Taoizam i Konfucizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kent

#2 Re: Taoizam i Konfucizam

Post by Kent »

Taoizam je egzorcisticka nauka o Nebu sto i sam rijec Tao znaci Nebo, a Konfucizamje drustveno-moralna nauka i filzofija drzavnog uredjenja kineskog drustva. U Taoizmu postoji poznata negacija jing-jang i to je nesto po cemu se odlikuje istocni dio Kine, Sjeverne Koreje, Juzne Koreje i Japana.
hrastov žižak

#3 Re: Taoizam i Konfucizam

Post by hrastov žižak »

Kent wrote:Taoizam je egzorcisticka nauka o Nebu sto i sam rijec Tao znaci Nebo, a Konfucizamje drustveno-moralna nauka i filzofija drzavnog uredjenja kineskog drustva. U Taoizmu postoji poznata negacija jing-jang i to je nesto po cemu se odlikuje istocni dio Kine, Sjeverne Koreje, Juzne Koreje i Japana.
:lol:
zapporius

#4 Re: Taoizam i Konfucizam

Post by zapporius »

wtf
fatamorgana

#5 Re: Taoizam i Konfucizam

Post by fatamorgana »

Kent wrote:Taoizam je egzorcisticka nauka o Nebu sto i sam rijec Tao znaci Nebo, a Konfucizamje drustveno-moralna nauka i filzofija drzavnog uredjenja kineskog drustva. U Taoizmu postoji poznata negacija jing-jang i to je nesto po cemu se odlikuje istocni dio Kine, Sjeverne Koreje, Juzne Koreje i Japana.
Ma nije, izumitelj konfucizma je zapravo Bruce Lee, on je konfucizam proširio u cijelom svijetu!
jahhjer

#6 Re: Taoizam i Konfucizam

Post by jahhjer »

Egzorcisticka? Egzorcisticka...egzorcisticka...

Sta ti je to ziv bio?
fatamorgana

#7 Re: Taoizam i Konfucizam

Post by fatamorgana »

jahhjer wrote:Egzorcisticka? Egzorcisticka...egzorcisticka...

Sta ti je to ziv bio?
Kineske sihire!
Post Reply