Taxi Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Biene

#1 Taxi Sarajevo

Post by Biene »

Jel mi neko moze napisati koliko otprilike kosta taxi od npr. zeljeznicke stanice do rajlovca?
Magarece_godine

#2 Re: Taxi Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Oko 15 KM
Biene

#3 Re: Taxi Sarajevo

Post by Biene »

A jel mi neko moze detaljnije objasniti kako doci do Robota u Rajlovcu. Jel ima neki bus, odakle krece i da li ima stanica blizu Robota?
mahalas505

#4 Re: Taxi Sarajevo

Post by mahalas505 »

Biene wrote:A jel mi neko moze detaljnije objasniti kako doci do Robota u Rajlovcu. Jel ima neki bus, odakle krece i da li ima stanica blizu Robota?
Trebala bi da ima ova linija "23 Željeznička stanica-Rajlovac". Samo ovaj vozni red treba uzeti sa rezervom, s obzirom na situaciju u Grasu, a i datum kada je napravljen.
Eborg

#5 Re: Taxi Sarajevo

Post by Eborg »

Ukoliko dolaziš u Sarajevo autobusom, a ako isti ne ulazi u grad preko Vogošće, proći će upravo pored Robota u Rajlovcu gdje možeš zamoliti vozača da ti stane.
Biene

#6 Re: Taxi Sarajevo

Post by Biene »

Eborg wrote:Ukoliko dolaziš u Sarajevo autobusom, a ako isti ne ulazi u grad preko Vogošće, proći će upravo pored Robota u Rajlovcu gdje možeš zamoliti vozača da ti stane.
Ma ne dolazim, ne trebam u Robot nego u tu ulicu u kojoj je Robot pa me samo zanima jel ima stanica u blizini..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7 Re: Taxi Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ma uzmi taxi, ali gledaj da izbjegnes one sto imaju stand na autobuskoj stanici. Cim namirisu da nisi iz Sarajeva, mogu te dobro oglobiti. Zato zaustavi na ulici.
lajkujMe

#8 Re: Taxi Sarajevo

Post by lajkujMe »

Ima i voz :D staje meni se cini bas u Rajlovcu moras hodati jos 500tjak metara. Lokalni voz Sarajevo-Zenica ako potrefis da ga ne cekas mozes i njega uzeti :D
Better Man

#9 Re: Taxi Sarajevo

Post by Better Man »

Magarece_godine wrote:Oko 15 KM
Malo je to puno, jer moja prijateljica je plaćala taxi da je odveze od stana do vikendice, a što je dalja relacija od te za nekih 8 kilometara 20 KM
Lalena

#10 Re: Taxi Sarajevo

Post by Lalena »

Da, tolika je otprilike cijena, znam iz iskustva :mrgreen:
Svaki autobus ce ti stati u Rajlovcu, imas blizu pruge usputnu stanicu na kojoj staju gradski busevi, odatle, preko pruge do Robota, nije tako daleko, mozes i pjese...
Ovaj red voznje uzmi s velikom rezervom, ne samo da linije kasne, nego obicno i preskoce jednu/dvije, nigdje se nisam nacekala gradskog prevoza kao u tom dijelu grada...

A taxi je posebna prica... Ja sam za istu relaciju znala placati veoma razlicite cijene, uvijek bolje prodjem kada idem iz stana do autobuske, voze me normalno, ali u suprotnom pravcu, znala sam se navozati, pa sam imala obicaj reci im kojim putem hocu da idu :mrgreen:
Cak sam bolje prolazila ako narucim taxi telefonom, nego na pojedinim standovima...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11 Re: Taxi Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ima tema Sarajevski taksisti dno dna :D
Post Reply