Vjerujete li u talenat? Sta je po vama talenat? Otkud talenat? Itd itd.
P.S. trazio sam temu sa slicnim nazivom al' nisam nasao,
brisite ako ima nesto slicno, izvinjavam se unaprijed.
HvalaOfficer Crabtree wrote:očigledno nemaš talenta za postavljanje tema
Bujrum majstore wrote:Naso, brisi ovo, niko me ne hebe 2%, k'o da me Bog nije dao.
Jer, ako ga ima, dobijamo ga od Boga? Ili ne?forest gump wrote:Što pod religiju??
A jel mi mozes objasniti kako i zasto je neko predisponiran za nesto?nemampojma0 wrote:Zavisi kako se shvata talenat,mi odmah pomislimo na umjetnost,sport i sl.Svako je predisponiran za nesto u zivotu i sretan je onaj ko sazna sta je to i time se bavi.Neko lakse usvaja neke vjestine,a neko neke druge i to je ta nadarenost.Neko se bavi nekim poslom i ulaze napor da bi ga obavljao valjano,dok neko drugi taj posao radi sasvim lagano onako sto bi se reklo usput i to mu ne predstavlja veliki napor.To je po meni talenat,a truditi se mora svako i onaj s talentom i onaj bez njeg,samo razlicitim intezitetom.
Ne igras fer.forest gump wrote:Bjež ba
Opet kazem zavisi kako poimas talenat.Ako neko nije pronasao ono zanimanje za koje je predisponiran ne znaci da je nesposoban za bilo sta drugo,samo u onom zanimanju za koje je nadaren bi imao bolje rezultate i bolje se osjecao.Bujrum majstore wrote:A jel mi mozes objasniti kako i zasto je neko predisponiran za nesto?nemampojma0 wrote:Zavisi kako se shvata talenat,mi odmah pomislimo na umjetnost,sport i sl.Svako je predisponiran za nesto u zivotu i sretan je onaj ko sazna sta je to i time se bavi.Neko lakse usvaja neke vjestine,a neko neke druge i to je ta nadarenost.Neko se bavi nekim poslom i ulaze napor da bi ga obavljao valjano,dok neko drugi taj posao radi sasvim lagano onako sto bi se reklo usput i to mu ne predstavlja veliki napor.To je po meni talenat,a truditi se mora svako i onaj s talentom i onaj bez njeg,samo razlicitim intezitetom.
I jel jedino objasnjenje za ljude "bez talenta" to da nisu pronasli ono za sto su talentovani?
I kako ti znas da neko ko ima talenat radi to nesto lagano i usput?
Jel on prvi put to uzeo raditi ide mu lagano i usput?
Bujrum majstore wrote:Ok, da prefirmulisem pitanje kad vec koristis termin "nadaren". Kako neko postaje nadaren za nesto?
Jel to tvoj odgovor ma moje pitanje?forest gump wrote:Bujrum majstore wrote:Ok, da prefirmulisem pitanje kad vec koristis termin "nadaren". Kako neko postaje nadaren za nesto?
Buraz ti imaš neki loop u kognitivnom korpusu.
Talenat je ozbiljna stvar iz religijske perspektive samo se još nije našao niko da da primjeren odgovor.forest gump wrote:Dakle ti si ovu temu mahsuz stavio na religiju da bi vrijeđao istu?
Dakle, ako postavljam bilo kakva pitanja ili imam stavove koji su iole u suprotnosti sa religijom iliforest gump wrote:Dakle ti si ovu temu mahsuz stavio na religiju da bi vrijeđao istu?
Idi trolati nekog drugog.