne treba ti nikakva gatara niti Telemach da ti to sabira ili?!
Ako hoćeš 3 resivera i sve kanale plaćaš 79,9KM paket + 3,5KM D3 kuća odnosno 83,4KM mjesečno za sve pa ti vidi šta ti se isplati!
Zaboravio si HD paket, znaci jos bi platio dodatno 16 KM, tj ukupno bi placao 139,90 KM da bi gledao isti paket na tri tv-a sa modulima :!: :!: :!: :!: :!:
plus 75 KM dati uz prvi racun instalaciju 3 modula

Ako je tako pa oni nisu normalni
NediM17

#23347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

typeOnegative wrote:jel se kome ko ima modul i pravio je svoju listu i raspored kanala danas poremetilo sve ? Danas sam povilenio , jučer sam potrošio nekoliko sati da napravim kako mi paše , danas upalim TV i ko da nisam ništa ni radio aaaaaaaaa :-x

Telemach , da niste radili kakav refresh programa ili tako nešto , jer je sve drugačije nego što je jučer bilo nakon što sam preskenirao TV ? i brate mogao bi biti malo smisleniji raspored kad se programi poslože ko na analognoj ili na risiveru , regionalni pa filmski pa ovi pa oni , a ne ovo , mtv pa sk , pa dokumentarni a pa neki regionalni
Da mi je ko pricao da cu stati u odbranu Telemach-a ne bih vjerovao... Ali vidim da ih u zadnjih par stranica raja stalno maltretira oko nekih gluposti vezano za modul, a koje nemaju veze sa modulom.

Opet moram napisati, shvatite jednu stvar. Telemach je samo odgovoran da vam isporuci signal i da njihov modul taj signal dekodira. Dakle, ako vam TV sporo salta kanale, ne mozete uci u listu, vidite samo trenuti sadrzaj EPG-a, ne mozete napraviti listu kanala, ili nesto deseto, to nema nikakve veze sa Telemach-om, nego samo i iskljucivo sa vama i vasim TV-om.

I evo da ti odgovorim kod mene se kanali nisu pomakli, dakle definitivno nije do Telemach-a.
Maharadza

#23348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

NediM17 wrote:
typeOnegative wrote:jel se kome ko ima modul i pravio je svoju listu i raspored kanala danas poremetilo sve ? Danas sam povilenio , jučer sam potrošio nekoliko sati da napravim kako mi paše , danas upalim TV i ko da nisam ništa ni radio aaaaaaaaa :-x

Da mi je ko pricao da cu stati u odbranu Telemach-a ne bih vjerovao... Ali vidim da ih u zadnjih par stranica raja stalno maltretira oko nekih gluposti vezano za modul, a koje nemaju veze sa modulom.

Opet moram napisati, shvatite jednu stvar. Telemach je samo odgovoran da vam isporuci signal i da njihov modul taj signal dekodira. Dakle, ako vam TV sporo salta kanale, ne mozete uci u listu, vidite samo trenuti sadrzaj EPG-a, ne mozete napraviti listu kanala, ili nesto deseto, to nema nikakve veze sa Telemach-om, nego samo i iskljucivo sa vama i vasim TV-om.

I evo da ti odgovorim kod mene se kanali nisu pomakli, dakle definitivno nije do Telemach-a.
Ma raja jednostavno ne konta da MODUL NIJE ISTO ŠTO I RESIVER tj. modul samo OTKLJUČAVA kanale dok je za SVE OSTALO isključivo TV "odgovoran"! Naravno, ovdje su sada u prednosti oni sa smartTV uređajima a koje naravno ne možeš porediti sa starijim telkama! :P
shandrprcSA

#23349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Maharadza wrote:
NediM17 wrote:

Ma raja jednostavno ne konta da MODUL NIJE ISTO ŠTO I RESIVER tj. modul samo OTKLJUČAVA kanale dok je za SVE OSTALO isključivo TV "odgovoran"!
bas i ne otkljucava iako bi trebao...

Image
AnonymousBIH

#23350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

I meni stigao modul, sve za 10. Brojevi kanala su isti kao i na resiveru, tako da ... Definitivno brže, bolje i kvalitetnije.
Locked