Takva - Takvaluk - Bogobojaznost

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...
Post Reply
Serenity
Posts: 201
Joined: 25/02/2006 21:33

Takva - Takvaluk - Bogobojaznost

Post by Serenity » 07/08/2007 15:52

Image

http://www.sadrvan.com/ su pripremili turski film "Takvaluk" koji se orginalno zove "Takva", a takvaluk je kao što znamo bogobojaznost. Film govori o jednom vjerniku, koji u svojim kasnim godinama dobiva povjerenje u džematu koji dugi niz godina posjećuje i dobiva obavezu koja mu mjenja život i bogobojaznost kao mjerilo imana ga opominje. Neko bi to opisao i kao "izlazak ispod staklenog zvona".

Više o filmu na http://www.imdb.com/title/tt0499262/ .

Ovaj film je nakon nama dobro poznatog "Dolina vukova" slijedeći u nizu kvalitetnih islamskih filmova na nivou hollywooda, ali koji govori o muslimanima i njihovim životima. Ova nova generacija itekako nam daje nade da će oni biti ti koji će i medijski i na drugim poljima moći konkurirati trenutnim velesilama.

Film je naravno u šerijatskim okvirima, iako imaju jedna-dvije scene koje nisu baš primjerene pa stoga preporučujemo da film ne gledate sa manjom djecom.

Nadam se da će svako izvuči pouke za sebe i da će ovaj film pozitivno uticati na nas, naše duše i naše postupke. Za detalje u vezi downloada kliknite na http://www.sadrvan.com/.


Post Reply