Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
supercali

#22951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

AnonymousBIH wrote:@alkos: Vidim pišete da je DVB-T za analogne kanale, a DVB-C za digitalne?!
@supercali: i jedno i drugo je i za analogne i za digitalne

I jedno i drugo je za digitalne kanale, za analogne se koristi analogni tuner koji se, većinom, standardno nalazi u svim televizorima od postanka.
kao sto rekoh ranije mijesa se pojam signal i kanal
to koji sve tuneri imaju u tv-u sta koji radi i kako koji radi zaista ne treba objasnjavati jer vecinu i ne zanima tako da je bespotrebno to pojasnjavati u detalje
Benq

#22952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tuitamo wrote: Momak, ovdje ti na pamet pričaš. Ja sam bio višegodišnji korisnik HS HD resivera a od prije 8 mjeseci zamijenio za modul. Tu ima razlike nebo i zemlja jer su svi HS-ovi resiveri obično smeće, baš kao i integrisani softver.

Dio u kojem ti na pamet pričaš je korištenje Telemach resivera kojeg koristim u drugom stambenom objektu i koji je sasvim pristojan, sa veoma rijetkim problemima i nedostacima.

DTV kanale imam priliku gledati bez modula i nema velike razlike, vidjeću kako će ostali kanali izgledati kad stigne modul, pogotovo mislim na HD.
Eh pa momce ja opet ne pricam nista sto nisam vidio , drug je nedavno uzeo Trio Grande Family , donijeli mu resiver i telefon , sve fino setovali i otisli , ali dzaba mu , opet slika ostrija na mom tv-u sa modulom. Istina je da su HS resiveri bili smece pa je prelazak na modul bio veliki korak naprijed , ali opet ni Telemach resiveri ne mogu parirat modulima.

Kad ti stigne modul , uporedi sliku sa resiverom, a puno ovisi i o samom tv-u.
Maharadza

#22953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Benq wrote:
tuitamo wrote: Momak, ovdje ti na pamet pričaš. Ja sam bio višegodišnji korisnik HS HD resivera a od prije 8 mjeseci zamijenio za modul. Tu ima razlike nebo i zemlja jer su svi HS-ovi resiveri obično smeće, baš kao i integrisani softver.

Dio u kojem ti na pamet pričaš je korištenje Telemach resivera kojeg koristim u drugom stambenom objektu i koji je sasvim pristojan, sa veoma rijetkim problemima i nedostacima.

DTV kanale imam priliku gledati bez modula i nema velike razlike, vidjeću kako će ostali kanali izgledati kad stigne modul, pogotovo mislim na HD.
Eh pa momce ja opet ne pricam nista sto nisam vidio , drug je nedavno uzeo Trio Grande Family , donijeli mu resiver i telefon , sve fino setovali i otisli , ali dzaba mu , opet slika ostrija na mom tv-u sa modulom. Istina je da su HS resiveri bili smece pa je prelazak na modul bio veliki korak naprijed , ali opet ni Telemach resiveri ne mogu parirat modulima.

Kad ti stigne modul , uporedi sliku sa resiverom, a puno ovisi i o samom tv-u.
Itekako bitna stavka! Nemoguće porediti na 2 različita TV-a, čak i ako je isti tv u pitanju, i kalibracija (još jedna stavka) mora biti ista na oba tv, tek onda možeš porediti! Lično sam gledao BHT HD na digitali "direktno" preko kabla (bio otključan, ne znam da li je još uvijek) kao i preko resivera - razlike nisam vidio (subjektivno mišljenje), mada ionako moduli najveću prednost donose u šaltanju kanala i daljinskom manje! :thumbup:
AnonymousBIH

#22954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Ukoliko je kvalitetniji tuner na tv od tunera u resiveru, a s obzirom da je projekcija lišena hdmi kabla, kvalitet slike mora biti bolji. Nevješto oko sigurno neće razlikovati, jer su u pitanju nijanse.
NediM17

#22955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Webamaster Dub wrote:Što se tiče šaltanja kanala puno sporije nego na resiveru, što se tiče slike bolja definitivno nego na resiveru.
To sto ti sporije salta nema veze ni sa Telemach-om ni sa CI modulom nego iskljucivo sa TV-om.
Benq

#22956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Webamaster Dub wrote:Što se tiče šaltanja kanala puno sporije nego na resiveru, što se tiče slike bolja definitivno nego na resiveru.
Meni saltanje izmedju kanala traje tacno dvije sekunde.
Maharadza

#22957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

NediM17 wrote:
To sto ti sporije salta nema veze ni sa Telemach-om ni sa CI modulom nego iskljucivo sa TV-om.
Upravo to hoću da kažem, sve ovisi o TV-u i integrisanom tuner-u! ;-)
probook

#22958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

To vam sve zavisi od kvaliteta tv. Bojim se da ne nalozite raju pa da ne dobiju losije nego sto su ocekivali. Ne radi isto na tv-u od 300 KM i na tv-u od 1200-2000 KM.
shandrprcSA

#22959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

ja platio 1199KM, hoce li valjati? :D
djes_ba

#22960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djes_ba »

telemach molim pojasnjenje
ako imam duo grande paket (sa prosirenim paketom) + dodatni resiver sa osnovnim paketom koliko cu platti da zamjenim samo dodatni resiver za modul??
Hvala
Kralj Tvrtko I.

#22961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

platit ces 25 KM ;)

@Telemach i ostali:

Poslao sam porukom svoje pitanje direktno podrsci sa forma a evo da pitam i vas forumase, sta mislite jel posteno da Telemach trazi od mene da prosirim svoj postojeci Trio Grande pakaet kako bi dobio Modul za 1 km?
Samo da dodam da licno ja imam 3 prikljucka telemach usluga na tri razlicite adrese... :)

Hvala na odgovorima.
Mehemed
Vozim: automobil

#22962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Telemach wrote:@ Mehemed
@ DON_eARL

Vaš upit je proslijeđen na provjeru. Ljubazno ćemo Vas zamoliti za malo strpljenja.
Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav
Ima sada kanal, ali nema prevoda, sad je prevod problem, kad god prebacim nema prevoda, znači nema ga nikako ni na jednoj emisiji.
Mehemed
Vozim: automobil

#22963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ne koristim digitalnu, imam CRT TV, nema smisla da prelazim na digitalnu kada CRT ima malu rezoluciju ekrana i kvalitet je zbog toga dobar, ne rasteže se video, zato mora biti neka druga solucija, bili su titlovi do prije neki dan prije nego je nestalo kanala.
afafaf

#22964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afafaf »

Koliku ste halabuku stvorili u vezi tog modula ocekivao sam da ima neke opcije nevidjene korisnicima presmijesnih resivera. Kad ono daljinski manje i vise prostora na komodi jedine prednosti :lol: :lol:
supercali

#22965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

afafaf wrote:Koliku ste halabuku stvorili u vezi tog modula ocekivao sam da ima neke opcije nevidjene korisnicima presmijesnih resivera. Kad ono daljinski manje i vise prostora na komodi jedine prednosti :lol: :lol:
ima tu jos prednosti al ne vrijedi objasnjavati toliko kad mnogi ne kontaju to
jbg ako ti neko kaze da je bolja kompresija veci bandwith bolji fokus veci momenat i sl sta to tebi znaci ako ne znas
tuitamo

#22966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tuitamo »

afafaf wrote:Koliku ste halabuku stvorili u vezi tog modula ocekivao sam da ima neke opcije nevidjene korisnicima presmijesnih resivera. Kad ono daljinski manje i vise prostora na komodi jedine prednosti :lol: :lol:
definitivno si u pravu, k'o mala djeca, sam se sebi smijem maloprije, kad skontaš, isti kanali, ista slika, sve isto, komoda prazna :lol: :lol:
pepeljara

#22967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

tuitamo wrote:
definitivno si u pravu, k'o mala djeca, sam se sebi smijem maloprije, kad skontaš, isti kanali, ista slika, sve isto, komoda prazna :lol: :lol:

Prazna uticnica, taman sad telefon da se puni, onako morao 2 metra dalje, hahahaha

neka bolje je bez rec def.
ElRe

#22968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Kralj Tvrtko I. wrote:platit ces 25 KM ;)

@Telemach i ostali:

Poslao sam porukom svoje pitanje direktno podrsci sa forma a evo da pitam i vas forumase, sta mislite jel posteno da Telemach trazi od mene da prosirim svoj postojeci Trio Grande pakaet kako bi dobio Modul za 1 km?
Samo da dodam da licno ja imam 3 prikljucka telemach usluga na tri razlicite adrese... :)

Hvala na odgovorima.
Jeste
Er0l

#22969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Er0l »

@Telemach hvala na brzoj reakciji i zamjeni modula. Jedina zamjerka je tih famoznih 25KM, jer sam prije 2-3 mjeseca potpisao ugovor Trio Grande Family na 24 i ponuda da aktivram HD paket za 8KM mjesecno kako bi dobio modul za 1KM (8*6=48KM) i nije ponuda.

Bilo kako bilo prezalio sam 25KM, ako nista zbog uredjaja manje, slobodne uticnice i jednog daljinskog.

Brzina saltanja kanala zavisi od samog TV-a i meni je brze nego na risiveru.

Kvaliteta slike kod mene je znacajno bolja, ali i to dosta zavisi i od TV-a i njegovih mogucnosti.

Ako nista sa modulom bar necete primati one dosadne poruke :)
shandrprcSA

#22970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Znaci, iako si pod ugovorom placa se 25KM? Ljepota...
djes_ba

#22971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djes_ba »

Kralj Tvrtko I. wrote:platit ces 25 KM ;)

@Telemach i ostali:
Hvala na odgovorima.
znaci ako sad placam 43 km , 40 duo paket i ove 3 idu na koristenje dodatnog resivera ,ako uzmem HD paket (znaci dobit ce 5 KM vise svaki mjesec u odnosu na stari racun)
prema ovome placacu 48 KM ako potpisem na godinu jer modul je besplatan mjesecno ili
i nekontanm kako da potpisem ponovo ugovor na godinu kad sam nedavno produzio ugovor
hvala
pepeljara

#22972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Webamaster Dub wrote:
Er0l wrote:@Telemach hvala na brzoj reakciji i zamjeni modula. Jedina zamjerka je tih famoznih 25KM, jer sam prije 2-3 mjeseca potpisao ugovor Trio Grande Family na 24 i ponuda da aktivram HD paket za 8KM mjesecno kako bi dobio modul za 1KM (8*6=48KM) i nije ponuda.

Bilo kako bilo prezalio sam 25KM, ako nista zbog uredjaja manje, slobodne uticnice i jednog daljinskog.

Brzina saltanja kanala zavisi od samog TV-a i meni je brze nego na risiveru.

Kvaliteta slike kod mene je znacajno bolja, ali i to dosta zavisi i od TV-a i njegovih mogucnosti.

Ako nista sa modulom bar necete primati one dosadne poruke :)
kome si platio tih famoznih 25KM jer ja nisam platio ništa, niti onaj monter što dolazi ima pravo da ti naplati bilo šta, on samo instalira i da ti ugovor na potpis, ne plaćaš ništa.
docice na racun naredni :D no sikiriki
Er0l

#22973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Er0l »

Kad su me zvali za modul receno je 25KM ili da uzmem HD paket na 6 mjeseci po 8KM i onda modul kosta 1KM.

Znaci ocekujem na narednom racunu tu stavku.

Samo mislim da za one koji imaju 24mj ugovor potpisan su mogli ovo napraviti jeftinije.
pepeljara

#22974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Er0l wrote:Kad su me zvali za modul receno je 25KM ili da uzmem HD paket na 6 mjeseci po 8KM i onda modul kosta 1KM.

Znaci ocekujem na narednom racunu tu stavku.

Samo mislim da za one koji imaju 24mj ugovor potpisan su mogli ovo napraviti jeftinije.

Ma da :D
Mada treba koristiti i ostale benefite jer Telemach se vodi zapadnjackim modelom - Loyality program :)
Tako da za razliku od bitchenta i moja tv (gdje je loyality -20%) ovdje se moze fino proci.
Ja sam dobio 6Mj gratis HD paket za produljenje ugovora: )
Magarece_godine

#22975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Ja za novi ugovor dobio hd paket i deset maraka manji racun 6 mjeseci....
Locked