Tako se to radi!

Post Reply
sumirprimus

#76 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

mirza_15 wrote: Ma nisam 92-ge, necu ni sada :mrgreen: Mada, mogle bi se malo zamjeniti uloge sa nekima. :mrgreen:
ma biži...od,
ma biži jana..sta mi kajes..jesam li te prikinula.jesi bogam...
mO k3

#77 Re: Tako se to radi!

Post by mO k3 »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Uskoro ce vas poceti i po federaciji 'apsiti i pretresati
Ups, pa vec su
Neka ce, tako vam i treba
Ovo je sasvim dovoljno šta si napisao da želiš svojim sunarodnjacima u domovini. Svako objašnjenje je suvišno i glupo. I hvala ti što si ovako otvoren..
to je ujedno i potvrda teza da dijapora pametuje na daljinski bez konkretnih akcija i rješenja, i šta misli o domicilnom stanovništvu, budući da si sebi priskrbio nezahvalnu ulogu glasnogovornika cijele dijaspore. Meni je ovo dovoljno od tebe.
hajde majketi na davi.... nigdje nije nista lose napisao
mO k3

#78 Re: Tako se to radi!

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:
Matzan wrote:Ovo su patriotske zastave i nikog ne provociraju. :zzzz:

Image

(Postrojavanje četničke bratije u Višegradu)
antifasisti po zvanicnoj politici i u udzbenicima... :oops:
Po zvanicnoj srpskoj politici , molim lijepo ...
sumirprimus

#79 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

jebo sve ko ispostava isila za balkan... :D
Chisum

#80 Re: Tako se to radi!

Post by Chisum »

statixx wrote:
Matzan wrote:
Vitalni nacionalni interesi:

1. Poljine;

2. BH Telecom i ostala JP koja pozitivno posluju;

3. Bosna od Baščaršije do M. Dvora;

4. Uhljebljenje pouzdanih rodbinsko-stranačkih kadrova;

.....
A ima i druga strana te price, a to je "Ma nek me guze koliko im je volja, sam' nek je bosnjacka kita". :D
To sto gladni Prosnjaci danas nisu u stanju da sagledaju siru sliku, to je, kako babin Princ od Podruma rece - njihova krivica! Borba za nacionalne interese nikada nije ni prestala!

No pasaran!

Image
Last edited by Chisum on 06/05/2015 15:07, edited 1 time in total.
MirtolaDas

#81 Re: Tako se to radi!

Post by MirtolaDas »

Da, aha, a ko ce da uhapsi sve ove medije i politicare koji sire mrznju od rata pa na ovamo?
sumirprimus

#82 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

jes ga digo na zadnje... :D
a so jes jes,mogo je ispast komplit pakas pa zauzet i donji trotoar,dalo bi se izvest...terenac je... :D
Last edited by sumirprimus on 06/05/2015 15:11, edited 1 time in total.
insomnia78

#83 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:jes ga digo na zadnje... :D
Propeo :lol:
sumirprimus

#84 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

ko veli, moje, sta je ckepi :lol: :evil:
asurbanipal

#85 Re: Tako se to radi!

Post by asurbanipal »

Chisum wrote:
statixx wrote:
Matzan wrote:
Vitalni nacionalni interesi:

1. Poljine;

2. BH Telecom i ostala JP koja pozitivno posluju;

3. Bosna od Baščaršije do M. Dvora;

4. Uhljebljenje pouzdanih rodbinsko-stranačkih kadrova;

.....
A ima i druga strana te price, a to je "Ma nek me guze koliko im je volja, sam' nek je bosnjacka kita". :D
To sto gladni Prosnjaci danas nisu u stanju da sagledaju siru sliku, to je, kako babin Princ od Podruma rece - njihova krivica! Borba za nacionalne interese nikada nije ni prestala!

No pasaran!

Image

Nisu se baš tukli, ali je bila svađa. Ljudi se crvenili od stida na dženazi...

Visoki dužnosnici SDA se potukli na sprovodu Esada Šute?

http://www.pogled.ba/clanak/visoki-duzn ... sute/66337
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#86 Re: Tako se to radi!

Post by KatarinaKosaca »

mO k3 wrote:hajde majketi na davi.... nigdje nije nista lose napisao
Šta je, ba, dijasporo? Ko vam je opet drmusao kavez? :D

Čuj nije ništa loše poželjeti sunarodnjacima da ih hapse :shock: :run:
bh.tornjak

#87 Re: Tako se to radi!

Post by bh.tornjak »

Pretresi u okviru policijske akcije kodnog naziva "Ruben", u kojoj je uhapšeno više bezbjednosno interesantnih lica, provode se na 32 lokacije u Republici Srpskoj, rečeno je u MUP-u Republike Srpske.

samo "cepaj"...ko god da je "interesantan"....vodi
Walther

#88 Re: Tako se to radi!

Post by Walther »

bh.tornjak wrote: Pretresi u okviru policijske akcije kodnog naziva "Ruben", u kojoj je uhapšeno više bezbjednosno interesantnih lica, provode se na 32 lokacije u Republici Srpskoj, rečeno je u MUP-u Republike Srpske.

tako i treba kad Bosnjo ima zelju da se naguzi... nek jos koji put ;-)
insomnia78

#89 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

bh.tornjak wrote: Pretresi u okviru policijske akcije kodnog naziva "Ruben", u kojoj je uhapšeno više bezbjednosno interesantnih lica, provode se na 32 lokacije u Republici Srpskoj, rečeno je u MUP-u Republike Srpske.

Sta kazu hoce l' ih vracati?
Posto jos uvijek trazimo ove sa "bezbedonosno interesantne" od prosli put
razonoda

#90 Re: Tako se to radi!

Post by razonoda »

:eh: netko bi crko da ne pomene dijasporu u svim temama. :angry:
bh.tornjak

#91 Re: Tako se to radi!

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:

Sta kazu hoce l' ih vracati?
Posto jos uvijek trazimo ove sa "bezbedonosno interesantne" od prosli put
jok....ovaj put su krenuli odlucno.....do kraja....
ko ne konta ...sam je kriv...
GeeTnT

#92 Re: Tako se to radi!

Post by GeeTnT »

agnostic_front wrote:Pa zar je zastava ARBiH zabranjena?? Razumijem na utakmicama gdje FSBiH ima svoja pravila, ali zar je zastava ARBiH zakonom zabranjena?
Borci ARBiH, heroji danas se često mogu vidjeti poniženi i nerijetko dižu ruku na sebe....oni koji su uslovno rečeno "zdravi" izašli iz rata, danas ih zovu "demobilisani" se pitaju za koga i čiju državu su se borili..za kakvu budućnost?
Neki su odmah pogodili, a to je tačno onako kao što je to napisao Dežulović: "Neće u toj budućnosti biti mnogo poštovanja za njihovu žrtvu i herojstva".

...i nastavlja:

"Zajebavat će ih na ulici klinci kojima se ni roditelji još nisu bili rodili kad su oni goloruki jurišali na srpske tenkove, pričat će viceve o invalidima u kolicima, svirati i pjevati neke drske pjesme izrugujući se svetinjama Domovinskog rata, svakoj do posljednje, bezočno će im se rugati na načine koje mi, iz vremena džepnih telefona, primitivnog interneta i društvenih mreža, još ne možemo ni pojmiti"

Danas kad se na šalteru pojavi neki koji vidno hramlje i u ruci drži RVI, kartu...pitaju ga jeli RVI sa crvenim I...

PS: Možda ja preozbiljno ulazim u ovakve teme, ali me strah s razlogom, jer znam šta su ti pojedinci bili u stanju da naprave u ratu (bili su mi saborci), a ne mogu ni da zamislim šta su u stanju da naprave danas....
insomnia78

#93 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

razonoda wrote::eh: netko bi crko da ne pomene dijasporu u svim temama. :angry:
Svaka slicna tema se zavrsi isto

Predizborna Bakira i Dodika-kljuc

Dijaspora lozi na rat i klanje, lako je njima izvukli guzicu a nas loze protiv komsija-kljuc

Jave se "srbi" koji toliko istrolaju temu sa referendumima, Jasenovcem, Naserom, vehabijama-kljuc

Bosnjo sve okrene na zajebanciju, 'ta ce oni haha, vidi krsta gotov se srusio hihi, haha hihi-kljuc

Sve ovo zajedno-kljuc
kox

#94 Re: Tako se to radi!

Post by kox »

gay activist wrote:
karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?

mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?
Na svakoj pravoslavnoj crkvi se vijori srpska trobojka, pa valjda treba da policija napravi premetačinu istih, oduzme zastave i privede sveštenike na informativne razgovore.
Mislim, poslije ovakvih dešavanja moglo bi doći do nemilih dogadjaja pa je to u inrteresu javnog reda i mira i tako to... :-)
Ovo samo pokazuje kako se lako mogu instrumentalizovati entitetske policije na nacionalnoj osnovi, te da nam je reforma policije neophodna.
razonoda

#95 Re: Tako se to radi!

Post by razonoda »

insomnia78 wrote:

Dijaspora lozi na rat i klanje, lako je njima izvukli guzicu a nas loze protiv komsija-kljuc

Jave se "srbi" koji toliko istrolaju temu sa referendumima, Jasenovcem, Naserom, vehabijama-kljuc

Bosnjo sve okrene na zajebanciju, 'ta ce oni haha, vidi krsta gotov se srusio hihi, haha hihi-kljuc

Sve ovo zajedno-kljuc
Mozda sam propusrila , ali nigdje ne procitah da dijaspora poziva na rat i klanje, a da ''situaciju'' boshnjo okrece na zezanciju .
Ne razumijem mrznju --domaci --vanjski--. To je dovoljno -neprijateljima-- i dobra baza da rasture jedan te isti narod, sto i jesu.
Ne vidim razliku u mrznji --agresora--i domacih patriota -
insomnia78

#96 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

razonoda wrote:
insomnia78 wrote:

Sve ovo zajedno-kljuc
Mozda sam propusrila , ali nigdje ne procitah da dijaspora poziva na rat i klanje, a da ''situaciju'' boshnjo okrece na zezanciju .
Ne razumijem mrznju --domaci --vanjski--. To je dovoljno -neprijateljima-- i dobra baza da rasture jedan te isti narod, sto i jesu.
Ne vidim razliku u mrznji --agresora--i domacih patriota -
Polako, sa'ce
razonoda

#97 Re: Tako se to radi!

Post by razonoda »

:-D Ma nece.
ovo_malo_duse

#98 Re: Tako se to radi!

Post by ovo_malo_duse »

KatarinaKosaca wrote:

Nisam se mislio mjesati ali stvarno mi pocinjes vuci zivac svojim komentarima i trolanjem na racun dijaspore.

A da ohanes malo i ti i ovi domaci bilmezi, saloncima i kamnjeracima netreba govoriti oni se znaju i znaju zasto su ovdje.

Evo ja sam dijasporac, kako ti velis ispalio sam se 2001, samostalno, nakon zavrsen faxa u Sa, nasao nacin, legalno, bez stele, poslao zahtijev ljudi me primili i otisao.Trbuhom za kruhom i to u Dansku ( eto nek vam Zviz kaze da ne moze). Cijeli rat sam bio u BiH, svojevoljno , mogao sam se ispalit 5 puta a nisam. Sa rodjenim ocem zakuhao zbog toga. 2 puta sam ranjen. Bio sam na svim ratistima osim u Tuzlanskom kantonu.
U onom ratu sam branio, porodicu , grad od zla, znao sam da ako prodzu mene bit ce im kako i onima u Prijedoru, Foci itd. O drzavi nisam imao pojma niti mi je padala na pamet.Branio se goli zivot pravo na opstanak.
Sad imam drzavu iako mi je trenuta adresa negdje drugo, ako bude opet rat ovaj put cu braniti drzavu. Mozes mi reci da sam lud, (to mi supruga kaze) glup nisam jer vjerovatno nebi sjedio tu gdje sjedim i radio to sto radim, ali budi siguran na prvi znak rata sam tu u prvim redovima.
Sve mi je u Bosni 99% famlije, dolazim 5 i vise puta godisnje, sve me interesuje od komsinice Hate koja mi baca smece u avliju, preko nacelnika lopova koji mi razvaljuje grad do Laktaskog konja koji hoce da mi razjebe drzavu.
I ti bi da mi zabranas da me interesuje imam svoje misljenje i da komentarisem sto mi se ne svidja.
Kojim pravom?
Pomazem i pokusavam da promjenim koliko mogu, vise sigurno nego 80% lezhljebovica koji damu titrate sa kafe na kafu.

Poslacu vam ime i prezime na PP i kad opet dolazim pa mi zabranite.

Upoznao sam stotine porodica nash ljudi iz sjeverne bosne, podrinja, hercegovine 99% njih poslano autobusom ili pjesice van granice u 99,9 % porodica neko je ubijen, zaklan ili silovan, 60% ih je bilo u logorima.Vecinom niko od njih nije otisao svojom voljom i kojim pravom im zabraniti da se interesuju, da komentarisu?

Ima i pobjegulja naravno, ti se znaju i u raji i u dijaspori. Ali generalizirat i ka.kit tipa sto se nisu vratili, kako vas nije stid.

Koliko vas bi otislo da zivi u Focu ili Visegrad a niste prosli ni 1% od toga sta su ti ljudi dozivjeli.

Jedno je biti u pozadini, granate padaju, snajper sica, malo se i gladno al ebesga neko cuci gore u nekom rovu i cuva te kako tako, niko te nece zaklat.

A drugo je kad klecis a djeca ti pored tebe a ono 5 monstruma stoji iznad i pricaju sta ce da ti urade djetetu. Ili jos gore uspio si kidnut u sumarak pored kuce i gledas nemocno sta ti rade od porodice.

Sta ocekujete da se neko od tih ljudi vrati u ta mjesta odkud su otisli da gledaju te iste u policiji i granapu. Znam tipa iz sjevrne Bosne kojoi je prije rata bio 190 cm - 120 Kg. Danas je bolesnik koji se upisa svaki put kad se proveze kroz svoj grad.

PS. Eto sad komentaristie pravopis, to vam najbolje ide...
mO k3

#99 Re: Tako se to radi!

Post by mO k3 »

KatarinaKosaca wrote:

Kme , kme .... Jesi se isplakala kako je dijaspora kriva za sve .... Ti mi nemaš sta reci ja znam gdje pripadam ....
GeeTnT

#100 Re: Tako se to radi!

Post by GeeTnT »

Image
Post Reply