Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#14626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordo gandalf »

Zovu danas iz telemacha kao nude prelazak na digitalnu tv, brzi net, wiraless za dodatnih 2.90 KM a komsija sve to ima za standardnih 15 KM u cemu je kvaka?
doff

#14627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

bordo gandalf wrote:Zovu danas iz telemacha kao nude prelazak na digitalnu tv, brzi net, wiraless za dodatnih 2.90 KM a komsija sve to ima za standardnih 15 KM u cemu je kvaka?
Vjerovatno je riječ o duo net paketu, 39.90 KM. Ako sad koristiš analognu (15 KM) + net (22 KM) to te izađe 37 KM. Kvaka je samo što potpisuješ ugovor na 2 godine i dobiješ više pogodnosti. Dakle ova kombinacija je skuplja za 2.90 KM u odnosu na uslugu koju sad koristiš.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#14628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bordo gandalf »

doff wrote:
bordo gandalf wrote:Zovu danas iz telemacha kao nude prelazak na digitalnu tv, brzi net, wiraless za dodatnih 2.90 KM a komsija sve to ima za standardnih 15 KM u cemu je kvaka?
Vjerovatno je riječ o duo net paketu, 39.90 KM. Ako sad koristiš analognu (15 KM) + net (22 KM) to te izađe 37 KM. Kvaka je samo što potpisuješ ugovor na 2 godine i dobiješ više pogodnosti. Dakle ova kombinacija je skuplja za 2.90 KM u odnosu na uslugu koju sad koristiš.
Pa ta kombinacija koju mi nude i koja je skuplja za tih 2.90 kod komsije je ostala po istoj cijeni po kojoj placam sad analognu i net, 37 KM
Ali_G

#14629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ali_G »

Cyclops5 wrote:
Ali_G wrote:Ako koga interesuje i na mmds su poboljsali kvalitet slike za vrijeme utakmice.
Nije hd, al nije ni ona grozota :)

Slazem se.Primjeti se razlika :lol:
A ima li neko da pojasni to kako da nadjem bht hd free. Pisano je da se skeniranu kanali i da bi to kao trebalo da nadje program ili i to e vrijedi za ovu nesretnu mmds platformu.
mayab

#14630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

bordo gandalf wrote:
doff wrote:
Pa ta kombinacija koju mi nude i koja je skuplja za tih 2.90 kod komsije je ostala po istoj cijeni po kojoj placam sad analognu i net, 37 KM
Telemach stalno ima, i imao je nekih akcijskih ponuda, tako da ja placam 15 analognu + 22 net a gratis imam D3 digitalni risiver (doduse onaj prvi , spori) i gledam digitalu, dakle sve za 37 KM
avaks

#14631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

bordo gandalf wrote:
doff wrote:
Duo Net na akciji pa vjerovatno da komšija i plaća isto ili jeftinije (29,9KM prvih pola godine).
http://telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+NET+ ... av_start=0
Tiger 033

#14632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

BHRT upozorio K. operatere

Kao ekskluzivni vlasnik prava na emitiranje utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, BHRT upozorava operatere da nije dozvoljeno emitiranje sadržaja ovog prvenstva bez dozvole BHRT-a i FIFA-e. "U protivnom, BHRT će poduzeti sve zakonske mjere za zaštitu svojih prava i interesa, te o tome obavijestiti FIFU i druge relevantne institucije" ,poručili su sa bh. Javnog servisa.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je, na osnovu zaključenog Ugovora, ekskluzivni vlasnik prava emitiranja Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu putem TV-a, Interneta i mobilnih telefona za teritoriju Bosne i Hercegovine. Emitiranje je počelo 12. 6. i trajat će do 13. 7. 2014. godine. Emitiranje bilo kojih sadržaja Svjetskog prvenstva nije dozvoljeno bez dozvole BHRT-a i FIFA-e.

"Otkupom navedenih prava, BHRT je Ugovorom preuzeo i obaveze, te se stoga upozoravaju emiteri, kabel operateri, web portali, odnosno svi provajderi, da, ukoliko pružaju usluge distribucije signala van teritorije Bosne i Hercegovine, onemoguće emitiranje Sportskog programa BHRT-a u vezi sa Svjetskim nogometnim prvenstvom. Također se upozoravaju svi provajderi da navedeni sportski program ne preuzimaju od regionalnih/svjetskih TV kuća radi emitiranja u Bosni i Hercegovini, jer to predstavlja neovlašteno emitiranje. Time se vrši povreda zaštićenih i ugovorenih prava i mogu biti prouzrokovane enormne štetne posljedice za BHRT.

U slučaju da BHRT pretrpi štetu prouzrokovanu neovlaštenim emitiranjem, a s obzirom na obaveze BHRT-a prema FIFA-i, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine će naknadu štete potraživati od navedenih subjekata. Stoga, ukoliko dođe do kršenja naših otkupljenih prava, upozoravamo da ćemo poduzeti sve zakonom dozvoljene pravne radnje za zaštitu svojih prava i interesa, te o tome obavijestiti FIFA-u i druge relevantne institucije"
,navodi se u saopštenju.

BHRT je saopštio da je na utvrđeno kršenje već upozorio FIFA-u, EBU i druge nadležne institucije.

Pa sad BUJRUM gospodo iz Telemach-a NEmojte zatamniti HRT 2 na podrucijima na kojima UREDNO I SVIJESNO KRŠITE ZAKONE OVE DRŽAVE :bih:
south

#14633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Pa sad BUJRUM gospodo iz Telemach-a NEmojte zatamniti HRT 2 na podrucijima na kojima UREDNO I SVIJESNO KRSITE ZAKONE OVE DRŽAVE :bih:
[/quote]
Kako krse zakon :?: :?: :roll: To ti radis za BHT najvece lopove pa sad nesto tu pametujes...... imaju najgori program o svjetskom prvenstvu i plus ni otvaranje nisu prenosili koji kreteni a neka lafo drzavna televizija :lol:
Tiger 033

#14634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

south wrote:
Kako krse zakon :?: :?: :roll: To ti radis za BHT najvece lopove pa sad nesto tu pametujes..:
Ovo je "dubokoumno" :roll:
Last edited by Tiger 033 on 14/06/2014 10:40, edited 1 time in total.
sencobih

#14635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Tigre i tebe u telekom utrpaše, ti sve tamo vamo a u telekom se uvalio :D
kakavdanakneiskustvu

#14636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

south wrote:
Pa sad BUJRUM gospodo iz Telemach-a NEmojte zatamniti HRT 2 na podrucijima na kojima UREDNO I SVIJESNO KRSITE ZAKONE OVE DRŽAVE :bih:
Kako krse zakon :?: :?: :roll: To ti radis za BHT najvece lopove pa sad nesto tu pametujes...... imaju najgori program o svjetskom prvenstvu i plus ni otvaranje nisu prenosili koji kreteni a neka lafo drzavna televizija :lol:[/quote]

ajd lijepo ponovo polako pročitaj ovo što je @tigar objavio
kakavdanakneiskustvu

#14637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:BHRT upozorio K. operatere

Kao ekskluzivni vlasnik prava na emitiranje utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, BHRT upozorava operatere da nije dozvoljeno emitiranje sadržaja ovog prvenstva bez dozvole BHRT-a i FIFA-e. "U protivnom, BHRT će poduzeti sve zakonske mjere za zaštitu svojih prava i interesa, te o tome obavijestiti FIFU i druge relevantne institucije" ,poručili su sa bh. Javnog servisa.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je, na osnovu zaključenog Ugovora, ekskluzivni vlasnik prava emitiranja Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu putem TV-a, Interneta i mobilnih telefona za teritoriju Bosne i Hercegovine. Emitiranje je počelo 12. 6. i trajat će do 13. 7. 2014. godine. Emitiranje bilo kojih sadržaja Svjetskog prvenstva nije dozvoljeno bez dozvole BHRT-a i FIFA-e.

"Otkupom navedenih prava, BHRT je Ugovorom preuzeo i obaveze, te se stoga upozoravaju emiteri, kabel operateri, web portali, odnosno svi provajderi, da, ukoliko pružaju usluge distribucije signala van teritorije Bosne i Hercegovine, onemoguće emitiranje Sportskog programa BHRT-a u vezi sa Svjetskim nogometnim prvenstvom. Također se upozoravaju svi provajderi da navedeni sportski program ne preuzimaju od regionalnih/svjetskih TV kuća radi emitiranja u Bosni i Hercegovini, jer to predstavlja neovlašteno emitiranje. Time se vrši povreda zaštićenih i ugovorenih prava i mogu biti prouzrokovane enormne štetne posljedice za BHRT.

U slučaju da BHRT pretrpi štetu prouzrokovanu neovlaštenim emitiranjem, a s obzirom na obaveze BHRT-a prema FIFA-i, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine će naknadu štete potraživati od navedenih subjekata. Stoga, ukoliko dođe do kršenja naših otkupljenih prava, upozoravamo da ćemo poduzeti sve zakonom dozvoljene pravne radnje za zaštitu svojih prava i interesa, te o tome obavijestiti FIFA-u i druge relevantne institucije"
,navodi se u saopštenju.

BHRT je saopštio da je na utvrđeno kršenje već upozorio FIFA-u, EBU i druge nadležne institucije.

Pa sad BUJRUM gospodo iz Telemach-a NEmojte zatamniti HRT 2 na podrucijima na kojima UREDNO I SVIJESNO KRŠITE ZAKONE OVE DRŽAVE :bih:

ja sam ubijeđen da zatamnjenja u svim gradvima neće biti,a znamo u kojim gradovima toga ni do sad nije bilo
Tiger 033

#14638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

sencobih wrote:Tigre i tebe u telekom utrpaše, ti sve tamo vamo a u telekom se uvalio :D
Ovi padobranci su mi najdrazi kad misle da mogu pisat' po DRZAVI ,onda se ista uzdigne i kaze neMere vise :D a oni MORAJU slušat' :D i onda svu svoju NEmoc pokazu tako sto zamisli sad zapale drzavnu zastavu :oops:
south

#14639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

moja greska izvinjavam se jbg :D :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#14640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

na D3GO HRT pici u 16 :D
Tiger 033

#14641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam ubijeđen da zatamnjenja u svim gradvima neće biti,a znamo u kojim gradovima toga ni do sad nije bilo
Evo ti PRILIKE :D telefon u šake i PRIJAVI... ti si docekao svojih 5 min :lol: izvoli i iskoristi ih MAXIMALNO :bih:
kakavdanakneiskustvu

#14642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam ubijeđen da zatamnjenja u svim gradvima neće biti,a znamo u kojim gradovima toga ni do sad nije bilo
Evo ti PRILIKE :D telefon u šake i PRIJAVI... ti si docekao svojih 5 min :lol: izvoli i iskoristi ih MAXIMALNO :bih:

ma kome,RAK-u,pa znaju za to i ništa ne čine,znaju da signal HRT ljudi u vitezu normalno hvataju običnom antenom i ništa ne čine po tom pitanju,čak meni dali broj telefona neke službe pa da ja kao zovnem i zamolim da odu na teren da vide odakle je taj signal,kakav RAK,boli ih klinac za tim
Europe_

#14643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Europe_ »

RAK samo djeluje u dijelovoma BIH gdje su Bosnje u vrecini, samo se njimA naturaju usrati zakoni .
Mustang1

#14644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Tiger 033 wrote:
Ma znas na sta on mene podsjeca .. Da hoce samo da smara nas ovdje na forumu i @Telemach a zapravo ne zeli da dobije odgovor na ovo pitanje :D Jer ako dobije odgovor nece imati sta pitati :D
kakavdanakneiskustvu

#14645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Mustang1 wrote:
Tiger 033 wrote:
Ma znas na sta on mene podsjeca .. Da hoce samo da smara nas ovdje na forumu i @Telemach a zapravo ne zeli da dobije odgovor na ovo pitanje :D Jer ako dobije odgovor nece imati sta pitati :D

čini ti se,nije baš tako
Tiger 033

#14646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote: kome,RAK-u
NE ... BHT-u ...a BHRT će poduzeti sve zakonske mjere za zaštitu svojih prava i interesa ;-) :bih: :D
kakavdanakneiskustvu

#14647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Tiger 033 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: kome,RAK-u
NE ... BHT-u ...a BHRT će poduzeti sve zakonske mjere za zaštitu svojih prava i interesa ;-) :bih: :D

slao i njima nekoliko puta mailove,niko ne odogovara
Cyclops5

#14648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cyclops5 »

Ali_G wrote:
Cyclops5 wrote:
Ali_G wrote:Ako koga interesuje i na mmds su poboljsali kvalitet slike za vrijeme utakmice.
Nije hd, al nije ni ona grozota :)

Slazem se.Primjeti se razlika :lol:
A ima li neko da pojasni to kako da nadjem bht hd free. Pisano je da se skeniranu kanali i da bi to kao trebalo da nadje program ili i to e vrijedi za ovu nesretnu mmds platformu.

To vazi samo za CATV :izet:
Tiger 033

#14649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakavdanakneiskustvu wrote:slao i njima nekoliko puta mailove,niko ne odogovara
Slušaj NE vrdaj "ako" hoces imas priliku :izet: NEmoj kasnije reci oFo-ono, i najvecem laiku je JASNO da se u ovom slucaju HRT2 NE smije emitovati kako u kablovskom tako u D3GO, niti bilo gdje bez odobrenja BHRT-a

"Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je, na osnovu zaključenog Ugovora, ekskluzivni vlasnik prava emitiranja Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu putem TV-a, Interneta i mobilnih telefona za teritoriju Bosne i Hercegovine."

Šta tu nije jasno :?: :!:
Mustang1

#14650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ja sam ti rekao sta je fazon :D I ja sam jednom isto tako nesto slicno govorio bi zicer a on se izmotavao :D
Locked