Ne lagim nego govorim istinu. Ovo 8.5 po gradu je zimi, ljeti nece preci 8. Naravno, govorim o normalnoj voznji, skoro pa penzionerskoj. Nije problem da trosi vise od toga, vozim na 4000 obrtaja u 2-3 brzini, naravno da ce trositi.Dobitak wrote:Drug bez uvrede lagis i to debelochuchumbamayumbe wrote:Honda 1.5. 16v, 90ks.
Otvorena manje od 5 (90-100 km/h)
Grad max 8.5
Prosjek otprilike 6.5 l/100km..Narocito u tom gradskom rezimu rada
.
Imam iskustva s autima(automehanicar sam)tako da te price da ti 1.5 16 ventila po gradu trosi 8.5 su price za malu dijecu.
Neko spomenu 20 000 km za razradu motora danasnjim motorima kad uzimas nov auto ne preporucuje se tuning iznad 3500 obrtaja do nekih 4, do 5 hiljada km u zavisnosti od proizvodjaca do proizvodjacha.
Ja sam tih 20 000 spomenuo ne kao razradjivanje motora nego gdje se po prirucniku jos uvijek moze racunati ono sto ti proizvodjac napise po pitanju potrosnje goriva.Odnosno da je mjerodavno.
Kazem ti opet, ne lagim a ti se raspitaj za Hondin 1.5 16v motor, godina 1990 pa se opet javi, majstore.
Zaboravio sam napomenuti savrsen mjenjac za gradsku voznju...Vrlo kratak hod, preshaltam ga iz prve u petu veoma brzo, i lagano, 60-70 kroz grad, naravno, kada nije guzva. Kada je guzva, dok se stoji u mjestu, potrosice i 100 l/km, ako se ne kreces nikako.
Ova potrosnja koju sam ja naveo je moja potrosnja, rijetko idem do Carsije, uglavnom mi je relacija AP-Marindvor ili AP-Ilidza.