Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
saraf_osmica

#12926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

NediM17 wrote:
saraf_osmica wrote::lol: :lol:
Pa D3 i jeste dvb-c. dvb-c je digitalni sandard za kabl operatere. To što telesmrad koristi prijemnike umjesto CI modula je drugi par rukava :)
Ma nemoj mi reci. Pa sto onda ne mogu na svom TV-u uhvatiti ove kanale pa makar kodirane kad je to tako?

Pametan si :lol: :lol:
Pa šta sad? Trebam te učiti kako da rukuješ vlastitim televizorom? Što si ga kupovao ako ne znaš promjeniti regiju i tad bi imao sve kanale sa d3. Kodirane naravno :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Dje ovaj telemax :D, sto ne radi ovo kino u Zenici :D ? Da je Sarajevo odmah bi doletio i pisao obavjestenje :D.
NediM17

#12928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

saraf_osmica wrote:
NediM17 wrote:
Pa D3 i jeste dvb-c. dvb-c je digitalni sandard za kabl operatere. To što telesmrad koristi prijemnike umjesto CI modula je drugi par rukava :)
Ma nemoj mi reci. Pa sto onda ne mogu na svom TV-u uhvatiti ove kanale pa makar kodirane kad je to tako?

Pa šta sad? Trebam te učiti kako da rukuješ vlastitim televizorom? Što si ga kupovao ako ne znaš promjeniti regiju i tad bi imao sve kanale sa d3. Kodirane naravno :mrgreen:
Kakva bolan regija? Da bi uhvatio DVB-C kanal bitno ti je da znas frekvenciju i QAM. Obzirom da TV prodje sam kroz cijeli spektar frekvencija i sve QAM-ove, a ne nadje nista, znaci da je D3 nesto drugacije. Ili su frekvencije van frekventnog spektra DVB-C tjunera, ili su QAM-ovi nizi/visi...
semirsar

#12929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

saraf_osmica wrote:
NediM17 wrote:

E pa nisu svi kodirani :mrgreen: Uvijek ih ima nekoliko free... plus desetak radio stanica
A bilo je jednom, jedno vrijeme kad su svi bili free mjesec i kusur dana :skoljka:
Telemach

#12930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

-
Last edited by Telemach on 03/04/2014 15:13, edited 1 time in total.
Telemach

#12931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

-
dog_killer

#12932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

može li se raskinuti ugovor prije vremena i koliko to košta'
Telemach

#12933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dog_killer wrote:može li se raskinuti ugovor prije vremena i koliko to košta'
@dog_killer

Ljubazno Vas molimo da pošaljete korisničke podatke i kontakt telefon na PP.

Srdačan pozdrav,
saraf_osmica

#12934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

dog_killer wrote:može li se raskinuti ugovor prije vremena i koliko to košta'
Ja sam raskinuo prije vakta, prijetili su mi kaznom al mogu mačku o rep to. Na sudu sam ih jednom već dobio, dobiću i drugi put ako se usude da me tuže mada sumnjam u to ;)
kakavdanakneiskustvu

#12935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta ima sa onom agencijom za utjerivanje dogova,je li još kome dolazilo kakvo pismo?
dog_killer

#12936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

kakavdanakneiskustvu wrote:šta ima sa onom agencijom za utjerivanje dogova,je li još kome dolazilo kakvo pismo?

ja ništa ne platih. Valjda me neće sačekati iza ugla
semirsar

#12937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:šta ima sa onom agencijom za utjerivanje dogova,je li još kome dolazilo kakvo pismo?
A u tom grmu zec cuci, ha? Zato tebe poodavno neJma da pitas staro pitanje :evil: :evil: :lol:
van helsing

#12938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

saraf_osmica wrote:Ja sam raskinuo prije vakta, prijetili su mi kaznom al mogu mačku o rep to. Na sudu sam ih jednom već dobio, dobiću i drugi put ako se usude da me tuže mada sumnjam u to ;)
De nam predoci kako si i zasto ih dobio na sudu.
I ako imas to napismeno sa suda a morao bi imati,daj slikaj pa nam okaci ovde,mozda i meni bude trebalo,razmisljam o tome.
Bas me zanima sta pise u presudi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#12939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:
A u tom grmu zec cuci, ha? Zato tebe poodavno neJma da pitas staro pitanje :evil: :evil: :lol:

jok bolan,bebu imam pa se time zabavio
mumi80

#12940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Znaci, rjesenje za ove probleme sa Telemachom je da pravimo bebe.
Telemach podize natalitet :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
drug_profi

#12941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Kad nema struje i interneta (televizije) najvise zaceca ima...
Sex je sirotinjska zabava. :D
vrapcic

#12942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vrapcic »

Pozdrav svima,

da ne bude da sam i ja samo jedan od nezadovoljnika, moram prvo dati kredit Telemach-u jer su donijeli neke stvarno dobre stvari - flat internet, jako solidnu ponudu programa za relativno povoljnu cijenu ... I ja sam kao korisnik sasvim zadovoljna, posto sam jedna od sretnica sto imaju mogucnost da imaju i logosoft i moja tv, cinjenica da sam ostala na telemachu sve govori.

Tim vise ne mogu da razumijem da jedan obican problem - problemi sa EPG kod novih receivera i ostale "sitnice"ne mogu rijesiti.
Operateri jesu ljubazni i naoko pokusavaju pomoci ali sve se svede na ono restartujte receiver, sacekajte trenutak, na zalost to je to, dacemo nalog da se provjeri sta se zbiva, odnosno ekipe rade na rjesavanju problema i uradicemo sve sto mozemo da se vas problem rijesi u sto skorije vrijeme. U posljednje vrijeme se spominje neki software i to da nasi receiveri ne mogu da ga citaju ili nesto tako? Stvarno mi je tesko da povjerujem da im treba preko mjesec dana da rijese problem! :evil:
Ili, ako vec ima problem, da li je tesko na zvanicnoj stranici napisati imamo probleme radimo na njima i ocekujemo da ce biti rijeseni do tada i tada. I mirna Bosna. Niti cu ja zivkati svaki dan i zaliti se na EPG, niti cu gimanisticirati uz cuveno restarujte receiver i nervirati se pri tome jer moj problem nije rijesen, niti ce taj nesretni operater koji zaprimi moj poziv biti prinudjen da slusa moje frustracije...
Ali valjda je tesko....

I ne, necu slati podatke na pp jer nema potrebe, moji podaci, kao i problem je dozivio visekratnu prepisku sa telemachom.
saraf_osmica

#12943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

Ta agencija sluzi samo za zastrasivanje i utjerivanje dugova na (ne)legalan nacin. Prijatelj mi je imao iskustva sa njima, bilo je tu i crnih dzipova, nabildanih momaka i sl. Onje uzeo kredit uMK fondaciji i ti iz agencije su slali razne prijetnje kad je zakasnio ratu platiti. Kako god, pravno vam ne mogu ništa jer ugovorom niste definisali posrednika u naplati. Ranije sam napisao da tmachu kao iole ozbiljnoj firmi nije trebalo da posluje sa tim mafijašima. Za MK mi nije ni cudno jer su i sami mafija al telemach je ipak ozbiljna firma za tako sta. Nadam se samo da je to zaostavstina od prijasnjeg vlasnika KTV-a i da tmach nije potpisao pakt sa dzavolom. Inace te agencije kao i MK fondacije su iskoristile rupe u zakonu i legalizovlu ono za sta Ali Gasi i Zika leze u zatvoru a to je zelenastvo i reketiranje.

Sent from my RM-846_eu_hungary_398 using Tapatalk
bato99

#12944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

A jesu se uspavali. hoce li biti ista od tog povecanja brzine
Telemach

#12945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bato99 wrote:A jesu se uspavali. hoce li biti ista od tog povecanja brzine
@bato99

Očekujte iznenađenje uskoro.
Više informacija o spomenutom iznenađenju će biti plasirano putem svih medija od ponedjeljka 07.04.2014.

Srdačan pozdrav i hvala što koristite usluge kompanije Telemach.
drug_profi

#12946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

.
van helsing

#12947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

E da vidimo hoce li biti iznenadjenja za korisnike mmds-a.
Mislio sam otkazati uslugu,ali hajde da sacekam taj datum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
febo_acm

#12948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

Ma nije to pošteno... Kakav ponedjeljak!? :D Pa raja sa foruma prva zaslužuju insajdersku informaciju :D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#12949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

Zhìxin wrote:Ma nije to pošteno... Kakav ponedjeljak!? :D Pa raja sa foruma prva zaslužuju insajdersku informaciju :D
:thumbup:
mumi80

#12950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Ma ne sekirajte se bit ce neka akcija za nove korisnike, a nas ko hebe, takva je politika Telemacha

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Locked