Tekst o hafizu Sulejmanu Bugariju iz Dana?

Rasprave o vjerskim temama.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

volvoxII wrote:Klasicna indoktrinacija, pranje mozga na 95°C, prisilno nametanje odredjennih vrijednosti umjesto kritickog promisljenja, misli svojom glavom, koje moze biti samo rezultat jednog liberalnog i obrazovanog drustva, sto mi nismo. I eto ti plodne zemlje za Sulejmane i slicne. Covjek prodaje gladnim dusama muda pod bubrege! ZALOSNO!

Svasta u bozijoj basti i u Bosni!!!
Indoktrinacija, čime?

U čemu se ogleda prisila u "nametanju" određenih vrijednosti?

Zar bilo kakvo predavanje, može isključiti kritičko promišljanje?
LSD

Post by LSD »

Indoktrinacija, čime?

A ti postavljas bezveze pitanja.Mislis da ce ti ovaj lik to odgovoriti?
kolega

Post by kolega »

DonDavudes wrote:al mi nikako jasno nije kako je Bugari posatao ovoliko popularan, jer stavovi su mu mnogo cesce trivijalni nego velemudri :roll: 8)
kad bi se samo jos malo potrudio, mislim da ti ne fali puno. :)
Ahmmed wrote:Indoktrinacija, čime?

Da li si ti Nurudin, Ahmede!? :)
univerzalac

Post by univerzalac »

Vidim da ste otvorili različite topike...u vezi ISLAMA KOJI JE JASAN KAO DAN!!!

Hafiz Sulejman Bugari veoma lijepo širi svoju vjeru...da ga Allah dž.š nagradi!!! E sad mnogi iz neznanja lupetaju o svima pa i o njemu...koliko ja znam on je protiv podjela i formiranja grupacija u ISLAMU!!! (Sektaša ima svuda...na žalost...tradicionalnih i netradicionalnih);

PS. Umjesto da se lupeta i gubi vrijeme po forumima...moja je preporuka da ljudi upoznaju prvo ISLAM...(Kuran i vjerodostojni hadisi), pa tek onda muslimane širom svijeta...a ne obrnuto!!! :oops:

ISLAM JE DAT DA OLAKŠA ČOVJEKU ŽIVOT...I DA MU POMOGNE DA BLISTA NA SVAKOM POLJU NJEGOVE EGZISTENCIJE!!! 8-)
frkimrki

Post by frkimrki »

O hafizu Bulgariju imam lijepo misljenje na osnovu onoga sto sam cuo od samog hafiza kao i njemu bliskih ljudi.

Jednostavan, skroman, ponizan, vedar, nasmijan, srdacan i susretljiv, hafiz Bulgariji trebao bi biti uzor mnogim ljudima, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu opredjeljenost.

Sve u svemu, karizmaticni hafiz Bulgari dobija jos jedan glas potpore za ono sto radi; glas katolika, sto u ovom slucaju vrijedi za dva :D
univerzalac

Post by univerzalac »

frkimrki wrote:O hafizu Bulgariju imam lijepo misljenje na osnovu onoga sto sam cuo od samog hafiza kao i njemu bliskih ljudi.

Jednostavan, skroman, ponizan, vedar, nasmijan, srdacan i susretljiv, hafiz Bulgariji trebao bi biti uzor mnogim ljudima, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu opredjeljenost.

Sve u svemu, karizmaticni hafiz Bulgari dobija jos jedan glas potpore za ono sto radi; glas katolika, sto u ovom slucaju vrijedi za dva :D
Da te Allah s.w.t nagradi za tvoju iskrenost... 8-)
foucault

Post by foucault »

Nije Bugari kriv sto vecina ljudi njegove upute ne shvata i sto ih tumace u skladu sa svojim sitnim interesima. Ima karizmu, ima nastup i ne vrijedja koliko znam nikoga. Dapace, upozoravao je na problem nasilja u porodici sto je prava rijetkost medju nasim efendijama.

E sad, sto ljudi upozorenja tipa "priznaj i bit ces priznat" dozivljavaju kao "ako ja klanjam Bog ce zaboraviti da me dajdza zaposlio preko stele u drzavnom ministarstvu i da po noci drkam na cafirke, iako sam u serijatskom braku"... taj problem ce potrajati.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

foucault wrote:Nije Bugari kriv sto vecina ljudi njegove upute ne shvata i sto ih tumace u skladu sa svojim sitnim interesima. Ima karizmu, ima nastup i ne vrijedja koliko znam nikoga. Dapace, upozoravao je na problem nasilja u porodici sto je prava rijetkost medju nasim efendijama.

E sad, sto ljudi upozorenja tipa "priznaj i bit ces priznat" dozivljavaju kao "ako ja klanjam Bog ce zaboraviti da me dajdza zaposlio preko stele u drzavnom ministarstvu i da po noci drkam na cafirke, iako sam u serijatskom braku"... taj problem ce potrajati.
:thumbup:
kolega

Post by kolega »

neko ce se mozda sjetit :)

ako se osjecate da ste krivi za sve
ako vas boli glava
ako ne mozete nocu spavati
ako osjecate tegobu
ako ...

Aktivin vraca osmjeh na vase lice

Image
univerzalac

Post by univerzalac »

Prozor wrote:Za mene on je jedan od najpozitivnijih muslimanskih licnosti danas.
Pa dobro...njega plaho ima na TVu...ali ima zaista dobrih ljudi među muslimanima na ovim prostorima...ma odakle god on bio nije bitno jer smo svi onako iz vode nastali!!!

PS. Regionalni nacionalizam je veoma opasan za sve ljude!!! Upoznajmo se sa (Kuranom i vjerodostojnim hadisima), i nedozvolimo da odmah prihvatimo servirano...jer zaista ima debilastih grupacija...oni koji dan i noc placu, koji se dan i noc smiju...koji se svaki čas kolju...a to su (vehabije-ovaj naziv se vec odavno utemeljio u našem narodu...zaista ima nesrećnika među njima...jer su tim imenom nazvani zbog praktikovanja formalizma...koji je donekle bitan ali suština je najbitnija...zatim derviši...koji prestraviše narod i postepeno napraviše sliku da je njihov islam onaj pravi....da su nekakvo cvijeće islama...itd itd...ima još dosta bolesnih grupacija koje ubacuju u vjeru koje kakve gluposti...

ISLAM JE SREDINA...MIR...LJUBAV...ISTINA...I SVE ONO NAJBOLJE...ZATO KURAN U RUKE I ZBIRKU VJERODOSTOJNIH HADISA...I ZDRAVO SRCE I LOGIKA, OSTALO ĆE IĆ SVE SVOJIM TOKOM... 8-)
Post Reply