Tek kupljen TV - problem II
Moderator: Benq
-
tap3ah75
#1 Tek kupljen TV - problem II
Bila je tema na forumu ali je zaključana.
Kupili smo Samsung TV.
Nakon dva dana (korišten par pari sati) pojavio se kvar (crna sjena po donjem dijelu ekrana).
Mejlom sam im sinoć prijavio kvar i napisao da ne želim servis nego novi TV ili povrat novca.
Javili su se danas i nakon što sam poslao slike kvara tv i slike kutije kažu mi da u kutiju spakujem račun, garanciju i tv i da će poslati dostavnu službu po njega i da će tv na servis da vide u čemu je stvar.
Je li ko slao račun i garanciju ovako ... i trebam li odmah galamiti i prijetiti ili još ne ... jer razumjem da mora servis utvrditi kvar i za sada su ispali ok.
Ali ja kontam da imam pravo apsolutno ne pristati ni po kojem osnovu da ovaj popravljen tv dobijem nazad - nego hoću novi ili ako to ne mogu ispoštovati onda pare nazad?
Pogotovo što i kod njih na stranici piše da je moguća zamjena u roku 7 dana.
Kupili smo Samsung TV.
Nakon dva dana (korišten par pari sati) pojavio se kvar (crna sjena po donjem dijelu ekrana).
Mejlom sam im sinoć prijavio kvar i napisao da ne želim servis nego novi TV ili povrat novca.
Javili su se danas i nakon što sam poslao slike kvara tv i slike kutije kažu mi da u kutiju spakujem račun, garanciju i tv i da će poslati dostavnu službu po njega i da će tv na servis da vide u čemu je stvar.
Je li ko slao račun i garanciju ovako ... i trebam li odmah galamiti i prijetiti ili još ne ... jer razumjem da mora servis utvrditi kvar i za sada su ispali ok.
Ali ja kontam da imam pravo apsolutno ne pristati ni po kojem osnovu da ovaj popravljen tv dobijem nazad - nego hoću novi ili ako to ne mogu ispoštovati onda pare nazad?
Pogotovo što i kod njih na stranici piše da je moguća zamjena u roku 7 dana.
- Sephora
#2 Re: Tek kupljen TV - problem II
Prije nego pošalješ račun, fotokopiraj orginal i ostavi sebi kopiju..
-
tap3ah75
#3 Re: Tek kupljen TV - problem II
Kontam da mogu i uslikati.
- Sephora
#4 Re: Tek kupljen TV - problem II
Pa možeš i uslikati..
- semirsar
#5 Re: Tek kupljen TV - problem II
a mere l' faksirat' 
-
tap3ah75
#6 Re: Tek kupljen TV - problem II
Hvala ... nabacio si mi osmjeh u ovim za mene teškim vremenima.semirsar wrote:a mere l' faksirat'
- semirsar
#7 Re: Tek kupljen TV - problem II
Zao mi je sto te zapade peh u nevrijeme, nakon silne radosti docekase te te gadosti... Nijesam se tomu nadao od samsunga, koja je prodavnica u pitanju ako nije tajna?
- Radar71
#8 Re: Tek kupljen TV - problem II
Mislim da imaš pravo i na povrat novca i da nema kvara, ne znam koliko dana.
A trazi potvrdu da su zaprimili tv
A trazi potvrdu da su zaprimili tv
-
shin
#9 Re: Tek kupljen TV - problem II
DOA (dead on arrival) status je sedam dana, servis samo treba da utvrdi kvar i da li spada u garatne uslove, nakon toga možeš tražiti povrat novca ili novi uređaj.
Ako je ambalaža oštećena ili nije kompletna, onda uređaj ide u regularnu servisnu proceduru.
Eto
Ako je ambalaža oštećena ili nije kompletna, onda uređaj ide u regularnu servisnu proceduru.
Eto
-
howdy
#10 Re: Tek kupljen TV - problem II
8 dana od dana kupovine imas pravo na povrat novca ili novi TV.
spakuj to fino, odnesi i trazi novi TV
spakuj to fino, odnesi i trazi novi TV
Zakon o zaštiti potrošača ovo značajno ovlaštenje kupca/potrošača dodatno podcrtava u odredbama članaka 18.-20. precizirajući izbor koji potrošaču stoji na raspolaganju u slučajevima nedostatka na stvari/proizvodu:
(1) U slučaju nedostatka na proizvodu, trgovac je, na zahtjev i po izboru potrošača, dužan:
a) zamijeniti proizvod s nedostatkom drugim istovjetnim novim ispravnim proizvodom;
b) vratiti plaćeni iznos i naknaditi stvarne razumne troškova vraćanja proizvoda s nedostatkom;
c) ukloniti nedostatak na proizvodu o svom trošku.
(2) Ako je nedostatak vidljiv, potrošač treba zahtjev iz stava (1) ovog člana dostaviti trgovcu u pisanoj formi u roku od osam dana od dana preuzimanja proizvoda.
-
tap3ah75
#11 Re: Tek kupljen TV - problem II
Kontam da mogu spakovati ... predati dostavnoj službi ... uzet potvrdu ... pa onda tražiti novi tv.
Jer su me zamolili da tako uradim
-
dowydyenya
#12 Re: Tek kupljen TV - problem II
tap3ah75 wrote:Kontam da mogu spakovati ... predati dostavnoj službi ... uzet potvrdu ... pa onda tražiti novi tv.
Ma kakvo cekanje kakvi maili nosi to odma dje si kupio i trazi zamjenu budu li vidili da si mekan odradit ce te kao poslednjeg levata.
- semirsar
#13 Re: Tek kupljen TV - problem II
Apsolutno tacno, nejma vise casti u trgovaca, k'o da je ikad i bilodowydyenya wrote:tap3ah75 wrote:Kontam da mogu spakovati ... predati dostavnoj službi ... uzet potvrdu ... pa onda tražiti novi tv.
Ma kakvo cekanje kakvi maili nosi to odma dje si kupio i trazi zamjenu budu li vidili da si mekan odradit ce te kao poslednjeg levata.
-
tap3ah75
#14 Re: Tek kupljen TV - problem II
Nemojte mi ženu prepadati ... za sada nemam zamjerki i kako god kontam ide normalno.
Evo šta su mi javili.
"Vi ćete dobiti novi TV samo je potrebno da nam servis utvrdi da je TV startno neispravan kako bi Vam mogli isporučiti novi."
Evo šta su mi javili.
"Vi ćete dobiti novi TV samo je potrebno da nam servis utvrdi da je TV startno neispravan kako bi Vam mogli isporučiti novi."
- Benq
#15 Re: Tek kupljen TV - problem II
Zagalami ti malo , inace ces cekati do 40 dana da se "servis" udostoji da uopste upali tv...tap3ah75 wrote:Nemojte mi ženu prepadati ... za sada nemam zamjerki i kako god kontam ide normalno.
Evo šta su mi javili.
EDIT: Koja je firma ?
Last edited by Benq on 27/12/2016 12:58, edited 1 time in total.
-
s@mson
#16 Re: Tek kupljen TV - problem II
Mislim da do iza Nove godine nista od TV-a, mislim srpske nove godine...
A i tada daBogda...
A i tada daBogda...
- semirsar
#17 Re: Tek kupljen TV - problem II
Ma zena ti se rodila prepadnuta, sta mislis sto je 'noliko galamila kad su je prvi put uzeli u ruketap3ah75 wrote:Nemojte mi ženu prepadati ... za sada nemam zamjerki i kako god kontam ide normalno.
Evo šta su mi javili.
nego, ako je tako super, al' prodavac je lopticu prebacio serviseru, nije mi namjera da te jos ja dodatno nasekiram, svega imade pod ovom kapom nebeskom, ali nadam se da ce na dobro izaci u tvojoj situaciji i da ces sa zenom rahat odgledati koji kanal sa veselom sveskom prije a Bogumi i posli Novegodine
P.S. Za ovo gori od s@amsona vrlo moguce, sve zavisi kad si dao tv, mada mislim da zamjenu mozes odma' trazit, kak'a ba srpska nova, nece to biti ni po hidzri ako se prepustis
-
tap3ah75
#18 Re: Tek kupljen TV - problem II
kupljen preko e-kupiBenq wrote:Zagalami ti malo , inace ces cekati do 40 dana da se "servis" udostoji da uopste upali tv...tap3ah75 wrote:Nemojte mi ženu prepadati ... za sada nemam zamjerki i kako god kontam ide normalno.
Evo šta su mi javili.
EDIT: Koja je firma ?
-
tap3ah75
#19 Re: Tek kupljen TV - problem II
U nedjelju prijavljen kvar u utorak došli po tv u srijedu mi javili da ću dobiti novi i evo stigao novi danas.
Sve pohvale za ekipu sa ekupi.
S tim da ga nisam još okačio i upalio ... valjda nisam baksuz da i s ovim imam problema.
S tim da ga nisam još okačio i upalio ... valjda nisam baksuz da i s ovim imam problema.
- semirsar
#20 Re: Tek kupljen TV - problem II
tap3ah75 wrote:U nedjelju prijavljen kvar u utorak došli po tv u srijedu mi javili da ću dobiti novi i evo stigao novi danas.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: Tek kupljen TV - problem II
daš pare i nerviraš se
ništa gore
ništa gore
-
s@mson
#22 Re: Tek kupljen TV - problem II
Sa srecom neka bude i jako pohvalno za tako brzo odradjenu zamjenu, nisam se nadao da budem iskren ali drago mi je sto nisam bio u pravu...tap3ah75 wrote:U nedjelju prijavljen kvar u utorak došli po tv u srijedu mi javili da ću dobiti novi i evo stigao novi danas.
-
tap3ah75
#23 Re: Tek kupljen TV - problem II
TV postavljen, za sada sve za 10.