Nisu dali adekvatnu zamjenu jer na SK nemas ono sto imas na Areni....ni priblizno.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
zdruzdjo
-
tukizahou
#108203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno,razlicita takmicenja-lige prenose i nikako jedno drugom ne moze biti zamjena.Ostaviti svoje dugogodisnje korisnike bez jedne lige sampiona je jako bezobrazno.hrasno38 wrote: ↑05/01/2021 00:10Nisu dali adekvatnu zamjenu jer na SK nemas ono sto imas na Areni....ni priblizno.
- Billy The Pljuc
#108204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto sam se već dva dana "zad'o" u tematikuagent_zero wrote: ↑04/01/2021 23:34Po meni nije dovoljno konsultovati jedno "pravno lice". Konkretno evo dijela koji je neko već objavio na temi:Billy The Pljuc wrote: ↑04/01/2021 18:01 Evo ovako drugovi i drugarice, nakon konsultacija sa pravnim licem iznosim ono što mi je rečeno, ne postoji način da vas/nas bilo ko zadržava u ugovornom odnosu kojim nismo zadovoljni. Prevedeno - ugovori se raskidaju i raskidati će se i sa mnogo jačim "igračima" nego što je to Telemach jer na to svako ima pravo. Svako eventualno daljnje pozivanje na ugovor i traženje eventualne naknade a koji ste jednostrano raskinuli pismenom obavijesti uz poželjan otkazni rok će Telemach morati dokazivati na sudu.
Znači do korisnika je samih, koliko je neko spreman upuštati se u avanturu eventualnog poziva na sud je do svakog individualno, meni je rečeno da se "mogu slikati" sa sudskim pozivom i pokušajem naplate.
Ovdje se konkretno govori o Cjenovniku, Ugovoru, njihovim sastavnim dijelovima, te Uslovima poslovanja.
Međutim, nigdje se ne spominje promjena programske šeme.
Ono što sam još uočio svojim "zadavanjem" u tematiku jeste da se od ugovora do ugovora "miješaju" pojedine stavke tj. članci a koji na kraju nisu u skladu ni sa "najnovijim" primjerkom ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa koji Telemach ima na svojoj web stranici. Da pojednostavim, hronološki gledano jer sam 10 godina njihov korisnik, pojedine stavke su kroz godine ili izostavljene ili šturo napomenute ili izmjenjene kroz godine.
Sve u svemu a po mom mišljenju, svaki pokušaj Telemacha da eventualno sudski pokuša naplatiti naknade u slučaju prijevremenog raskida ugovora su osuđene na propast jer je mnogo nelogičnosti u dokumentima koji su oni sami sastavljali a na koje se korisnik može pozvati a da se uopšte i ne poziva u eventualnom sudskom sporu na zakon o obligacionim odnosima ili zakon o zaštiti potrošača itd. itd. Ono što jeste sasvim sigurno i što je provjereno u praksi jeste da u eventualnom sudskom sporu svaki potpisani ugovor ima prednost ispred zakona jer je potpisnik pristao svojim potpisivanjem na ono što već ugovor tvrdi.
-
__Phoenix__
#108205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj ugovor ne pije vode nigdje, ne moze vas neko prisiliti da placate nesto sto ne koristite tj kad iskljucite i vratite njima modem ili d3, mirno spavajte 
- hrasno38
#108206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cisto da znate da necemo moci gledati ni rukometnu reprezentaciju nase zemlje.......
https://sportsport.ba/rukomet/rukomet-e ... os/3869762
https://sportsport.ba/rukomet/rukomet-e ... os/3869762
- Bianconeri1988
#108207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li iko uspio raskinuti ugovor? Zbog posla nisam uspio stići i raspitati se...
- semirsar
#108208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ako neko ima u anex-u dio dje se navodi da dobijam AS ili sto vec, pa se to naprasno ukine... ko je tu donji?agent_zero wrote: ↑04/01/2021 23:44agent_zero wrote: ↑04/01/2021 23:34Po meni nije dovoljno konsultovati jedno "pravno lice". Konkretno evo dijela koji je neko već objavio na temi:Billy The Pljuc wrote: ↑04/01/2021 18:01 Evo ovako drugovi i drugarice, nakon konsultacija sa pravnim licem iznosim ono što mi je rečeno, ne postoji način da vas/nas bilo ko zadržava u ugovornom odnosu kojim nismo zadovoljni. Prevedeno - ugovori se raskidaju i raskidati će se i sa mnogo jačim "igračima" nego što je to Telemach jer na to svako ima pravo. Svako eventualno daljnje pozivanje na ugovor i traženje eventualne naknade a koji ste jednostrano raskinuli pismenom obavijesti uz poželjan otkazni rok će Telemach morati dokazivati na sudu.
Znači do korisnika je samih, koliko je neko spreman upuštati se u avanturu eventualnog poziva na sud je do svakog individualno, meni je rečeno da se "mogu slikati" sa sudskim pozivom i pokušajem naplate.
Ovdje se konkretno govori o Cjenovniku, Ugovoru, njihovim sastavnim dijelovima, te Uslovima poslovanja.
Međutim, nigdje se ne spominje promjena programske šeme.Član 3.
Pretplatnik može jednostrano da raskine Ugovor sa promotivnim uslovima prije isteka minimalno ugovorenog perioda, u tom slučaju je dužan da plati novčani iznos koji je jednak broju preostalih mjeseci do isteka minimalnog ugovorenog perioda pomnožen s visinom mjesečne pretplate. Odredbe o plaćanju novčanog iznosa primjenjuju se i u slučaju da Telemach jednostrano raskine pretplatnički ugovor ukoliko Pretplatnik ne izmiri sve svoje dospjele obaveze u roku od 30 dana od dana privremenog isključenja usluge zbog neplaćanja.To su bitni dijelovi iz općeg ugovora. A Anex se veže na opći ugovor.Član 5.
Telemach zadržava pravo izmjene Uslova poslovanja i Cjenovnika. U slučaju promjene Uslova poslovanja ili Cjenovnika, Telemach će obavijestiti Pretplatnika 30 dana unaprijed, i to slanjem pisane obavijesti uz ispostavljeni račun ili na ispostavljenom računu, preko web stranice www.telemach.ba, te putem jednih dnevnih novina koje se distribuiraju na području BiH. U periodu od navedenog obavještenja, pa do stupanja na snagu izmjena koje bitno mijenjaju uslove pod kojima je Ugovor zaključen na način koji nije na korist Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo da raskine Ugovor, uz izmirenje svih dospelih obaveza, osim u slučajevima definiranim Uslovima poslovanja. Telemach zadržava pravo izmjene programa i programskih paketa.
Vidi nesto, ne branim nikog niti ista... ali polazim od sebe, da mi u anexu ugovora pise da dobijam AS, ovo ono ili sto vec... nema tog Boga ni zakona da mi ne da za pravo, pa makar is'o do Strazbura, kuzis
-
kudrilo
#108209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Njima je trenutni fokus dogovoriti se sa korisnicima i privoliti ih da ostanu tu, mislim da nema šta neće nuditi...
- hrasno38
#108210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I sta da i dobiju sve na sudu ko ce im potpisati sljedece ugovore? Nece niko krepat bez Arena 24 mjeseca ali onda ce oni krepati kad izgube hiljade korisnika i pjavi se neki pametan novi provider i otjera ih iz BiH!
- van Basten
#108211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije 5god kad je telemach ekskluzivno imao sk a bht i ostali as, sk je bio svemirski brod za as ponudom. Danae je situacija obrnuta i mislim da su tu kiksali u racunici u telemachu kad su krenuli uz dlaku.
Ja sam sve blizi opciji, ako vec budem morao birati izmedju sk i as, tamo gdje imaju as jer englezi (koje su lrosli put btw jedva iscupali, tek negdje u 22.krugu licitiranja, pa moguce da za 2-3godine i njih zijane) i motosportovi nisu dovoljni da zadovolje sportske potrebe na tv. Samo da jos protabirim kakav fin net u bht ili logosoftu... ovdje kao imam 150mb downloada, a preko wifi to ide oko 40mb ustvari... znaci nije neka mega nedostizna cifra kod drugih...
Ja sam sve blizi opciji, ako vec budem morao birati izmedju sk i as, tamo gdje imaju as jer englezi (koje su lrosli put btw jedva iscupali, tek negdje u 22.krugu licitiranja, pa moguce da za 2-3godine i njih zijane) i motosportovi nisu dovoljni da zadovolje sportske potrebe na tv. Samo da jos protabirim kakav fin net u bht ili logosoftu... ovdje kao imam 150mb downloada, a preko wifi to ide oko 40mb ustvari... znaci nije neka mega nedostizna cifra kod drugih...
- drug_profi
#108212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je sto nema dovoljno kvalitetnog provajdera.
telekom mi nije u stanju isporuciti net brzi od 8 mbps, sa prahistorijskom brzinom uploada koja mi najvise treba radi posla, plus sto na tu brzinu tv ne ide nikako. Pa YT mi je stekao kad gledam, a redovno vikendom nekakvi stalni prekidi konekcije. Igras WOT, hoces da razbijes racunar.
telekom mi nije u stanju isporuciti net brzi od 8 mbps, sa prahistorijskom brzinom uploada koja mi najvise treba radi posla, plus sto na tu brzinu tv ne ide nikako. Pa YT mi je stekao kad gledam, a redovno vikendom nekakvi stalni prekidi konekcije. Igras WOT, hoces da razbijes racunar.
- semirsar
#108213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
upravo to, ne mora se niko novi pojaviti od provajdera, postojeci ce pokupiti kajmak, a Telemach ce ostati onaj najgori u prici... pad je kadli-tadli neminovan... ostanu li ovakvi i daljehrasno38 wrote: ↑05/01/2021 00:43I sta da i dobiju sve na sudu ko ce im potpisati sljedece ugovore? Nece niko krepat bez Arena 24 mjeseca ali onda ce oni krepati kad izgube hiljade korisnika i pjavi se neki pametan novi provider i otjera ih iz BiH!kudrilo wrote: ↑05/01/2021 00:34 Pa budu li se ganjali po sudu sa korisnicima, taman da su i upravu po ugovoru, u ovoj situaciji, kad im svi jebu majku mrtvu i imaju etiketu prevaranata, oni mogu, taman i da naplate sve, ključ u bravu staviti.
Njima je trenutni fokus dogovoriti se sa korisnicima i privoliti ih da ostanu tu, mislim da nema šta neće nuditi...
- semirsar
#108214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
drug,drug_profi wrote: ↑05/01/2021 00:52 Problem je sto nema dovoljno kvalitetnog provajdera.
nema druge... nego parcijalno, ovisno o licnim potrebama uzimati usluge... ovo od ovog, ono od onog... glupo jest, ali, ima opcija... i 4G je tujdi, mere se uvijek nesto naci, samo polako i pametno promisliti i izabrati
-
kudrilo
#108215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čitaj, to sam i napisao.hrasno38 wrote: ↑05/01/2021 00:43I sta da i dobiju sve na sudu ko ce im potpisati sljedece ugovore? Nece niko krepat bez Arena 24 mjeseca ali onda ce oni krepati kad izgube hiljade korisnika i pjavi se neki pametan novi provider i otjera ih iz BiH!kudrilo wrote: ↑05/01/2021 00:34 Pa budu li se ganjali po sudu sa korisnicima, taman da su i upravu po ugovoru, u ovoj situaciji, kad im svi jebu majku mrtvu i imaju etiketu prevaranata, oni mogu, taman i da naplate sve, ključ u bravu staviti.
-
kudrilo
#108216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Usput, onaj ko se od konkurencije trenutno sjeti da da za 1KM tv program sve dok korisnici Telemacha imaju ugovore, taj će ugasiti Telemach.
- Billy The Pljuc
#108217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Generalno niko njih ne mora tjerati iz BiH, oni će vjerovatno pronaći način poslovanja koji zadovoljava njihove potrebe a profit će ostvarivati kroz neke druge stvari, povećanjem cijena usluga, smanjenjem plata zaposlenicima itd. itd.
Ono što je trenutno sasvim izgledno jeste da oni gube bitku u ponudi sportskih sadržaja i pitanje je šta mi kao krajnji korisnici možemo očekivati? Apsolutno nikakve garancije nema da isti u određenom vremenskom periodu neće biti u mogućnosti prenositi ni englesku ligu ili pompozno najavljivanu bundesligu ili bilo šta što trenutno imaju u ponudi. Na tim "višim" nivoima izuzetno je važno da imaš dobre pregovarače i da si spreman "odriješiti kesu" a što Telemach tj. United grupa nije bila spremna a niti sposobna ostvariti.
Žalosno je to što je "nebo dovoljno za sve" i što se ovdje radi u suštini o čistoj pohlepi i želji za dominacijom koja očito nije moguća jer su svi "lokalni" igrači primorani da se igraju sa puno ozbiljnijim igračima od njih samih dok njihove međusobne razmirice definitivno ostavljaju posljedice na nas krajnje korisnike.
Generalno da je samo do mene ja bih i telefon i tv prijemnik nabio nogom a ostatak života proveo u kakvoj kolibici na planini jer sam naučio kroz život u određenom periodu živjeti bez "blagodati modernog života", meni u suštini mogu faliti samo živa bića do kojih mi je stalo i bez kojih mogu ostati iz raznih razloga, sve ostalo je manje bitno ili nebitno u konačnici.
Ono što je trenutno sasvim izgledno jeste da oni gube bitku u ponudi sportskih sadržaja i pitanje je šta mi kao krajnji korisnici možemo očekivati? Apsolutno nikakve garancije nema da isti u određenom vremenskom periodu neće biti u mogućnosti prenositi ni englesku ligu ili pompozno najavljivanu bundesligu ili bilo šta što trenutno imaju u ponudi. Na tim "višim" nivoima izuzetno je važno da imaš dobre pregovarače i da si spreman "odriješiti kesu" a što Telemach tj. United grupa nije bila spremna a niti sposobna ostvariti.
Žalosno je to što je "nebo dovoljno za sve" i što se ovdje radi u suštini o čistoj pohlepi i želji za dominacijom koja očito nije moguća jer su svi "lokalni" igrači primorani da se igraju sa puno ozbiljnijim igračima od njih samih dok njihove međusobne razmirice definitivno ostavljaju posljedice na nas krajnje korisnike.
Generalno da je samo do mene ja bih i telefon i tv prijemnik nabio nogom a ostatak života proveo u kakvoj kolibici na planini jer sam naučio kroz život u određenom periodu živjeti bez "blagodati modernog života", meni u suštini mogu faliti samo živa bića do kojih mi je stalo i bez kojih mogu ostati iz raznih razloga, sve ostalo je manje bitno ili nebitno u konačnici.
- semirsar
#108218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Billy The Pljuc wrote: ↑05/01/2021 01:10 Generalno niko njih ne mora tjerati iz BiH, oni će vjerovatno pronaći način poslovanja koji zadovoljava njihove potrebe a profit će ostvarivati kroz neke druge stvari, povećanjem cijena usluga, smanjenjem plata zaposlenicima itd. itd.
- Leverage
#108219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mačak se nakačio na ebay, kupuje Whiskas na akcijibingov buraz wrote: ↑04/01/2021 23:35Sreća pa nema kućnih ljubimacaLeverage wrote: ↑04/01/2021 22:29Ja rokerske familijezdruzdjo wrote: ↑04/01/2021 21:50
Zena preko wifi fura stream neke svoje serije.
Kcerki je YT stalno upaljen. a i potreba je za online skolom. Muzicka i obicna.
Sin fura neke stream-ove na racunaru, online igre na PS4 i ima sa fax-a neka live predavanja online.
Ja na racunaru se ponekad online igram wot-a, a uz to i torrente derem "big time".
Tu je jos i mama na prizemlju kuce koja je sama i u ovom periodu nigdje ne ide, pa sa svima prica na viber.
Tako kada se svi "natakarimo" na svoje potrebe za net-om, nema nikome da fali ili stuca.![]()
![]()
- fortaleza
#108220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po zakonu o pravima potrošača imaš 30 dana za raskid od promjene ugovora. Naravno, za očekivati je da će predstavnici Telemacha negirati pravo za raskid, ali jednostavno nemaju načina da naplate potraživanja već idu na priču ako prođe prođe.Magarece_godine wrote: ↑05/01/2021 00:04 Pa sad gledam moja tv ima i sk i arene...ako se bude mogao ugovor raskinuti, ja sam rijesio problem...ima neki paket 63 marke...jeftiniji nego eon full koji sad placam...
- drug_profi
#108221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od 4G mreze se i najvise nadam da ce za godinu i po koliko jos imam sa TM ugovor, ponuditi prihvatljivu uslugu i cijenu.semirsar wrote: ↑05/01/2021 00:56drug,drug_profi wrote: ↑05/01/2021 00:52 Problem je sto nema dovoljno kvalitetnog provajdera.
nema druge... nego parcijalno, ovisno o licnim potrebama uzimati usluge... ovo od ovog, ono od onog... glupo jest, ali, ima opcija... i 4G je tujdi, mere se uvijek nesto naci, samo polako i pametno promisliti i izabrati![]()
-
photo&video
#108222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li neko zasto na dodatnom Eon boxu nema Sport Klub u 4K rezoluciji? @ Telemach zasto niko to nije naglasio nego kazu da je identican izbor kanala? Kada ste vec ukinuli arene mozete li bar pojacati bit rate na HD kanalima da bar lice na HD ili kad gledam neku tekmu oci mi se razlete po terenu od vase “HD” kvalitete.
Zaista samo vas jos los telekomov internet drzi u zivotu. Pitanje je koliko jos.
Zaista samo vas jos los telekomov internet drzi u zivotu. Pitanje je koliko jos.
- nosara
#108223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dok ne vrate Arenu, ja ne placam. Imam jos par mjeseci ugovora, a onda adio. Spreman sam na dugotrajno sudsko natezanje oko tih par stoja. 
- Vsvp
#108224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam tako nešto razmišljao do kraja ugovora , eto ne moraju vratiti arene ali onda neka smanje svima 20 % cijene bez potpisivanja novog ugovora.
-
Nedzada
#108225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema ništa od toga, ako neko i izganja sebi nešto to će biti pojedinačni slučajevi. Svako sebi šta uspije. A ostali ništa.
To mi se nikad nije sviđalo kod telemaha. Kao na pijaci.