tartufi u bih
-
ja MISLIM
#1 tartufi u bih
Nekidan cuh, onako u prolazu, informaciju, kao navodno neki strucnjak za poljuprivredu ili tako nesto izjavio da u BiH ima tartufa, ali da nasi ljudi ne znaju za to, pa ako se neko sjeca gdje je to objavljeno i ime tog strucnjaka nek napise
hvala
hvala
-
basta sljezove boje
u Bosni ima puno toga sto ljudi jos nisu naucili cijeniti. U Francuskoj i Njemackoj su jako cijenjene sparoge (spargle). Jedna djevojka iz Foce bas nedavno rece kako kod njene nane ima sparoga kao korova, niti se neko brine o njima, niti ih neko jede 
ako kod nas ima tartufa uskoro ce stici Talijani i lovci na tartufe
- karanana
Hmmmmmm, obozavam sparoge, fino ih malo pecnes na tavici sa maslinovim uljem i bijelim lukom, ali ih ne mogu priustiti, mi sparoge uvozimo iz Cile-a po povoljnoj prodajnoj cijeni od, cini mi se 15 KM po kili u mercatoru.basta sljezove boje wrote:u Bosni ima puno toga sto ljudi jos nisu naucili cijeniti. U Francuskoj i Njemackoj su jako cijenjene sparoge (spargle). Jedna djevojka iz Foce bas nedavno rece kako kod njene nane ima sparoga kao korova, niti se neko brine o njima, niti ih neko jede
-
Nancy Drew
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Kazu da tartufi imaju miris ko smrdljive carape...
pa ko ima osjetljiv njuh....
.
-
Semsaa
#7 Re: tartufi u bih
http://olovo.net/olovo/modules/news/art ... toryid=134ja MISLIM wrote:Nekidan cuh, onako u prolazu, informaciju, kao navodno neki strucnjak za poljuprivredu ili tako nesto izjavio da u BiH ima tartufa, ali da nasi ljudi ne znaju za to, pa ako se neko sjeca gdje je to objavljeno i ime tog strucnjaka nek napise
hvala
- Bosanac sa dna kace
imal ko da nam postira detaljan opis gljive i na kakvom terenu raste, da kad dodjem u BiH da ih idem brat 
- StLouis
evo bizMisa
volim egzoticnu hranu, i sve volim probati kao sto i probah tartufe, tj. pomjesane sa sirom i zgadile su mi se. prvi put u zivotu sam bacio hranu koju sam skupo platio. u svakom slucaju, ovo je jako unosan biznis. tesko ih je naci jer rastu nekih 20 centimetara ispod zemlje u kolonijama, a najvise vole hrastovo drvo. treba imati specijalno izdresirane pse za njihovu ekspolataciju. u bosni ih ima u izobilju.
volim egzoticnu hranu, i sve volim probati kao sto i probah tartufe, tj. pomjesane sa sirom i zgadile su mi se. prvi put u zivotu sam bacio hranu koju sam skupo platio. u svakom slucaju, ovo je jako unosan biznis. tesko ih je naci jer rastu nekih 20 centimetara ispod zemlje u kolonijama, a najvise vole hrastovo drvo. treba imati specijalno izdresirane pse za njihovu ekspolataciju. u bosni ih ima u izobilju.
- Bosanac sa dna kace
eh super, znaci u Hrastiku da ih trazim, ima da ga prekopam citavog
samo kome cu ih prodat kasnije?

samo kome cu ih prodat kasnije?
- Bosanac sa dna kace
ma mene je interesovalo kako izgledaju ti tartufi
prekopacu citav Hrastik
prekopacu citav Hrastik
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Kazu da imaju miris ko smrdljive carape...eto...dam ti ja jednu svoju pa hodaj shumom i usporedjuj ...Bosanac sa dna kace wrote:ma mene je interesovalo kako izgledaju ti tartufi
prekopacu citav Hrastik
- Bosanac sa dna kace
jok vala fala ne treba imam ja svojihBobi wrote:Kazu da imaju miris ko smrdljive carape...eto...dam ti ja jednu svoju pa hodaj shumom i usporedjuj ...Bosanac sa dna kace wrote:ma mene je interesovalo kako izgledaju ti tartufi
prekopacu citav Hrastik.
- chuchumbamayumbe
Najbolja zvjerka za pronalazenje tartufa nije pas nego dresirana svinja! 
- Bosanac sa dna kace
gluho bilochuchumbamayumbe wrote:Najbolja zvjerka za pronalazenje tartufa nije pas nego dresirana svinja!
- chuchumbamayumbe
Bez zajebancije. E sada hajde se ti uputi sa krmetom od jedno 150-200kg na Nišiće. Fino ga istovaris pred mjesnu zajednicu ili dom kulture, i lagano u tartufe.Bosanac sa dna kace wrote:gluho bilochuchumbamayumbe wrote:Najbolja zvjerka za pronalazenje tartufa nije pas nego dresirana svinja!
Ne obaziri se na komentare lokalnog stanovnistva.
- Bosanac sa dna kace
ma ja vec skovo plan kako cu sa rodjakom-zakorjeli vhbija koji je nezaposlen i sa jos jednim okorjelim vhbijom da okrenem bizmischuchumbamayumbe wrote:Bez zajebancije. E sada hajde se ti uputi sa krmetom od jedno 150-200kg na Nišiće. Fino ga istovaris pred mjesnu zajednicu ili dom kulture, i lagano u tartufe.Bosanac sa dna kace wrote:gluho bilochuchumbamayumbe wrote:Najbolja zvjerka za pronalazenje tartufa nije pas nego dresirana svinja!
Ne obaziri se na komentare lokalnog stanovnistva.
stas cojk snuje a Bog odlucuje
-
Princess Fiona
u bosni ih ima u izobilju?StLouis wrote:evo bizMisa![]()
- Bosanac sa dna kace
vicu ima i dobro istrenirane krmadiPrincess Fiona wrote:u bosni ih ima u izobilju?StLouis wrote:evo bizMisa![]()
volim egzoticnu hranu, i sve volim probati kao sto i probah tartufe, tj. pomjesane sa sirom i zgadile su mi se. prvi put u zivotu sam bacio hranu koju sam skupo platio. u svakom slucaju, ovo je jako unosan biznis. tesko ih je naci jer rastu nekih 20 centimetara ispod zemlje u kolonijama, a najvise vole hrastovo drvo. treba imati specijalno izdresirane pse za njihovu ekspolataciju. u bosni ih ima u izobilju.pa pasa sigurno
![]()