Tehnolosko pitanje

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nKrkan

#1 Tehnolosko pitanje

Post by nKrkan »

Kako da provjerim prati li iko moj rad na računaru u firmi?

Naime , ne znam ni sam eto , u firmi gdje radim , ima nas oko 10 ak radimo na racunarima , koji su razbacani na 4 lokacije , jutros mene prebace na drugo mjesto da radim , i osoba kolegica koju tu zateknem , zna jbt gdje sam bio za na novu godinu , kad sam dosao i sl i onako kroz šalu kao ma sta znas mozda ti citam poruke .. hajde moguce da sam i pricap nekom ali .. imamo nekad otvoren TeamWiever ali i i to ispratim sesiju i gasimo, i kad sam interneetu obavezno idem incognito .. ne znam stvarno kako bi moglo biti upraceno ako neko ima neko objasnjenje
Guadalajara

#2 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Guadalajara »

nKrkan wrote: 11/02/2020 18:53 Kako da provjerim prati li iko moj rad na računaru u firmi?

Naime , ne znam ni sam eto , u firmi gdje radim , ima nas oko 10 ak radimo na racunarima , koji su razbacani na 4 lokacije , jutros mene prebace na drugo mjesto da radim , i osoba kolegica koju tu zateknem , zna jbt gdje sam bio za na novu godinu , kad sam dosao i sl i onako kroz šalu kao ma sta znas mozda ti citam poruke .. hajde moguce da sam i pricap nekom ali .. imamo nekad otvoren TeamWiever ali i i to ispratim sesiju i gasimo, i kad sam interneetu obavezno idem incognito .. ne znam stvarno kako bi moglo biti upraceno ako neko ima neko objasnjenje
Mozda ima instaliran keylogger Tako da se sve moze snimiti i spasiti u txt fajl. :)

A imas i ovakvih igračaka

Pa preko rutera/modema...preko kamera u prostoriji...
SpecialOffer

#3 Re: Tehnolosko pitanje

Post by SpecialOffer »

Ako prati forum i ovo ti cita sad. Mozda i napise sta za tebe 😂
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Bobi »

Ma kakav keylogger...to ne zna bas svako da postoji a kamoli tamo neka hamshosha koja tipka nesto na rachunaru :lol: a i vala to ako koriste je bas jadno :mrgreen:
xoklix

#5 Re: Tehnolosko pitanje

Post by xoklix »

Ja u srednjoj školi koristio keylogger kad mi je stari ograničavao vrijeme provedeno na računaru :mrgreen:
Skinem šifru i fino ujutro u 5 ustanem i cs 1.6 do pola 8 odnosno pred polazak u školu. I naravno kad staraca nema opali se koja :mrgreen:
sagosen

#6 Re: Tehnolosko pitanje

Post by sagosen »

Vrlo vjerovatno je kolegica pogodila :) Otvori Task Manager kad budeš na poslu pa provjeri.
Saga Noren

#7 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Saga Noren »

IkaIJ wrote: 12/02/2020 02:55 Vrlo vjerovatno je kolegica pogodila :) Otvori Task Manager kad budeš na poslu pa provjeri.
Sta ce dobiti provjerom TM? Nece prepoznati naziv procesa, mora bi uporedjivati i provjeravati svaki proces s command promptom a i to je pitanje jel bi opet pronasa i uporedbam koje mu je keylogger.
Ima milijun načina da kolegica sazna di je bia za N. godinu nevezano za posa. Mozda ga je neko vidia, neko prica nekom a taj njoj.
Na koncu da je kylgg ko bi provjerava toliki tekst s desetak racunala, a i taj tekst bi mora pristizat mailom sefu, ne bi pristiza valjda kolegici.
Veigar

#8 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Veigar »

Ja cu s drugačijeg aspekta sagledat situaciju. Jaro moj kolegica je zaainteresirana za tebe, eh sad šta tačno hoće to moraš otkriti. :)
probook

#9 Re: Tehnolosko pitanje

Post by probook »

Formatiraj komp i instaliraj windows opet :D
Guadalajara

#10 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Guadalajara »

Saga Noren wrote: 12/02/2020 08:04
Sta ce dobiti provjerom TM? Nece prepoznati naziv procesa, mora bi uporedjivati i provjeravati svaki proces s command promptom a i to je pitanje jel bi opet pronasa i uporedbam koje mu je keylogger.
Ima milijun načina da kolegica sazna di je bia za N. godinu nevezano za posa. Mozda ga je neko vidia, neko prica nekom a taj njoj.
Na koncu da je kylgg ko bi provjerava toliki tekst s desetak racunala, a i taj tekst bi mora pristizat mailom sefu, ne bi pristiza valjda kolegici.
Imaju ba softveri za monitoring zaposlenih....I tamo ti kategorisu koliko si vremena koristio/la neki program, sta si radio/kucao u tom programu...Sve ti fino poslozi po aplikacijama sta si radio i koliko vremena... :lol: i plus automatski screenshot, realtime nadgledanje... :mrgreen:

Moze se sve snimati na svoj server ili na cloud...tako da preko browsera sve mozes nadgledati...

Ovo ti Bobiju instaliraj :lol:
Saga Noren

#11 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Saga Noren »

Guadalajara wrote: 12/02/2020 15:22
Saga Noren wrote: 12/02/2020 08:04
Imaju ba softveri za monitoring zaposlenih....I tamo ti kategorisu koliko si vremena koristio/la neki program, sta si radio/kucao u tom programu...Sve ti fino poslozi po aplikacijama sta si radio i koliko vremena... :lol: i plus automatski screenshot, realtime nadgledanje... :mrgreen:

Moze se sve snimati na svoj server ili na cloud...tako da preko browsera sve mozes nadgledati...

Ovo ti Bobiju instaliraj :lol:
I to sve moze kolegica za koju bi se mogla opkladit da zove tehnicare kad cistacica slucajno isteka racunalo iz zida? Aha.... :mrgreen:
Saga Noren

#12 Re: Tehnolosko pitanje

Post by Saga Noren »

Veigar wrote: 12/02/2020 08:12 Ja cu s drugačijeg aspekta sagledat situaciju. Jaro moj kolegica je zaainteresirana za tebe, eh sad šta tačno hoće to moraš otkriti. :)
Ovo se zove razmisljanje izvan okvira :thumbup:
I vjerojatno tocno :mrgreen:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13 Re: Tehnolosko pitanje

Post by suad-sarajevo »

https://www.nirsoft.net/utils/computer_ ... times.html
TurnedOnTimesView is a simple tool that analyses the event log of Windows operating system, and detects the time ranges that your computer was turned on. For every period of time that the computer was turned on, the following information is displayed: Startup Time, Shutdown Time, Duration, Shutdown Reason, Shutdown Type, Shutdown Process, and Shutdown Code.
TurnedOnTimesView allows you to get this information from your local computer, and from remote computer on your network if you have enough privilege to read the event log of Windows remotely.
Image

Sa ovim ćeš upratiti dosta toga.
Post Reply