Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prije nego što bi i nastao mjesec ramazan, Resulullah s.a.v.s. bi ashabima davao radosnu vijest kako se približio ramazan, a ashabi mjesecima prije bi bili uzbuđeni što će ramazan nastupiti.
U jednom rivajetu Poslanik s.a.v.s. ovako kaže: "0 ljudi, dolazi nam veliki i blagoslovljeni mjesec, mjesec u kome se nalazi jedna noć bolja od hiljadu drugih mjeseci, mjesec čiji je post Allah učinio obavezujućim, a njegove noćne namaza dobrovoljnim.
Ko učini dobro djelo u ovome mjesecu jednak je sa onim koji je obavio strogu dužnost, farz, izvan ovog mjeseca, a ko obavi strogu dužnost, farz, u ovome mjesecu u ravni je s onim ko je obavio sedamdeset farzova u drugom mjesecu. Šehri-ramazan je mjesec strpljivosti, a nagrada za sabur je džennet. Šehri-ramazan je mesec dobročinstva, mjesec u kome se opskrba iskrenog vjernika uvećava. Ko drugog pozove na iftar biće mu oprošteni grijesi, bit će sačuvan od vatre džehenne-ma i imat će nagradu jednaku nagradi postača kojeg je pozvao na iftar bez ikakvog umanjivanja njegove nagrade."
POSLOVICA
Ovaj svijet je planina gdje će naša djela odjeknuti i opet se nama vratiti.
paja patak wrote:
eto kad ne citas vlastiti, onda navrati svaki dan na http://www.naksibend.net/ i procitas
Ma da ti pravo kažem, nemam neke velike potrebe za takvimom. Imam vaktiju na mob. Na naksibend.net sam nekada često navraćao. Evo sad ću opet.
Neko ne mora ići svaki dan, ja prvi put sad otišao na stranicu i odmah pročitao za 4 dana. Al' to su neki moji kerameti...
ta ima rambo nisam te prepoznala
ma dobro, to je samo bio moj prijedlog. imam i ja vaktiju na mobitelu, ali ne koristim je tako cesto. vise volim ovu, usput i procitam nesto i vidim kad je vakat tacno (ukoliko mi je potrebno)