Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

photo&video
Posts: 385
Joined: 04/12/2007 17:26

#104501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video » 30/10/2020 09:11

Jos uvijek na Fox kanalima nije sinhronizovana slika sa tonom @telemach


User avatar
Telemach
Posts: 10958
Joined: 13/10/2010 14:13

#104502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 30/10/2020 09:44

photo&video wrote:
30/10/2020 09:11
Jos uvijek na Fox kanalima nije sinhronizovana slika sa tonom @telemach
Zdravo photo&video ,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji.
Obavijestili smo kolege o Vašoj poruci. Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja, provjera je u toku.

photo&video
Posts: 385
Joined: 04/12/2007 17:26

#104503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video » 30/10/2020 10:28

Telemach wrote:
30/10/2020 09:44
photo&video wrote:
30/10/2020 09:11
Jos uvijek na Fox kanalima nije sinhronizovana slika sa tonom @telemach
Zdravo photo&video ,
Zahvaljujemo se na javljanju i saradnji.
Obavijestili smo kolege o Vašoj poruci. Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja, provjera je u toku.
Nije zurba :)

User avatar
Luciano88
Posts: 232
Joined: 10/12/2019 12:22

#104504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 » 30/10/2020 10:41

Pitanje za stručnjake, može li se ovo: https://en.avm.de/products/fritzbox/fri ... 490-cable/ , spojiti umjesto ovih techicolor šlagiranih modema?

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8650
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 30/10/2020 10:42

Luciano88 wrote:
30/10/2020 10:41
Pitanje za stručnjake, može li se ovo: https://en.avm.de/products/fritzbox/fri ... 490-cable/ , spojiti umjesto ovih techicolor šlagiranih modema?
Ne moze. Aktivirati se mogu samo modemi koji su u Telemach ponudi.

User avatar
seoBIH
Posts: 6650
Joined: 22/03/2003 00:00

#104506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH » 30/10/2020 10:48

@Telemach evo danas sam dobio poziv, opet idemo u krug, moram dokazivat ono sto mi je vec vasa kolegica potvrdila i imam na emailu, a zahtjev za umanjenje se potiskuje u stran...

Opet idemo na neke provjere, pa ce me zvat u utorak, stvarno :-)
Last edited by seoBIH on 30/10/2020 10:51, edited 1 time in total.

User avatar
Luciano88
Posts: 232
Joined: 10/12/2019 12:22

#104507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 » 30/10/2020 10:49

Benq wrote:
30/10/2020 10:42
Luciano88 wrote:
30/10/2020 10:41
Pitanje za stručnjake, može li se ovo: https://en.avm.de/products/fritzbox/fri ... 490-cable/ , spojiti umjesto ovih techicolor šlagiranih modema?
Ne moze. Aktivirati se mogu samo modemi koji su u Telemach ponudi.
Šteta... riješio bi neke stvari. Sta god drugo da uzmem samo jos tovar kablova, i ovako ne znam kud cu više s njima.

User avatar
Benq
Nindža revizor
Posts: 8650
Joined: 16/11/2009 18:00
Location: Sarajevo

#104508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq » 30/10/2020 10:52

Luciano88 wrote:
30/10/2020 10:49
Šteta... riješio bi neke stvari. Sta god drugo da uzmem samo jos tovar kablova, i ovako ne znam kud cu više s njima.
Sve znam, ali tako je kako je :)

User avatar
pepeljara
Posts: 4571
Joined: 22/08/2003 00:00

#104509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara » 30/10/2020 11:02

@telemach

imam konstantne probleme wifi mreze,konstatne prekide pravi.

molim za asistenciju.

Rodzer Mur
Posts: 178
Joined: 27/08/2018 18:28

#104510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rodzer Mur » 30/10/2020 12:13

Upload na kapaljku danas :-) kakva mi korist od 300 downloada ako mi upload ne moze povuci ni 5 kako treba, na ps4 mi mjeri 800kbs

Image

User avatar
reboot
Posts: 201
Joined: 08/05/2018 18:03

#104511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot » 30/10/2020 12:18

Rodzer Mur wrote:
30/10/2020 12:13
Upload na kapaljku danas :-) kakva mi korist od 300 downloada ako mi upload ne moze povuci ni 5 kako treba, na ps4 mi mjeri 800kbs

Image
Možeš li pristupiti modemu i slikati nam signale ?

User avatar
un1ted
Posts: 7875
Joined: 20/10/2012 13:29

#104512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted » 30/10/2020 12:19

TESLA_EDISON wrote:
30/10/2020 08:54
Ti si izgleda jedna velika pegla od insana. Al fakat.
Zasto je pegla, ako trazi da se iskljuci i to nije ispostovano?

User avatar
TESLA_EDISON
Posts: 4358
Joined: 08/05/2017 19:17

#104513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TESLA_EDISON » 30/10/2020 12:24

Pa zato i jeste pegla. Koji mu crni vražiji vrag to smeta da se mora isključiti?

Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.

User avatar
un1ted
Posts: 7875
Joined: 20/10/2012 13:29

#104514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted » 30/10/2020 12:33

Meni lično smeta, jer u tri stana oko mene unifi ukljucen, moj cetvrti. Nikakva optimizacija, svima se ukljuci i sigurno da doprinosi zagusenju signala.
Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.
Ako ima smisla i ako je u pravu, to je više nego ok. Svi bi trebali da poštujemo ono što je ugovoreno, kako davaoc usliga, tako i mi kao korisnici.

User avatar
TESLA_EDISON
Posts: 4358
Joined: 08/05/2017 19:17

#104515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TESLA_EDISON » 30/10/2020 12:43

un1ted wrote:
30/10/2020 12:33
Meni lično smeta, jer u tri stana oko mene unifi ukljucen, moj cetvrti. Nikakva optimizacija, svima se ukljuci i sigurno da doprinosi zagusenju signala.
Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.
Ako ima smisla i ako je u pravu, to je više nego ok. Svi bi trebali da poštujemo ono što je ugovoreno, kako davaoc usliga, tako i mi kao korisnici.
To svakako ali ako smatra da je oštećen po pitanju Ugovora, fino uzme advokata, plati takse i preda na Sud.Na Sudu nek iznosi argumente i neka čeka presudu. Međutim koliko vidim, on je dobio benefit (jer je unifi u suštini benefit) i žali se što toga nema u ugovoru. Zato kažem da je pegla.

Da se ne osvrćem na to da je ovo što je napisao:
Moj je stan i iz mog stana bez moje dozvole emitujue signal, koriste moju struju, zagušuju moj wifi prostor signalom. Kako bi ti da ti BH telecom instalira na zgradu, neposredno iznad glave, bez saglasnoti, odašiljač za 4G?
čista nebuloza.

Rodzer Mur
Posts: 178
Joined: 27/08/2018 18:28

#104516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rodzer Mur » 30/10/2020 13:02

Evo cak i ovaj beskorisni speedtest prema telemachu kojim se vole pohvaliti uposlenici ovdje ne moze meda :mrgreen:

Image


@reboot imam ovaj sehidski EPC3928S, nemam pristup 100.1 ako na to mislis

I jah, tih 400mbs jos nikad ne osjetih, upload sam vidjao na 15, ali download ne ide preko 300 nikad, mada mi i nije to toliko bitno...


Edit: e'o sad radi...

Image

hamo1977
Posts: 30
Joined: 17/12/2019 12:49

#104517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hamo1977 » 30/10/2020 13:27

Rodzer Mur wrote:
30/10/2020 13:02
imam ovaj sehidski EPC3928S, nemam pristup 100.1 ako na to mislis
Drug, ti prije svega trebaš tražiti zamjenu modema, ako imaš najveći paket..
Taj ti nema 5Ghz, plus radi na manje frekvencija.
Obrati im se u PP sa podacima da ti daju Tehnicolor ili UBEE.

hd2000
Posts: 15
Joined: 29/10/2020 16:42

#104518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hd2000 » 30/10/2020 13:59

TESLA_EDISON wrote:
30/10/2020 12:24
Pa zato i jeste pegla. Koji mu crni vražiji vrag to smeta da se mora isključiti?

Još kad vidim ovako kad počnu članove ugovora citirati, tačno mi muka bude.
Možda sode bikarbone malo. Što se tiče smetanja, obrazložio sam.

xPaco1337
Posts: 10
Joined: 30/09/2020 14:34

#104519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by xPaco1337 » 30/10/2020 16:14

hamo1977 wrote:
30/10/2020 13:27
Rodzer Mur wrote:
30/10/2020 13:02
imam ovaj sehidski EPC3928S, nemam pristup 100.1 ako na to mislis
Drug, ti prije svega trebaš tražiti zamjenu modema, ako imaš najveći paket..
Taj ti nema 5Ghz, plus radi na manje frekvencija.
Obrati im se u PP sa podacima da ti daju Tehnicolor ili UBEE.
UBEE Trazi ako oces 5GHz

Dembele100
Posts: 30
Joined: 01/01/2020 21:18

#104520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dembele100 » 30/10/2020 17:58

Zanima me da li se mogu uzeti dva EON boxa, jer sad u dječijoj imam EON box, a u dnevnoj PDS3. Da li se mogu PDS3 zamijeniti EON boxom? Ako može, koliko se to doplaćuje?

I zanima me šta tehnička služba može uraditi da mi se poboljša signal u drugim prostorijama, jer je dosta lošiji signal? Da li se po tom pitanju može nešto uraditi, jer su vjerovatno zidovi 'krivi' za to. Imam definisanu brzinu od oko 80 mbps, a u dnevnoj sobi mi ne ide iznad 10.
Raja hvali WiFi pojačivače, ne znam da li je to dobra solucija za nekih 30 KM ili Mesh sistem koji bi bio dosta skuplji?

Ako može pomoć, može i u PP svejedno.

User avatar
Telemach
Posts: 10958
Joined: 13/10/2010 14:13

#104521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 30/10/2020 18:38

Dembele100 wrote:
30/10/2020 17:58
Zanima me da li se mogu uzeti dva EON boxa, jer sad u dječijoj imam EON box, a u dnevnoj PDS3. Da li se mogu PDS3 zamijeniti EON boxom? Ako može, koliko se to doplaćuje?

I zanima me šta tehnička služba može uraditi da mi se poboljša signal u drugim prostorijama, jer je dosta lošiji signal? Da li se po tom pitanju može nešto uraditi, jer su vjerovatno zidovi 'krivi' za to. Imam definisanu brzinu od oko 80 mbps, a u dnevnoj sobi mi ne ide iznad 10.
Raja hvali WiFi pojačivače, ne znam da li je to dobra solucija za nekih 30 KM ili Mesh sistem koji bi bio dosta skuplji?

Ako može pomoć, može i u PP svejedno.
Zdravo Dembele100,
Hvala Vam na javljanju.
Odgovor na Vaš upit u smo već dostavili u inbox te proslijedili zahtjev za provjeru Vaših servisa kolegama u Timu za tehničku podršku.
Rado ćemo izvršiti sve dodatne provjere i omogućiti da uživate u brzinama predviđenim Ugovorom.

alipasijaner
Posts: 1209
Joined: 01/08/2016 23:05

#104522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 30/10/2020 18:59

@Telemach
Da se zahvalim na rješavanju problema u vezi updatea BOX-a.
Hvala!

User avatar
Telemach
Posts: 10958
Joined: 13/10/2010 14:13

#104523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach » 30/10/2020 19:31

alipasijaner wrote:
30/10/2020 18:59
@Telemach
Da se zahvalim na rješavanju problema u vezi updatea BOX-a.
Hvala!
Nema na čemu alipasijaner :thumbup:
Tu smo zbog Vas!

User avatar
odmor
Posts: 1024
Joined: 10/05/2006 12:42

#104524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor » 30/10/2020 19:31

Zna li neko ima li gdje uzet gigabitni switch?

alipasijaner
Posts: 1209
Joined: 01/08/2016 23:05

#104525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner » 30/10/2020 19:39

odmor wrote:
30/10/2020 19:31
Zna li neko ima li gdje uzet gigabitni switch?
Ne znam gdje ima uzet, ali mozes kupiti u plusu, imtecu... koliko portova?

Post Reply