TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zenicablues
#1 TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
Pozdrav raja,
Vidim da sada u ponudi imaju kupiti tekstilni.lanci za snijeg.
Kakva su vaša misljenja o njima?
-
jefferson
#2 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
2-3 upotrebe i gotovo.zenicablues wrote:Pozdrav raja,
Tako sam cuo, inace nikad ih nisam koristio jer ako imas dobre zimske gume rijetko ces doci u tu situaciju.
- holowey
#3 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
prije bih rekao 2-3 metra po asfaltu i gotovo... mislim da su prvenstveno namijenjeni voznji po ledu i utabanom snijegu a takve voznje kod nas je minimalno, vecinom se vozi po mokrom i bljuzgavom asfaltu...jefferson wrote:2-3 upotrebe i gotovo.zenicablues wrote:Pozdrav raja,
Tako sam cuo, inace nikad ih nisam koristio jer ako imas dobre zimske gume rijetko ces doci u tu situaciju.
- zmajadaH
#4 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
Pa i namjena bilo kakvih lanaca jeste samo za snijeg i led da poveca grip.To što tornjaci voze po asfaltu sa natakarenim lancima je druga priča.holowey wrote:prije bih rekao 2-3 metra po asfaltu i gotovo... mislim da su prvenstveno namijenjeni voznji po ledu i utabanom snijegu a takve voznje kod nas je minimalno, vecinom se vozi po mokrom i bljuzgavom asfaltu...jefferson wrote:2-3 upotrebe i gotovo.zenicablues wrote:Pozdrav raja,
Ja bih volio da isprobam ove ''tekstilne'' lance samo iz razloga što se lako i brzo postavljaju/skidaju. Oni služe samo zbog tih kritičnih 100-200 metara.Ako je kijamet da se mora sa lancima voziti, ostajem kući.
- holowey
#5 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
kod nas padne snijeg, prodje zgrtalica, nesto malo ocisti, tu i tamo baci soli i onda imas cestu na kojoj svakih 20-30 metara imas metar-dva asfalta, ostalo snijeg i led... obicni lanci mogu pomoci da se savlada uspon i predje tih metar-dva asfalta, ali sa ovim platnenim neces stici nigdje jer ce sa asfaltom to postati krpezmajadaH wrote:Pa i namjena bilo kakvih lanaca jeste samo za snijeg i led da poveca grip.To što tornjaci voze po asfaltu sa natakarenim lancima je druga priča.holowey wrote:prije bih rekao 2-3 metra po asfaltu i gotovo... mislim da su prvenstveno namijenjeni voznji po ledu i utabanom snijegu a takve voznje kod nas je minimalno, vecinom se vozi po mokrom i bljuzgavom asfaltu...jefferson wrote: 2-3 upotrebe i gotovo.
Ja bih volio da isprobam ove ''tekstilne'' lance samo iz razloga što se lako i brzo postavljaju/skidaju. Oni služe samo zbog tih kritičnih 100-200 metara.Ako je kijamet da se mora sa lancima voziti, ostajem kući.
-
pipi-duga-carapa
#6 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
Trebaju mi lanci za gume 265/70 R16.
Ima li iko info koliko su i gdje se mogu nabaviti u Sa? Hvala.
Ima li iko info koliko su i gdje se mogu nabaviti u Sa? Hvala.
- KB9
#7 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
cuj tekstilni lanci, malo ozbiljnosti ne bi skodilo 
- sparky
#8 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
Svaki lanci koji su ispravni se montiraju za dvije minute.
-
zdruzdjo
#9 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
To izgleda ovako. I namjenjeno je za voznju bas po ovakvim uslovima kao na snimku. i normalno je da se ne moze voziti sa tim 100-tine kilometara. ili na sarenom terenu (malo asfalt malo snijeg utaban). To ne moze ni sa lancima. Moze, samo koliko ce trajati.
Nakon "onog" velikog snijega 2012 u sarajevu i voznje par puta po "sarenom" sam lance na kraju sezone mogao samo baciti. Dobro jesu kostali 30-ak. Znam da imaju zvijer lanci koji mogu durati puuuuno godina. Ali cemu, ne zivimo na sjeveru norveske ili svedske pa da nam trebaju ovakvi lanci.
uglavnom ovo je elegantno i "sminka" rjesenje. I vrlo skupo. Za moj veličinu guma kosta 80€.
Nakon "onog" velikog snijega 2012 u sarajevu i voznje par puta po "sarenom" sam lance na kraju sezone mogao samo baciti. Dobro jesu kostali 30-ak. Znam da imaju zvijer lanci koji mogu durati puuuuno godina. Ali cemu, ne zivimo na sjeveru norveske ili svedske pa da nam trebaju ovakvi lanci.
uglavnom ovo je elegantno i "sminka" rjesenje. I vrlo skupo. Za moj veličinu guma kosta 80€.
Last edited by zdruzdjo on 19/11/2015 21:42, edited 1 time in total.
- insomnia78
#10 Re: TEKSTILNI LANCI ZA SNIJEG
Ima i ova opcija, nemam pojma kakvi su, vidim ima ih kamara u ponudi

A mozes i ovako

Po meni, bacanje para, kupis obicne lance i goni

A mozes i ovako

Po meni, bacanje para, kupis obicne lance i goni