Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Jazzy.ba

#12651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jazzy.ba »

Au sutra tekme dobre. :)
Mustang1

#12652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

6 jebenih utakmica u 16:00 .. I to i City i Liverpool u tom terminu .. A kad se sjetim da sam zbog toga uzeo Telemach :(
Maharadza

#12653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SK odron, izgleda da ću se ipak prebaciti na Logosoft čim mi ugovor istekne u ljeto, tamo ću makar i arene imati pored SK, znači na dobitku sam svakako.

Sent from my GT-I9300
Fauja Singh

#12654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Vjeruj mi isto cu uraditi kad mi ugovor istekne. Na Logosoftu je provjereno bolja slika na svim kanalima, nisam mogao vjerovati koliko su SD kanali kvalitetniji, dal je do recivera ili kompletne instalacije stvarno ne znam, dalje, na Telemachu je reciver jako spor sto me uzasno nervira, u teletexu uvijek fulam broj stranice jer je odziv katastrofa, krenem kucati 665 i ja pritisnem 6 ono nista, kontam nisam dovoljno jako pritisnuo na daljinskom pa kliknem opet 6 a ono nista, ja opet 6 kad odjednom izbaci 666.
Na Logosoftu ima snimalica sto mi se jako svidja, npr reprizu zadnjeg derbija nisam bio u prilici da gledam kad je bila na BHT-u u 23:30, da sam imao snimalicu kao sto ima na Logosoftu mogao sam sutradan fino sjesti i pogledati... Tako za masu sadrzaja na tv-u.
Ne kazem da je Telemach los i nisam ovdje da kudim, ali nakon sto sam imao priliku vidjeti i Logosoft nije mi bilo tesko vidjeti ko je bolji.
Magarece_godine

#12655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Maharadza wrote:
drugi profil wrote:Subota je nekad bio dan kao praznik za ljubitelje engleskog fudbala..... :evil:
Pogotovu nama koji smo imali i prošireni paket (SK 4, 5 i 6)! Sada ti kanali samo služe za reklame! :twisted:
Da, ja kontam odjavit prošireni ... djaba bacam 10 KM mjesečno ...
dog_killer

#12656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Telemach, na kojem kanalu ću danas da gledam mc_fulham?
Mustang1

#12657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Na najnovijem koji je ovih dana uvrsten u ponudu .. Nalazi se na broji 329 i zove se "Stream"
dog_killer

#12658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Mustang1 wrote:Na najnovijem koji je ovih dana uvrsten u ponudu .. Nalazi se na broji 329 i zove se "Stream"
tome sam se i nadao.
Proklet dan kad sam ih prikopčao
General_Jackson

#12659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by General_Jackson »

Čini mi se da se telemach vraća na staze "stare slave" ELOB-a :twisted: :twisted:
avaks

#12660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Žive od stare slave i "novih korisnika" drug... Da BHT hoće dobiti SK pa to bi im ludnica bila, a mogu misliti nadležnog sektora onda ;D
"Obavještavamo cijenjene korisnike da zbog velikog interesovanja produžujemo akciju brže bolje do 2016 godine..." ili "Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo u programsku šemu uvrstili i TV Busovača (start paket digitalne) kao i ekskluzivne HD streamove sa korida za korisnike HD paketa, Vaš Telemach" :lol:
General_Jackson

#12661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

avaks wrote:Žive od stare slave i "novih korisnika" drug... Da BHT hoće dobiti SK pa to bi im ludnica bila, a mogu misliti nadležnog sektora onda ;D
"Obavještavamo cijenjene korisnike da zbog velikog interesovanja produžujemo akciju brže bolje do 2016 godine..." ili "Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo u programsku šemu uvrstili i TV Busovača (start paket digitalne) kao i ekskluzivne HD streamove sa korida za korisnike HD paketa, Vaš Telemach" :lol:
Evo sad im gledam ponudu, kako mi se čini kada mi istekne ugovor za ovaj paket što imam, ponudit će mi novi, naravno skuplji sa lošijom ponudom.
Telemach

#12662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području ulice Ramiza Salčina. Kolege su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Zahvaljujemo se na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
crnivrag

#12663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Da li uskoro možemo očekivati novu verziju softvera za D3 v2.0 uređaje, koja će otkloniti bugove koji su se pojavili sa zadnjoj verzijom. Ja sam naišao na sljedeće bugove.

1. Jačina zvuka umanjena za nekih 8 puta.
2. Nakon određenog vremena u stand by modu, na vremenu se gubi dvotačka između brojeva.
3. Nakon paljena resivera dolazi do čudnog treperenja LED displaya na resiveru.
4. Novo uvedena opcija pretraga uopšte ne radi.
5. Na kanalima koji su zaštičeni PIN-om, gubi se opcija za unos PINa nakon nekoliko sekundi.
6. Također u stand by modu resiver nekada izgubi podatke sa displaya čitavu minutu.
7. Prilikom prebacivanja kanala, broj kanala se samo na djelić sekunde pojavi na LED displayu.
drug_profi

#12664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Maharadza wrote:SK odron, izgleda da ću se ipak prebaciti na Logosoft čim mi ugovor istekne u ljeto, tamo ću makar i arene imati pored SK, znači na dobitku sam svakako.

Sent from my GT-I9300
Zvao ja prije 15-tak dana. Kazu nije dostupan jos na mojoj adresi. :evil:
Bice, bice... cekacemo.
Magarece_godine

#12665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

crnivrag wrote:@Telemach

Da li uskoro možemo očekivati novu verziju softvera za D3 v2.0 uređaje, koja će otkloniti bugove koji su se pojavili sa zadnjoj verzijom. Ja sam naišao na sljedeće bugove.

2. Nakon određenog vremena u stand by modu, na vremenu se gubi dvotačka između brojeva.
5. Na kanalima koji su zaštičeni PIN-om, gubi se opcija za unos PINa nakon nekoliko sekundi.
6. Također u stand by modu resiver nekada izgubi podatke sa displaya čitavu minutu.
7. Prilikom prebacivanja kanala, broj kanala se samo na djelić sekunde pojavi na LED displayu.
+
8. REsiver sporo reaguje na komande sa daljinskog tipa prebacivanje kanala, volume i sl ...
Maharadza

#12666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Magarece_godine wrote:

+
8. REsiver sporo reaguje na komande sa daljinskog tipa prebacivanje kanala, volume i sl ...
Potpisujem sve ovo, da ne pomisle kako se radi o pojedinačnom problemu i počnu tražiti jebene podatke! :twisted:
shiljak

#12667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

jest sporije prebacivanje kanala, ali kome to treba? Vidiš fino na tvprofil šta je na tv-u i prebaciš kanal :-D Ove ostalne probleme navedene iznad nisam nikad imao.

Sreća ja nemam problema na koji preći, jer mi je telemach jedina opcija :D

GNET - legenda :razz:
drug_profi

#12668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

shiljak wrote:jest sporije prebacivanje kanala, ali kome to treba? Vidiš fino na tvprofil šta je na tv-u i prebaciš kanal :-D Ove ostalne probleme navedene iznad nisam nikad imao.

A sto bih prihvatio nesto sto je degradacija usluge?
Ranije se lijepo prebacivalo bez zadrske. Ne zelim da citam epg, zelim da okrenem kanal i vidim sta je to.
Nabrojao si minorne probleme kao bitne, a ovaj ti je nebitan.
Isto ti mogu ja reci za te tackice na satu. Kome to treba?
Ako mislis da je 2230 (dvijehiljadedvjestotrideset) sati, nece ti pomoci ni tackice.
Last edited by drug_profi on 22/03/2014 22:25, edited 1 time in total.
avaks

#12669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Maharadza wrote:
Magarece_godine wrote:

+
Potpisujem sve ovo, da ne pomisle kako se radi o pojedinačnom problemu i počnu tražiti jebene podatke! :twisted:
+1... Lag na daljincu je najgori, probiše starci glavu :/
kakavdanakneiskustvu

#12670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
van helsing wrote:Kolega @Telemach
Zahvaljujem se za info da nece biti za sada promjena programske sheme.
Samo molim jos da nam objasnite kako ja u Kiseljaku na svojoj vikendici,preko vase kablovske, imam HRT2 kada ide sportski program,a na MMDS-u u Kantonu SA mi je zatamnjen?
Ako nema odgovora od nadleznog sektora,smijete li ovo pitanje proslijediti gosp.dir. Zeljki Batisticu ?
Mozda nam on da konkretan odg?

Sent from my iPhone using Tapatalk
@van helsing

Vezano uz problematiku zatamnjivanje, u potpunosti razumijemo kako se u takvim slučajevima kod korisnika ponekad pojavi osjećaj svojevrsne zakinutosti. Međutim, u ovom slučaju se radi se o međunarodnim standardima vezanim uz emitovanje i u tom području kablovski operatori djeluju unutar zadanih kriterija regulatora na koje se zajedno trebamo naviknuti.

Poslovno je opravdano da ni jedna televizija koja plati prava za neku seriju u BiH ne želi dopustiti da se ista serija u isto vrijeme emituje na nekom od kanala iz susjednih zemalja, a koji nema prava emitovanja za BiH. Također, postoje i prava za sportske događaje koja prate sličnu logiku.

S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju
Srdačan pozdrav,

@Telemach,koja je to regulativa i koji narod je u pitanju,je li u toj regulativi taksativno piše u kojim gradovima morate zatamniti određene kanale a u kojim ne morate to raditi,molim vas odgovor,hvala
General_Jackson

#12671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

drugi profil wrote:
shiljak wrote:jest sporije prebacivanje kanala, ali kome to treba? Vidiš fino na tvprofil šta je na tv-u i prebaciš kanal :-D Ove ostalne probleme navedene iznad nisam nikad imao.

A sto bih prihvatio nesto sto je degradacija usluge?
Ranije se lijepo prebacivalo bez zadrske. Ne zelim da citam epg, zelim da okrenem kanal i vidim sta je to.
Nabrojao si minorne probleme kao bitne, a ovaj ti je nebitan.
Isto ti mogu ja reci za te tackice na satu. Kome to treba?
Ako mislis da je 2230 (dvijehiljadedvjestotrideset) sati, nece ti pomoci ni tackice.
Dok god se mi kao potrošaći budemo raspravljali jedni s drugima, oni će nam raditi šta hoće. Evo evidentan je pad kvalitete usluga zadnjih dana, a najavljuju povećanje cijena paketa, ove pakete čije ponude vidim na njihovoj stranici mogu nazvati samo smiješnim, da ne upotrijebim neki teži izraz. Nakon toliko godina, ozbiljno razmišljam da promijenim telemach.
acer5101

#12672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

Pa samo pljujete po Telemachu, a niko nece da otkaze uslugu! Ne kontam :roll: .
Ja bih davno otkazao uslugu da svaki dan ovdje napisem po pet postova kako su ovakvi ili onakvi. Nazalost zivimo u takvoj sredini, pa im se moze. A Telemach je odlican u poredjenju sa bhtelecomom koji bi trebao da pomjera granice kao najjaca firma, a oni zadnji. A i vecina nas je sa telecoma presla na telemach :-)
General_Jackson

#12673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

acer5101 wrote:Pa samo pljujete po Telemachu, a niko nece da otkaze uslugu! Ne kontam :roll: .
Ja bih davno otkazao uslugu da svaki dan ovdje napisem po pet postova kako su ovakvi ili onakvi. Nazalost zivimo u takvoj sredini, pa im se moze. A Telemach je odlican u poredjenju sa bhtelecomom koji bi trebao da pomjera granice kao najjaca firma, a oni zadnji. A i vecina nas je sa telecoma presla na telemach :-)
Pljujem naravno, plaćam preko 50 KM mjesečno i imam pravo da pljujem, pročitaj post do kraja, kod mene imaju još malo kredita jer sam pod ugovorom i ne mogu ih prekinuti do isteka istog. Onog momenta kada istekne ako mi ne ponude nešto bolje od ovoga srezat ću im uslugu na najminimalniju cijenu ili ću ih otkazati skroz.
semirsar

#12674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

General_Jackson wrote:
acer5101 wrote:Pa samo pljujete po Telemachu, a niko nece da otkaze uslugu! Ne kontam :roll: .
Pljujem naravno, plaćam preko 50 KM mjesečno i imam pravo da pljujem, pročitaj post do kraja, kod mene imaju još malo kredita jer sam pod ugovorom i ne mogu ih prekinuti do isteka istog. Onog momenta kada istekne ako mi ne ponude nešto bolje od ovoga srezat ću im uslugu na najminimalniju cijenu ili ću ih otkazati skroz.
Naravno da mozes raskinuti ugovor, uvijek se to moglo, pod odredjenim uslovima. :mrgreen:
Vidio sam cemu vodi uslovljavanje 12/24 mjesecnim ugovorom, jos 2011g. kad sam presao na LOL i paralelno koristio oba provajdera par mjeseci, sad je ostao samo D3 prosireni paket od Telemach-a. Pored mnogo stvari koje mi se svidjaju kod LOL-a je i to da nisi obavezan na 12/24 mjesecni ugovor, kad god ti prahne mo's razgulit' :mrgreen:
Jedini, LOL-ov problem je nedostupnost najvecem dijelu potencijalnih korisnika.
kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:
Samo molim jos da nam objasnite kako ja u Kiseljaku na svojoj vikendici,preko vase kablovske, imam HRT2 kada ide sportski program,a na MMDS-u u Kantonu SA mi je zatamnjen?
Ako nema odgovora od nadleznog sektora,smijete li ovo pitanje proslijediti gosp.dir. Zeljki Batisticu ?

@van helsing

Vezano uz problematiku zatamnjivanje, u potpunosti razumijemo kako se u takvim slučajevima kod korisnika ponekad pojavi osjećaj svojevrsne zakinutosti. Međutim, u ovom slučaju se radi se o međunarodnim standardima vezanim uz emitovanje i u tom području kablovski operatori djeluju unutar zadanih kriterija regulatora na koje se zajedno trebamo naviknuti.

Poslovno je opravdano da ni jedna televizija koja plati prava za neku seriju u BiH ne želi dopustiti da se ista serija u isto vrijeme emituje na nekom od kanala iz susjednih zemalja, a koji nema prava emitovanja za BiH. Također, postoje i prava za sportske događaje koja prate sličnu logiku.

S druge strane, postoji europska regulativa, a koju je usvojila i BiH koja definiše uslove reemitiranja prekogranične televizije, te zaštite ljudskih prava na informacije koje predstavljaju iznimno značajnu važnost (kako svojom kvalitetom tako i jezikom) za narod koji živi na određenom području. Određeni dogadjaji koje prenose regionalne televizije, mogu se ponekad tretirati tim dijelom regulative.

Srdačan pozdrav,

@Telemach,koja je to regulativa i koji narod je u pitanju,je li u toj regulativi taksativno piše u kojim gradovima morate zatamniti određene kanale a u kojim ne morate to raditi,molim vas odgovor,hvala
Mene vise zanima ko je taj sto u T-machu odredjuje koji region ima podobne a koji nepodobne hrvate. Ko je taj sto odredjuje granice hrvatskih teritorija i tako ucestvuje u prikrivenom kreiranju novih teritorijalnih jedinica iliti entiteta?
Ovo je sve, ne bas dobro prikriveno, kreiranje javnog misljenja kod naroda da to tako treba i mora biti.
kakavdanakneiskustvu

#12675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

semirsar wrote:
Telemach wrote:

@van helsing

Srdačan pozdrav,

Mene vise zanima ko je taj sto u T-machu odredjuje koji region ima podobne a koji nepodobne hrvate. Ko je taj sto odredjuje granice hrvatskih teritorija i tako ucestvuje u prikrivenom kreiranju novih teritorijalnih jedinica iliti entiteta?
Ovo je sve, ne bas dobro prikriveno, kreiranje javnog misljenja kod naroda da to tako treba i mora biti.[/quote]

to i ja pitam @Telemacha,@Telemach,ima li odgovora???
Locked