Pozdrav.
Zanima me, ukoliko je to poznato ikome, da li telecom operateri iz BiH čuvaj kopiju sadržaja razgovora i poslanih SMS poruka.Znači, ne mislim na neki listing kada je ko koga zvao, koliko je trajao razgovor i sl. nego da li snimaju i sam razgovor.
Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
Moderator: Benq
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2 Re: Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
Da snimaju svaki razgovor...nemoguce, to su ogromni resursi,...da imaju mogucnost snimanja...imaju...da li se to koristi...valjda...da li smo zasticeni od neovlastenog snimanja...nismo...da li smo sigurni za privatnost na netu...nismo....
.
-
allem_77
#3 Re: Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
Mislim da snimaju ako u razgovoru kažeš bomba, puška, tenk, haubica, peder, Bakir, Milorad... Zavisi kako podese softver i koje riječi...?
- cenecimoveocino
#4 Re: Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
Retained data je pojam za takve stvari. Široka tema. Ravnamo se prema Evropskom sudu za ljudska prava, postoji par presuda (npr. Digital Rights Irrland) koje govore o ovome. Koliko su ta rješenja primjenjena u naše zakonodavstvo nisam istraživao.
- HardCore
-
jahh
#6 Re: Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
To su nikakvi resursi. Snimati audio stvari + detalje poziva (ko - koga + datum poziva) koristi tako malo resursa.
Ljudi YouTube hostaju 4k klipove na 10 lokacija istvoremeno, milione klipova dnevno, da se ne moze par hiljada audio snimaka snimiti na hard disk.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7 Re: Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
Dobro I? Snimaju i ko to moze preslušati hiljade minuta razgovora?
Infrastruktura za snimanje i obradu takvih sadržaja zahtjeva ogromne resurse, kako ljudske tako i hardverske.
Infrastruktura za snimanje i obradu takvih sadržaja zahtjeva ogromne resurse, kako ljudske tako i hardverske.
- diablobih
#8 Re: Telecom operateri i prisluškivanje razgovora
Slusaju samo one koje prate ili sto trebaju da osude, za druge ih zaboli...