Tastatura - Prijedlozi
Moderator: Benq
-
mahalas505
#1 Tastatura - Prijedlozi
Doslo je vrijeme da se promijeni dosadasnja tastatura. Nece biti koristena za igranje, vecinom za duza kucanja, tako da i ergonomija ima uticaja. I bilo bi pozeljno da se osjeti da se pritisnuo taster
.
- Qler
#2 Re: Tastatura - Prijedlozi
Samo microsoft. Ako hoces kvalitetno, udobno i ergonomicno. MS ima najbolje po meni. Ja imam kuci Logitech Wawe i G150 a na poslu neku MS-ovu jeftinija varijanta, set sa misem dodje, sto se tice kucanja, obje logitech joj nisu do koljena. Hod tipki, otpor, udobnost.. sve je na strani MS-a...
Evo sad sam digao Digital Media Keyboard 3000 mi je na poslu
- ferratilis
#3 Re: Tastatura - Prijedlozi
Samo ne kupuj ništa od ovog što se trenutno nudi u našim prodavnicama, Genius, Zalman, MSi i druge kineske marke, sve su čisto smeće. Samo gledaj na piku ili ebayu starije Microsoft ili Dell tastature, ako već moraš kupiti membransku tastaturu. Ako želiš mehaničku, preporučujem Steelseries 6Gv2. Za membransku, preporučujem Dell L100 ili Dell SK-8135, isti je model samo ima dva imena, po meni najbolja mem. tastatura ikad. Znači samo Dell ili Microsoft

EDIT: tek sam sad vidio tvoju dosadašnju tastaturu, pa ta je bolja od skoro svih koje se trenutno prodaju kod nas, ako nije pokvarena ne mijenjaj je, ozbiljno

EDIT: tek sam sad vidio tvoju dosadašnju tastaturu, pa ta je bolja od skoro svih koje se trenutno prodaju kod nas, ako nije pokvarena ne mijenjaj je, ozbiljno
-
mahalas505
#4 Re: Tastatura - Prijedlozi
Nisam ogranicen samo na nase trziste, moze se nabaviti i iz vana. Ovoj sada je otkazao jedan taster, a i koristim je vec dugi niz godina, pa reko da se malo promjeni.
Kad se vec spominje microsoft, ima ova http://www.microsoft.com/hardware/en-us ... /L5V-00001 , da nema ko iskustva sa njom?Qler wrote:Samo microsoft. Ako hoces kvalitetno, udobno i ergonomicno. MS ima najbolje po meni. Ja imam kuci Logitech Wawe i G150 a na poslu neku MS-ovu jeftinija varijanta, set sa misem dodje, sto se tice kucanja, obje logitech joj nisu do koljena. Hod tipki, otpor, udobnost.. sve je na strani MS-a...
- Qler
#5 Re: Tastatura - Prijedlozi
Nemam iskustva sa ovom, ali na prvu vidim nema num pad i odmah mi se ne svidja.. ali ako tebi ne treba dobra je. Posto vidim da si vec imao ovu "podijeljenu" nece ti biti problem navici se. Zajebano je ako mijenjas cesto tastature pa ne znas gdje udaras
Ja na onoj G150 samo pritiscem one G tipke, umjesto ctrl, shift, caps.... leti ruka mahinalno na kraj tastature 
-
mahalas505
#6 Re: Tastatura - Prijedlozi
Kod kuce je g15Qler wrote:Nemam iskustva sa ovom, ali na prvu vidim nema num pad i odmah mi se ne svidja.. ali ako tebi ne treba dobra je. Posto vidim da si vec imao ovu "podijeljenu" nece ti biti problem navici se. Zajebano je ako mijenjas cesto tastature pa ne znas gdje udarasJa na onoj G150 samo pritiscem one G tipke, umjesto ctrl, shift, caps.... leti ruka mahinalno na kraj tastature
- Qler
#7 Re: Tastatura - Prijedlozi
Jesu dobre
ali dzaba opet fulam
ne izgleda lose ova, fakat. Uzmi pa nam javi utiske