Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#101626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Koviljka stMontreale wrote: 29/07/2020 12:45 Ni telemah a ni total tv nemaju nijedan HD kanal već poboljšanu verziju SD kanala, zašto degradiraju uslugu na najmanji mogući bitrate nije mi jasno, EON im takođe ima najmanju 4 Mb/s umjesto 10 ili 12, dakle za razliku od korisnika u sloveniji, srbiji, crnoj gori ovde imamo najgoru uslugu i najgore tzv HD kanale koji su većinom negledljivi.
Zdravo @"Koviljka stMontreale",
Zahvaljujemo se na javljanju.
U ponudi imamo veliki broj HD kanala, naravno, isti su Vam raspoloživi u zavisnosti od paketa koji koristite. Ukoliko imate bilo kakve poteškoće sa istim, vrlo rado ćemo izvršiti provjeru, sve što je potrebno jeste da nam dostavite podatke u inbox. Stojimo Vam na raspolaganju.
r_faruk

#101627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

predlazem da nam uvedete kanal Posavina TV u HD-u i popravite zvuk, a izbacite HBO ili neko drugo smece, npr sport klubove komplet.... kad slusam gange nista ne razumijem...
Radar71

#101628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

koji pokušaj duhovitosti jbt :roll:
crnivrag

#101629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje o izmjeni radnog vremena poslovnica za vrijeme praznika

Image

Obavještavamo vas da je povodom predstojećeg praznika, petak, 31.07.2020.

Neradni dan za sve poslovnice Telemacha osim poslovnica: Mostar-Zagrebačka, Kiseljak, Novi Travnik, Vitez, Mrkonjić Grad, Banja Luka i Brčko, koje rade po redovnom rasporedu.

Subota, 01.08.2020. radni je dan za sve Telemach shopove.

Bajram Šerif Mubarek Olsun želi vam Telemach!
https://telemach.ba/a54230/podrska/vije ... znika.html
ortodont

#101630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ortodont »

Hoce li doci kraju prekidi signala na području Vogosce, sedmi dan ovo traje, da ne govorim o prekidima prije toga po cijeli dan?!

Ima alternativa i za vas, to je sigurno.
Telemach

#101631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ortodont wrote: 30/07/2020 18:41 Hoce li doci kraju prekidi signala na području Vogosce, sedmi dan ovo traje, da ne govorim o prekidima prije toga po cijeli dan?!

Ima alternativa i za vas, to je sigurno.
Zdravo @ortodont,
Zaista nam je žao zbog poteškoća koje se javaljaju u radu servisa. U jednom dijelu Vogošće je aktuelan generalni problem i kolege se trude da kvar otklone u najkraćem mogućem roku i omoguće Vam neometano korištenje usluga. Ukoliko želite možete nam dostaviti korisničke podatke u pp kako bismo izvršili detaljniju provjeru. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i stojimo Vam na raspolaganju.
MMM1977

#101632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MMM1977 »

Moj prvi dan korištenja Moja TV, nakon dugogodišnjeg korištenja Telemacha :-) :? :lol: :| Pa šta je ovo ljudi, kako neko ko ima mogućnost korištenja Telemacha koristi ovo smeće? Kao da si između Lamborginija i traktora Tomo Vinković odabrao traktor :D

Telemaše, svakih 7 dana provjeravaj tehničku mogućnost mog priključka, ako treba ja ću sve platiti, samo da ovo smeće izbacim iz kuće.
photo&video

#101633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Telemach wrote: 29/07/2020 13:14
Koviljka stMontreale wrote: 29/07/2020 12:45 Ni telemah a ni total tv nemaju nijedan HD kanal već poboljšanu verziju SD kanala, zašto degradiraju uslugu na najmanji mogući bitrate nije mi jasno, EON im takođe ima najmanju 4 Mb/s umjesto 10 ili 12, dakle za razliku od korisnika u sloveniji, srbiji, crnoj gori ovde imamo najgoru uslugu i najgore tzv HD kanale koji su većinom negledljivi.
U ponudi imamo veliki broj HD kanala, naravno, isti su Vam raspoloživi u zavisnosti od paketa koji koristite. Ukoliko imate bilo kakve poteškoće sa istim, vrlo rado ćemo izvršiti provjeru, sve što je potrebno jeste da nam dostavite podatke u inbox. Stojimo Vam na raspolaganju.
Vi i dalje mislite da su vasi korisnici ovce? Ovo sto vi kao kompanija pustate nije proslo pored HD kvalitete. Da ne pricamo o tome sto vasi korisnici u drugim zemljama imaju puno kvalitetniju uslugu za manje novca. Nismo svi ovce telemashe. Samo za sada smo primorani koristiti Vase usluge. Samo pogledajte Telecom, gdje ih je dovela njihova bahatost. Lp
REDDEVILS

#101634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Banjaluka Giga grad, a sta bi sa Sarajevom mozda su mislili 2019 hidzretske godine :)
Image
photo&video

#101635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

REDDEVILS wrote: 31/07/2020 10:38 Banjaluka Giga grad, a sta bi sa Sarajevom mozda su mislili 2019 hidzretske godine :)
Image
Kako nas sisaju, jesmo prave ovce kad ovo dopustamo. FUJ
Benq
Moderator

#101636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

REDDEVILS wrote: 31/07/2020 10:38 Banjaluka Giga grad, a sta bi sa Sarajevom mozda su mislili 2019 hidzretske godine :)
BL je imala te brzine od prije, a Sarajevo ce biti prvi giga grad na Telemach mrezi. Kad, sta.. niko nista ne prica, ali se nadam da cemo uskoro i mi imati vece brzine neta. Mada, i ovih 300Mb je i vise nego dovoljno, samo da jos upload dignu.
photo&video

#101637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Benq wrote: 31/07/2020 10:53
BL je imala te brzine od prije, a Sarajevo ce biti prvi giga grad na Telemach mrezi. Kad, sta.. niko nista ne prica, ali se nadam da cemo uskoro i mi imati vece brzine neta. Mada, i ovih 300Mb je i vise nego dovoljno, samo da jos upload dignu.
Download nije problem, ali upload u danasnje vrijeme od 10mb je presmijesan za paket koji se placa skoro 70 KM.
Benq
Moderator

#101638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

student90 wrote: 31/07/2020 11:20 ne razumijem zasto oni odlazu sve to, odluci da ukidas analogiju i zavrsi posao za 7 dana ili mjesec koliko vec treba i omoguci i u Sarajevu istu brzinu kao i u BL... stvarno je sramota za firmu kao sto je telemach da zavlaci svoje korisnike koje vjerujem da ih je najvise u Sarajevu...
Dobro bi bilo kad bi islo sve tako kako pises, ali ne, prije toga prvo mora ici priprema mreze, sistema, cmts, node... nije to na prekidac, ugasio si analogiju i hajmo dizat brzine. Imas takvih primjera na youtube koliko hoces, pa kad imas vremena pogledaj klip o cmts-u, node-u...
Telemach

#101639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

MMM1977 wrote: 30/07/2020 23:00 Moj prvi dan korištenja Moja TV, nakon dugogodišnjeg korištenja Telemacha :-) :? :lol: :| Pa šta je ovo ljudi, kako neko ko ima mogućnost korištenja Telemacha koristi ovo smeće? Kao da si između Lamborginija i traktora Tomo Vinković odabrao traktor :D

Telemaše, svakih 7 dana provjeravaj tehničku mogućnost mog priključka, ako treba ja ću sve platiti, samo da ovo smeće izbacim iz kuće.
Zdravo @MMM1977, :)
Zahvaljujemo se na javljanju i ovako pozitivnom feedback-u. :srce:
Ponosno možemo reći da, zaista, nemamo konkurenciju :thumbup:
Ukoliko želite, možete nam dostaviti adresne podatke u pp kako bismo provjerili tehničke mogućnosti za priključenje naših usluga. Rado bismo sarađivali sa Vama. :wink:
Telemach

#101640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

MMM1977 wrote: 30/07/2020 23:00 Moj prvi dan korištenja Moja TV, nakon dugogodišnjeg korištenja Telemacha :-) :? :lol: :| Pa šta je ovo ljudi, kako neko ko ima mogućnost korištenja Telemacha koristi ovo smeće? Kao da si između Lamborginija i traktora Tomo Vinković odabrao traktor :D

Zahvaljujemo se na javljanju i ovako pozitivnom feedback-u :srce:
Ukoliko želite, možete nam dostaviti adresne podatke u pp kako bismo provjerili tehničke mogućnosti za priključenje naših usluga. Rado bismo sarađivali sa Vama. :wink:
Telemach

#101641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

photo&video wrote: 30/07/2020 23:26
Telemach wrote: 29/07/2020 13:14
Vi i dalje mislite da su vasi korisnici ovce? Ovo sto vi kao kompanija pustate nije proslo pored HD kvalitete. Da ne pricamo o tome sto vasi korisnici u drugim zemljama imaju puno kvalitetniju uslugu za manje novca. Nismo svi ovce telemashe. Samo za sada smo primorani koristiti Vase usluge. Samo pogledajte Telecom, gdje ih je dovela njihova bahatost. Lp
Zdravo @photo&video,
Žao nam je što imate takvo mišljenje. Naši korisnici su nam na prvom mjestu i trudimo se isporučiti najbolju moguću uslugu sa kojom ćete biti zadovoljni. Ponuda je prilagođena potrebama različitih korisnika, tako da možete birati i cjenovno manje pakete koji ne odstupaju po kvaliteti. Nosimo titulu najboljeg operatera u BiH i ponosni smo na istu. Trudimo se biti i društveno odgovorni pa smo otključali kanale i u teškim trenucima te se uvijek želimo obradovati korisnike i unaprijediti uslugu. Naravno, uvijek težimo ka boljem, stoga možete očekivati da u bliskoj budućnosti ponudimo i mnogo više. Drago nam je da ste nas izabrali i uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
jarobot

#101642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Telemach wrote: 31/07/2020 11:43

Imam identičan problem. Maltene sam u samom centru jedno 250 metara od telemah centra i glavne telemah centrale . Kuća je udaljena od puta oko 70 metara pa tako i od telemah linije.
Dolazili monteri i rekli da nemam TM za uviđenje Telemah usluge.
Nažalost uz moju želju da postanem korisnik kažu da nepostoji način da mi dovedu uslugu.
Nešto su mi rekli da bi mogao preko komšijine kuće koji već im telemah ali da mi treba nekakav ugovor sa njim
Sve mi je to komplikovano tako da sam primoran i dalje koristiti mojatv.
Telemach

#101643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image
Zdravo @REDDEVILS,
Uvijek stojimo iza onog što obećamo i samo ćemo Vas zamoliti za malo strpljenja. Za sada na području Sarajeva možete uživati u brzinama do 300 Mbps. O svim izmjenama ćemo obavijestiti naše korisnike. Ponosni smo na što možemo ponuditi naše usluge na području Banja Luke, jer težimo ka tome da budemo dostupni na većini lokacija u BiH. Zahvaljujemo se što dijelite Vaše mišljenje sa nama.
Telemach

#101644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

photo&video wrote: 31/07/2020 10:51
Image
Kako nas sisaju, jesmo prave ovce kad ovo dopustamo. FUJ
Zdravo @photo&video,
Vjerujemo da ste nestrpljivi, međutim, zamoliti ćemo Vas za malo razumijevanja. Nadamo se da ćemo uskoro moći da obradujemo korisnike novim informacijama, a budite sigurni da se trudimo kako bismo unaprijedili uslugu i omogućili samo najbolje za one koji nam ukazuju povjerenje. :wink:
Telemach

#101645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

student90 wrote: 31/07/2020 11:20 ne razumijem zasto oni odlazu sve to, odluci da ukidas analogiju i zavrsi posao za 7 dana ili mjesec koliko vec treba i omoguci i u Sarajevu istu brzinu kao i u BL... stvarno je sramota za firmu kao sto je telemach da zavlaci svoje korisnike koje vjerujem da ih je najvise u Sarajevu...
Zdravo @student90,
Telemach kompanija stavlja korisnike na prvo mjesto i zaista će nam biti zadovoljstvo obavijestiti Vas o povećanju brzina koje su dostupne u paketima. Postoje faze koje se moraju ispuniti kako bi se određena akcija realizirala, međutim, radimo na istom i vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme moći obavijestiti korisnike o dostupnosti veće brzine interneta. Uvijek smo tu za Vas.
Telemach

#101646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jarobot wrote: 31/07/2020 12:26

Imam identičan problem. Maltene sam u samom centru jedno 250 metara od telemah centra i glavne telemah centrale . Kuća je udaljena od puta oko 70 metara pa tako i od telemah linije.
Nažalost uz moju želju da postanem korisnik kažu da nepostoji način da mi dovedu uslugu.
Nešto su mi rekli da bi mogao preko komšijine kuće koji već im telemah ali da mi treba nekakav ugovor sa njim
Zdravo @jarobot,
Zaista nam je žao ukoliko je situacija takva kako ste naveli. Preduslov za priključenje naših usluga jesu odgovarajuće tehničke mogućnosti, a ponekad je teren takav ili je kuća potencijalnog korisnika na nezahvalnoj lokaciji pa nismo u mogućnosti izvršiti isto. Ukoliko želite dostavite nam podatke u inbox kako bismo mogli izvršiti detaljnu provjeru i, eventualno, pronaći rješenje. Jedna od opcija jeste da uz odobrenje susjeda spojite uslugu preko njegovog objekta. Stojimo Vam na raspolaganju.
jarobot

#101647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Telemach wrote: 31/07/2020 13:10

Zdravo @jarobot,
Zaista nam je žao ukoliko je situacija takva kako ste naveli. Preduslov za priključenje naših usluga jesu odgovarajuće tehničke mogućnosti, a ponekad je teren takav ili je kuća potencijalnog korisnika na nezahvalnoj lokaciji pa nismo u mogućnosti izvršiti isto. Ukoliko želite dostavite nam podatke u inbox kako bismo mogli izvršiti detaljnu provjeru i, eventualno, pronaći rješenje. Jedna od opcija jeste da uz odobrenje susjeda spojite uslugu preko njegovog objekta. Stojimo Vam na raspolaganju.
Ovo zadnje ide. Komšija odnosno susjed u principu nema ništa protiv , ali meni traže da sa njim napravim ugovor kod advokata i to ovjerimo.
To mi je prekomplikovano da vučem čivjeka kod advokata i notara za ovjeru.
Hvala na odgovoru
Telemach

#101648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jarobot wrote: 31/07/2020 14:22
Telemach wrote: 31/07/2020 13:10
Zdravo @jarobot,
Ovo zadnje ide. Komšija odnosno susjed u principu nema ništa protiv , ali meni traže da sa njim napravim ugovor kod advokata i to ovjerimo.
To mi je prekomplikovano da vučem čivjeka kod advokata i notara za ovjeru.
Hvala na odgovoru
@jarobot,
Žao nam je zbog Vaše odluke. Ukoliko se predomislite budite slobodni da nas kontaktirate, stojimo Vam na raspolaganju. :wink:
chakany

#101649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Je li EPG otišao na godišnji odmor putem D3 (Cam modul) ?
MMM1977

#101650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MMM1977 »

@jarobot, to ti je 5 min posla da zavrsis sa komšijom, možeš ovjeriti potpise u opštini za par markica. Kamo sreće da ja imam tu mogućnost
Locked