Tehnički pregled osakatio auto?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rookie

#1 Tehnički pregled osakatio auto?

Post by Rookie »

Zdravo svim auto-motoristima. Bijah prije par dana na tehničkom pregledu i odmah nakon toga mi se prvi put u istoriji desi da auto neće da upali. Pošto sam se tu zadesio, to kažem i liku koji je sjedao u auto da ga pregleda. I on uđe, uspomoć daljinskog ga zaključa, otključa i auto upali. I kaže da je to bila neka blokada, koja se upali ako ga 3 puta tako nešto u kratkom roku palim i gasim, što se fakat tu otprilike i desilo. I ja odem s ubjeđenjem da je do mene, sa novonastalom blokadom. I odmah nakon toga mi auto opet nije htjelo upalit, bez da sam išta radio 3 puta. Znači, kad sam se odaljio od mjeste tehničkog pregleda. Nakon par pokušaja, otključavanja i zaključavanja, upali. I evo dan, dva nakon pregleda sam negdje iz desetog pokušaja upalio. Nešto na tehničkom se desilo što mi je osakatilo auto. Eh, ja vas sada pitam šta! :)
mayab

#2 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by mayab »

Koji auto je u pitanju?
Je li to fabricko centralno ili naknadno ugradjeno?
Jesi probao sa rezervnim kljucem, i drugim daljinskim , za početak?
NediM17

#3 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by NediM17 »

To ti se vjerovatno desilo igrom slucaja bas na tehnickom, vjerovatno nesto zajebava imobilizator.
Tranquilizer

#4 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by Tranquilizer »

Možda se samo demagnetisao kljuc, to se zna desiti nekada, meni se to jednom na golfu 5 desilo, nece pa nece, ima neka procedura koja se uradi da se to poništi, nešto kao ubaciš kljuc u auto otvoriš zatvoriš vrata pa izvadiš kljuc ne mogu tacno da se sjetim, ma javiti ce ti vec neko ovdje...ili jednostavno nazovi servis :D
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#5 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by ALexis »

(ja sam cula da se to moze rijesiti ukoliko pocnes koristiti rezervni kljuc, ali ne bih da se mijesam)
Gile Šampion

#6 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by Gile Šampion »

Ništa ti se nije desilo na tehničkom,šta će ti se desiti? To je isto kao kad bi otišao do vulkanizera da ti zamjeni gumu,i onda poslije par metara crkne motor.I ti ubjeđen da ti je vulkanizer sjePo motor...
donsedin

#7 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by donsedin »

Slazem se sa Gileotm, nego hajd ti u asu i informisi se, kako i sta. Ovo gore oko magnetizacije kljuca mislm da ide ovako, zakljucas auto kljucem i onda drzis dugme na kljucu zakljucano nekih 5 sek, pa potom kljucem otkljucas auto, pa drzis otkljucano 5 sec i valjda on zapamti to, ovo mi je raja pricala da ovako ide, da li radi ne znam jer ja nisam imo iskustva sa ovim do sad.
Rookie

#8 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by Rookie »

Gile Šampion wrote:Ništa ti se nije desilo na tehničkom,šta će ti se desiti? To je isto kao kad bi otišao do vulkanizera da ti zamjeni gumu,i onda poslije par metara crkne motor.I ti ubjeđen da ti je vulkanizer sjePo motor...
Nisam ubijeđen da je do tehničkog. Da jesam, ne bi bio upitnik u naslovu teme. Ugrađeno centralno, auto Peugeot 206. Imam tu negdje i rezervni ključ, koji nije u funkciji, pa ću da ga sredim i probam. Uglavnom, prema Vašim odgovrima, biće da nije do tehničkog. A probaću i nekako da taj ključ magnetišem. Hvala, u svakom slučaju.
530i

#9 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by 530i »

Kad sam vidio kako "nježno" postupaju na zadnjem t.pregledu poželio sam da makar nisam bio tu i vidio to....te mu se ugasi tri puta, te ulijeće bez imalo pažnje u valjke, na postolje dizalice...i kao sve super :roll:
Edin H.

#10 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by Edin H. »

Meni su upalili lampicu vazdusnog jastuka na tehnickom, morao ici na kompjuter da ugasim.

Valjda kako gledaju i naglo trzaju da vide ima li lufta u tockovima.
respo

#11 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by respo »

edin imas li vazdusne u sjedistima?
za_sada_bez_dobrog_nicka

#12 Re: Tehnički pregled osakatio auto?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

woodoo...
Post Reply