TAKSISTI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zili

#1 TAKSISTI

Post by zili »

Taksisti su meni inače genijalni :D

Najbolji su izvor informacija - sve saznaš od katedrale do marindvora za samo 2-i-po marke, ne moraš ni gledati vijesti ni čitati novine.

Ima nevjerovatnih likova i još nevjerovatnijih bisera :-)

Ko još imam kakvu priču/anegdotu/komentar o taksistima?
dinash

Post by dinash »

previse prica a premalo volje sve to napisati ... ipak je kasno ...

:)
Lace

Post by Lace »

a sta si to ti saznala? :? :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Saznala je da se neke forumasice slikaju gole za male pare :D :D
smackhead

#5 Re: TAKSISTI

Post by smackhead »

zili wrote:Taksisti su meni inače genijalni :D

Najbolji su izvor informacija - sve saznaš od katedrale do marindvora za samo 2-i-po marke, ne moraš ni gledati vijesti ni čitati novine.

tebi je pravo dosadno u zivotu
zili

Post by zili »

pa kome ne bi bilo dosadno u pola dva ujutro ili kad sam već postavila temu

uglavnom, čula super komentar od taksiste za ovo oko maršalke i američke ambasade

od jednog taksiste čula kako se švalerao sa ženom jednom mog profesora, hihihi koja satisfakcija

od jednog kako je onu bivšu glasnogovornicu OHR-a čini mi se pjanu nosio kući

nije uopšte bitno da li su te priče istinite ili ne, nego kako oni to pričaju, šteta što ja to ne mogu ponoviti, pa sam mislila da možda ima neko ko može

inače, mislim da je javno mnijenje najbolje ispitivati među taksistima
Lace

Post by Lace »

horns&drums wrote:Saznala je da se neke forumasice slikaju gole za male pare :D :D
a jel to i ti nesto znas? :D pricaj nam o tome :P
Pooll

Post by Pooll »

Joj ima super taksista... ali brate ima i tersova... nekad ti dodje taksista ko tarapeut... izjadas se... izjadas... platis i ides dalje.. bude ti lakse :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#9 Re: TAKSISTI

Post by mIRCerka »

zili wrote:Taksisti su meni inače genijalni :D

meni su oni kraljevi :D bolji su od oglasa :D pocnes se jadati da trazis stan, on ti izlista napamet brojeve telefona i kvadrature i cijenu :D

ja imam svog dugogodisnjeg taksistu kojem ne trebam govoriti adresu samo kazem "kod tetke sam moram ici do sestre pa kuci, on dodje po mene, odvrne do daske moju omiljenu muziku i vozi :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Pooll wrote:Joj ima super taksista... ali brate ima i tersova... nekad ti dodje taksista ko tarapeut... izjadas se... izjadas... platis i ides dalje.. bude ti lakse :D
hehe..a nekada ti njima dodjes kao terapeut...sjednes u taxi i oni sad kuze.. (zapravo kao pravi psiholozi skeniraju te u sekundi i procjene mogul se s tobom upustiti u razgovor ili bolje da ocute) i onda ako vide da cutis ali da nisi negativno nastrojen, pocnu sa tim kako je (nacelnik)jasmin budala npr. sto je dopustio da se gradi jezero a ratni vojni invalidi ili penzioneri nemaju za jesti...ili kada je i (ko?? - to su valjda preliminarne informacije :lol: ) opljackao banku....ili pocne kako mu se zena jutros zalila nema zdrav. knjizicu pa sad on mora ganjati veze...ili kako su kokuzna vremena - divlji taxisti im kradu hljeb iz ruku, do*urcilo im je te nece ni oni placati obaveze itd....
od kako se redovno vozim s njima naslusala sam se svega i svacega..da cu vjerovatno jednoga dana napisati taxi-memoari :D (zasigurno cu jednoga dana napisati knjigu ''price iz frizerskih salona'' - mislim da se ne zna koje su otkacenije)

P.S. evo jedan tip iz iskustva: nemojte nikada ulaziti u taxi ako imate suvise krupan novac..jaaako se ljute ''jer nisu oni trafika da sitne novac'' :D
Pooll

Post by Pooll »

Joj :D Obicno sve probleme koje imaju klijenti... imaju i taksisti.. uvijek se sa njima mozes naci.. sta god podjes... znaju :D

Jucer sam zurio na sastanak... krenula je prica o starim-novim nazivima ulica... prolazimo obalom Kulina b. pa onda o kulinu... pa onda covjek fantasticno rezimira stvari od kulina bana pa do nasijeh dana... dodjosmo do generala Alagica... pa onda o novim "forama" sarajevskih sitnih lopova... iznenadio sam se kako je ciko nacitan... citira mi knjigu i jos me naruzi kako je nisam do sada procitao... :D

A frizerski su posebna prica... moram ici 5-6 puta da ugajgulim da mi frizerka bude sama... jer me minivalushe ubise "Pricama ispod haube"... :D: :D :D
Arrival

Post by Arrival »

sunday_morning wrote: P.S. evo jedan tip iz iskustva: nemojte nikada ulaziti u taxi ako imate suvise krupan novac..jaaako se ljute ''jer nisu oni trafika da sitne novac'' :D
s kraja na kraj tuzle za 1 km :D
Post Reply