Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#109751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

stajeba wrote: 12/01/2021 21:45 E sad sam došao da pohvalim Telemach internet. Nevjerovatno ali prije par dana sam ovdje napisao kako mi je užasan net u večernjim satima, par sati nakon tog posta internet radi predobro xD. Baš mi drago evo vec par dana uvijek dobra brzina. Svaka čast
Zdravo @stajeba,
Drago nam je da ste zadovoljni.
Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
zippoo87

#109752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Liska wrote: 12/01/2021 21:53 Budi posten pa za dva mjeseca napisi dobijas li racune od Telemacha i poslije raskida. Sto se tice moje profesije godinama radim u pravosudju i zivim od gresaka pametnjakovica kao ti. Dobro razmisli i ocijeni tko ima vise resursa za sudjenje, jedna multinacionalna kompanija ili ti. Prijateljski savjet od mene i zadnji koji ces dobiti
Evo ti od kolege advokata savjet...pa tuzi njega i uzmi cojku pare...od mene mozes dobiti kikiriki
A usput tuzi i ovo SDA glasilo Faktor,sto laze raju i navodi ih na raskid ugovora bez penala.
https://faktor.ba/vijest/advokat-savjet ... ale/111114
Liska

#109753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Hajde ti budi posten pa iskreno reci tamo negdje u martu je li ti stizu i dalje racuni. Ja sam siguran da ce ti i dalje stizati unatoc tvome raskidu ugovora i vracanju opreme.
https://source.ba/mobile/clanak/Haris/553027
Last edited by Liska on 12/01/2021 22:37, edited 1 time in total.
probook

#109754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

U Mostaru 12 godina nema izbora, grad zatrpan smecem, nema prljavijeg grada ni na Kosovu i niko nista.

TM izbaci Arene pola grada skoci na noge i to je glavna tema. :run:

'ebote gdje zivim :shock:
NediM17

#109755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Samo da znate da im je Vasvija advokat. :run:
Liska

#109756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

NediM17 wrote: 12/01/2021 22:36 Samo da znate da im je Vasvija advokat. :run:
Sta ce Vasvija, sta ona zna? Ovi drugi imaju urnek nekog advokata i 100 % dobijaju....racune Telemacha i dalje.
avetinja

#109757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Ombudsman je rekao da korisnici imaju rok 30 dana da raskinu ugovor. Nisu nikakvi advokati sa četvrte godine prava na Kobiljači.
zippoo87

#109758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Liska wrote: 12/01/2021 22:33 Hajde ti budi posten pa iskreno reci tamo negdje u martu je li ti stizu i dalje racuni. Ja sam siguran da ce ti i dalje stizati unatoc tvome raskidu ugovora i vracanju opreme.
https://source.ba/mobile/clanak/Haris/553027
Evo ako si pravnik,kako to tvrdis...pojasni mi na cemu temeljis taj svoj stav ?
Ako treba ,uslikati cu ti i svoj ugovor,na kojem fino pise "arene SD " na 24 mjeseca.

Samo me zanima,koji su ti argumenti...jer cijelo vrijeme pises a jos nisi niti jedan argument iznio za svoje tvrdnje?
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#109759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

Dragi ljudi,
suvisno je ubjedjivati se i nametati nekome kakve ce odluke donositi. Neko strahuje, neko cita Zakon, neko poslusao advokata, neko savjet prijatelja, pa ce svi oni postupiti po licnom nahodjenju i vlastitim odlukama.
Na kraju svega, nadajmo se postivanju Zakona ove drzave, a ne treba niko strahovati od firmi, korporacija i sudova. Ima pravnih institucija i van ove drzave, ako cemo se "cerati". Pravo na slobodu i izbor, ne osporavajmo jedni drugima.

Odnos i ponasanje navedene kompanije prema gradjanima BiH jeste - pisamo po vama.

Ja sam uvijek za opciju "poginuti cu al' na sebe ne dam".
Bosanac nikome ne kleci, uvijek hodi uzdignute glave.
Lijepi pozdrav :bih:
dječak sa šibicama

#109760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Prvo isla prica "niko nece raskinuti ugovor, samo suplja na internetu" a sad Vasvija advokat.

Reklo bi se da ipak traje masovno raskidanje ugovora.
Liska

#109761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

Pravo je previse,slozeno da bi shvatio. Covjek ubije covjeka pa ga oslobode po pravu. Shvati da ce neki sud na kraju odluciti i da ne mozes biti siguran kako ce odluciti. Ne slazemo se, ok. Samo budi fer, raskini ugovor kako mislis da treba i za dva mjeseca napisi ovdje dobijas li jos uvijek racune Telemacha. Da vise ne davimo ljude.
player_

#109762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by player_ »

Nevjerujem da je masovno, srecom po njih vecina nas nema alternativu zahvaljujuci bhtelecomu sda :D
avetinja

#109763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Šta će ombudsman, imaju oni Vasvu da podmiti sudije za hiljade tužbi. Aha, šta ima!? Oni su računali da će pretrpiti blagi odliv korisnika, tako da im to nije frka. Već zarađuju na onima koji će ostati i plaćati Arene kojih nema. Ovo zastrašivanje je samo da šteta bude manja, zapravo da zarada bude veća.
pinkman

#109764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pinkman »

Liska wrote: 12/01/2021 21:53 Budi posten pa za dva mjeseca napisi dobijas li racune od Telemacha i poslije raskida. Sto se tice moje profesije godinama radim u pravosudju i zivim od gresaka pametnjakovica kao ti. Dobro razmisli i ocijeni tko ima vise resursa za sudjenje, jedna multinacionalna kompanija ili ti. Prijateljski savjet od mene i zadnji koji ces dobiti
Pa evo ja ne radim u pravosudju, hvala Bogu, jer je i sramota to danas reci, obzirom u kakvom je stanju, ali i kao takvo kakvo jeste, ima primjera gdje neko dobije presudu protiv bogatijih lica. Vjerovatno ce u narednom periodu i prva pravomocna presuda za "svicarce" doci.

Sto ne objasnis ljudima kako je moguce da imaju aneks gdje pise da ce imati AS, a onda im se ista ukine :D i jos ih se, navodno, u zabludu dovede prilikom produzenja ugovora.
dječak sa šibicama

#109765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Mene su uspjeli natjerati da ozbiljno razmisljam o prelasku na BH Telecom, u normalnim uvjetima mi ne bi palo na pamet. Ali ovi te tjeraju, svojim nakaradnim odnosom.

Nikada me nisu nazvali, jesu prvi dan da kazu zao nam je i da mi opet ponude da potpisem ugovor na EON paket. Ja sam i dalje na TGF paketu, istekao ugovor proslo ljeto, cim sam ovdje pitao sta ja sada kao covjek koji placa racune svaki mjesec, sta dobijem jer gubim Arene, nema poziva i totalni ignore.

Ne krivim ove likove iz sluzbe za korisnike, oni samo rade svoj posao, krivim kompaniju kao takvu.
Liska

#109766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

pinkman wrote: 12/01/2021 23:11
Pa evo ja ne radim u pravosudju, hvala Bogu, jer je i sramota to danas reci, obzirom u kakvom je stanju, ali i kao takvo kakvo jeste, ima primjera gdje neko dobije presudu protiv bogatijih lica. Vjerovatno ce u narednom periodu i prva pravomocna presuda za "svicarce" doci.

Sto ne objasnis ljudima kako je moguce da imaju aneks gdje pise da ce imati AS, a onda im se ista ukine :D i jos ih se, navodno, u zabludu dovede prilikom produzenja ugovora.
Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.
pinkman

#109767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pinkman »

dječak sa šibicama wrote: 12/01/2021 23:14 Mene su uspjeli natjerati da ozbiljno razmisljam o prelasku na BH Telecom, u normalnim uvjetima mi ne bi palo na pamet. Ali ovi te tjeraju, svojim nakaradnim odnosom.

Nikada me nisu nazvali, jesu prvi dan da kazu zao nam je i da mi opet ponude da potpisem ugovor na EON paket. Ja sam i dalje na TGF paketu, istekao ugovor proslo ljeto, cim sam ovdje pitao sta ja sada kao covjek koji placa racune svaki mjesec, sta dobijem jer gubim Arene, nema poziva i totalni ignore.

Ne krivim ove likove iz sluzbe za korisnike, oni samo rade svoj posao, krivim kompaniju kao takvu.
Ja cu se prebaciti na BHT cim ga privatizuju :D

Mene AS toliko i ne zanima, ali mislim da odnos kupac-pruzalac usluga treba biti na jednom partnerskom nivou, a ne ovako. Ako je neko potpisao ugovor radi AS, onda mu treba omoguciti da raskine isti.

A prijateljski savjet za Telemach.

Napravite update na EON box i neka dodje AS Cloud preinstaliran (barem za korisnike koji zele AS ili ko dosta gleda AS, vjerujem da imate te statistike) i tako neka koristi, a te 3-4 KM smanjiti i eto.
Liska wrote: 12/01/2021 23:17 Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.
Ja sam pitao sto ne upotrijebis svoje pravno znanje i objasnis ljudima kako je moguce da u aneksu UGOVORA eksplicitno stoji da ce imati AS, a onda im se ista ukine, a ne dopusta da se raskine ugovor, te zasto se ne bi mogli pozvati na clan 137. stav 2. ZOO FBIH.

Eventualni sudski proces radi ponistavanja ovakvog ugovora ne bi zahtijevao mnogo rocista i troskova.

Eto toliko. Ako bude koja presuda suprotna onom sto tvrdis, reci nam kako se zoves da te ljudi ne angazuju. :D
TheRedhead

#109768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheRedhead »

Sutra sv. prvenstvo u rukometu pocinje, sta mislite ko to prenosi ... :(
zippoo87

#109769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Liska wrote: 12/01/2021 22:57 Pravo je previse,slozeno da bi shvatio. Covjek ubije covjeka pa ga oslobode po pravu. Shvati da ce neki sud na kraju odluciti i da ne mozes biti siguran kako ce odluciti. Ne slazemo se, ok. Samo budi fer, raskini ugovor kako mislis da treba i za dva mjeseca napisi ovdje dobijas li jos uvijek racune Telemacha. Da vise ne davimo ljude.

Znaci nemas niti jedan argument ,pametnom dosta.
Samo cu te zamoliti da ne prosipas vise suplju ovdje ljudima a naravno sve sto je argumentovano i imas dokaze,pisi i dokazuj.
Liska

#109770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

TheRedhead wrote: 12/01/2021 23:51 Sutra sv. prvenstvo u rukometu pocinje, sta mislite ko to prenosi ... :(
Ima na RTL Hrvatska😊
Liska

#109771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

zippoo87 wrote: 12/01/2021 23:56
Liska wrote: 12/01/2021 22:57 Pravo je previse,slozeno da bi shvatio. Covjek ubije covjeka pa ga oslobode po pravu. Shvati da ce neki sud na kraju odluciti i da ne mozes biti siguran kako ce odluciti. Ne slazemo se, ok. Samo budi fer, raskini ugovor kako mislis da treba i za dva mjeseca napisi ovdje dobijas li jos uvijek racune Telemacha. Da vise ne davimo ljude.

Znaci nemas niti jedan argument ,pametnom dosta.
Samo cu te zamoliti da ne prosipas vise suplju ovdje ljudima a naravno sve sto je argumentovano i imas dokaze,pisi i dokazuj.
Ne vidim ni da si ti nesto dokazao. Ako ne budes dobijao racune Telemacha i poslije raskida, mozda ispadnes u pravu. Sacekajmo dva mjeseca pa nam javi. Je li moze?
Liska

#109772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

pinkman wrote: 12/01/2021 23:31
dječak sa šibicama wrote: 12/01/2021 23:14 Mene su uspjeli natjerati da ozbiljno razmisljam o prelasku na BH Telecom, u normalnim uvjetima mi ne bi palo na pamet. Ali ovi te tjeraju, svojim nakaradnim odnosom.

Ja cu se prebaciti na BHT cim ga privatizuju :D

Mene AS toliko i ne zanima, ali mislim da odnos kupac-pruzalac usluga treba biti na jednom partnerskom nivou, a ne ovako. Ako je neko potpisao ugovor radi AS, onda mu treba omoguciti da raskine isti.

A prijateljski savjet za Telemach.

Napravite update na EON box i neka dodje AS Cloud preinstaliran (barem za korisnike koji zele AS ili ko dosta gleda AS, vjerujem da imate te statistike) i tako neka koristi, a te 3-4 KM smanjiti i eto.
Liska wrote: 12/01/2021 23:17 Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.
Ja sam pitao sto ne upotrijebis svoje pravno znanje i objasnis ljudima kako je moguce da u aneksu UGOVORA eksplicitno stoji da ce imati AS, a onda im se ista ukine, a ne dopusta da se raskine ugovor, te zasto se ne bi mogli pozvati na clan 137. stav 2. ZOO FBIH.

Eventualni sudski proces radi ponistavanja ovakvog ugovora ne bi zahtijevao mnogo rocista i troskova.

Eto toliko. Ako bude koja presuda suprotna onom sto tvrdis, reci nam kako se zoves da te ljudi ne angazuju. :D
Jesam li tvrdio da sam advokat? Pokusavam ti objasniti da je pravo jedna velika siva zona i da nije crno bijelo. Svatko tko tvrdi kako ce lako pobiti neki ugovor nema veze sa pravnom praksom nego sa pravnom teorijom. Na kraju ce odluciti sud i obicno ne presudi kako narod misli da bi trebao. Tebi sve najbolje, bujrum, i javi dobijas li racune i poslije raskida ugovora.
rimano

#109773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimano »

Vjerovatno ce dobijati racune, ali pitanje je hoce li TM tuziti sve te korisnike koji su trazili raskid i ne placaju ih kad znaju da ce vjerovatno izgubiti parnicu.
Liska

#109774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

rimano wrote: 13/01/2021 00:13 Vjerovatno ce dobijati racune, ali pitanje je hoce li TM tuziti sve te korisnike koji su trazili raskid i ne placaju ih kad znaju da ce vjerovatno izgubiti parnicu.
Ako bude tako. Nisam bas siguran da se Telemach nije pripremio za to i da nema nekog keca u rukavu. Cisto sumnjam da nisu odvagali i sud kao varijantu i savjetovali se sa nekim pravnim autoritetima prije donosenja ove odluke.
dječak sa šibicama

#109775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Liska wrote: 13/01/2021 00:04
TheRedhead wrote: 12/01/2021 23:51 Sutra sv. prvenstvo u rukometu pocinje, sta mislite ko to prenosi ... :(
Ima na RTL Hrvatska😊
Koji ce naravno biti zatamnjem od strane telemacha.

Ima i na YT ali i to ce biti blokirano u nasoj drzavi jer Arena ima prava prijenosa.

RTL prenosi oko 50 utakmica ako se ne varam.
Locked