Taksi stand kod autobuske stanice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CharlesBukowski

#1 Taksi stand kod autobuske stanice

Post by CharlesBukowski »

Da li se kome desilo da taksisti na taksi standu kod autobuske stance nece da voze ako procijene da je blizu? Moju mamu redovno odbijaju da voze do veterine. Cak i kada pristanu, naplate skoro pa duplo skuplje - ne ukljucuju taksimetar.
arslanica

#2 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by arslanica »

CharlesBukowski wrote:Da li se kome desilo da taksisti na taksi standu kod autobuske stance nece da voze ako procijene da je blizu? Moju mamu redovno odbijaju da voze do veterine. Cak i kada pristanu, naplate skoro pa duplo skuplje - ne ukljucuju taksimetar.
to je još poznato od prije rata da taksisti sa autobuske stanice neće da voze kratke relacije ... ali to je Sarajevotaxi :twisted: ali zato nabaviš br. tel Crvenog, Žutog itd. .. pa onda staneš na stanicu pred njihovim očima udješ u taj neki "drugi" taxi, pa ćeš da vidiš njihovih faca :lol: :lol: :lol:
CharlesBukowski

#3 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by CharlesBukowski »

arslanica wrote:
CharlesBukowski wrote:Da li se kome desilo da taksisti na taksi standu kod autobuske stance nece da voze ako procijene da je blizu? Moju mamu redovno odbijaju da voze do veterine. Cak i kada pristanu, naplate skoro pa duplo skuplje - ne ukljucuju taksimetar.
to je još poznato od prije rata da taksisti sa autobuske stanice neće da voze kratke relacije ... ali to je Sarajevotaxi :twisted: ali zato nabaviš br. tel Crvenog, Žutog itd. .. pa onda staneš na stanicu pred njihovim očima udješ u taj neki "drugi" taxi, pa ćeš da vidiš njihovih faca :lol: :lol: :lol:
Vidio sam da to rade ljudi. Moracu joj nabaviti broj crvenog, zutog ili onog Samir i Emir. :)
wewa

#4 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by wewa »

CharlesBukowski wrote:
arslanica wrote:
Vidio sam da to rade ljudi. Moracu joj nabaviti broj crvenog, zutog ili onog Samir i Emir. :)
crveni 760-600, samo pozitivna iskustva!
arslanica

#5 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by arslanica »

bez obzira gdje se u gradu nalazim, dal pred štandom Sa taxija ili na sred ceste, lakše mi je da okrenem Crvene, nego da se vozim sa ovim hm taksistima :D

davno, davno .. ima tome i desetak godina .. nešto mi se žurilo ... i kako nisam imala vremena, zaustavim prvi taksi ... ti ne znaš jel on jadniji, prljaviji :x ... čitavo vrijeme vožnje sam imala nagon za (bljak) :twisted:

imaju i isti mobitel - 061 760 600
Tarantaca

#6 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by Tarantaca »

arslanica wrote:
Upravo to uradim svaki put :lol: jedno dva-tri puta su me zeznuli a onda sam rekla e neces vise sad cu ja vas :dance: pa se sad zale i u stanju su se posvadjati s drugim taxistima i musterijama!
kokuz_sa

#7 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by kokuz_sa »

e to vala prvi put cujem..ja i jaran smo jednom se vracali navece sa utakmice sarajeva(sigma,produzetci i penali)i svratimo na autobusku stanicu
i kazemo taksitsti da imamo samo 5KM (ja 2.5 jaran 2.5) i reko da nas vozi dokle moze..i lik nas kuci skroz dovukao na alipasino polje.. :)
Ghost_Rider_XXX

#8 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by Ghost_Rider_XXX »

Ma kakav sarajevotaxi, najveci sljam u gradu. Često koristim taksi i u zadnje vrijeme se vozim iskljucivo holland taksijem. Momentalno su najbolji jedini problem je sto ih je malo pa ih covjek nekad mora čekati i do petnest minuta, ali momci su skroz rekgularni raja, i voze ako treba dva metra.
Mala__Mu

#9 Re: Taksi stand kod autobuske stanice

Post by Mala__Mu »

I meni se isto to desilo da su mi naplatili duplo vise sa 2 putne torbe! Drugi put ja k'o prava predjem ulicu da zaustavim taxi.. Medjutim nakon 10ak minuta stane mi neki tip i kaze da me ne moze voziti on kad imam taxi stand tu, da ne smije :shock:

Onda sam isla s tramvajem do muzeja i tu sjedem na taxi kad imam tesku torbu..
Ehh iduci put cu probati da nazovem, da se ne peglam do tramvaja, pa da vidim :D
Locked