Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#22451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

MMDS ti je wireless tehnologija prika, de se malo saberi :lol:
Veća je pljačka naplaćivati 5Mb po 20KM :mrgreen: Što kaže kolega, ponuda iz 90tih je na drugoj temi :run:
Maharadza

#22452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

AnonymousBIH wrote:
belami1111 wrote:Upalili se ko kutnjaci !!! :skoljka:
:mrgreen: :kiss:
Goti tema odbrambeni mehanizam reagira. :thumbup:
Druze, mi imamo tehnickih problema sa sofisticiranom tehnologijom, rasprava o providerima i njihovim brzinama i ponudom iz 90-tih godina je na drugom topicu.
Image

:lol: :thumbup:
Benq

#22453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

belami1111 wrote: Ja lopova kradu državu na sve načine
Krasti od lopova nije grijeh :). Ne moze niko krasti vise od Telecoma , jadnije "ponude" a vecih cijena nema na dunjaluku.. Ali razumijem te prijatelju , treba frustracije negdje istresti :D
fortaleza

#22454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

belami1111 wrote:Želim toliko je njesra da nemogu dalje id Sarajeva dobaciti. Kad pikriju barem 3/4 BiH može ih se nszvati ozbiljnim. I kod njih je BiH od čaršije do Ilidže.
Jebeš otovajdera koji se hvali udlugom a pokriva 3% teritorije države.
Zato je žešće srsnje
Čekaj, pa je li to utječe na tebe, nisu ti dostupne Telemachove usluge?

Ako jesu ovo je samo traženje dlake u jajetu. Jer ne žališ se na ponudu ili uslugu.

Inače, oni nisu dužni pokriti svaki kutak u državi, privatni operater kojima se ne isplati pokriti svako selo niti su dužni ići u gubitak da bi to isto napravili. S druge strane državni operateri su financirani od strane nas od samog početka i moraju pružiti uslugu gotovo svugdje i to nisu stvari koje se trebaju uspoređivati niti se žaliti na isto. U svakom slučaju, po prvi put Telemach je pokrio cijelo Sarajevo i Mostar, Zenicu, Travnik, Jablanicu, Konjic, Čapljinu, Čitluk, Kiseljak, Bugojno, Brezu, Novi Travnik, Visoko, Kakanj te još par mjesta. Mislim da je više od 3%.
belami1111

#22455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by belami1111 »

I kako ste došli do ovih mjesta ? Tipčno Srbijanski krađom manjih provajdera kroz voćnjake i puteljke .
Koliko Telemah ima uposlenih , na koliku su plaću prijavljeni i koliko sati dnevno rade ?
probook

#22456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

...nije bolest sve sto boli - sta drugo reci :D
kakaljin

#22457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fortaleza wrote:
belami1111 wrote:Želim toliko je njesra da nemogu dalje id Sarajeva dobaciti. Kad pikriju barem 3/4 BiH može ih se nszvati ozbiljnim. I kod njih je BiH od čaršije do Ilidže.
Jebeš otovajdera koji se hvali udlugom a pokriva 3% teritorije države.
Zato je žešće srsnje
Čekaj, pa je li to utječe na tebe, nisu ti dostupne Telemachove usluge?

Ako jesu ovo je samo traženje dlake u jajetu. Jer ne žališ se na ponudu ili uslugu.

Inače, oni nisu dužni pokriti svaki kutak u državi, privatni operater kojima se ne isplati pokriti svako selo niti su dužni ići u gubitak da bi to isto napravili. S druge strane državni operateri su financirani od strane nas od samog početka i moraju pružiti uslugu gotovo svugdje i to nisu stvari koje se trebaju uspoređivati niti se žaliti na isto. U svakom slučaju, po prvi put Telemach je pokrio cijelo Sarajevo i Mostar, Zenicu, Travnik, Jablanicu, Konjic, Čapljinu, Čitluk, Kiseljak, Bugojno, Brezu, Novi Travnik, Visoko, Kakanj te još par mjesta. Mislim da je više od 3%.
Telemach nije pokrijo cijelo Sarajevo jer ga nema u svim ulicama.
Benq

#22458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

belami1111 wrote:I kako ste došli do ovih mjesta ? Tipčno Srbijanski krađom manjih provajdera kroz voćnjake i puteljke .
Koliko Telemah ima uposlenih , na koliku su plaću prijavljeni i koliko sati dnevno rade ?
To ti vodi racuna tamo u lopovskom telecomu gdje su svi zaposleni SDA (sestrici daidzici amidzici) pa im slobodno daj da te nategnu za bijednih 5Mbps i cijenu od 60+KM ni za sta PatriJotski :thumbup: .

Sta drugo ocekivati .. nego da se temi , koju vodi Telemach-ov support i pomaze ljudima , prikljuci jedan trol koji ce ih pljuvati i vrijedjati jer ne mogu dobiti ni upola takvu uslugu kod svog "domaceg" providera tkz "bhtelecom-a" , nego ce sve vrijeme neosnovano pisati da je telecom bolji od sviju na planeti ... suvisno je dalje i komentarisati..
pepeljara

#22459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telemah broj 1 :)

Juce na forumu prijavio gresku, juce dosao lik rijesio problem, uz osmijeh, dobar dan.
Sve pohvale.

Elem pitanje za @Telemach.

Mogul se prijaviti za testno CI kartice? :=)

Vas vjerni kupac.
Telemach

#22460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@pepeljara

Zainteresirani će biti blagovremeno obaviješteni o svim izmjenama u ponudi usluga kompanije Telemach.
Zamolit ćemo Vas za samo još malo strpljenja.
Zahvaljujemo se na saradnji.

Srdačan pozdrav,
probook

#22461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Od jutros Velnet stranica offline :) Da li je to neki redizajn stranice :D

EDIT: Otvorio stranicu preko ip, zanimljivo obavjestenje http://31.185.127.33/obavjesti/post/oba ... emu-velnet
fortaleza

#22462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

kakaljin wrote:
fortaleza wrote:Čekaj, pa je li to utječe na tebe, nisu ti dostupne Telemachove usluge?

Zajedno s HS-om može se reći da je pokrio cijeli grad, ipak se to kabelski operater. Što ćemo reći za prijašnju ponudu prije Telemacha, kad je sve išlo divlje, milijun kablovskih operatera u državi?
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#22463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by A1fa »

Ja ne kontam jednu stvar, nagovorise me sa Telekoma da predjem na Telemach prije 3-4 mjeseca. Bila je neka reklama tada, 6 mjeseci nesta u pola cijene za Trio grand pakete(uzmem ja Family), uzmem 2 ona recivera da HD na dvije televizije imam.

Eh sad, prvo sto ne kontam je da mi je tad objasnjeno da je regularna cijena 49km + 3 km sto sam dodatni reciver uzeo (ugovor na 2 godine).
Prvih 6 mjeseci (kako sam mislio da sam shvatio) je trebalo da placam samo 50%, medjutim meni ni jedan racun nije bio ispod 42 KM + potroseni telefon? Koliki ce mi biti regularni racun (ne racunajuci potrosnju telefona) za Trio grande Familiy kada mi istekne tih 6 mjeseci?

Druga stvar koja me jos vise zivcira. Ja TV slabo gledam, Internet im je Extra i zbog toga sam i presao, ali ga gledaju moji ukucani. Takodjer sam mislio da sam shvatio da u tih 6 mjeseci imam sve pakete otkljucane. Medjutim nakon mjesec dana sve osim osnovnog Paketa je bilo zakljucano na oba TV-a. Ali preko D3 aplikacije i dalje na mobitelu normalno ulazim i gledam i one kanale koje na TV-u ne mogu??
Telemach

#22464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@A1fa

Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke, kako bi Vam detaljno objasnili sve detalje vezano za ponudu koju ste izabrali.
Zahvaljujemo se na saradnji.

Srdačan pozdrav,
kakaljin

#22465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fortaleza wrote:
kakaljin wrote:
fortaleza wrote:Čekaj, pa je li to utječe na tebe, nisu ti dostupne Telemachove usluge?

Zajedno s HS-om može se reći da je pokrio cijeli grad, ipak se to kabelski operater. Što ćemo reći za prijašnju ponudu prije Telemacha, kad je sve išlo divlje, milijun kablovskih operatera u državi?
Slazem se da je prije islo divlje i da su se operateri podjelili pod dijelovima grada i nisu ulazili na tudju teritoriju. Da su se operateri izmjesali i da su svi bili dostupni svugdje sada bi svi imalu puno boje usluge i manje cijene jer bi se borili za korisnike, a ne ko sada svako je imao monopol na svom podruciju. Ni sada nece biti nesto bolja situacija kada Telemach preuzme HS-a, jer opet ostajes na jednom kablovskom operateru, a u zavisnosti od tehnicke mogucnosti i BHtelecomu sa mogucnoscu biranja kompletne usluge.

Tako da se nadam da ce telemach kada preuzme HS-a objediniti obje ponude kanala od oba i da ce u ponudi imati sve kanale koja imaju prava da se emituju u BiH.
Dzontra_Volta

#22466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

kakaljin wrote:
Tako da se nadam da ce telemach kada preuzme HS-a objediniti obje ponude kanala od oba i da ce u ponudi imati sve kanale koja imaju prava da se emituju u BiH.
Zavisi i to od nekakvih odnosa Telemacha i vlasnika Arenasport kanala. Mislim da su tu blago rečeno narušeni odnosi i da, isto kao što Telemach ne da SK kanale drugima, tako ni ovi ne žele da daju Telemachu Arene. Odnosno može, ali za ogromnu lovu.
dembele

#22467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Vec prezvakana tema vezano za Arena sport kanale. Kao sto je to bio slucaj i sa drugim kablovskim operaterima koje je kupio Telemach, Arena sport kanali idu samo do isteka ugovora. Ako se bude nesto napravilo u sto cisto sumnjam, to ce biti na globalnom nivou, a ne ovako pojedinacno.
probook

#22468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

probook wrote:Od jutros Velnet stranica offline :) Da li je to neki redizajn stranice :D

EDIT: Otvorio stranicu preko ip, zanimljivo obavjestenje http://31.185.127.33/obavjesti/post/oba ... emu-velnet
Da sam sebe citiram :D Za sada nema jos nikakvih promjena u programskoj semi :-?
doff

#22469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Programsku šemu će vam postepeno mijenjat prema nekom planu, ako ste u ponudi imali digitalnu televiziju i koristili stb
probook

#22470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

doff wrote:Programsku šemu će vam postepeno mijenjat prema nekom planu, ako ste u ponudi imali digitalnu televiziju i koristili stb
Digitalu imam i CI modul :)
AnonymousBIH

#22471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Najjaci su mi ovi sto potenciraju kako se polazu kablovi, koliko ljudi radi, koliko je pokriveno, gdje idu pare itd. Ljudi, zaboli me za sve to i mnogo više, mene interesuje moja usluga, njen kvalitet i cijena iste, i mislim da je tako svakog normalnog, a sve ostalo ... :?
kakaljin

#22472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

AnonymousBIH wrote:Najjaci su mi ovi sto potenciraju kako se polazu kablovi, koliko ljudi radi, koliko je pokriveno, gdje idu pare itd. Ljudi, zaboli me za sve to i mnogo više, mene interesuje moja usluga, njen kvalitet i cijena iste, i mislim da je tako svakog normalnog, a sve ostalo ... :?
To sviju interesuje,

Ali da ima mogucnost da bira operatera, ali vecina korisnika je osudjena da ima mogucnost samo jednog operatera. Pa je tim sodjen da misli da je ta usluga najbolja jer nema mogusnost isprobati drugu uslugu, a da ima mogucnost vjerovatno bi se svi operateri utrkivali da ponude sto kvalitetnije za sto moguce manju cijenu da bi privukli korisnika od drugog operatera.
aura lajt

#22473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aura lajt »

ako ovo cita onaj ciko koji ce nam veceras zatamnit HRT prenos tekme, nek mu se "omakne" da to ne ucini :D
bato99

#22474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

Hocete li prestat me maltretirat sa ovim svakodnevnim porukama da uzmem vas telefon?...evo cijelo ljeto cim upalim tv doceka me hebena vasa poruka...ovo je silovanje postojecih korisnika da predu na veci paket...ne zelim vas telefon i od...... u skokovima...nezadovoljan sam sa vasim internetom i tv i jos mi treba da mi ni telefon ponekad ne radi,nema sanse
micho_shaft

#22475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by micho_shaft »

@telemach
Šta Vam se dešava s internetom ? korisnik iz Mostara , ja na jednom spratu a brat na drugom imamo telemach internet , i ne mogu da se "zakačim" ni na svoj ni na njegov , odnosno zakačim se ali poruka mi "No internet access " ili "LIMITED" . Restartao wifi , restartao i računalo ali opet ništa. Nije do računara jer sam se zakačio na HT ERONET mrežu i radi OK !
U čemu je problem ?
Doduše ovo mi se više puta u zadnje vrijeme dešava al najčešće uradim troubleshoot problems i ono sve bude OK ali sada neće
Locked