Zato što su tužitelji bili Oleg Čavka i Diana Kajmaković.Pjanic15 wrote:Mene samo zanima zašto ga vlasti Australije nisu nakon niza prijašnjih aktivnosti protjerali iz države.
Talačka kriza u Sidneju
- mousstapha
#126 Re: Talačka kriza u Sidneju
-
suntek
#127 Re: Talačka kriza u Sidneju
Kako citam sa-x tako mi sve nekako pocinje liciti na cnn i slicne ine portale u kojima su udarna vijest nasilje u zaseoku Kansasa, Refik iz Pendicica prebio Sakiba iz Miljevine, belaj u Australiji,islamisti pobise sve.. itd, itd. Ono, fakat sta se desava sa sa ovim portalom?
U Americi umre vise ljudi u pucnjavi dnevno nego u pola svijeta zajedno, da li klix mora da izvjesti o svakom?
Ovo u Australiji je klasicni cirkus psihopate koji zeli paznje i sada je nasao sjajan izgovor. Da je kriscanin, budista ili jevrej onda bi samo bio kriminalac, ovako je musliman (po njegovim tvrdnjama) i to ga automatski cini islamskim fundamentalistom i teroristom.
Samo, ne znam kako neko ko je osudjivani kriminalac, osudjivani seksualni prestupnik, osoba koja sebe naziva ekspertom crne magije, jos uvijek moze da se nazove muslimanom, ili bilo kojim imenom osim kriminalcem sa psihickim problemima?
Vraziji mediji, muka mi je vise fakat, novinari ne postoje, sve se prenosi sa portala na portal po sistemu rekla-kazala, a opet sve dolazi iz nama poznate kuhinje vijesti o nuklearnim bombama u Iraku, demokratiji u Libiji i sl.
U Americi umre vise ljudi u pucnjavi dnevno nego u pola svijeta zajedno, da li klix mora da izvjesti o svakom?
Ovo u Australiji je klasicni cirkus psihopate koji zeli paznje i sada je nasao sjajan izgovor. Da je kriscanin, budista ili jevrej onda bi samo bio kriminalac, ovako je musliman (po njegovim tvrdnjama) i to ga automatski cini islamskim fundamentalistom i teroristom.
Samo, ne znam kako neko ko je osudjivani kriminalac, osudjivani seksualni prestupnik, osoba koja sebe naziva ekspertom crne magije, jos uvijek moze da se nazove muslimanom, ili bilo kojim imenom osim kriminalcem sa psihickim problemima?
Vraziji mediji, muka mi je vise fakat, novinari ne postoje, sve se prenosi sa portala na portal po sistemu rekla-kazala, a opet sve dolazi iz nama poznate kuhinje vijesti o nuklearnim bombama u Iraku, demokratiji u Libiji i sl.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#128 Re: Talačka kriza u Sidneju
U kojem stripu su najbolji da i ja to procitam? Jos malo pa ce te tkz. Australske specijalne jedinice nositi na ledjima nuklerne rakete. To jedinice nije vidilo a kamol cega vise. Svi uletili na jedna jebena vrata, ko kad rulja ceka novo izdanje onog AJFONA pred butikom.Gojeni H wrote:Australski SAS je jedna od najboljih specijalnih jedinica na svijetu, sa bogatim iskustvom i ratnickom tradicijom iz Vijetnama, Omana, a kasnije Iraka i Afganistana.Zviz wrote:Navodno mrtav otmica, tri taoca, jedan policajac, i nekoliko ozbiljno ranjenih, na granici izmedju smrti i zivota, medju njima jos par policajaca.Da Australiska policija ne valja qurcu je jasno savkom, a da je bas toliko u qurcu i mene iznenadi. Pitam se samo sta da je bilo pet otmica, ispod 10 mrtvih policajaca bi bio uspjeh policiskih snaga
Australska omladina je posebna prica, retardirano i to pravo. Prosjecna americka omladina za njih su doktori nauka. Oni se slikaju pred kaficemNi cudo, da 30 godine puse travu u preosjeku 15 puta na dan, a onda se odaju alkoholu i rostiljanju ko ludi. Na mapi nemaju pojme gdje se drzava nazali a kamol sta vise.
![]()
Zao mi neduznih koji su stradali zbog budale...
Njihove specijalne policijske jedinice takodje vaze za najobucenije i najopremljenije u svijetu.
Treba uci u zatvoren prostor protiv osobe koja ima kondora u glavi a drzi malu masu talaca.
@Zviz
Drzi se druze tema o Danskoj i dijaspori. Tamo si barem smijesan.
Ratno iskustvo nije moguce opsati to treba dozivjeti, meni nema nista smjesnije kad neko prica o ratnom iskustvo i tako zeli da nuci nekoga. Jarane moras doziviti sta znaci kad pred tobom ljuljne granata a druga koji sekund iza tebe, dok ti sebi dajes secer u ruke i onda iz vrata ti zile izbijaju dok vices naprijed i trcis ko Forest Gump u minsko polje i ratujes a nemas pojma za sta i o cemu, ali ratujes pa kud pukolo da puklo.
Last edited by Zviz on 15/12/2014 21:30, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#129 Re: Talačka kriza u Sidneju
Jah eto, luteraniAlfaKentaur wrote:Nakon genocida u BiH i strasnih zlocina nad muslimanima koje su pocinili srpski pravoslavci uz aminovanje Europskih katolika, luterana, englikanaca..., mislis li da je opravdan strah muslimana od krscana? Sta mislis sta bi muslimani trebali da osjecaju prema krscanima nakon krscanske agresije na Irak u kojoj je ubijeno nekoliko stotina hiljada muslimanskih civila?It_is_a_Leclerc wrote:Nakon ovakvih dešavanja, potpuno je razumljiva islamofobija i ksenofobija u cijelom zapadnom svijetu.
Ima li razlike kada neko pocini ubistvo nožem ili kalasnjikovom, ili kada to uradi vojni avion?
Je li muslimanski svjet ima razloga da bude zahvalan krscanskom svijetu ili da osjeca gnjev prema tvom svijetu?
Opet kažem, opravdavam svaku islamofobiju i ksenofobiju, nakon ovakvih događaja, iako je, prirodno, ne podržavam i ne smatram dobrom. Naprosto, psihologija kaže da će ljudska zajednica, kao primarna društvena formacija, kad god bude napadnuta iznutra, učiniti sve da odstrani uzročnika. A ovakvim terorističkim djelima, tjeraju se zajednice - australske, njemačke, američke, i ine, koje su učinile sve da primtiivne, zaostale, neobrazovane, zaražene svim mogućim bolestima za koje je civilizacija mislila da su izumrle ljude iz ratom i siromaštvom zahvaćenog bliskog Istoka primi u svoja okrilja, da im posao, hranu, odškoluje im djecu da bi ih oni onda napali i poubijali njihovu djecu, da se, prirodno, getoiziraju muslimani i da ih se, kao zajednicu, odbacuje iz društvenog sistema. Pazite, mi smo imali nedavno scenu gdje ljudi (opet kažem - nepismeni, neradnici, paraziti koji žive na socijalnoj pomoći koju im plaćaju kršćani) pale zastave zemalja koje su ih primile jer je neki časopis objavio neku sličicu u Danskoj.Muslimanski svijet bi bez mrskih kršćana skončao u bijedi i jadu kojeg su sami sebi nametnuli. Upravo taj Irak kojeg žališ za nekakvo žrtvovanje, je država koja je druge muslimane, druge naroda, trovala gasovima, tukla, ubijala, itd. itd.
Upravo u djelovima BIH gdje su se desili zločini postoji model ksenofobije (uglavnom obostrane) koji je opravdan i koji ja potpuno razumijem. I koji će biti teško odstraniti.
-
Mohamad Sissoko
#130 Re: Talačka kriza u Sidneju
Druže ti se gubiš.It_is_a_Leclerc wrote:
Opet kažem, opravdavam svaku islamofobiju i ksenofobiju, nakon ovakvih događaja, iako je, prirodno, ne podržavam i ne smatram dobrom.
Šta misliš o Brejviku i sličnima, po tebi bi Jevreji opravdano trebali da mrze svakog Njemca i njihove potomke, ponavljam ti se gubiš u svojim glupostima.
Kako milijarda i po ljudi treba da se izvinjava i snosi posljedice "islamofobije" jer tamo neki "muslimani" stotinama km daleko rade to u ime njihove religije?
Svi ti fanatici imaju svoje ime i prezime, svoje duhovne vođe i finansijere, njima se treba obratit neko za izvinjenje ili kažnjavanje a ne nekom muslimanu koji se bavi svojim životom, porodicom i poslom recimo u New Yorku, ko da on ima kakve direktne veze a njima.
- It_is_a_Leclerc
#131 Re: Talačka kriza u Sidneju
Uvijek mi je milo kad se upecate na semantiku. Opravdavam = pronalazim opravdanje za nešto, smatram da je to očekivano. Ne podržavam = smatram da to nije dobro, i ja se lično ne slažem s tim.Mohamad Sissoko wrote:Druže ti se gubiš.It_is_a_Leclerc wrote:
Opet kažem, opravdavam svaku islamofobiju i ksenofobiju, nakon ovakvih događaja, iako je, prirodno, ne podržavam i ne smatram dobrom.
Šta misliš o Brejviku i sličnima, po tebi bi Jevreji opravdano trebali da mrze svakog Njemca i njihove potomke, ponavljam ti se gubiš u svojim glupostima.
Kako milijarda i po ljudi treba da se izvinjava i snosi posljedice "islamofobije" jer tamo neki "muslimani" stotinama km daleko rade to u ime njihove religije?
Ne treba da milijarda snosi posljedice, ali je ljudska psiha takva da će svako ko je danas bio napadnut u Sindeyu, sljedeći put biti obliven hlanim znojem kad u kafić bude ušao neko ko je kriv samo što nosi ime Muhamed ili Mustafa. I tako u Madridu, New Yorku, Bostonu, itd. itd.
O Jevrejima i njihovoj ksenofobiji i rasizmu prema Arapima možemo i ovdje, ali to nije tema. Baš kao i o Brejviku, zbog koga je u Norveškoj drastično promijenjen stav o ekstremnim desničarima i fanovima Kvislinga.
-
almir90
#132 Re: Talačka kriza u Sidneju
Sad kad krene medijska kampanja "ISIL se sprema iz Bosne, tačnije manjeg dijela teritorija koji pripada bosanskim muslimanima, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, kreću na veliku vojnu ofanzivu protiv Evrope", biti će tu i pokoja slika naoružanja i tako to.
Inače u Federaciji, tačnije na neka, procjenjuje se 23% teritorije, nalaze se sve sami pripadnici radikalnog islama, vladaju šerijatski zakoni, kratke tole, duga brada, nek' se zna, ništa bez džihada.
Inače u Federaciji, tačnije na neka, procjenjuje se 23% teritorije, nalaze se sve sami pripadnici radikalnog islama, vladaju šerijatski zakoni, kratke tole, duga brada, nek' se zna, ništa bez džihada.
-
Mohamad Sissoko
#133 Re: Talačka kriza u Sidneju
Tu logiku koji koristiš za opravdanje onda možeš primjenit i na ovog debila što je držao te taoce.It_is_a_Leclerc wrote:Uvijek mi je milo kad se upecate na semantiku. Opravdavam = pronalazim opravdanje za nešto, smatram da je to očekivano. Ne podržavam = smatram da to nije dobro, i ja se lično ne slažem s tim.Mohamad Sissoko wrote:Druže ti se gubiš.It_is_a_Leclerc wrote:
Ne treba da milijarda snosi posljedice, ali je ljudska psiha takva da će svako ko je danas bio napadnut u Sindeyu, sljedeći put biti obliven hlanim znojem kad u kafić bude ušao neko ko je kriv samo što nosi ime Muhamed ili Mustafa. I tako u Madridu, New Yorku, Bostonu, itd. itd.
O Jevrejima i njihovoj ksenofobiji i rasizmu prema Arapima možemo i ovdje, ali to nije tema. Baš kao i o Brejviku, zbog koga je u Norveškoj drastično promijenjen stav o ekstremnim desničarima i fanovima Kvislinga.
- AlfaKentaur
#134 Re: Talačka kriza u Sidneju
Iz toga prozilazi logicno pitanje: opavdavas li mrznju koju (neki) muslimani (poput isis-ovaca) osjecaju prema zapadu i krscanima? Ili smatras da krscani svojim djelovanjem kroz davnu i bliznju proslost nisu zasluzili da ih neko mrzi a muslimani jesu?It_is_a_Leclerc wrote: Opet kažem, opravdavam svaku islamofobiju i ksenofobiju, nakon ovakvih događaja, .
Da li ovakvo tvoje postavljanje stvari opravdava ljudsku psihu muslimana koji osjecaju mrznju i netrpeljivost prema zapadu i krscanima znog nelegalne agresije na Irak, ubistva nekoliko stotina hiljada muslimanskih civila u toj zemlji, okupiranjem muslimanskih zemalja, svakodnevnim ubijanjem palestinaca sto je podrzano i finansirano od strane krscana itd...? Razumijes li i opravdavas li ljudsku prishu muslimana koji mrze zapad zbog ovog svega sto sam nabrojao?It_is_a_Leclerc wrote:...ali je ljudska psiha takva da će svako ko je danas bio napadnut u Sindeyu, sljedeći put biti obliven hlanim znojem kad u kafić bude ušao neko ko je kriv samo što nosi ime Muhamed ili Mustafa.
Koja je razlika kada neko pocini ubistvo maskiran i sa nozem u ruci, i kada neko pocini ubistvo koristeci vladin borbeni avion? Koja je razlika izmedju ovoga sto je uradio ovaj kreten danas i kada ameri baze zapaljivu granatu na civile u Vijentamu?
- SaraFina
#135 Re: Talačka kriza u Sidneju
Meni je rasprava o tome da svaki Musliman pa i evropski, sad treba traziti ispriku zbog svoje religije čista nebuloza.
Čovjek je ubio ljude nazalost nevine ali tu odgovornost ne snosi vjera a ni svi ovozemaljski Muslimani ..
Australijanci su sami na twiteru evo pokrenuli akciju kojom zele dokazati da ne smatraju sve Muslimane teroristima, što je jedan ljudski i normalan gest.
Čovjek je ubio ljude nazalost nevine ali tu odgovornost ne snosi vjera a ni svi ovozemaljski Muslimani ..
Australijanci su sami na twiteru evo pokrenuli akciju kojom zele dokazati da ne smatraju sve Muslimane teroristima, što je jedan ljudski i normalan gest.
- MyTao
#136 Re: Talačka kriza u Sidneju
Naravno da nisu svi muslimani teroristi... ali mene zanima kako to da nikad neki "umjereni" musliman ne radi ovakve gluposti... uvijek su to ljudi koji se striktno pridrzavaju Islama... hmm 
- AlfaKentaur
#137 Re: Talačka kriza u Sidneju
Zanimljivo je da se danas svi boje muslimana i Islam je glavna babaroga. A zaboravlja se da su prije samo nekoliko decenija krscani ubili preko 6 miliona jevreja i prouzrokovali smrt jos na desetine milione ljudi druge vjere. Samo na tom primjeru je jasno i ocigledno ko je pocinio vise zla. Ali, to naravno treba gurnuti pod tepih. U modi je svoju kulturu i kosmopolitizam graditi na pljuvanju muslimana.
-
almir90
#138 Re: Talačka kriza u Sidneju
Imaš nekih važnih ljudi koji se javno ograđuju od "ovakvih" muslimana, eto imaš trenutnog reisa Kavazovića, imaš često na TV-u Sulejmana Bugarija, dosta interesantan čovjek za slušanje. A, pridržavaju se u potpunosti vjere.MyTao wrote:Naravno da nisu svi muslimani teroristi... ali mene zanima kako to da nikad neki "umjereni" musliman ne radi ovakve gluposti... uvijek su to ljudi koji se striktno pridrzavaju Islama... hmm
- It_is_a_Leclerc
#139 Re: Talačka kriza u Sidneju
ISIS i ne opravdam i ne razumijem. ISIS je primarno anti-islamska, pa tek onda svaka druga pojava. ISIS-ovci su gamad koju treba samo ubijati, kao što su ubijani nacisti. Od njihovih domova, baza i uporišta ne treba da ostane ni kamen na kamenu. To da se odmah razumijem.AlfaKentaur wrote:Iz toga prozilazi logicno pitanje: opavdavas li mrznju koju (neki) muslimani (poput isis-ovaca) osjecaju prema zapadu i krscanima? Ili smatras da krscani svojim djelovanjem kroz davnu i bliznju proslost nisu zasluzili da ih neko mrzi a muslimani jesu?It_is_a_Leclerc wrote: Opet kažem, opravdavam svaku islamofobiju i ksenofobiju, nakon ovakvih događaja, .
Da li ovakvo tvoje postavljanje stvari opravdava ljudsku psihu muslimana koji osjecaju mrznju i netrpeljivost prema zapadu i krscanima znog nelegalne agresije na Irak, ubistva nekoliko stotina hiljada muslimanskih civila u toj zemlji, okupiranjem muslimanskih zemalja, svakodnevnim ubijanjem palestinaca sto je podrzano i finansirano od strane krscana itd...? Razumijes li i opravdavas li ljudsku prishu muslimana koji mrze zapad zbog ovog svega sto sam nabrojao?It_is_a_Leclerc wrote:...ali je ljudska psiha takva da će svako ko je danas bio napadnut u Sindeyu, sljedeći put biti obliven hlanim znojem kad u kafić bude ušao neko ko je kriv samo što nosi ime Muhamed ili Mustafa.
Koja je razlika kada neko pocini ubistvo maskiran i sa nozem u ruci, i kada neko pocini ubistvo koristeci vladin borbeni avion? Koja je razlika izmedju ovoga sto je uradio ovaj kreten danas i kada ameri baze zapaljivu granatu na civile u Vijentamu?
Ponavljam, rat je jedna stvar; kad te napadne čovjek čiju si porodicu, onako mrljavu, neobrazovanu, zaostalu po svim parametrima, primio, dao im posao, hranu, školu, socijalnu pomoć koju su dali mrski kršćani, to je jedna druga stvar. I mi ovdje ne govorimo, ako nisi shvatio, o ljudima u Vijetnamu, Iraku (krasne li odbrane za fašistički Sadamov režim koji je trovao ljude gasom, a o okupacijama da i ne govorim, jer si to izmislio smjestA) i drugim zemljama koji su na ovaj ili onaj način stradali od američke (SAD nije kršćanska zemlja, zaboga. Pročitajte štogod) ruke u svojim zemljama (iako i njihov animozitet potpuno razumijem), već o ljudima koji žive u mrskim kršćanskim zemljama, žive do zadnjeg eura, koriste slobode zbog kojih se u njihovim paleozoičnim državicama gube glave, a sve im to omoguće Australci, Holanđani, Francuzi, Njemci i drugi svojom dobrotom i voljom za suživotom, da bi ovi u njihovu djecu okrenuli oružje. Mislim da postoji razlika.
- bingov buraz
#140 Re: Talačka kriza u Sidneju
Bradata govna opet prave pizdarije,odsjecanje glava humanitarcima,ubijanje nevinog naroda koji je dosao na dorucak u zemlji koja mu je pruzila utociste i mogucnost da zivi ko insan,sve herojska djela 
Svaka cast za narod Australije,upravo je u toku na fejsbuku pokrenuta akcija vodim te kuci gdje Australci nemuslimani prate svoje kolege muslimane s posla da ne bi dozivjeli kakvu neugodnost usput,akcija pokrenuta nakon sto su neke muslimanke skidale marame u strahu od revansizma.
Svaka cast za narod Australije,upravo je u toku na fejsbuku pokrenuta akcija vodim te kuci gdje Australci nemuslimani prate svoje kolege muslimane s posla da ne bi dozivjeli kakvu neugodnost usput,akcija pokrenuta nakon sto su neke muslimanke skidale marame u strahu od revansizma.
-
5 0 5
#141 Re: Talačka kriza u Sidneju
hoces reci da je II sv. rat gurnut pod tepih. ne znam da li se bavilo i jednim ratom u istoriji kao sa tim. druga stvar, tada su bili "krscani", danas su to "muslimani". bavimo se onima koji su neposredna opasnost nama i nasoj djeci.AlfaKentaur wrote:Zanimljivo je da se danas svi boje muslimana i Islam je glavna babaroga. A zaboravlja se da su prije samo nekoliko decenija krscani ubili preko 6 miliona jevreja i prouzrokovali smrt jos na desetine milione ljudi druge vjere. Samo na tom primjeru je jasno i ocigledno ko je pocinio vise zla. Ali, to naravno treba gurnuti pod tepih. U modi je svoju kulturu i kosmopolitizam graditi na pljuvanju muslimana.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#142 Re: Talačka kriza u Sidneju
Najopasniji su oni koji uzimaju autoritet za istinu, a ne istinu kao autoritet.
- SaraFina
#143 Re: Talačka kriza u Sidneju
MyTao wrote:Naravno da nisu svi muslimani teroristi... ali mene zanima kako to da nikad neki "umjereni" musliman ne radi ovakve gluposti... uvijek su to ljudi koji se striktno pridrzavaju Islama... hmm
Ja ne vjerujem u dobre namjere tih ljudi i ovu eksrremnu drzavu koja se radja kao navodno sinonim za pravi islam i šerijat.
Mislim da su tu neke druge i veće igre pod krinkom vjere u pitanju.
- AlfaKentaur
#144 Re: Talačka kriza u Sidneju
Ne pridrzavaju se oni Islama niti oni nesto znaju o Islamu. To da su oni predstavnici "pravog Islama" je propaganda koju ekstreisti sire kako bi privukli sto vise mentalno plitkih sljedbenika. A vidim da si i ti MyTao nasjeo na tu njihovu propagandu po kojoj oni predstavljaju pravi Islam. Ti si upao u klopku i sada znas zasto i drugi maloumni upadaju u tu klopku i slijede te kstremiste. Sebi si najbolji primjer. Kakav je osjecaj rijesiti misteriju svojim primjerom?MyTao wrote:Naravno da nisu svi muslimani teroristi... ali mene zanima kako to da nikad neki "umjereni" musliman ne radi ovakve gluposti... uvijek su to ljudi koji se striktno pridrzavaju Islama... hmm
Kako bi se ponasali krscani kada bi bukvalno slijedili stari zavjet? Znas li da u Bibliji pise da roditelji trebaju kamenovati svoje dijete ako se udalji od vjere?
-
Fact
#145 Re: Talačka kriza u Sidneju
Akcija na twitteru.
hehe
Kršćani koji mrze muslimane.
hehe
Ateisti koji mrze muslimane.
hehe
Zapad koji mrzi istok.
hehe
Križarski ratovi.
hehe
Kome mi da se ispričavamo.
hehe
Žele da nas istrijebe.
hehe
Mi ovdje govorimo o civilizaciji(zapadni svijet) i plemenskim zajednicama(istočni svijet).Ovi potonji su nebitni ovim prvima,te tako i trebamo gledati na odnos istih.Otprilike kada o fizici razgovaraju profesor fizike i osoba koja je treća godina šumarske škole.Sve što ova druga kaže je nebitno.
hehe
Kršćani koji mrze muslimane.
hehe
Ateisti koji mrze muslimane.
hehe
Zapad koji mrzi istok.
hehe
Križarski ratovi.
hehe
Kome mi da se ispričavamo.
hehe
Žele da nas istrijebe.
hehe
Mi ovdje govorimo o civilizaciji(zapadni svijet) i plemenskim zajednicama(istočni svijet).Ovi potonji su nebitni ovim prvima,te tako i trebamo gledati na odnos istih.Otprilike kada o fizici razgovaraju profesor fizike i osoba koja je treća godina šumarske škole.Sve što ova druga kaže je nebitno.
-
5 0 5
#146 Re: Talačka kriza u Sidneju
a rade li to? ko zivi u 21. a ko 12 vijeku?AlfaKentaur wrote: Kako bi se ponasali krscani kada bi bukvalno slijedili stari zavjet? Znas li da u Bibliji pise da roditelji trebaju kamenovati svoje dijete ako se udalji od vjere?
-
Fact
#147 Re: Talačka kriza u Sidneju
Nacisti nisu bili kršćani.AlfaKentaur wrote:Zanimljivo je da se danas svi boje muslimana i Islam je glavna babaroga. A zaboravlja se da su prije samo nekoliko decenija krscani ubili preko 6 miliona jevreja i prouzrokovali smrt jos na desetine milione ljudi druge vjere. Samo na tom primjeru je jasno i ocigledno ko je pocinio vise zla. Ali, to naravno treba gurnuti pod tepih. U modi je svoju kulturu i kosmopolitizam graditi na pljuvanju muslimana.
Ponovno u osnovnu školu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#148 Re: Talačka kriza u Sidneju
http://sh.wikipedia.org/wiki/RenesansaAlfaKentaur wrote:Ne pridrzavaju se oni Islama niti oni nesto znaju o Islamu. To da su oni predstavnici "pravog Islama" je propaganda koju ekstreisti sire kako bi privukli sto vise mentalno plitkih sljedbenika. A vidim da si i ti MyTao nasjeo na tu njihovu propagandu po kojoj oni predstavljaju pravi Islam. Ti si upao u klopku i sada znas zasto i drugi maloumni upadaju u tu klopku i slijede te kstremiste. Sebi si najbolji primjer. Kakav je osjecaj rijesiti misteriju svojim primjerom?MyTao wrote:Naravno da nisu svi muslimani teroristi... ali mene zanima kako to da nikad neki "umjereni" musliman ne radi ovakve gluposti... uvijek su to ljudi koji se striktno pridrzavaju Islama... hmm
Kako bi se ponasali krscani kada bi bukvalno slijedili stari zavjet? Znas li da u Bibliji pise da roditelji trebaju kamenovati svoje dijete ako se udalji od vjere?
http://sh.wikipedia.org/wiki/Prosvjetiteljstvo
http://sh.wikipedia.org/wiki/Francuska_revolucija
- It_is_a_Leclerc
#149 Re: Talačka kriza u Sidneju
Da je neki Izraelac upao u kafić sa Arapima, Arapi ne da bi sad vodili intifadu, a Fejsbuk se grozničavo molio za njihov uspjeh, već bi se na forumu organizovale brigade da brane nejač. To je ona razlika u psihi koju ja želim ovdje objasniti, ali se pogrešno tumači svaka rečenica.bingov buraz wrote:Bradata govna opet prave pizdarije,odsjecanje glava humanitarcima,ubijanje nevinog naroda koji je dosao na dorucak u zemlji koja mu je pruzila utociste i mogucnost da zivi ko insan,sve herojska djela
Dakle, potpuno plastično objašnjenje - Dođeš u Švedsku. Siromašan si, smrdiš ko kuga, nemaš ništa, nepismen, lijen, zaostao, vodiš ženu i 4 djece, a sve što znaš reći je - "Stop the war". Šveđani te prime, okupaju, daju ti socijalnu pomoć, djecu ti odškoluju, i sve to ne pitaući za cijenu. đ
Dođeš u Pakistan, jer želiš da cijepiš djecu protiv boginja, a dio si tima WHO-a. Pakistanski te oci ubiju jer smatraju da truješ njihovu djecu.
P.S. Reći da su nacistički zločini pravdani kršćanstvom (iako je i osnovnoškolcima jasno da je nacizam potpuno sekularistička ideologija) kao što se svaki teroristički čin uporno pravda Islamom iako ne bi smio, je ništa drugo do suštinsko nepoznavanje materije, i ozbiljno ismijavanje historijskih činjenica.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 15/12/2014 22:23, edited 1 time in total.
- AlfaKentaur
#150 Re: Talačka kriza u Sidneju
Ko danas krscanima nabija na nos WWII? Ko se danas boji krscana zbog desetina miliona ubijenih ljudi u WWII? Niko! A zasto, e zato sto kada krscani pocine zlocine to se ne veze za njihovu vjeru, a kada muslimani pocine zlocine to se automatski pripisuje njihovoj vjeri. Ko danas pravoslavcima nabija na nos genocid u BiH? Niko. A sta mislis kakva bi reakcija svijeta bila da su muslimani u Europi pocinili genocid??5 0 5 wrote:hoces reci da je II sv. rat gurnut pod tepih. ne znam da li se bavilo i jednim ratom u istoriji kao sa tim. druga stvar, tada su bili "krscani", danas su to "muslimani". bavimo se onima koji su neposredna opasnost nama i nasoj djeci.AlfaKentaur wrote:Zanimljivo je da se danas svi boje muslimana i Islam je glavna babaroga. A zaboravlja se da su prije samo nekoliko decenija krscani ubili preko 6 miliona jevreja i prouzrokovali smrt jos na desetine milione ljudi druge vjere. Samo na tom primjeru je jasno i ocigledno ko je pocinio vise zla. Ali, to naravno treba gurnuti pod tepih. U modi je svoju kulturu i kosmopolitizam graditi na pljuvanju muslimana.
E o tome ja govorim, postoje dupli standardi.