Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
General_Jackson

#12901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by General_Jackson »

BaDa wrote:
avaks wrote:
Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Zbog velikog interesovanja kako postojećih tako i novih korisnika, obavještavamo vas da je akcija „BRŽE BOLJE“ ( Preko 140 kanala prvih 6 mjeseci za nove DUO NET korisnike i preko 140 kanala prvih 6 mjeseci + Brzi NET za nove TRIO korisnike prvih 6 mjeseci) produžena do 07.04.2014. godine.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav,
Da nije smiješno, bilo bi žalosno :D Pa ... vam taj nadležni sektor je li ih stid više? 4. put već produžuju "akciju" zbog "velikog interesovanja".
Kada će starim korisnicima nešto konkretno da se ponudi a da ne plaćamo i ne prelazimo na veći paket usluga. Godinu dana niste povećali brzine downloada niti u start paket ubacili neki normalan kanal (pod tim podrazumijevam sportski program, edukativni karakter ili eventualno neki filmski). Bruka :run:
ali najbolje je ovo "postojećih" korisnika :S a mi stari korisnici nista od toga nemamo hahhahaha
Nikada nisam bio zainteresovaniji :D :D :D :D :D :D :D :run:
mislim za prekid saradnje sa telemachom, što se mene tiče imaju još jako malo vremena, da ponude neke normalnije pakete pod normalnijim cijenama.
Maharadza

#12902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

^ Ma neka oni prvo normalizuju rad ovoga D3 resivera koji je baš usporio sa radom i čini se sa svakim danom sve sporiji! Dok šaltam na svaki 3 ili 4. kanal govno STANE i EPG ZALEDI (slika u pozadini i dalje radi) na barem 10sec. i tek onda reaguje na daljinski! Svaka čast za internet i telefon, sve udure ali D3 su prosto SJEBALI TOTALNO! I nije sigurno do resivera jer je sa prethodnom softverskom verzijom radio uredno a i kod komšije su krenuli problemi sa posljednjim update-om! E sada mene zanima da li je toliko teško uraditi njima "downgrade" na stari softver ako već ne mogu da izbace novi sa ispravkama?! :twisted:
Magarece_godine

#12903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Maharadza wrote:^ Ma neka oni prvo normalizuju rad ovoga D3 resivera koji je baš usporio sa radom i čini se sa svakim danom sve sporiji! Dok šaltam na svaki 3 ili 4. kanal govno STANE i EPG ZALEDI (slika u pozadini i dalje radi) na barem 10sec. i tek onda reaguje na daljinski! Svaka čast za internet i telefon, sve udure ali D3 su prosto SJEBALI TOTALNO! I nije sigurno do resivera jer je sa prethodnom softverskom verzijom radio uredno a i kod komšije su krenuli problemi sa posljednjim update-om! E sada mene zanima da li je toliko teško uraditi njima "downgrade" na stari softver ako već ne mogu da izbace novi sa ispravkama?! :twisted:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Tačno, nek rade ono što mogu, a to je ovaj software na resiveru ... malo je reći katastrofa ...
Maharadza

#12904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Magarece_godine wrote:
Maharadza wrote:^ Ma neka oni prvo normalizuju rad ovoga D3 resivera koji je baš usporio sa radom i čini se sa svakim danom sve sporiji! Dok šaltam na svaki 3 ili 4. kanal govno STANE i EPG ZALEDI (slika u pozadini i dalje radi) na barem 10sec. i tek onda reaguje na daljinski! Svaka čast za internet i telefon, sve udure ali D3 su prosto SJEBALI TOTALNO! I nije sigurno do resivera jer je sa prethodnom softverskom verzijom radio uredno a i kod komšije su krenuli problemi sa posljednjim update-om! E sada mene zanima da li je toliko teško uraditi njima "downgrade" na stari softver ako već ne mogu da izbace novi sa ispravkama?! :twisted:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Tačno, nek rade ono što mogu, a to je ovaj software na resiveru ... malo je reći katastrofa ...
Pa jbt život, kakav je to "update" koji POGORŠA rad uređaja umjesto da ga poboljša, ubrza i olakša?! :run:
drug_profi

#12905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Danas sam saltajuci nanize zaglavio na Cinemax (crn ekran, nemam taj kanal) i D3 nije primao nikakvu komandu bar 3-4 minute.

BTW tackice na satu su se vratile. Nekome je to bio problem - sad je rijeseno. :mrgreen: :D

@telemach
zar je zaista problem skontati da se uradi downgrade softvera na prethodnu verziju dok se nova verzija ne rjesi problema.
Moram li svi mi korisnici biti testna baza sa eksperimente.

Zaista ste se obahatili i apsolutno, apsolutno, apsolutno samo fingirate da vam je stalo do misljenja korisnika.
Jasno mi je i zasto. Sa Logosoftom ste podijelili teritoriju, HS ima daleko losiju ponudu, Telekom nema SK i ne date im ga.

Kako bi rekao dr. Arsla: "mi smo ba prisiljeni da trpimo ovo...."
Telemach

#12906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugi profil wrote:
Danas sam saltajuci nanize zaglavio na Cinemax (crn ekran, nemam taj kanal) i D3 nije primao nikakvu komandu bar 3-4 minute.

BTW tackice na satu su se vratile. Nekome je to bio problem - sad je rijeseno. :mrgreen: :D

@telemach
zar je zaista problem skontati da se uradi downgrade softvera na prethodnu verziju dok se nova verzija ne rjesi problema.
Moram li svi mi korisnici biti testna baza sa eksperimente.

Zaista ste se obahatili i apsolutno, apsolutno, apsolutno samo fingirate da vam je stalo do misljenja korisnika.
Jasno mi je i zasto. Sa Logosoftom ste podijelili teritoriju, HS ima daleko losiju ponudu, Telekom nema SK i ne date im ga.

Kako bi rekao dr. Arsla: "mi smo ba prisiljeni da trpimo ovo...."

@drugi profil

Kolege rade na rješavanju spomenutog problema. Ljubazno Vas molimo za strpljenje.

Srdačan pozdrav,
gidra

#12907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Arena HD na Telemachu

Image

Image

Image
van helsing

#12908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

gidra wrote:Arena HD na Telemachu
Hoces da kazes na Telamach internetu :) .

Sent from my iPhone using Tapatalk
gidra

#12909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

van helsing wrote:
Hoces da kazes na Telamach internetu :) .

da, da. Makar su nam brzine ekstra pa se može ovako HD stream pogledati :)
A kad pogledam ove lego kockice na državnoj tuga me uzme :D
Maharadza

#12910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

ALL HAIL TO THE SOPCAST!!! :D
drug_profi

#12911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

odajte mi tajnu kako doci do tog sopcasta a da ne dobijem i trojance?
van helsing

#12912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Kaspersky ?

Maharadza

#12913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Image

oOtaj rOd. :izet:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 01/04/2014 22:24, edited 1 time in total.
drug_profi

#12914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

van helsing wrote:Kaspersky ?

Imam Aviru, imao Avast, kaspersky nisam stavljao.
Uglavnom izbacuju mi poruke da je nesto proletilio i da su ga uhvatili.
Ja poucen losim iskustvom odmah uninstall sve i Z-D-R...
mumi80

#12915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Ja kad sam instalirao Sopcast nisam imao antivirusni program na laptopu. Nakon toga sam instalirao eset nod32 pocistio i nikad problema nisam imao

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
drug_profi

#12916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ima li verzija sopcasta da valja za android tablet sa 1GB rama i 1,7 quadom?
Maharadza

#12917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

drugi profil wrote:Ima li verzija sopcasta da valja za android tablet sa 1GB rama i 1,7 quadom?
https://play.google.com/store/apps/deta ... er.android

:thumbup:
drug_profi

#12918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

blagodarim... :D
channel10

#12919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Image

Image

Image
Odakle Arena HD na Telemachu :shock:
saraf_osmica

#12920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

channel10 wrote:

Image

Image

Image
Odakle Arena HD na Telemachu :shock:
Kad je Sopcast u pitanju, arene HD imaš i na Dial-upu :D
NediM17

#12921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

DVB-C majka, ne znam zaista koji je fazon sa D3.
fortaleza

#12922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

DVB-C?
NediM17

#12923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

fortaleza wrote:DVB-C?
Da, DVB-C, dok sam bio na Vi-Netu, koristio sam ga. TV je imao integrisani DVB-C tjuner, ljepota.

A sad ovo smece hem je sporo, hem neprakticno, hem prima komande od pola daljinskih upravljaca.
saraf_osmica

#12924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

:lol: :lol:
Pa D3 i jeste dvb-c. dvb-c je digitalni sandard za kabl operatere. To što telesmrad koristi prijemnike umjesto CI modula je drugi par rukava :)
NediM17

#12925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

saraf_osmica wrote::lol: :lol:
Pa D3 i jeste dvb-c. dvb-c je digitalni sandard za kabl operatere. To što telesmrad koristi prijemnike umjesto CI modula je drugi par rukava :)
Ma nemoj mi reci. Pa sto onda ne mogu na svom TV-u uhvatiti ove kanale pa makar kodirane kad je to tako?

Pametan si :lol: :lol:
Locked