Takozvano "zaribano"
- BarbaDue
#1 Takozvano "zaribano"
Znate o čemu govorim. Rođak mi je uradio kompletan stan na taj nacin. Intetesuje me kada mi dosadi takva tehnika na zidovima koji je način da se dobiju ravni zidovi. Jel neko imao takva iskustva?
-
ZenaZbrkovima
#2 Re: Takozvano "zaribano"
meni ko laiku pada napamet onaj stiropor za unutrasnje zidove... 
- BarbaDue
#3 Re: Takozvano "zaribano"
I ja sam ko laik dobio tu ideju ali sam onda pomislio da je to čitav stan, čak i plafoni. 
-
radiostar
#5 Re: Takozvano "zaribano"
potrosice pola tone glet mase 
sastrugati pa onda radi sta hoces...
mislim, mozes i stiroporom, ili GK plocama, ali je to investicija a i smanjujes prostorije...
sastrugati pa onda radi sta hoces...
mislim, mozes i stiroporom, ili GK plocama, ali je to investicija a i smanjujes prostorije...
- Danguba
#6 Re: Takozvano "zaribano"
sto nije uradio sada(finu) treba uraditi poslije samo sto ce biti jako prljav posao.
ili gletovanje
ili gletovanje
- kurty
#7 Re: Takozvano "zaribano"
Nakon par "krecenja" haman ce ravno biti...BarbaDue wrote:Znate o čemu govorim. Rođak mi je uradio kompletan stan na taj nacin. Intetesuje me kada mi dosadi takva tehnika na zidovima koji je način da se dobiju ravni zidovi. Jel neko imao takva iskustva?
Popuni to jupol
- BarbaDue
#8 Re: Takozvano "zaribano"
Izgleda da kako god okreneš zajebancije će biti 
- Danguba
#9 Re: Takozvano "zaribano"
Nece.BarbaDue wrote:Izgleda da kako god okreneš zajebancije će biti
Sve zavisi od tebe. Poslije mozes neke zidove uraditi i u drugoj tehnici. Ne moras ih sve gletovati.
Za tvoju utjehu i kod mene su zidovi takvi. Ko god je dosao kaze da mu se svidja. Planiram jedan zid uraditi u onom sitnom kamenu. Ostalo mozes raditi u drugim bojama i na kraju, kao sto rece @kuty, vremenom ce se to(bojenjem)zatvoriti.
-
radiostar
#10 Re: Takozvano "zaribano"
hoce ako bude bojio zidove dva puta godisnje i to nakon 10 godina

- BarbaDue
#11 Re: Takozvano "zaribano"
Ja možda za razliku od vas imam još i dodatni problem, ložim drva u stanu pa ću morat više puta krečiti.Danguba wrote:Nece.BarbaDue wrote:Izgleda da kako god okreneš zajebancije će biti
Sve zavisi od tebe. Poslije mozes neke zidove uraditi i u drugoj tehnici. Ne moras ih sve gletovati.
Za tvoju utjehu i kod mene su zidovi takvi. Ko god je dosao kaze da mu se svidja. Planiram jedan zid uraditi u onom sitnom kamenu. Ostalo mozes raditi u drugim bojama i na kraju, kao sto rece @kuty, vremenom ce se to(bojenjem)zatvoriti.
To je u jednu ruku i dobro a u jednu i nije, zavisi iz kojeg ugla gledaš.
A za @kurty-a, ma lako mi je za njega kad sve zna uraditi svojim rukama.
- kurty
#12 Re: Takozvano "zaribano"
Ja sam trenutno jedino odzak "zaribao"... Stalno pucalo i "zaribam" ga... Kad budem kuci uslikam ti...BarbaDue wrote:Ja možda za razliku od vas imam još i dodatni problem, ložim drva u stanu pa ću morat više puta krečiti.Danguba wrote:Nece.BarbaDue wrote:Izgleda da kako god okreneš zajebancije će biti
To je u jednu ruku i dobro a u jednu i nije, zavisi iz kojeg ugla gledaš.
A za @kurty-a, ma lako mi je za njega kad sve zna uraditi svojim rukama.