Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mumi80

#12526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Telemach wrote:
shiljak wrote:kako da vidim koja je kod mene verzija/je li se updatovalo? :D
@shiljak

Da bi provjerili da li je receiver skinuo zadnju postavljenu verziju sw-a, potrebno je da uđete u meni / podešavanja / teh.podešavanja / software / firmware / v 2....

Srdačan pozdrav,
Kad ce nova verzija da popravi ovo sto ste pokvarili sa zadnjim updateom?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
sarajevo_com

#12527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sarajevo_com »

Popravite i ovo sto nema dvotačke na satu kad resiver ode u standby stvarno je iritantno i to pored svega u novom sw
fortaleza

#12528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Usrali su s ovim novim updateom, receiver zamrzava, info stoji po 10 sekundi kadkad, kad okrećem program stoji i kao odjednom odrmrzne, potrebno je sekunda dvije više da uđe u moje snimke, pokrene ih ili zaustavi, a da ne spominjem da mi je sad tv dvostruko pojačano, a ista jačina zvuka.. Zvuk je nekako tiši. Nadam se da su upoznati s navedenim problemima i da će to ispraviti, vidim da je u pitanju kolektivni problem.
shiljak

#12529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Telemach wrote:
@shiljak

Da bi provjerili da li je receiver skinuo zadnju postavljenu verziju sw-a, potrebno je da uđete u meni / podešavanja / teh.podešavanja / software / firmware / v 2....

Srdačan pozdrav,
Odem na meni / podešavanja i onda ne mogu da nađem teh. podešavanja?
Telemach

#12530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mumi80 wrote:
Telemach wrote:
@shiljak

Srdačan pozdrav,
Kad ce nova verzija da popravi ovo sto ste pokvarili sa zadnjim updateom?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
@mumi80

O svim nadolazećim promjenama ćete biti blagovremeno obavješteni. Za sve dodatne informacije budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Zahvaljujemo se na strpljenju

Srdačan pozdrav,
Telemach

#12531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shiljak wrote:
Telemach wrote:
@shiljak

Srdačan pozdrav,
Odem na meni / podešavanja i onda ne mogu da nađem teh. podešavanja?
@shiljak

Molimo Vas da pošaljete korisničke podatke i kontakt telefon na PP.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#12532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fortaleza wrote:Usrali su s ovim novim updateom, receiver zamrzava, info stoji po 10 sekundi kadkad, kad okrećem program stoji i kao odjednom odrmrzne, potrebno je sekunda dvije više da uđe u moje snimke, pokrene ih ili zaustavi, a da ne spominjem da mi je sad tv dvostruko pojačano, a ista jačina zvuka.. Zvuk je nekako tiši. Nadam se da su upoznati s navedenim problemima i da će to ispraviti, vidim da je u pitanju kolektivni problem.
@fortaleza

Kolege užurbano rade na otklanjanju spomenutog problema. Zahvaljujemo se na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#12533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sarajevo_com wrote:Popravite i ovo sto nema dvotačke na satu kad resiver ode u standby stvarno je iritantno i to pored svega u novom sw
@sarajevo_com

Informacije je proslijeđena nadležnom sektoru.

Hvala Vam što koristite usluge kompanije Telemach. Za sve dodatne informacije budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#12534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida signala na području Hadžića, Pazarića i Binježeva. Kolege su na terenu i užurbano otklanjaju razlog prekida signala.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Zahvaljujemo se na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
typeOnegative

#12535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Za Telemach

Na podrucju Travnika , od oko 19h problemi sa televizijom i telefonijom . Slika ledi , sjecka ,prekida konstantno i telefon ne radi .

????
Telemach

#12536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

typeOnegative wrote:Za Telemach

Na podrucju Travnika , od oko 19h problemi sa televizijom i telefonijom . Slika ledi , sjecka ,prekida konstantno i telefon ne radi .

????
@typeOnegative

Molimo Vas da pošaljete korisničke podatke i kontakt telefon na PP

Srdačan pozdrav,
typeOnegative

#12537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Nije to samo kod mene ... Problem je u cijelom gradu , pitao sam kolege koji živi tri km od mene i kod njih je ista stvar .
Bosnianman

#12538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bosnianman »

Telemach wrote:
Bosnianman wrote:Postovanje Telemach, molim vas da mi odgovorite na pitanje, dali postoji mogucnost da ja zahtjevam promjenu resivera ovog sto imam trenutno, a to je Cisco D3 HD Z4398, na noviji i bolji resiver D3 V2.0 prijemnik? Ako da onda kako? Ako ne onda zasto? Unaprijed Hvala.
@Bosnianman

Srdačan pozdrav,

Poslao, unaprijed Hvala. Pozdrav.
Alkos

#12539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

swatch wrote:
channel10 wrote:
drugi profil wrote:@telemach
Hvala sto ste pokusali. Ljubazna osoba je pokusala da rijesi problem uz servisni reset, ali nije uspjelo.

@ostali
Ima li jos neko slican problem sa ovim lagom npr. kad hocete da prebacujete kanale ili pregledate po hardu, risiver reaguje sa zakasnjenjem?

Da znam jel to i kod ostalih ili je samo kod mene nesto?
Ne bih da te razocaram, ali isto ti dodje, pojacavao putem daljinskog ili na resiveru. Neces nista dobiti.

Moraju rijesiti ovaj problem sa tonom jer se stvarno mora dobro pojacati da bi se nesto culo.
I kod mene isti problem. Jos malo pa cu morati TV pojacati do maksimuma da bi se nesto culo.
+1
Mehemed
Vozim: automobil

#12540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Telemach je korak ispred korisnika, to se vidjelo na postu kojeg su objavili maloprije(ali su ga brzo izbrisali), u nas tek Utorak, a u njih Srijeda, 1 dan su ispred korisnika :D

Image
DoradO

#12541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DoradO »

nabavio sam jos jedan digitalni receiver u sobu, i ima signala samo na svakom kanalu kaze da se pretplatim :( moze li se to ukloniti :? u dnevnoj sobi na tvu imam digitalnu a u spavacoj analgni i sad sam prikljucio svoj receiver d3

trio paket
fortaleza

#12542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Jel ti receiver od njih ili si sam nabavljao? Ako je ovo drugo bojim se da ti neće raditi, nisu ni oni toliko glupi...
kingofsnake

#12543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kingofsnake »

@ Telemach

Kako ja mogu dobiti ovaj novi receiver? Trenutno imam Cisco Z3375, a želio bih D3 v 2.0? Stari sam korisnik, imam DUO TV+NET paket.

Hvala
ja1977

#12544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja1977 »

Da li je EPG sinhronozovan sa trajanjem emisija??
Neki dan sam namjestio da se snimi film, juce da ga pregledam, kad film snimljen do pred sami kraj :mrgreen:
Uzas.
Da li ovo znaci da treba snimati i emisuju prije i poslije da bi se nesto snimilo kako treba?
Mustang1

#12545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Mislim da na programi gdje su samo filmovi i serije tipa fox,hbo i slicno ide sve otprilike u minutu dvije .. A gdje imas zivi program da poremeti satnicu tipa vijesti i slicno onda je belaj :D
Telemach

#12546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kingofsnake wrote:@ Telemach

Kako ja mogu dobiti ovaj novi receiver? Trenutno imam Cisco Z3375, a želio bih D3 v 2.0? Stari sam korisnik, imam DUO TV+NET paket.

Hvala
@kingofsnake

Srdačan pozdrav,
drug_profi

#12547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

ja1977 wrote:Da li je EPG sinhronozovan sa trajanjem emisija??
Neki dan sam namjestio da se snimi film, juce da ga pregledam, kad film snimljen do pred sami kraj :mrgreen:
Uzas.
Da li ovo znaci da treba snimati i emisuju prije i poslije da bi se nesto snimilo kako treba?
Ista stvar. Stavio nesto u 3 po noci da se snimi. Ujutro gledam tek od 26 minute snimka pocinje to moje i naravno, nema kraj.
Odnosno ima ali nije tamo gdje treba biti.
titinho

#12548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by titinho »

Vodjen mislju da ne treba sve samo negativno kritikovati dosao sam na ideju da napisem ovaj komentar

Svaka cast za telemach podrsku korisnicima, neku noc zovem za d3go i lik mi u 40 sek objasni sta da uradim da bi rijesio problem. Svaka cast, zasluzujete pohvale !
drug_profi

#12549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

titinho wrote:Vodjen mislju da ne treba sve samo negativno kritikovati dosao sam na ideju da napisem ovaj komentar

Svaka cast za telemach podrsku korisnicima, neku noc zovem za d3go i lik mi u 40 sek objasni sta da uradim da bi rijesio problem. Svaka cast, zasluzujete pohvale !
Ma to stoji. I ja sam pominjao da podrska pokusava pomoci u granici svojih moci, medjutim problem je na visem nivou.
Pocevsi od one price da se ja zalim SK sto su mjenjali programsku semu kojom su oni pridobijali korisnike, do ignorisanja problema prourokovanih sa zadnjim apdejtom.
titinho

#12550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by titinho »

drugi profil wrote:
titinho wrote:Vodjen mislju da ne treba sve samo negativno kritikovati dosao sam na ideju da napisem ovaj komentar

Ma to stoji. I ja sam pominjao da podrska pokusava pomoci u granici svojih moci, medjutim problem je na visem nivou.
Pocevsi od one price da se ja zalim SK sto su mjenjali programsku semu kojom su oni pridobijali korisnike, do ignorisanja problema prourokovanih sa zadnjim apdejtom.

Nemoj da se nalazis prozvanim jer fkt nisam mislio na tvoje komentare kada sam ovo pisao. Imao sam potrebu da se javno zahvalim ljudima koji pokusavaju a bgm i upsjevaju raditi na vrhunskom nivou svoj posao

Naravno da i meni smetaju neke gluposti tipa na resiverima auto podesavanje bosanskih titlova pa ti moras rucno mjenjati na srpski il hrvatski jer na 90% kanala nema bosanskog prevoda, nadam se da ce i to popraviti i gotovo sve je perfektno

Internet nikad ne izdaje, tv radi isto tako. Podrska korisnicima je fatasticna. Cak nemam nijednu zamjerku ni na telefon.
Locked