Zdravo @stajeba,
Drago nam je da ste zadovoljni.
Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
Moderator: Benq
Zdravo @stajeba,
Evo ti od kolege advokata savjet...pa tuzi njega i uzmi cojku pare...od mene mozes dobiti kikirikiLiska wrote: ↑12/01/2021 21:53 Budi posten pa za dva mjeseca napisi dobijas li racune od Telemacha i poslije raskida. Sto se tice moje profesije godinama radim u pravosudju i zivim od gresaka pametnjakovica kao ti. Dobro razmisli i ocijeni tko ima vise resursa za sudjenje, jedna multinacionalna kompanija ili ti. Prijateljski savjet od mene i zadnji koji ces dobiti
Evo ako si pravnik,kako to tvrdis...pojasni mi na cemu temeljis taj svoj stav ?Liska wrote: ↑12/01/2021 22:33 Hajde ti budi posten pa iskreno reci tamo negdje u martu je li ti stizu i dalje racuni. Ja sam siguran da ce ti i dalje stizati unatoc tvome raskidu ugovora i vracanju opreme.
https://source.ba/mobile/clanak/Haris/553027
Pa evo ja ne radim u pravosudju, hvala Bogu, jer je i sramota to danas reci, obzirom u kakvom je stanju, ali i kao takvo kakvo jeste, ima primjera gdje neko dobije presudu protiv bogatijih lica. Vjerovatno ce u narednom periodu i prva pravomocna presuda za "svicarce" doci.Liska wrote: ↑12/01/2021 21:53 Budi posten pa za dva mjeseca napisi dobijas li racune od Telemacha i poslije raskida. Sto se tice moje profesije godinama radim u pravosudju i zivim od gresaka pametnjakovica kao ti. Dobro razmisli i ocijeni tko ima vise resursa za sudjenje, jedna multinacionalna kompanija ili ti. Prijateljski savjet od mene i zadnji koji ces dobiti
Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.pinkman wrote: ↑12/01/2021 23:11Pa evo ja ne radim u pravosudju, hvala Bogu, jer je i sramota to danas reci, obzirom u kakvom je stanju, ali i kao takvo kakvo jeste, ima primjera gdje neko dobije presudu protiv bogatijih lica. Vjerovatno ce u narednom periodu i prva pravomocna presuda za "svicarce" doci.Liska wrote: ↑12/01/2021 21:53 Budi posten pa za dva mjeseca napisi dobijas li racune od Telemacha i poslije raskida. Sto se tice moje profesije godinama radim u pravosudju i zivim od gresaka pametnjakovica kao ti. Dobro razmisli i ocijeni tko ima vise resursa za sudjenje, jedna multinacionalna kompanija ili ti. Prijateljski savjet od mene i zadnji koji ces dobiti
Sto ne objasnis ljudima kako je moguce da imaju aneks gdje pise da ce imati AS, a onda im se ista ukinei jos ih se, navodno, u zabludu dovede prilikom produzenja ugovora.
Ja cu se prebaciti na BHT cim ga privatizujudječak sa šibicama wrote: ↑12/01/2021 23:14 Mene su uspjeli natjerati da ozbiljno razmisljam o prelasku na BH Telecom, u normalnim uvjetima mi ne bi palo na pamet. Ali ovi te tjeraju, svojim nakaradnim odnosom.
Nikada me nisu nazvali, jesu prvi dan da kazu zao nam je i da mi opet ponude da potpisem ugovor na EON paket. Ja sam i dalje na TGF paketu, istekao ugovor proslo ljeto, cim sam ovdje pitao sta ja sada kao covjek koji placa racune svaki mjesec, sta dobijem jer gubim Arene, nema poziva i totalni ignore.
Ne krivim ove likove iz sluzbe za korisnike, oni samo rade svoj posao, krivim kompaniju kao takvu.
Ja sam pitao sto ne upotrijebis svoje pravno znanje i objasnis ljudima kako je moguce da u aneksu UGOVORA eksplicitno stoji da ce imati AS, a onda im se ista ukine, a ne dopusta da se raskine ugovor, te zasto se ne bi mogli pozvati na clan 137. stav 2. ZOO FBIH.Liska wrote: ↑12/01/2021 23:17 Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.
Liska wrote: ↑12/01/2021 22:57 Pravo je previse,slozeno da bi shvatio. Covjek ubije covjeka pa ga oslobode po pravu. Shvati da ce neki sud na kraju odluciti i da ne mozes biti siguran kako ce odluciti. Ne slazemo se, ok. Samo budi fer, raskini ugovor kako mislis da treba i za dva mjeseca napisi ovdje dobijas li jos uvijek racune Telemacha. Da vise ne davimo ljude.
Ima na RTL HrvatskaTheRedhead wrote: ↑12/01/2021 23:51 Sutra sv. prvenstvo u rukometu pocinje, sta mislite ko to prenosi ...![]()
Ne vidim ni da si ti nesto dokazao. Ako ne budes dobijao racune Telemacha i poslije raskida, mozda ispadnes u pravu. Sacekajmo dva mjeseca pa nam javi. Je li moze?zippoo87 wrote: ↑12/01/2021 23:56Liska wrote: ↑12/01/2021 22:57 Pravo je previse,slozeno da bi shvatio. Covjek ubije covjeka pa ga oslobode po pravu. Shvati da ce neki sud na kraju odluciti i da ne mozes biti siguran kako ce odluciti. Ne slazemo se, ok. Samo budi fer, raskini ugovor kako mislis da treba i za dva mjeseca napisi ovdje dobijas li jos uvijek racune Telemacha. Da vise ne davimo ljude.
Znaci nemas niti jedan argument ,pametnom dosta.
Samo cu te zamoliti da ne prosipas vise suplju ovdje ljudima a naravno sve sto je argumentovano i imas dokaze,pisi i dokazuj.
Jesam li tvrdio da sam advokat? Pokusavam ti objasniti da je pravo jedna velika siva zona i da nije crno bijelo. Svatko tko tvrdi kako ce lako pobiti neki ugovor nema veze sa pravnom praksom nego sa pravnom teorijom. Na kraju ce odluciti sud i obicno ne presudi kako narod misli da bi trebao. Tebi sve najbolje, bujrum, i javi dobijas li racune i poslije raskida ugovora.pinkman wrote: ↑12/01/2021 23:31Ja cu se prebaciti na BHT cim ga privatizujudječak sa šibicama wrote: ↑12/01/2021 23:14 Mene su uspjeli natjerati da ozbiljno razmisljam o prelasku na BH Telecom, u normalnim uvjetima mi ne bi palo na pamet. Ali ovi te tjeraju, svojim nakaradnim odnosom.
Nikada me nisu nazvali, jesu prvi dan da kazu zao nam je i da mi opet ponude da potpisem ugovor na EON paket. Ja sam i dalje na TGF paketu, istekao ugovor proslo ljeto, cim sam ovdje pitao sta ja sada kao covjek koji placa racune svaki mjesec, sta dobijem jer gubim Arene, nema poziva i totalni ignore.
Ne krivim ove likove iz sluzbe za korisnike, oni samo rade svoj posao, krivim kompaniju kao takvu.![]()
Mene AS toliko i ne zanima, ali mislim da odnos kupac-pruzalac usluga treba biti na jednom partnerskom nivou, a ne ovako. Ako je neko potpisao ugovor radi AS, onda mu treba omoguciti da raskine isti.
A prijateljski savjet za Telemach.
Napravite update na EON box i neka dodje AS Cloud preinstaliran (barem za korisnike koji zele AS ili ko dosta gleda AS, vjerujem da imate te statistike) i tako neka koristi, a te 3-4 KM smanjiti i eto.
Ja sam pitao sto ne upotrijebis svoje pravno znanje i objasnis ljudima kako je moguce da u aneksu UGOVORA eksplicitno stoji da ce imati AS, a onda im se ista ukine, a ne dopusta da se raskine ugovor, te zasto se ne bi mogli pozvati na clan 137. stav 2. ZOO FBIH.Liska wrote: ↑12/01/2021 23:17 Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.
Eventualni sudski proces radi ponistavanja ovakvog ugovora ne bi zahtijevao mnogo rocista i troskova.
Eto toliko. Ako bude koja presuda suprotna onom sto tvrdis, reci nam kako se zoves da te ljudi ne angazuju.![]()
Ako bude tako. Nisam bas siguran da se Telemach nije pripremio za to i da nema nekog keca u rukavu. Cisto sumnjam da nisu odvagali i sud kao varijantu i savjetovali se sa nekim pravnim autoritetima prije donosenja ove odluke.
Koji ce naravno biti zatamnjem od strane telemacha.Liska wrote: ↑13/01/2021 00:04Ima na RTL HrvatskaTheRedhead wrote: ↑12/01/2021 23:51 Sutra sv. prvenstvo u rukometu pocinje, sta mislite ko to prenosi ...![]()
![]()