Tastatura - Prijedlozi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mahalas505

#1 Tastatura - Prijedlozi

Post by mahalas505 »

Doslo je vrijeme da se promijeni dosadasnja tastatura. Nece biti koristena za igranje, vecinom za duza kucanja, tako da i ergonomija ima uticaja. I bilo bi pozeljno da se osjeti da se pritisnuo taster :) .
Qler

#2 Re: Tastatura - Prijedlozi

Post by Qler »

Samo microsoft. Ako hoces kvalitetno, udobno i ergonomicno. MS ima najbolje po meni. Ja imam kuci Logitech Wawe i G150 a na poslu neku MS-ovu jeftinija varijanta, set sa misem dodje, sto se tice kucanja, obje logitech joj nisu do koljena. Hod tipki, otpor, udobnost.. sve je na strani MS-a...

Evo sad sam digao Digital Media Keyboard 3000 mi je na poslu
ferratilis

#3 Re: Tastatura - Prijedlozi

Post by ferratilis »

Samo ne kupuj ništa od ovog što se trenutno nudi u našim prodavnicama, Genius, Zalman, MSi i druge kineske marke, sve su čisto smeće. Samo gledaj na piku ili ebayu starije Microsoft ili Dell tastature, ako već moraš kupiti membransku tastaturu. Ako želiš mehaničku, preporučujem Steelseries 6Gv2. Za membransku, preporučujem Dell L100 ili Dell SK-8135, isti je model samo ima dva imena, po meni najbolja mem. tastatura ikad. Znači samo Dell ili Microsoft

Image

EDIT: tek sam sad vidio tvoju dosadašnju tastaturu, pa ta je bolja od skoro svih koje se trenutno prodaju kod nas, ako nije pokvarena ne mijenjaj je, ozbiljno :D
mahalas505

#4 Re: Tastatura - Prijedlozi

Post by mahalas505 »

Nisam ogranicen samo na nase trziste, moze se nabaviti i iz vana. Ovoj sada je otkazao jedan taster, a i koristim je vec dugi niz godina, pa reko da se malo promjeni.

Qler wrote:Samo microsoft. Ako hoces kvalitetno, udobno i ergonomicno. MS ima najbolje po meni. Ja imam kuci Logitech Wawe i G150 a na poslu neku MS-ovu jeftinija varijanta, set sa misem dodje, sto se tice kucanja, obje logitech joj nisu do koljena. Hod tipki, otpor, udobnost.. sve je na strani MS-a...
Evo sad sam digao Digital Media Keyboard 3000 mi je na poslu
Kad se vec spominje microsoft, ima ova http://www.microsoft.com/hardware/en-us ... /L5V-00001 , da nema ko iskustva sa njom?
Qler

#5 Re: Tastatura - Prijedlozi

Post by Qler »

Nemam iskustva sa ovom, ali na prvu vidim nema num pad i odmah mi se ne svidja.. ali ako tebi ne treba dobra je. Posto vidim da si vec imao ovu "podijeljenu" nece ti biti problem navici se. Zajebano je ako mijenjas cesto tastature pa ne znas gdje udaras :) Ja na onoj G150 samo pritiscem one G tipke, umjesto ctrl, shift, caps.... leti ruka mahinalno na kraj tastature :)
mahalas505

#6 Re: Tastatura - Prijedlozi

Post by mahalas505 »

Qler wrote:Nemam iskustva sa ovom, ali na prvu vidim nema num pad i odmah mi se ne svidja.. ali ako tebi ne treba dobra je. Posto vidim da si vec imao ovu "podijeljenu" nece ti biti problem navici se. Zajebano je ako mijenjas cesto tastature pa ne znas gdje udaras :) Ja na onoj G150 samo pritiscem one G tipke, umjesto ctrl, shift, caps.... leti ruka mahinalno na kraj tastature :)
Kod kuce je g15 :), dobre su G tipke za macro-a :D . Ova nova od microsofta, num pad dodje uz nju, samo je odvojen.
Qler

#7 Re: Tastatura - Prijedlozi

Post by Qler »

Jesu dobre :) ali dzaba opet fulam :) ne izgleda lose ova, fakat. Uzmi pa nam javi utiske :) :D
Post Reply