Tečni bizmut i gastritis

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dek

#1 Tečni bizmut i gastritis

Post by dek »

Pozdrav,

Ima li ko iskustva sa korištenjem ovog preparata koji navodno smanjuje želučanu kiselinu i liječi gastritis. Je li kome pomogao? Preparat se može nabaviti u apotekama, gdje ga valjda i spravljaju.
Brus Lee

#2 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by Brus Lee »

dek wrote:Pozdrav,

Ima li ko iskustva sa korištenjem ovog preparata koji navodno smanjuje želučanu kiselinu i liječi gastritis. Je li kome pomogao? Preparat se može nabaviti u apotekama, gdje ga valjda i spravljaju.
To je prastari lijek za gastritis i cir na zelucu. Imas sada daleko boljih i djelotvornijih na trzistu. To je jednostavno prevazidjeno. :sad:
dek

#3 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by dek »

Ma eto, ja pokušavam s tim, dosta mi je više tableta i čajeva.
Dr.medicine

#4 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by Dr.medicine »

Meni više ništa ne pomaže :D , kiselina me jede od kako ustanem dok ne legnem. Danas sam naručio neki caj protiv lucenja kiseline pa ako pomogne, al cisto sumnjam. Tablete mi pojele jetru više haha
žuta

#5 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by žuta »

probaj contraloc samo ga moraš piti 2-3 mjeseca a u apotekam ima kupiti test na helikobakteriju 7 km probaj možda imaš bakteriju i pazi šta jedeš
Dr.medicine

#6 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by Dr.medicine »

žuta wrote:probaj contraloc samo ga moraš piti 2-3 mjeseca a u apotekam ima kupiti test na helikobakteriju 7 km probaj možda imaš bakteriju i pazi šta jedeš
pio godinu dana hahaha i ništa
sabrinna

#7 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by sabrinna »

do sad si vec trebao skontati sta ti smeta, nemas kiselinu od svega valjda???
imam slicne probleme i poduzi spisak namirnica kojima ne smijem ni primirisati...
Dr.medicine

#8 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by Dr.medicine »

sabrinna wrote:do sad si vec trebao skontati sta ti smeta, nemas kiselinu od svega valjda???
imam slicne probleme i poduzi spisak namirnica kojima ne smijem ni primirisati...
smeta mi sve, to je problem. i voda mi smeta. meni bi lakse bilo napraviti spisak sta mi ne smeta, a na njemu bi pisalo controloc od 20 mg hahhaha. ko da sam fabrika za HCL.
dek

#9 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by dek »

Ja pijem bizmut, kantarionovo ulje, a od tableta sam probao sve- Contoloc, Pulcet, Nexium, Gastal, Ranital...Sve to privremeno pomaže a jedino rješenje po meni je srediti stanje u glavi i riješiti se stresa, koliko god...To je glavni uzročnik ove dosadne bolesti.
Dr.medicine

#10 Re: Tečni bizmut i gastritis

Post by Dr.medicine »

stres stres hehe
Post Reply