Mozda tebi jesu, meni ne.Skolastičke rasprave o postojanju Stvoritelja su irelevantne
Ispisujem se s teme, poceli smo se vrtiti u krug.
Mozda tebi jesu, meni ne.Skolastičke rasprave o postojanju Stvoritelja su irelevantne
Da cemo kad tad biti u stanju da stvorimo zivot iz materije. Ako abomba radi, a radi, princip je jasan, samo treba malo detalje sredit.Latina wrote:Koji argument ? Da atomska bomba nije ni za sta dobra ?madner wrote: I formula kaze da je masa samo jedan oblik energije, A-bombu rade na tom principu.
To jeste, argument ti pada u vodu.
Pogledaj pod WWI gdje su najvece civilizacije tog vremena, kulturno i duhovno visokih normi dovele sebe gotovo do bioloskog nestanka. 20 godina poslje, opet koji milion mrtvih itd...Latina wrote:Pises gluposti. Oni koji vole ubijati uvijek imaju problem sa vlastitim umiranjem, tako da se nije moglo desiti da cijela civilizacija bude unistena. Ali nemoj misliti da to necemo dozivjeti ( uslovno receno dozivjeti ), tj da se isto ne bi moglo desiti tokom nasih zivota.Ipak malo bolje od ubijanja do zadnjeg i unistavanja cijele civilizacije svakih 30 godina.
Samo u zemljama koje su svatile da se religija mora kontrolisati kako se ne bi petljala u druge oblasti.Latina wrote:Opet lupetas, nauka i religija nisu u koliziji ( po n-ti put ).Ipak bolje od ubiranja plodova i ganjana sa mamutima po cijeli dan.
Latina wrote:Za tebe nema, zato to ignorises postojanje vlastite duse.Sto se tice, predodredjenosti, vlastite uloge medju ljudima, dobra i zla, duhovnosti i vremena jedini pravi odgovor je da nema definitivnog odgovora.
Ovdje je samo jedna osoba ubjedjena da razumije te stvari, i to nisam ja.Latina wrote:Znaci li to da priznajes vlastiti prosti duh ?Sigurnost u razumijevanje je privilegija ljudi sa prostim duhom.
Ovo je najizvrnutija teza koju sam ikada cula.madner wrote:
Da cemo kad tad biti u stanju da stvorimo zivot iz materije. Ako abomba radi, a radi, princip je jasan, samo treba malo detalje sredit.![]()
Nije to, nego cim mi je dosadno nesto, izgubim interes za to. Bas me briga za careve i vladare, moc me ne interesuje.nisi korektna,čim nije po tvom,vrtimo se u krugu,još i ovo ko lagi narašće mu nos.
Kako mislis?arzuhal wrote:@madneru
u čemu leži teorijsko utemeljenje savremene znanosti ili nauke?