Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ilija_Cvorovic

#1 Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Post by Ilija_Cvorovic »

Indijski najveci proizvodjac automobila Tata kupila je od Forda UK brendove Jaguara i Land Rovera. :-?
Nadam se da Jaguar i Land Rover nece dozivjeti sudbinu Rovera i da ce indijci samo malo podjoniti tehnologiju.
VR6

#2 Re: Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Post by VR6 »

Vidjet cemo sta ce biti, pitanje je od koga ce sad Jaguar "djoniti" tehnologiju, kad vise nemaju Forda. Za Land Rover mi nije problem, imaju iskustva sa terencima, da se i odreknu sve moderne tehnologije, opet ce imati super vozila. Al sa Jaguarom je vec teze, sad ce sve morati raditi sami, kao mala nezavisna kompanija.
benjo_505

#3 Re: Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Post by benjo_505 »

ma nije jaguar osnovan prije par dana to je tradicionalna kompanija koja postoji godinama nije njima problem naci nova rjesenja. vidite kakva auta oni lansiraju na trziste ne mogu se ni poredit sa ford-om....
VR6

#4 Re: Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Post by VR6 »

Na srecu Tata ima para, da podrzi razvoj Jaguara. Pravi Jaguar vrhunska auta, al dosta je tu motorne tehnike, pogona i slicnoga, preuzetog od Forda. Danas se mnogo para trosi na razne el. sisteme, filtere za zadovoljvanje ovih i onih normi i slicnih gluposti. Vidjet cemo sta ce biti... :)
benjo_505

#5 Re: Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Post by benjo_505 »

samo je pitanje da li ce tata uloziti novac u razvitak jaguara ili smanjiti im budzet da bi postigli sto vecu dobit?
4x4centar

#6 Re: Tata kupila Jaguara za £1.15 milijardi

Post by 4x4centar »

Po svemu sudeci konacno ga je neko kupio ko ima para i volje da digne posrnule britance na noge , do sada su ga kupovali ( govorim o Land Roveru ) samo oni kojima je trebalo da unaprijede svoja vozila to jest da izbace svog SUV-a i naravno nisu nista pretjerano ulagali u njega nego jednostavno su izvlacili korist od svega ovoga, ja sam zaljubljenik Land Rovera i iskreno se nadam da ce biti koristi za fabriku koja je htjeli mi to priznati ili ne ipak ikona medzu terencima. na web stranici http://www.4x4centar.ba pomno prate sva dogadzanja u vezi terenaca pa i ovaj slucaj
Post Reply