Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- ruud
#110526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobro je to sve samo nek' ne puca.
- Billy The Pljuc
#110527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije me bilo neko vrijeme na temi i vidim da zbunjoze još uvijek ima oko mnogo čega.
Ugovor se može jednostrano raskinuti i svi koji tvrde da ne može ili nemaju pojma o čemu pišu/govore ili svjesno lažu. Detalje u vezi istog svako od forumaša može pronaći na temi idući unazad i da se oko toga više ne raspravljamo ili ponavljamo bez potrebe jedno te isto.
Telemach d.o.o. ne dozvoljava korisnicima raskid ugovora i nakon toga daljnje korištenje usluga pa svako ko je mislio da raskida ugovor treba sebi prvo da obezbjedi novog operatera ukoliko ne želi da bude neko vrijeme bez interneta ili tv-a.
Telemach d.o.o. neće korisnicima umanjiti račune za iznos koji su zaračunali korisnicima za uvođenje Arena iz prostog razloga što se moraju držati priče o "promjeni programske sheme" jer ako umanje račune za taj iznos onda potvrđuju promjenu cjenovnika i uslova poslovanja. Kome ovo nije jasno neka onda pročita svoj ugovor i opće uslove poslovanja Telemach dostupne na njihovoj web stranici.
"Promjena programske sheme" se odigrala 31.12.2020. u večernjim satima što znači da svako ko ima namjeru da raskine ugovor i otkaže usluge Telemach d.o.o. ima "fore" do 30.01.2021. da isto učini u okviru zakonskih i drugih akata koji mu to omogućavaju, poslije toga ste prinuđeni da ispoštujete ono na što ste se obavezali potpisivanjem ugovora i/ili aneksa ugovora. Nakon tog datuma više nemate mogućnost jednostrano raskinuti ugovor bez plaćanja naknade do isteka vremenskog roka na koji ste se obavezali, naravno ugovor se opet može raskinuti ako ste voljni da isto platite.
Stvari su se poprilično iskristalisale do sada i valjda smo svi mi naučili nešto za ovo vrijeme, ako se obje strane uspiju dogovoriti onda je to za svaku pohvalu ali morate biti svjesni činjenice da mnogi neće ni doći u priliku da eventualno postignu neki deal sa Telemach d.o.o. do kraja ovog mjeseca čak ni u slučaju želje i volje Telemach d.o.o. da kontaktira svakog pretplatnika ponaosob jer je to fizički nemoguće. Ne radi se o par stotina ljudi koje bi trebalo pozvati i po nekoliko puta do eventualnog postizanja dogovora o nastavku saradnje, radi se o hiljadama korisnika i ne očekujte nemoguće. Oni koji su uspjeli postići deal do sada mogu se smatrati i sretnima, oni koji nisu (poput mene npr.) a eventualno gaje nadu da će uspjeti nešto dogovoriti neka se polako mire sa činjenicom da i neće ništa dogovoriti. Volio bih da griješim ali eto neka me vrijeme razuvjeri, svako nastojanje Telemach d.o.o. da udovolji nezadovoljnim korisnicima zbog ukidanja Arena će prestati istekom ovog mjeseca. Računi nakon toga ostaju takvi kakvi su iz gore navedenog razloga, ako ste uspjeli postići neki popust uz obavezu vezivanja na novi period saradnje onda mi ne preostaje ništa drugo nego zaželjeti sreću i vama i operateru.
Ugovor se može jednostrano raskinuti i svi koji tvrde da ne može ili nemaju pojma o čemu pišu/govore ili svjesno lažu. Detalje u vezi istog svako od forumaša može pronaći na temi idući unazad i da se oko toga više ne raspravljamo ili ponavljamo bez potrebe jedno te isto.
Telemach d.o.o. ne dozvoljava korisnicima raskid ugovora i nakon toga daljnje korištenje usluga pa svako ko je mislio da raskida ugovor treba sebi prvo da obezbjedi novog operatera ukoliko ne želi da bude neko vrijeme bez interneta ili tv-a.
Telemach d.o.o. neće korisnicima umanjiti račune za iznos koji su zaračunali korisnicima za uvođenje Arena iz prostog razloga što se moraju držati priče o "promjeni programske sheme" jer ako umanje račune za taj iznos onda potvrđuju promjenu cjenovnika i uslova poslovanja. Kome ovo nije jasno neka onda pročita svoj ugovor i opće uslove poslovanja Telemach dostupne na njihovoj web stranici.
"Promjena programske sheme" se odigrala 31.12.2020. u večernjim satima što znači da svako ko ima namjeru da raskine ugovor i otkaže usluge Telemach d.o.o. ima "fore" do 30.01.2021. da isto učini u okviru zakonskih i drugih akata koji mu to omogućavaju, poslije toga ste prinuđeni da ispoštujete ono na što ste se obavezali potpisivanjem ugovora i/ili aneksa ugovora. Nakon tog datuma više nemate mogućnost jednostrano raskinuti ugovor bez plaćanja naknade do isteka vremenskog roka na koji ste se obavezali, naravno ugovor se opet može raskinuti ako ste voljni da isto platite.
Stvari su se poprilično iskristalisale do sada i valjda smo svi mi naučili nešto za ovo vrijeme, ako se obje strane uspiju dogovoriti onda je to za svaku pohvalu ali morate biti svjesni činjenice da mnogi neće ni doći u priliku da eventualno postignu neki deal sa Telemach d.o.o. do kraja ovog mjeseca čak ni u slučaju želje i volje Telemach d.o.o. da kontaktira svakog pretplatnika ponaosob jer je to fizički nemoguće. Ne radi se o par stotina ljudi koje bi trebalo pozvati i po nekoliko puta do eventualnog postizanja dogovora o nastavku saradnje, radi se o hiljadama korisnika i ne očekujte nemoguće. Oni koji su uspjeli postići deal do sada mogu se smatrati i sretnima, oni koji nisu (poput mene npr.) a eventualno gaje nadu da će uspjeti nešto dogovoriti neka se polako mire sa činjenicom da i neće ništa dogovoriti. Volio bih da griješim ali eto neka me vrijeme razuvjeri, svako nastojanje Telemach d.o.o. da udovolji nezadovoljnim korisnicima zbog ukidanja Arena će prestati istekom ovog mjeseca. Računi nakon toga ostaju takvi kakvi su iz gore navedenog razloga, ako ste uspjeli postići neki popust uz obavezu vezivanja na novi period saradnje onda mi ne preostaje ništa drugo nego zaželjeti sreću i vama i operateru.
- Telemach
#110528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @TheRealist,TheRealist wrote: ↑20/01/2021 22:44 Evo 8 dana prođe od kad su mi javili da će me nazvati (a dosta više od kada sam se čuo sa njima, gdje su mi isto rekli da će me nazvati) i ništa. Ne bih ja nešto ni žurio, ali još 11 dana je ostalo da se reaguje, približava se deadline.
Žao nam je zbog čekanja. Imamo povećan broj upita, ali svakako da ćete biti kontaktirani.
Molimo Vas da nam u inbox dostavite Vaš broj Ugovora kako bismo upit proslijedili na urgenciju.
Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju.
- Telemach
- crnivrag
- jazzer
-
jarobot
#110532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Joj kako ste dosadni sa tim Arenama . Ko da život zavisi od tog. Šta tušiš bez veze a nije ni smiješno više . Odi raskini i nađi ko nudi arene pa pređi. Meni da trebaju arene do sad bi se snašao ( a i imam ih za sad jedan izvor džaba a jedan haman džaba ) . Baš priča bez veze raskini pređi gdje su arene nemoj bezveze tušiti hiljade ostalih.
- azurna_obala
#110533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta ovo Telemach čeprka po ovim kutijama na Grbavici, nema interneta ni tv signala? Sinoc su u 8 isto nesto radili.
- black
#110534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sumnjam da razmisljaju o pojeftinjenju, mozda samo o poskupljenju, valjda bi bilo fer da se sami sjete a ne da ih se vuce za rukavkakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/01/2021 13:00a kada je riječ o pojeftinjenju usluga zbog izbacivanja najgledanijih sportskih kanala,imate li običaj obavijestiti vaše korisnike i o tome,razmisljate li o pojeftinjenju zbog činjnice da više nemate arenasport kanale?Telemach wrote: ↑20/01/2021 12:57Zdravo @kakavdanakneiskustvu,
Kada je riječ o poskupljenju usluga, naše korisnike uvijek obavijestimo 30 dana ranije i pružimo mogućnost izbora.
Naravno, ukoliko ste nezadovoljni ili smatrate da ste na bilo koji način oštećeni, rado ćemo Vas kontaktirati.
Stojimo na raspolaganju.
za produzenje ugovora ne interesuje me prelazak na skuplje pakete, naki smecarski kanali i sl.
-
hamo1977
#110535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo nemam ni ja problema 
Samo da nađem moderatorsku palicu
P.S.
U drugom redu odozdo na tastaturi imaju tačka i zarez, probaj.
Samo da nađem moderatorsku palicu
P.S.
U drugom redu odozdo na tastaturi imaju tačka i zarez, probaj.
- Dvokasetas
- avetinja
#110537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Bobi Možeš li nam reći ko briše komentare? Zašto je samo na ovoj temi ovolika cenzura?
- REDDEVILS
#110538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A možda United Grupa tj. Telemach posjeduje i ovaj forum u svom vlasništvu
-
hamo1977
#110539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam za jedne proteste protiv brisanja komentara.
- warzone
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#110541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa pišete nidje veze s vezom, zato vam se brišu postovi. Evo ovaj post iznad, jel ima veze s vezom, nema
.
- warzone
#110542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obzirom da ova tema nije sponzorisana (pretpostavljam), kakve veze reklame imaju sa temom? Znam da je nekom cilj da nabija komentare (u hiljadama), ali nas vecinu ne zanimaju reklame (koje mozemo vidjeti na TM stranici). Ne vjerujem da iko gleda reklame(a ne premota ih) dok prati tv.
- avetinja
#110543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo je komentara koji su bili sa smislom, ali su obrisani. Ako je tema sponzorisana i ako Telemach ima potpunu slobodu u cenzuri, dajte da to znamo. Ovako ispada ne fer, jer ni na jednoj drugoj temi nisam naišao na nešto slično.
- twonk
#110544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od jutros na D3 na pola kanala pise uredjaj ne prima signal, a na ostalih pola slika zamrzava. Je li neki generalni problem ili je do mene?
-
Nedzada
-
Nedzada
#110546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od kada to nema Arena?
Pa dobili smo ih jer smo potpisali na dvije godine ugovor.
Inače se ne bi zavalili na dvije godine obaveze?
Šta je sad to? Kako će se liga prvaka gledati?
- Nike af1 white
-
Nedzada
- Telemach
#110549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @twonk,
Molimo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo izvršili provjeru.
Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo Vam na raspolaganju.
- Telemach
#110550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @azurna_obala,azurna_obala wrote: ↑21/01/2021 10:31 Sta ovo Telemach čeprka po ovim kutijama na Grbavici, nema interneta ni tv signala? Sinoc su u 8 isto nesto radili.
Možemo li Vas zamoliti za Vaše podatke kako bismo imali detaljan uvid i pružili Vam adekvatne informacije.
Unaprijed se zahavljujemo na saradnji.