Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fortaleza

#22126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Uvode module u Srbiji, a u Sloveniji su već odavno u ponudi, a u BiH preuzimaju jednog od najvećih kabelskih operatera koji također koristi module. Ako ih sad ne uvedu neće nikad.
Telemach

#22127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@smartXL

Zatraženo je mišljenje RAK-a, u vezi sa kanalom RTRS. Postupanje kompanije Telemach, u vezi sa distribucijom navedenog kanala, ovisit će o odlukama RAK-a. Zamolit ćemo Vas za još malo strpljenja. O svim izmjena, korisnici će biti blagovremeno obaviješteni.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#22128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@van Basten

Kodirani TV sadržaj moguće je pratiti sa unošenjem pin koda : 1234. Također, imate mogućnost podešavati roditeljsku zaštitu, na osnovu koje je kodiran, odnosno zaključan određeni TV sadržaj. Za više informacija i uputa možete pozvati naš Kontakt centar na broj 1360.
Zahvaljujemo se na saradnji.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#22129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Benq
@supercali
@GAU8
@Drvosjeca iz Dejcica

Zamolit ćemo vas za još malo strpljenja, vezano za novosti o ponudu digitalne televizije Telemach, D3. O svim izmjenama, korisnike ćemo blagovremeno obavijestiti. Nažalost, za sada nemamo preciznije informacije, te vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#22130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@skafiskafsnjak

Bit ćete kontaktirani kako bi se detaljnije provjerili Vaši navodi. Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao korisnik usluga kompanije Telemach.

Srdačan pozdrav,
ElRe

#22131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

fortaleza wrote:Uvode module u Srbiji.
Oduzilo se to uvodjenje.
supercali

#22132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Telemach wrote:@ supercali

Nažalost, trenutno nemamo više informacija vezano za Vaš upit. O svim novinama, kao i do sada, rado ćemo obavijestiti sve naše korisnike.
Pozivamo Vas da nas i dalje pratite.

Srdačan pozdrav
Hocete jos da pjevam od proeskog pratim te?
Pa ovo je najlakse napisati ako hocete da skinete nekog s dnevnog reda

Dobivate valjda sutra koliko vec hiljada korisnika a nemate informacije hocemo li od sutra koristiti module ili ne
Bezobrazno od vas prema novim korisnicima a i postojecim
kakaljin

#22133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

supercali wrote:

Nažalost, trenutno nemamo više informacija vezano za Vaš upit. O svim novinama, kao i do sada, rado ćemo obavijestiti sve naše korisnike.

Srdačan pozdrav

Dobivate valjda sutra koliko vec hiljada korisnika a nemate informacije hocemo li od sutra koristiti module ili ne
Oni imaju informacije, jer sve velike firme imaju planove poslovanja i razvijanja koje su planirane unaprijed po nekoliko godina. Tako da je ovo samo to sto ti kazes skidanje sa dnevnog reda. Jer oni sve znaju, ali ne daju informacije, a ako doticni/a ne zna lako se raspitati kod nadleznih i napisati informaciju.
GAU8

#22134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

supercali wrote:

Srdačan pozdrav

Premalo ljudi je zainteresovano za module.
kakaljin

#22135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

GAU8 wrote:
supercali wrote:

Srdačan pozdrav

Premalo ljudi je zainteresovano za module.
Ovi koji nemaju module i koji se nisu susretali sa njima i ne forsiraju ih jer ne znaju da je modul bolji od stb-a.

A vecina korisnika na HS-u ima module i zna sta je to. Pa i predlaze i prenose informaciju onima koji ne znaju. Da i ti koji ne znaju traze ono sto je bolje od postojeceg stb-a.

Zainteresovano je pravo puno ljudi, nego neupucenost ne dovodi do velike halabuke koje prave pojedinci za korist sviju.
supercali

#22136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Naravno da je zainteresiovano malo ljudi kad to gledas po forumu
Kladim se da iz zgrade koja ima recimo 100-tinjak stanova i nek pola ima modul s kojim se ne zale i kojeg bi rado nastavili koristiti javit ce se 1 koji je registrovan na forumu a ostali ne znaju uopste za forum
Nek oni sami naprave anketu promotivne letke ili sl pa bi vidjeli koliko je zainteresovanih
supercali

#22137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

kakaljin wrote:
supercali wrote:

Srdačan pozdrav

Oni imaju informacije, jer sve velike firme imaju planove poslovanja i razvijanja koje su planirane unaprijed po nekoliko godina. Tako da je ovo samo to sto ti kazes skidanje sa dnevnog reda. Jer oni sve znaju, ali ne daju informacije, a ako doticni/a ne zna lako se raspitati kod nadleznih i napisati informaciju.
Mozda je doticni portir pa ne zna :)
kakaljin

#22138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

supercali wrote:Naravno da je zainteresiovano malo ljudi kad to gledas po forumu
Kladim se da iz zgrade koja ima recimo 100-tinjak stanova i nek pola ima modul s kojim se ne zale i kojeg bi rado nastavili koristiti javit ce se 1 koji je registrovan na forumu a ostali ne znaju uopste za forum
Nek oni sami naprave anketu promotivne letke ili sl pa bi vidjeli koliko je zainteresovanih
To je bit svega, da se vidi zainteresovanost za nesto, a do sada su ubacivani kanali sa izlikom radi velike zainteresovanosti, a nikakve ankete nije bilo. A sto se javno trazi nikada nije uradjeno.
Benq

#22139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

GAU8 wrote: Premalo ljudi je zainteresovano za module.
Forum nije mjerilo zainteresovanosti korisnika , jer ovdje se uglavnom pojavljuju sve ista imena a ima na hiljade korisnika HS-a koji koriste module. Evo npr kod mene u ulici 80% raje koristi module dok samo nekoliko njih ima resivere ali ni te resivere ne pale nikad jer vecinom nisu kuci , a ovi sto imaju module govore da nece dozvoliti da im se resiver unese u kucu pa po cijenu da nikako ne gledaju digitalnu nego samo kanale koji su u analognoj ponudi. Nas je HS toliko iz'ebo sa resiverima da je to nevjerovatno , svako malo gubio kanale , pa zaledi , pa zovi po 100 puta dnevno .. eh kako su uveli CI module , vise nikad ni jednog problema sa digitalnom.

Tako da ne mozemo reci da je malo ljudi zainteresovano za module , vidjet ces frke kad TM pocne sa radom na HS infrastrukturi pa kad pocne ponuda sa resiverima , pa onda ona satro prikljucna taksa 35KM za drugi resiver i sl ... tesko ce im to proci kod nas , a za resivere stvarno vise nemamo zivaca.
kakaljin

#22140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

supercali wrote:
kakaljin wrote:
supercali wrote: Hocete jos da pjevam od proeskog pratim te?

Mozda je doticni portir pa ne zna :)
Ali doticni/a je ovjde na forumu zvanicni predstavnik telemacha, i kada mu se postavi neko pitanje, koje zna odmah odgovor, a ako ne znas odgovor onda pitas predpostavljene i kada dobijes odgovor, objavis ga ovdje. Niko ne zna sve.
supercali

#22141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Pa upravo ako je zvanicni onda se valjda raspita kod sefa prije odgovora
Nije online konverzacija pa da trenutno ne zna a i nije prvo pitanje u vezi ovoga

Jel to znaci da ako ovaj ili u call centru nesto ne zna da moram zvati direktora da bi saznao?
Nakon toliko godina na kablovskoj stekao sam uticaj da bolje znam oko kablovske od mnogih koji tamo rade
Mislim na hs za tm ne znam al me ne bi cudilo da je to tu negdje
kakaljin

#22142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

supercali wrote:Pa upravo ako je zvanicni onda se valjda raspita kod sefa prije odgovora
Nije online konverzacija pa da trenutno ne zna a i nije prvo pitanje u vezi ovoga

Jel to znaci da ako ovaj ili u call centru nesto ne zna da moram zvati direktora da bi saznao?
Nakon toliko godina na kablovskoj stekao sam uticaj da bolje znam oko kablovske od mnogih koji tamo rade
To je najveći problem da korisnik više zna od onoga kojem je to posao
dowydyenya

#22143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

kakaljin wrote:
supercali wrote:Pa upravo ako je zvanicni onda se valjda raspita kod sefa prije odgovora

To je najveći problem da korisnik više zna od onoga kojem je to posao
Ja sam ih jednom pitao za cl module i dobio odgovor necemo ih uvoditi jer se hakuju i sve mi je bilo jasno.Od tada nemam komentara za iste :D
supercali

#22144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

ma ja svi hakeri u pm
evo glave ako je danas na hs-u "hakovano" vise od 100 modula na koliko hiljada korisnika
hipija

#22145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

.
Last edited by hipija on 31/08/2015 14:33, edited 1 time in total.
hipija

#22146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

[/quote]
Ja sam ih jednom pitao za cl module i dobio odgovor necemo ih uvoditi jer se hakuju i sve mi je bilo jasno.Od tada nemam komentara za iste :D[/quote]

A kako onda protumaciti postojanje ci modula u Sloveniji i uvodjenje od prije mjesec-dva u Srbiji. I na ovaj nacin se samo pokazuje da je za Telemach, BiH trziste zadnja rupa na svirali i da prednost u uvodjenju noviteta daju Sloveniji i Srbiji. Prevedeno na prosti jezik, to znaci da se bivsi korisnicio HS mogu poselamiti sa ci modulom, jer ih ceka risiver i gomila kablova. Volio bih da grijesim, ali sve su prilike da ce tako biti.
kakaljin

#22147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

hipija wrote:
A kako onda protumaciti postojanje ci modula u Sloveniji i uvodjenje od prije mjesec-dva u Srbiji. I na ovaj nacin se samo pokazuje da je za Telemach, BiH trziste zadnja rupa na svirali i da prednost u uvodjenju noviteta daju Sloveniji i Srbiji. Prevedeno na prosti jezik, to znaci da se bivsi korisnicio HS mogu poselamiti sa ci modulom, jer ih ceka risiver i gomila kablova. Volio bih da grijesim, ali sve su prilike da ce tako biti.
Oni imaju vecrazradjen sistem za te ci module, tako da ga na veoma lak nacin mogu primjeniti ovdje. Ali najveci problem je sto telemach na prilozenom primjeru omalovazava korisnike u Bosni i Hercegovini. Ovdje je samo problem sto telelach hoce da nama korisnicima u BiH uvali ove stb-e jer ih sve manje koriste u pomenutim zemljama, pa hajde kada niko nece posalji u BiH i reci da je to jedina opcija.
hipija

#22148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Bas tako. Ovdje ce risiveri jos dugo biti u opticaju a vrhunac ponude ce opet biti kozmeticke izmjene u integrisanim ponudama
Telemach

#22149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ kakaljin
@ hipija
@supercali
@ dowydyenya
@ Benq

Kompanija Telemach radi na pripremi CI modula i isti će biti uskoro dostupni u našoj ponudi.Pozivamo Vas da nas i dalje pratite ,kako bi blagovremno bili obaviješteni o svim novinama.

Srdačan pozdrav
kakaljin

#22150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:@ kakaljin
@ hipija
@supercali
@ dowydyenya
@ Benq

Kompanija Telemach radi na pripremi CI modula i isti će biti uskoro dostupni u našoj ponudi.Pozivamo Vas da nas i dalje pratite ,kako bi blagovremno bili obaviješteni o svim novinama.

Srdačan pozdrav
Cestitam, takav se odgovor trazi, da se kaze da je nesto u pripremi, mozda i dalje cjepidlacim :D Mozete li reci okvirno vrijeme uvodjenja, npr za 3 mjeseca, za 6 mjeseci. Normalno da se nemoze tacno reci jer sve to ovisi od vise faktora, ali makar nam dajte okvirno vrijeme.

Hvala jos jednom na konkretnom odgovoru koji trazimo.

Pozdrav
Locked