TechnoMarket propao?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ITMAN

#1 TechnoMarket propao?

Post by ITMAN »

Sve poslovnice Technomarketa u gradu su zatvorene! Zna li ko o čemu se radi?
Last edited by ITMAN on 26/03/2012 23:06, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#2 Re: TechnoMarket propao!

Post by chuchumbamayumbe »

Imaš na ovoj temi malo detaljnije...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p7216560
Dupli_skalp

#3 Re: TechnoMarket propao?

Post by Dupli_skalp »

pu! a kod njih uzeo lcd tv 2010 na ljeto, 5 god garancije.

šta sad ako, ne daj Bože, zatreba ista?
TDK-90

#4 Re: TechnoMarket propao?

Post by TDK-90 »

eyesburn wrote:pu! a kod njih uzeo lcd tv 2010 na ljeto, 5 god garancije.

šta sad ako, ne daj Bože, zatreba ista?
Pa zar ne važi ona garancija od proizvođaća da nije važno gdje ( čak ni u kojoj zemlji) si kupio robu imaš u ovlaštenom servisu validnu garanciju. To je slučaj kod Sony i LG mislim :?
ElRe

#5 Re: TechnoMarket propao?

Post by ElRe »

Garancija ti vrijedi, jer nije vezana za TM. Oni nisu imali ni svoj servis.
Dupli_skalp

#6 Re: TechnoMarket propao?

Post by Dupli_skalp »

sony lcd je u pitanju.

ko je ovlašteni serviser za sony kod nas, zlu ne trebalo?
hamalalija

#7 Re: TechnoMarket propao?

Post by hamalalija »

eyesburn wrote:sony lcd je u pitanju.

Potrazi ko je generalni zastupniki uvoznik Sonya za BiH.

Nesta kao za LG je stanic trade i bez obzira gdje ti kupio tv ili frizider ako se pokvari taj radnja od stanica trazi drugi tv ili servisne usluge.
tataćusak

#8 Re: TechnoMarket propao?

Post by tataćusak »

Ja sam kod njih uzimao PC. Monitor samsung garancija-Kim Tec a centralna čini mi se plus, dakle nema veze sa njima
mrtva kokoš

#9 Re: TechnoMarket propao?

Post by mrtva kokoš »

pa imas na onim papirima sto si dobio uz tv koji serviseri u kojem gradu su zaduzeni za te aparate...

eoo na str. tehno mag-a stoji da je za sony ovlasteni serviser...
Sarajevo TV I Video Servis Euro, tel. 033/610-000; 033/650-400 - TV

bitno je da ti imas garanciju, servisi se vezu najcesce za aparat a ne za mjesto gdje je on kupljen, koliko ja znam...

prije 5,6 godina meni se monitor, samsungov nesto pokvario, u garantnom roku...

no medjutim radnja u kojoj sam ga uzeo je propala. sasvim slucajno naletio na kim tec servis ne znajuci da oni imaju ovlasteni servis za samsung, tako da je uredjan popravljen za "dzabe", evo i dan danas normalno monitor radi. :-)

znaci najbitnije je skontati ko je sada generalni zastupnik, jer su oni zaduzeni za servis svih aparata odredjenog proizvodjaca. moguce je bas da je sad ovaj gore pomenuti tehno mag...

mora neko biti...
Dupli_skalp

#10 Re: TechnoMarket propao?

Post by Dupli_skalp »

hvala vam na pojašnjenjima ;)

valjda neće do tog doći da zatreba servis. :mrgreen:
tataćusak

#11 Re: TechnoMarket propao?

Post by tataćusak »

eyesburn wrote:hvala vam na pojašnjenjima ;)

valjda neće do tog doći da zatreba servis. :mrgreen:
Ma zatreba i to hbg. Meni na centralnoj bio "kažu" loš kabal do hard diska i palio se plavi ekran (brzo nakon kupovine). To mislim garancija bila u "plus-u" završili mi to za 1 dan. Monitor rikno "kažu" neki modul elektronike u kimtecu završili za možda 10 dana. Dakle kod mene pozitivna iskustva sa servisima (negativno što su uopšte bili potrebni) :-D
4M

#12 Re: TechnoMarket propao?

Post by 4M »

Zna li iko kome da prijavim servis Samsung frizidera? Koga god zovem, kazu ne rade oni. Ili kako da narucim dio
Hvala
Phia

#13 Re: TechnoMarket propao?

Post by Phia »

4M wrote:Zna li iko kome da prijavim servis Samsung frizidera? Koga god zovem, kazu ne rade oni. Ili kako da narucim dio
Hvala
Nazovi General Servis Sarajevo oni su preuzeli servisiranje Samsunga.
Sancho_de_Sancho

#14 Re: TechnoMarket propao?

Post by Sancho_de_Sancho »

Vlasnik Techno marketa u BIH je Zufer Dervišević glavni inspektor finansijske policije FBIH inače dokazani kriminalac, lopovčina i preverant, posto je Techno Market licencirana kompanija koja prodaje svoje licence pa tako za BIH tu licencu ima upravo taj Dervisevic, e posto taj mutlja gdje prije stigne tako je mutljao i tu, pa taj ti je u Techno Marketu prodavao bijelu tehniku iz Poljske i Madjarske koja je imala nesrecu sa šleperima koji su prevozili robu prevrnuli se ili imali tezi sudar e tu tehniku je on kupovao za male pare i prodavao upravo u Techno Marketu, sada su ga pritisnuli kontrolama, inspekcijama i zato su mnoge poslovnice i zatvorene a i pred oduzimanjem je licence to je sve :wink:
the_stick

#15 Re: TechnoMarket propao?

Post by the_stick »

Sancho_de_Sancho wrote:Vlasnik Techno marketa u BIH je Zufer Dervišević glavni inspektor finansijske policije FBIH inače dokazani kriminalac, lopovčina i preverant, posto je Techno Market licencirana kompanija koja prodaje svoje licence pa tako za BIH tu licencu ima upravo taj Dervisevic, e posto taj mutlja gdje prije stigne tako je mutljao i tu, pa taj ti je u Techno Marketu prodavao bijelu tehniku iz Poljske i Madjarske koja je imala nesrecu sa šleperima koji su prevozili robu prevrnuli se ili imali tezi sudar e tu tehniku je on kupovao za male pare i prodavao upravo u Techno Marketu, sada su ga pritisnuli kontrolama, inspekcijama i zato su mnoge poslovnice i zatvorene a i pred oduzimanjem je licence to je sve :wink:
ovo jednostavno nije istina... tehno market cak nije ni kompanija nego samo ime prdavnica koje drzi firma koja se zove k&data doo.... vlasnici ove firme, bar na papiru, su dva bugara i jedan kosovar...
zvrk

#16 Re: TechnoMarket propao?

Post by zvrk »

cujem da su direktori, nako n sto su ostali duzni i radnicima i drzavi
uredno otvorili novu firmicu
Sancho_de_Sancho

#17 Re: TechnoMarket propao?

Post by Sancho_de_Sancho »

the_stick wrote:
Sancho_de_Sancho wrote:Vlasnik Techno marketa u BIH je Zufer Dervišević glavni inspektor finansijske policije FBIH inače dokazani kriminalac, lopovčina i preverant, posto je Techno Market licencirana kompanija koja prodaje svoje licence pa tako za BIH tu licencu ima upravo taj Dervisevic, e posto taj mutlja gdje prije stigne tako je mutljao i tu, pa taj ti je u Techno Marketu prodavao bijelu tehniku iz Poljske i Madjarske koja je imala nesrecu sa šleperima koji su prevozili robu prevrnuli se ili imali tezi sudar e tu tehniku je on kupovao za male pare i prodavao upravo u Techno Marketu, sada su ga pritisnuli kontrolama, inspekcijama i zato su mnoge poslovnice i zatvorene a i pred oduzimanjem je licence to je sve :wink:
ovo jednostavno nije istina... tehno market cak nije ni kompanija nego samo ime prdavnica koje drzi firma koja se zove k&data doo.... vlasnici ove firme, bar na papiru, su dva bugara i jedan kosovar...
:lol: :lol: :-) vlasnik je pomenuti covjek, sve sto je napisano je istina, ili nisi upucen u neke stvari i neznas ili iz nekog razloga pravis se da ne znas, pisalo se o tome i po medijima malo google i sve ce ti biti jasno
the_stick

#18 Re: TechnoMarket propao?

Post by the_stick »

Sancho_de_Sancho wrote:
the_stick wrote:
:lol: :lol: :-) vlasnik je pomenuti covjek, sve sto je napisano je istina, ili nisi upucen u neke stvari i neznas ili iz nekog razloga pravis se da ne znas, pisalo se o tome i po medijima malo google i sve ce ti biti jasno
da analiziram argumente... 'nisi upucen u NEKE stvari'... uf? 'neznas ili se nekoga razloga pravis se da ne znas'... bit ce da je to... 'pisalo se o tome i op medijima'.. aha, sve sto pise u medijima je tacno... 'malo google i sve ce ti biti jasno'... tek mi sad nista nije jasno

a sada par cinjenica... kupovao sam u techno marketu koreja i zajedno sa garancijom jos uvijek imam racun na kojem pise da se firma zove K&Data... nisam tamo bio od kako se techno market 'zatvorio', a ona neka 'druga' radnja 'otvorila', tako da stvarno ne znam da li je i dalje u pitanju ista radnja ili ne...

u svakom slucaju, u zvanicnim podacima, a koji su javno dostupnim svakome ko zna gdje traziti podatke pravnim licima u BiH, firma K&Data nije u stecaju/likvidaciji, sto znaci da i dalje posluje, a njeni vlasnicu su dva bugara i jedan kosovar...

ne znam za carsijsko/medijsku pricu i da li iza svega toga u stvarnosti stoji iznad spomenuti Dervisevic... mozda i stoji, ne tvrdim da ne stoji... nemam pojma, i na kraju me i ne zanima... ali CINJENICA je da u zvanicnim dokumentima on NIJE vlasnik... osim naravno za one kojima su avaz i google izvori zvanicnih podataka
StupskaBitanga

#19 Re: TechnoMarket propao?

Post by StupskaBitanga »

zvrk wrote:cujem da su direktori, nako n sto su ostali duzni i radnicima i drzavi
uredno otvorili novu firmicu
normala u BiH
Pogledaj Lijanoviće
Post Reply