Tako mlada a udata
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- dusa_raskopuša
#51 Re: Tako mlada a udata
Ma hajde, zamisli brak izmedju dvoje nezaposlenih, pa jos ako dijete dodje, kako da zive oni? Da ih hrane, njegovi ili njeni? Ne mozes stupiti u brak a da ne mislis iole o tome. Jbg.
- madFlava
#52 Re: Tako mlada a udata
dusa_raskopuša wrote:Ma hajde, zamisli brak izmedju dvoje nezaposlenih, pa jos ako dijete dodje, kako da zive oni? Da ih hrane, njegovi ili njeni? Ne mozes stupiti u brak a da ne mislis iole o tome. Jbg.
Ajd zamisli brak izmedu dvoje zaposlenih ljudi.JBg
-
TRŠ
#53 Re: Tako mlada a udata
pa za sad sam na dobrom pututheTruePath wrote:Ako budes uspjesan s punim dzepom dobit ces tu mladuTRŠ wrote:A sta ako nije dugogodisnja veza ? Sta ako nemaju posao nego srljaju u brak i nemaju pojma u sta se upustaju ?madFlava wrote:
kako je rano ?(pogotov ako racunamo, da su fakulteti zavrseni, dugogodisnj veza,vjerovanto i posao se dobije nakon faksa).
u kojoj se ti namjeravas ozenit ?
Ja se namjeravam u 30+sa mladjom naraFno
ali znam da nece biti nista od toga
- Država
#54 Re: Tako mlada a udata
Oženio sam se sa 23 godine (PRESRETNO RAZVEDEN). Imam dvije Šćerke i kamo sreće da sam se oženio sa 15. Sad bi mi Šćerke bile odrasle i bile bi svoji ljudi. Ovako, imam još puno velikih obaveza prema njima. Eto. 
- dusa_raskopuša
#55 Re: Tako mlada a udata
madFlava wrote:dusa_raskopuša wrote:Ma hajde, zamisli brak izmedju dvoje nezaposlenih, pa jos ako dijete dodje, kako da zive oni? Da ih hrane, njegovi ili njeni? Ne mozes stupiti u brak a da ne mislis iole o tome. Jbg.
O tome drugi put i na drugoj temi. Jbg.
- madFlava
#56 Re: Tako mlada a udata
Fino je navedeno u prvom postu o cem se radi, a to je da su zavrsili fakultete, znaci obrazovani ljudi.dusa_raskopuša wrote:madFlava wrote:dusa_raskopuša wrote:Ma hajde, zamisli brak izmedju dvoje nezaposlenih, pa jos ako dijete dodje, kako da zive oni? Da ih hrane, njegovi ili njeni? Ne mozes stupiti u brak a da ne mislis iole o tome. Jbg.
O tome drugi put i na drugoj temi. Jbg.
- Ductus Holedocus
#57 Re: Tako mlada a udata
ja sam za udaju/zenidbu na vrijeme.
kad zavrsis skolu,nemas razlog da cekas..karijeru gradis uz njega/nju.
Djecu nije kasno ni u 3otim dobiti..(mislim na one,koji zbog dodatnog skolovanja,karijere i sl,nisu u mogucnosti ranije)
Lijepo je vidjeti mladu zenuu,skolovanu,zaposlenu,a pri tome jos i majku
Da sam studirala neki fakultet sa trajanjem 3/4 god,davno bih bila udata
A i sad se ne dvoumim previse..iako mi je ostalo.....na faxu,planiram nekad sljedece godine udavati
Co 'ek mi ostari.
Djecu nije kasno ni u 3otim dobiti..(mislim na one,koji zbog dodatnog skolovanja,karijere i sl,nisu u mogucnosti ranije)
Lijepo je vidjeti mladu zenuu,skolovanu,zaposlenu,a pri tome jos i majku
Da sam studirala neki fakultet sa trajanjem 3/4 god,davno bih bila udata
A i sad se ne dvoumim previse..iako mi je ostalo.....na faxu,planiram nekad sljedece godine udavati
Co 'ek mi ostari.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#58 Re: Tako mlada a udata
najbolje su one koje ni u 29 neće da se udaju jer nisu sigurne udaju li se iz ljubavi ili straha da ne ostanu same
ma ko zna šta je ljudima na pameti
ako postoji imalo sumnje treba čekati
ako misliš da je to to ne treba čekati
ma ko zna šta je ljudima na pameti
ako postoji imalo sumnje treba čekati
ako misliš da je to to ne treba čekati
- kadinica
#59 Re: Tako mlada a udata
potpisDuctus Holedocus wrote:ja sam za udaju/zenidbu na vrijeme.
Lijepo je vidjeti mladu zenuu,skolovanu,zaposlenu,a pri tome jos i majku![]()
Niko ne spominje živce, koji lagano tanje nakon 30-te
-
Ambrozija
#60 Re: Tako mlada a udata
Moje su se dvije poznanice udale u 21. godini i to dok su jos studirale. Eno ih jos uvijek sretne 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61 Re: Tako mlada a udata
živci odlaze malo ranije ako si susretao pogrešne ljudekadinica wrote:
a za 12 godina (18+12)
možeš susresti gomilu pogrešnih
onda izgubiš vjeru u ljude i sebe...
kasnije ubrzavaš i sjebeš potencijalno dobre veze
ma ne znam... ali najgora je kombinacija 26/27 + 4 godine veze pa raskid... bolje biti sam i čekati pravu priliku
- Ductus Holedocus
#62 Re: Tako mlada a udata
Ma...tanje oni svakako godinamakadinica wrote:potpisDuctus Holedocus wrote:ja sam za udaju/zenidbu na vrijeme.
Lijepo je vidjeti mladu zenuu,skolovanu,zaposlenu,a pri tome jos i majku![]()
Mene vise sijeda glava mog djuvegije brine
Ja bih cini mi se,za jedan lijep dan s njim..zaboravila 10ratnih
takvu vezu "uzgajamo"vec 6godina..i mašala
- kadinica
#63 Re: Tako mlada a udata
Mislila sam na živce za djecu....
Valja ih podići, zamisli kad su u pubertetu, ti u klimaksu
Nije isto imati dijete sa 23. i 33.
Muškarcima je svejedno, mogu se oženiti sa 50. Ženama ne, i tu je razlika.
Valja ih podići, zamisli kad su u pubertetu, ti u klimaksu
Nije isto imati dijete sa 23. i 33.
Muškarcima je svejedno, mogu se oženiti sa 50. Ženama ne, i tu je razlika.
- Acta
#64 Re: Tako mlada a udata
Zar se ovdje može govoriti općenito na kraju krajeva? Ove lične stvari su stvar pojedinca, njegovih potreba i mogućnosti. Nema te žene koja je po bilo čemu slična nekoj drugoj niti muškarca. Neka žena sasvim ok rodi i sa 40 i sa 60 podiže dijete bolje nego neka mlađa 20 godina, dok kod druge to nije slučaj. Mislim, može se ovako beskonačno...
- BoliMeGlOva
#65 Re: Tako mlada a udata
Ja nebi nikad nejma tu suzivota.TRŠ wrote:pa dobro, nije bas puno mlada, u dvadesetim je ali svejedno ne kontam ovaj trend da cim se zavrsi fax (ili cak dok se studira) da se mladi uzimaju a nemaju ni posla ni stana ni icega osim jedno drugo
Da li bi ste se vi uzeli a da morate zivjeti pod istim krovom sa majkom, punicom, svekrvom itd.?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Melami
#67 Re: Tako mlada a udata
Ajme majko mila cuj ove(ovoga) da se sa godinama povecava sansa da se rodi dijete sa deformitetom.
Prica se od 20tim i udaji prije 20te godine, i ti ovako nesto izvalis.
Inace, ja sam protiv toga da se udaje i zeni cim se predje 20ta AKO se nema materijalna osnova.
Ja sam se ozenio sa 19, al sam imao osnovu za to, i od 19te pomazem najuzu rodbinu(mamu, sestru, nanu)
Dijete nemam jer se ne osjecam materijalno spremnim. Ne treba mi dijete ako necu ni sebi, ni zeni, ni njemu moci priustiti nesto sto nam je potrebno.
Ne mogu prihvatiti da se momak i djevojka vjencaju sa 20, mozda koju preko, i onda ni jedno ne rade, odu da zive kod njegovih roditelja, dalje ne znam sta i kako ide, al to mi je cudno. Inace oboje fakultetski obrazovani. Da se razumijemo, roditelji nisu bogatasi.
Neka mi neko objasni kako ti ljudi zive? Traze od roditelja za kafu? tobejarabi
Prica se od 20tim i udaji prije 20te godine, i ti ovako nesto izvalis.
Inace, ja sam protiv toga da se udaje i zeni cim se predje 20ta AKO se nema materijalna osnova.
Ja sam se ozenio sa 19, al sam imao osnovu za to, i od 19te pomazem najuzu rodbinu(mamu, sestru, nanu)
Dijete nemam jer se ne osjecam materijalno spremnim. Ne treba mi dijete ako necu ni sebi, ni zeni, ni njemu moci priustiti nesto sto nam je potrebno.
Ne mogu prihvatiti da se momak i djevojka vjencaju sa 20, mozda koju preko, i onda ni jedno ne rade, odu da zive kod njegovih roditelja, dalje ne znam sta i kako ide, al to mi je cudno. Inace oboje fakultetski obrazovani. Da se razumijemo, roditelji nisu bogatasi.
Neka mi neko objasni kako ti ljudi zive? Traze od roditelja za kafu? tobejarabi
- Nele70
#69 Re: Tako mlada a udata
Sračunaj to ponovoduplanula wrote:Neko je rekao lijepo, 40-te su nove 30-te. Ako tako razmisljamo onda su i 20-te nove 30-te.
- hermina od pozorista
#70 Re: Tako mlada a udata
Apsolutno sam za to da se zeni, udaje, vjencava kad dvoje to odluce i osjete se spremnim za to. A osjetiti se spremnim za brak definitivno ne smatram vlastiti 1/1 ili 1/2 dom, dobru mecku, zajednicnki income od min 2000 i sl. Postoje danas mnogi brakovi nadri-kvazi-elite s mnogo novca i "uslova za idealan brak" i jednako tome s proporcionalno mnogo prevara, sto jednokratnih, sto konstantnih.
Stoga ja sam za brak i u krajnjim tinejdzerskim i u 20-tim i u srednjim godinama.
Mnogo je bitnija psiha ili metafizika izmedju dvoje nego vreca zlata izmedju njih.
Licno: Udala sam se s 23, nakon zavrsena 2 fakulteta (1 tehnicki , 1 drustveni), nakon brojnih studijskih putovanja po svijetu, i mnogih realizovanih sto licnih sto opce-dobrih projekata. Nisam bila zaposlena od prvog dana braka, ali nismo zbog toga zapali u patrijarhalnu krizu. Posao je uslijedio nakon mjesec-dva, drugi posao nakon 4 mjeseca. Nismo imali svoj vl. dom, ali smo imali svoj mir i slobodu i prostor u mjeri u kojoj mnogi mladi ni u vlastitom stanu nemaju.
I ne, nemamo jos djecu jer je to nas izbor. Izgradjujemo sebe i svoje karijere onako kako nama odgovara ne misleci o tradicijskim moralisanjima.
Stoga ja sam za brak i u krajnjim tinejdzerskim i u 20-tim i u srednjim godinama.
Mnogo je bitnija psiha ili metafizika izmedju dvoje nego vreca zlata izmedju njih.
Licno: Udala sam se s 23, nakon zavrsena 2 fakulteta (1 tehnicki , 1 drustveni), nakon brojnih studijskih putovanja po svijetu, i mnogih realizovanih sto licnih sto opce-dobrih projekata. Nisam bila zaposlena od prvog dana braka, ali nismo zbog toga zapali u patrijarhalnu krizu. Posao je uslijedio nakon mjesec-dva, drugi posao nakon 4 mjeseca. Nismo imali svoj vl. dom, ali smo imali svoj mir i slobodu i prostor u mjeri u kojoj mnogi mladi ni u vlastitom stanu nemaju.
I ne, nemamo jos djecu jer je to nas izbor. Izgradjujemo sebe i svoje karijere onako kako nama odgovara ne misleci o tradicijskim moralisanjima.
-
Melami
#71 Re: Tako mlada a udata
Nele70 wrote:Sračunaj to ponovoduplanula wrote:Neko je rekao lijepo, 40-te su nove 30-te. Ako tako razmisljamo onda su i 20-te nove 30-te.
Valjda je htio reci da su 30te nove 20te.
-
Melami
#72 Re: Tako mlada a udata
Nisam ni ja imao kucu niti je imam. Bitno je da se imaju bilo kakva finansijka primanja, a da to nisu primanja od roditelja. Ne mora oboje raditi, jedno je dovoljno u pocetku, iako tu nastaje problem, jer ce onda mama od toga koji radi uvijek praviti probleme kako ta druga osoba nema posao i slicno.hermina od pozorista wrote:Apsolutno sam za to da se zeni, udaje, vjencava kad dvoje to odluce i osjete se spremnim za to. A osjetiti se spremnim za brak definitivno ne smatram vlastiti 1/1 ili 1/2 dom, dobru mecku, zajednicnki income od min 2000 i sl. Postoje danas mnogi brakovi nadri-kvazi-elite s mnogo novca i "uslova za idealan brak" i jednako tome s proporcionalno mnogo prevara, sto jednokratnih, sto konstantnih.
Kao sto rekoh, nisam ni ja imao kucu, al sam imao dva stana
- Hopkins
#73 Re: Tako mlada a udata
zavrsio fax, ona pri kraju ... cekam da nadjem pravi posao, da ona to zavrsi i da takodje nadje pravi posao. Tek onda se moze pricati o zenidbi. Ne pada mi napamet da zurim igdje. Da se potusamo kod mojih ili njenih. Bolje cekati i 10 godina pa onda zivjeti ko begovi, nego zuriti i paptit se citav zivot.
-
duboka_misao
#74 Re: Tako mlada a udata
Melami wrote:Ajme majko mila cuj ove(ovoga) da se sa godinama povecava sansa da se rodi dijete sa deformitetom.
-
Melami
#75 Re: Tako mlada a udata
i sta sad? prica je o djevojkama sa 20 godina, ne o 30+duboka_misao wrote:Melami wrote:Ajme majko mila cuj ove(ovoga) da se sa godinama povecava sansa da se rodi dijete sa deformitetom.