taxi sarajevo-mostar
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- 1korisnik
#26 Re: taxi sarajevo-mostar
joj mene, gledam datum kad se neko pridruzio... -.-'
uglavnom, ja volim zaradit 20KM. s tim da je to put do mostara a ne u lisabon, jel. i koja crna amortizacija? ne vozis ga godinu dana.
uglavnom, ja volim zaradit 20KM. s tim da je to put do mostara a ne u lisabon, jel. i koja crna amortizacija? ne vozis ga godinu dana.
- respo
#27 Re: taxi sarajevo-mostar
ma pusti ba sve neke hadze nece da se dignu bez 150 maraka a kukaju kako mi nezaposleni
- 1korisnik
#28 Re: taxi sarajevo-mostar
Pa dobro neke poslove ne treba radit za neke male pare, ali ovo je 3-4 sata posla, i to vozanja, a ne citav dan. ode mozda dan, i petoba bi bila za ljude koji imaju para i obraza. a za ove samo sa obrazom, jebiga, cvaja. Ima ljudi da nemaju jesti, mozes misliti koliko je 20KM za njih (20 dana hljeba), a koliko za nekog ko ne bi radio za te pare. 
- respo
#29 Re: taxi sarajevo-mostar
pa ne govorim ni ja da kopas citav dan za cenera nego je voznja
do mostara ti laganom voznjom treba sat i po 2 bez ikakvih napora odvuces ovog popijes kafu mozda prosetas mostarom i nazad kuci to je ukupno 5 sati bez da si se naprezao
do mostara ti laganom voznjom treba sat i po 2 bez ikakvih napora odvuces ovog popijes kafu mozda prosetas mostarom i nazad kuci to je ukupno 5 sati bez da si se naprezao
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#30 Re: taxi sarajevo-mostar
I potrošiš tu cvaju odmah u Mostaru i džaba 'radio'.respo wrote:pa ne govorim ni ja da kopas citav dan za cenera nego je voznja
- 1korisnik
#31 Re: taxi sarajevo-mostar
kopao sam...
edit. za cenera.
edit. za cenera.
- _mufljuz_
#32 Re: taxi sarajevo-mostar
i ja sam pa mi je sad pitanje sta je rentabilnije - krepat od gladi il umrijet od besmislenog dzabnog fizickog rada....1korisnik wrote:kopao sam...
edit. za cenera.
za 100 maraka mozes kupit hljeb litar kiselog mlijeka 2-3 pastete i mozes se jebat....
- 1korisnik
#33 Re: taxi sarajevo-mostar
jeste, skupo sta ces. ali puno mi je gore recimo zavrnuti momka za jedno 2 glave, jer mozda ni on nema, pa poslije jesti hljeba od toga - prokleta para.
- respo
#34 Re: taxi sarajevo-mostar
sto moras potrositi cvaju?leet wrote:I potrošiš tu cvaju odmah u Mostaru i džaba 'radio'.respo wrote:pa ne govorim ni ja da kopas citav dan za cenera nego je voznja
uzmes doner i sok to je 5 maraka a i malo prosetas i nisi dzaba radio
- piupiu
#35 Re: taxi sarajevo-mostar
Sta, bolan? Mene je taksista vozio u Hrvatsku za 100 km. A po Bosni za 50 (gorivo bilo ukljuceno). Nije doktor nauka da mu dnevnica bude 150 maraka.O'zone wrote:cca 200 KM
-
gidra
#36 Re: taxi sarajevo-mostar
pa i to je 50 KM gorivo, 50 KM dnevnica. Što je opet puno više od cvaje o kojoj se ovdje priča.piupiu wrote:Sta, bolan? Mene je taksista vozio u Hrvatsku za 100 km. A po Bosni za 50 (gorivo bilo ukljuceno). Nije doktor nauka da mu dnevnica bude 150 maraka.O'zone wrote:cca 200 KM
- piupiu
#37 Re: taxi sarajevo-mostar
Pa, jeste, ali nije 200KM do Mostara u jednom pravcu! Aman!gidra wrote:pa i to je 50 KM gorivo, 50 KM dnevnica.piupiu wrote:Sta, bolan? Mene je taksista vozio u Hrvatsku za 100 km. A po Bosni za 50 (gorivo bilo ukljuceno). Nije doktor nauka da mu dnevnica bude 150 maraka.O'zone wrote:cca 200 KM
-
530i
#38 Re: taxi sarajevo-mostar
Ne znam za Mostar, ali do Zenice je 100 maraka najmanje, jedna ili dvije osobe svejedno.
-
noni1
#39 Re: Sarajevo-Beč
Dali je neko zainteresovan da putuje sa Ford Galaxy,klima super auto do Beča imam slobodnih 4 mijesta mogu dodati još dva sjedišta po potrebi.Polazak kao i vožnja na adresu možemo dogovoriti.
-
goran16v
#40 Re: taxi sarajevo-mostar
Niko izgleda ne kalkulise da odrzavanje nije dzabno i da su amortizacija, habanje i kilometraza neizbjezni da bi dnevnica i gorivo bili jedini troskovi!gidra wrote:pa i to je 50 KM gorivo, 50 KM dnevnica. Što je opet puno više od cvaje o kojoj se ovdje priča.piupiu wrote:Sta, bolan? Mene je taksista vozio u Hrvatsku za 100 km. A po Bosni za 50 (gorivo bilo ukljuceno). Nije doktor nauka da mu dnevnica bude 150 maraka.O'zone wrote:cca 200 KM
- respo
#41 Re: taxi sarajevo-mostar
a inace postoji formula kako da to izracunas pa ces na gorivo i dnevnicu od 50 maraka naplatiti od ovoga i 78,36KM za amortizaciju
covjece mozes proci do mostara bez ikakvih problema a mogu na nekoj rupi sve krajnice lafete klinci palci otici u vjecna lovista
covjece mozes proci do mostara bez ikakvih problema a mogu na nekoj rupi sve krajnice lafete klinci palci otici u vjecna lovista
-
citroen xm
#42 Re: taxi sarajevo-mostar
Respo pogrešan ti je rezon. Šta je sa gumama koje se troše i bez rupa i sa rupama, šta je sa ostalim potrošnim dijelovima? Šta ako vozač dobije kaznu makar najnižu od 30 KM? Svi bi vi da vas ljudi vozaju za džabaka. Kupite fino auto pa vozajte vi druge samo za cijenu goriva i dnevnicu od cvaju. Hoćete, ali malo morgen. Ispod 1KM po kilometru se ne isplati voziti, niti će iko voziti.
- respo
#43 Re: taxi sarajevo-mostar
ma nije to voznja za dzabaka
znam ja da se sve trosi al kako to izracunati mozda ce ti se manje potrositi gume do mostara nego po gradu 2-3 kruga
to od nas ne moze niko dokazati
onda pominjes kaznu
ko je tu kriv vozac ili taj putnik? ne tjera ga putnik da pravi prekrsaje
ako ga tjera to se fino rijesi ok ja cu pozuriti al ti placas kazne sve sto dodju
i ja sam u poziciji vozaca koji bi vozio a ne putnika koji placa tako da ti ta prica ne pije vode ako mislis na tu pricu
znam ja da se sve trosi al kako to izracunati mozda ce ti se manje potrositi gume do mostara nego po gradu 2-3 kruga
to od nas ne moze niko dokazati
onda pominjes kaznu
ko je tu kriv vozac ili taj putnik? ne tjera ga putnik da pravi prekrsaje
ako ga tjera to se fino rijesi ok ja cu pozuriti al ti placas kazne sve sto dodju
i ja sam u poziciji vozaca koji bi vozio a ne putnika koji placa tako da ti ta prica ne pije vode ako mislis na tu pricu
-
hostapler
#44 Re: taxi sarajevo-mostar
Kod mene u firmi npr placaju 0.40 KM/km ako ides na sluzbeni put privatnim autom. I u toj cijeni je sve uracunato (gorivo,amortizacija i sl stavke).
Dakle za put do Mostara bih ja npr dobio 240km x 0,40 KM = 96 KM + moja dnevnica koja je sada po zakonu 25 KM,a bila je 40 KM.
Realno,ja ne bih upalio auto ispod 100 KM. Pa neka misli ko sta hoce. Sam sebe da ponizavam,necu.
P.S. Jednom sam imao priliku voziti zenu koja radi za stranu humanitarnu organizaciju. Put SA-MO-SA naplatio 140 KM + imao placen smjestaj da odmorim dok ona zavrsi neke poslove u Mostaru. Tom prilikom mi policajac uzeo 20 KM na kafu jer sam kod Salakovca prekoracio brzinu za 23 km/h. Nisam vozio prebrzo,ali me je kao levata uhvatio na nekom mjestu gdje je ogranicenje 60.
Dakle za put do Mostara bih ja npr dobio 240km x 0,40 KM = 96 KM + moja dnevnica koja je sada po zakonu 25 KM,a bila je 40 KM.
Realno,ja ne bih upalio auto ispod 100 KM. Pa neka misli ko sta hoce. Sam sebe da ponizavam,necu.
P.S. Jednom sam imao priliku voziti zenu koja radi za stranu humanitarnu organizaciju. Put SA-MO-SA naplatio 140 KM + imao placen smjestaj da odmorim dok ona zavrsi neke poslove u Mostaru. Tom prilikom mi policajac uzeo 20 KM na kafu jer sam kod Salakovca prekoracio brzinu za 23 km/h. Nisam vozio prebrzo,ali me je kao levata uhvatio na nekom mjestu gdje je ogranicenje 60.
Last edited by hostapler on 11/08/2013 16:07, edited 2 times in total.
-
citroen xm
#45 Re: taxi sarajevo-mostar
Uvijek te policijac može kazniti zbog nečega. Eto mene kazniše radi 12 km prekoračenja brzine. Gume se troše od samog kotrljanja.... Pitaj koga god hoćeš, ispod 1 KM po kilometru nijedan taksista neće voziti.
- sorcerer
#46 Re: taxi sarajevo-mostar
citroen xm wrote:Svi bi vi da vas ljudi vozaju za džabaka. Kupite fino auto pa vozajte vi druge samo za cijenu goriva i dnevnicu od cvaju. Hoćete, ali malo morgen. Ispod 1KM po kilometru se ne isplati voziti, niti će iko voziti.
- respo
#47 Re: taxi sarajevo-mostar
jesmo mi taxiste ili nismo?citroen xm wrote:Uvijek te policijac može kazniti zbog nečega. Eto mene kazniše radi 12 km prekoračenja brzine. Gume se troše od samog kotrljanja.... Pitaj koga god hoćeš, ispod 1 KM po kilometru nijedan taksista neće voziti.
da hoce tu cijenu uzeo bi onda taxi
- respo
#48 Re: taxi sarajevo-mostar
pa sta sam ja pricao nego nekih 100-130 maraka to je ta cijenahostapler wrote:Kod mene u firmi npr placaju 0.40 KM/km ako ides na sluzbeni put privatnim autom. I u toj cijeni je sve uracunato (gorivo,amortizacija i sl stavke).
doduse ja kao gorivo racunam 100 maraka (mada bi vjerovatno to bilo oko 70-ak) a tih 30 kao "dnevnicu"
- respo
#49 Re: taxi sarajevo-mostar
uvijek te moze kazniti ako si mutavcitroen xm wrote:Uvijek te policijac može kazniti zbog nečega. Eto mene kazniše radi 12 km prekoračenja brzine. Gume se troše od samog kotrljanja.... Pitaj koga god hoćeš, ispod 1 KM po kilometru nijedan taksista neće voziti.
normalno da se trose to niko ne porice al ajd mi reci kako izracunati koliko su se potrosile gume do mostara i nazad?
jbt pocinjem dobijati osjecaj da se raspravljam sa djecom od 5 godina pa im moram crtati
-
hostapler
#50 Re: taxi sarajevo-mostar
Realno,npr Golf IV 1.9 TDI,nema sanse da potrosi vise od 15 lit na relaciji SA-MO-SA. To je nekih 35 KM,sve ostalo je dnevnica,amortizacija i naravno meso u Jablanicirespo wrote: pa sta sam ja pricao nego nekih 100-130 maraka to je ta cijena
doduse ja kao gorivo racunam 100 maraka (mada bi vjerovatno to bilo oko 70-ak) a tih 30 kao "dnevnicu"