Interesuje me da li se neko od vas susreo s problemom na koji ja STALNO nailazim i kako tome stati u kraj.
U posljednjih par mjeseci koji god kućanski aparat da sam kupila morala sam se peglati sedmicu dana da bi ga počela koristiti.
Ni u jednoj prodavnici mi nisu dali uputstvo na bosanskom jeziku!!!
A kad sam se žalila i tražila uputstvo (jer koliko sam upućena po zakonu mora biti priloženo na odgovarajućem jeziku) odgovor bi bio:
"Evo ti web pa si isprintaj"
Hellloooooo
Tehnologija i korisnicka uputstva
-
Summertime
-
Summertime
#2 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
Simpatično!
Možda te i poslušam, iako to nije tema naše emisije al nema veze...i ti to dobro znaš samo se malo zekiš....
Možda te i poslušam, iako to nije tema naše emisije al nema veze...i ti to dobro znaš samo se malo zekiš....
- duspi
#3 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
mene više iznervira kad uz aparat ne dođe uputstvo na engleskom
(a takvih je u zadnje vrijeme iznenađujuće puno)
jebo naš jezik, ionako pola tih manuala bude katastrofalno loše prevedeno ili nema uopšte odovarajućih termina, a i sam aparat (ako je neki koji ima korisnički interfejs) vjerovatno nema podršku za naš jezik ili tako nešto tak oda ti đaba manual...
meni hoće nešto biti kad vidim mobitel ili windows ili tako nešto na našem
jebo naš jezik, ionako pola tih manuala bude katastrofalno loše prevedeno ili nema uopšte odovarajućih termina, a i sam aparat (ako je neki koji ima korisnički interfejs) vjerovatno nema podršku za naš jezik ili tako nešto tak oda ti đaba manual...
meni hoće nešto biti kad vidim mobitel ili windows ili tako nešto na našem
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
Ne znam zasto kupujes nesto sto ne znas kako se koristi ?

-
Summertime
#5 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
Jao pa nemoj biti tako isključiv/a.gentoo wrote:Ne znam zasto kupujes nesto sto ne znas kako se koristi ?![]()
Naravno da znam čemu služi i kako se koristi!
ALI, već odavno se ne proizvode aparati na kojima ima samo dugme on/off, mute i volume.
Postoji mnogo opcija/mogućnosti za upotrebu.
A uz sve žensko sam pa mi treba objašnjenje kako spojiti žice i sl.
A cini mi se da postoji neko udruženje za zaštitu potrošaca od nekog sam cula da ih je kontaktirao.
-
Summertime
#6 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
Pa da...valjda zato savjetuju žene da ako ne žele da im muškarci cackaju po comp samo folder imenuju kao "uputstvo za upotrebu"...pa sad...ne znam zasto to kazu....
- melbaa
#7 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
pa sto ce ti uputstvo za upotrebu ako znas kako se koristiSummertime wrote:Jao pa nemoj biti tako isključiv/a.gentoo wrote:Ne znam zasto kupujes nesto sto ne znas kako se koristi ?![]()
Naravno da znam čemu služi i kako se koristi!
ALI, već odavno se ne proizvode aparati na kojima ima samo dugme on/off, mute i volume.
Postoji mnogo opcija/mogućnosti za upotrebu.
A uz sve žensko sam pa mi treba objašnjenje kako spojiti žice i sl.
A cini mi se da postoji neko udruženje za zaštitu potrošaca od nekog sam cula da ih je kontaktirao.
a u slucaju i da ne znas kako se koristi - eksperimentisi
-
zelenashica
#8 Re: Tehnologija i korisnicka uputstva
hm,sve zavisi od uvoznika do uvoznika i date robe,uvoznik je taj koji je obavezan da prevede upustva,uradi dekleracije....Naravno ozbiljni uvoznici ispoštuju taj zakonski obavezan zahtjev,ali prodavac je obavezan da od uvoznika traži prevode i dekleracije,ukoliko mu nisu dostavljeni....u zakonu o zaštiti potrošača je taj član jasno definisan,kad budem na poslu postam ti link pa vidi
naravno žališ se inspekciji i stvar gotova...
....kakvo rondanje po web sajtovima uz svaki aparat mora postojati prevod uspustva na odgovarajućem jeziku za kupce čijem je tržištu namijenjeno....
ps.koji je aparat u pitanju možda ja imam prevod pa ti postam
ps.koji je aparat u pitanju možda ja imam prevod pa ti postam