Tako je govorio Sergej Barbarez

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Glanzer

#1 Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

Na ovu temu me je ponukala nova tema o Hasanu Salihamidzicu.
Ja sam mnogo vise gotivio Sergeja od Hasana,cak i onda kada me je jedan bivsi reprezentativac ubjedivao da je upravo Sergej otjerao Hasana iz rep.stvarajuci svojevrstan klan u istoj,te da ga je Sergejeva ambicija i otjerala iz iste(Kaze da je Hasan bio sportista u pravom smislu te rijeci te da ga savez i uprava uopce nisu interesovali,a govorio je samo onda kada od njega trener trazi ).
Medutim taj razgovor je ostavio u meni traga te sam se sam zapitao zasto postujem Sergeja vise od drugih reprezentativaca:Shvatio sam da neke posebne razlike u odnosu na druge i nema osim ostajanja istog na kraju utakmice pozdravljajuci navijace te onog cuvenog prigovora sudiji u Beogradu,kao pokusaj zastite nasih navijaca.Sto je ipak kada se sve sabere predstava za siroke narodne mase,sto onda mogu i definisati kao:Turbofolk.
Evo kako je govorio Sergej pred prosle kvalifikacije:

Obzirom na jedinstvo koje vlada među njima, što oni manifestuju kroz jednoglasne zaključke sa svojih druženja po Međugorju i drugim destinacijama, teško je očekivati "prosvjetljenje". Čini se da nam nema spasa. Ima li neko rješenje, kako izaći iz pat pozicije?

Ima rješenje.

Koje?
Jedini način da se nešto radikalno promijeni jeste da FIFA suspenduje naš Savez, da nas nema godinu-dvije u kvalifikacijama, da napokon ljudi, sportski radnici, klubovi..., shvate da treba dovesti nove ljude. Ja sam uvjeren da i u BiH, ne samo u inostranstvu, ima poštenih, dokazanih, uglednih ljudi, koji bi mogli voditi Savez, biti u Izvršnom odboru. Problem je što oni nisu u "šemama" po kojim se bira i opstaje na vlasti.
A,onda, par godina poslije iznenaduje me ova vijest:

Sergej Barbarez, bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH večeras je dobio UEFA trenersku profi licencu u Centru za edukaciju pri Nogometnom savezu BiH.

Mozda ali samo kazem mozda ovaj reprezentativac s kojim sam razgovaraoo i jest u pravu,mozda je ali samo kazem mozda Sergej samo ambiciozan i nikako poseban.
Last edited by Glanzer on 26/10/2010 17:51, edited 2 times in total.
burek_in_space

#2 Re: Turbofolker Sergej Barbarez

Post by burek_in_space »

Promijeni naslov teme, pa onda mozhemo nastaviti diskusiju.
Glanzer

#3 Re: Turbofolker Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

burek_in_space wrote:Promijeni naslov teme, pa onda mozhemo nastaviti diskusiju.
Je li ovaj naslov bolji?
burek_in_space

#4 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by burek_in_space »

Mnogo bolji.

Sad chekamo @Edin H. da nam kazhe koju. :D
Edin H.

#5 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:Mnogo bolji.

Sad chekamo @Edin H. da nam kazhe koju. :D
:D

Znaci pragmatican :oops: , pa to i jeste ono sto trazimo :D
I da zna nabrojati reprezentativce i nekoliko rezultata reprezentacije prije nego sto preuzme (rezultat u Portugalu se ne racuna). I da ima kakvoga jarana da mu nastima satelitsku i da mu nije zao da se zavali za dreambox :oops:

Sergej je rodjeni vodja koji bi iz reprezentacije izvukao maksimum. Svojim igrama, cjelokupnim doprinosom tokom, a i nakon zavrsetka karijere, zasluzio je da bude selektor onoliko koliko to on bude zelio, ponajbolje dozivotno :dance:
Dammme

#6 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Dammme »

Sergej Barbarez je jednostavno rečeno: VOĐA
A zašto je vođa?
Iz više razloga:
1. Uvijek je imao muda (hrabrost) i kad je trebalo da se svađa sa sudijom na Marakani i kad je uzvratio na Bolin šamar na jednom od prvih treninga u repki (tada je Bola bio neprikosneven u reprezentaciji).
2. Mozak mu je u sinhronitetu sa srcem, tako da ova vrlina pod brojem 1 jako, jako rijetko pređe u manu, što je odlika samo velikih ljudi.
3. Ambiciozan. Mnogo ljudi ovo vidi kao manu, ali oni koji se zadovoljavaju prosjekom, nikad niti su mogli biti, niti su kada bili vođe.
4. Veliki majstor fudbala i jedan od naših najboljih igrača svih vremena. Znao je i nogom i glavom. Kad je trebalo igrao je i štopera i zadnjeg veznog. Sve što je trebalo reprezentaciji, on je za nju to uradio.

I na kraju da dodam.
Ja ne vjerujem u to da je on otjerao Hasana iz repke. Iz vrlo jednostavnog razloga. To je čovjek koji okuplja ljude, a ne tjera ih. Ali sve i da jeste, što se mene tiče, ja mu ne bih zamjerio na tome.

SERGEJ, HVALA TI.
abondanzieri

#7 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by abondanzieri »

@Dammme,tako je care :thumbup:
bingov buraz

#8 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by bingov buraz »

Institucija.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by bordo gandalf »

Dammme wrote:Sergej Barbarez je jednostavno rečeno: VOĐA
A zašto je vođa?
Iz više razloga:
1. Uvijek je imao muda (hrabrost) i kad je trebalo da se svađa sa sudijom na Marakani i kad je uzvratio na Bolin šamar na jednom od prvih treninga u repki (tada je Bola bio neprikosneven u reprezentaciji).
2. Mozak mu je u sinhronitetu sa srcem, tako da ova vrlina pod brojem 1 jako, jako rijetko pređe u manu, što je odlika samo velikih ljudi.
3. Ambiciozan. Mnogo ljudi ovo vidi kao manu, ali oni koji se zadovoljavaju prosjekom, nikad niti su mogli biti, niti su kada bili vođe.
4. Veliki majstor fudbala i jedan od naših najboljih igrača svih vremena. Znao je i nogom i glavom. Kad je trebalo igrao je i štopera i zadnjeg veznog. Sve što je trebalo reprezentaciji, on je za nju to uradio.

I na kraju da dodam.
Ja ne vjerujem u to da je on otjerao Hasana iz repke. Iz vrlo jednostavnog razloga. To je čovjek koji okuplja ljude, a ne tjera ih. Ali sve i da jeste, što se mene tiče, ja mu ne bih zamjerio na tome.

SERGEJ, HVALA TI.
:thumbup: :bih:
Glanzer

#10 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

Kako komentarisete to da je trenersku skolu zavrsio u okrilju saveza protiv koga se svim silama bori,meni to ne izgleda kao jako moralno.Evo kada usporedite njega i Sasu Papca meni je ovaj drugi,zbog svog tvrdokornog stava,puno moralniji.
SA 071

#11 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by SA 071 »

Pa zavrsio ovdje, jer mu je vrlo vjerovatno jeftinije i lakse to zavrsiti ovdje, a UEFA trenerska licenca vrijedi jednako gdje god da si je dobio.

A Papac nije ni na koji nacin svojim stavom pomogao repki. Dobro je kada reagujes na nepravdu ili kada nesto ne valja, ali je nemoguce da nijedan selektor nije dobar da bi mu se on odazvao. Ne igra niko od njih za Colakovica ili Ceku, vec za BiH. Selektor te nesto ucjenjivao, ok ti ne zelis da igras dok je on tu. Ali kada njega vise nema, ko ispasta??? Cini mi se da ovim tvrdokornim stavom, mozda govori da mu je to samo izgovor da ne igra.

A za Hasana je glupo govoriti da je kriv Sergej. Hasan je igrao i davao najbolje partije dok je bio anonimus ili dok je bio u usponu. Od momenta kada je presao u Bajern, Hasan nije 2 partije cestite odigrao. Hasan je uzeo njemacko drzavljanstvo i odrekao se BiH drzavljanstva. Samim tim Hasan nije vise ni mogao nastupati za BiH. Ali traziti krivicu u drugome je nesportski (posto ti vec rece da je sportista-on je ustvari profesionalac iliti placenik). Nije ga Sergej tjerao da se odrekne BiH drzavljanstva. Ali zena mozda jeste.

A Sergej je u svakoj svojoj partiji puno davao. Bez obzira koju poziciju je krpio (nije samo golman bio) bio je jedan od najboljih. I nije se preko repke prodavao. Naprotiv, znao je pruzati u klubu u nekim periodima lose partije, a za repku je igrao dobro.

Prema tome Sergeju respect...
Glanzer

#12 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

Ipak ja mislim da Hasan nije onakav kakav je sud javnosti o njemu ali nije ni Barbarez.
S ove vremenske distance Hasnu nemam sta zamjeriti a Barbi samo to sto je skolu za trenera zavrsio pod okriljem mrskog mu saveza,je li tim potezom ipak djelimicno amnestirao lopovski savez,zasto istu nije zavrsio u Njemackoj?
Nasa kvalitetnija!?Mrsko mu uciti?
Kada mu treba da kupi diplomu,savez i nije toliko los,je li?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:18, edited 1 time in total.
jazzer

#14 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by jazzer »

Glanzer wrote:Ipak ja mislim da Hasan nije onakav kakav je sud javnosti o njemu ali nije ni Barbarez.
S ove vremenske distance Hasnu nemam sta zamjeriti a Barbi samo to sto je skolu za trenera zavrsio pod okriljem mrskog mu saveza,je li tim potezom ipak djelimicno amnestirao lopovski savez,zasto istu nije zavrsio u Njemackoj?
Ti ces nam sada, naravno, predociti dokaz da je Barba kupio tu diplomu.

Cekamo...
Glanzer

#15 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

jazzer wrote:
Glanzer wrote:Ipak ja mislim da Hasan nije onakav kakav je sud javnosti o njemu ali nije ni Barbarez.

Cekamo...
Nije je kupio=savez nije lopovski.
Glanzer

#16 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

Ovo ne bi trebao reci ispasce da sam pljuvac lika i djela kapitena a nisam.
Da li bi kapiten Izraela poceo utakmicu na stadionu gdje su izvjeseni transparenti o velicanju holokausta?(mada ni FIFA to ne bi dozvolila).
burek_in_space

#17 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by burek_in_space »

Kakve veze ima to shto je trenersku licencu stekao pohadjajuci kurseve/nastavu u matichnom Savezu?! :?
Koliko znam, to je praksa svuda u svijetu, da se buduci treneri shkoluju pod okriljem Saveza kojem i pripadaju svojim fudbalskim "drzhavljanstvom".

I josh jednom, iako nije tema i Hasan, da rashchistimo - iako ima njemachko drzhavljanstvo, to ga ne sprjechava da igra za nashu reprezentaciju, postoji obichno drzhavljanstvo i fudbalsko, i on i dalje ima to fudbalsko drzhavljanstvo BiH, i kada bi htio, niko i nishta ga ne bi moglo sprijechiti da ponovo zaigra za reprezentaciju, tako da nema potrebe da se to pitanje poteze i spochitava Hasanu kao neka izdaja, kada to nije!
Glanzer

#18 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

Kod nas je odomaceno misljenje da je Hasan izdajnik a Sergej je svetinja nedodirljiva.mislim da nista nije crno ili bijelo,niti je Hasan izdajnik niti je Sergej toliko iznad.
jazzer

#19 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by jazzer »

Glanzer wrote:
jazzer wrote:

Cekamo...
Nije je kupio=savez nije lopovski.
Pa je l' je kupio ili nije??? Hajde rascisti sam sa sobom sta zelis od ove teme pa da i mi znamo.
Charuga
Globalni moderator

#20 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Charuga »

Tako je govorio Zaratustra!

Sergej u ulozi starog šamana .. :mrgreen:
Glanzer

#21 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

[/quote]
Pa je l' je kupio ili nije??? Hajde rascisti sam sa sobom sta zelis od ove teme pa da i mi znamo.[/quote]
U pravu si pogubio sam se tema je losa,uglavnom zamjeram Sergeju to sto je stekao Profi licencu pod okriljem ovog i ovakvog saveza mada je bio sinonim za otpor protiv istog.Kao kada bi moj komandant sverao cigare s neprijateljom,hocu li mu vjerovati,kada krene napad na iste sutra?
Joey Tribbiani

#22 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Joey Tribbiani »

Čuj "kupi diplomu". Dokaz?

Šta fali što se ovdje educira? Da je vani, neko bi rekao "eh što daje lovu strancima, a ne nama?". Svi koji su pohadjali seminare i nastavu za dobijanje ove licence su rekli da je to sve dobro odradjeno. Hvale i naši ali i stranic. Ne rade tu Čeko, uSranovic, Suljo, krmak Iljo i ostali. Radi čini mi se Talović i lik, kad se sluša na tv-u, djeluje normalno.

PS: ne znam za tebe, ali meni će Sergej uvijek biti Tito. Izgleda tema nastala samo zato sto ga svi vole, pa da ono neko kaze da mozda i ne treba tako. Evo i pored toga, meni je i Hasan bio igračina i respect za sve sto je uradio. Jebi ga, zao mi je što ne igra, ali kada dnevno srecem neke ljude, slušam svakakve priče, gledam razne budalaštine, shvatam neke zašto odustaje i odlaze. Normalno, drazi su mi oni što ostaju, na bilo koji način, pa makar i nekom podrškom iz Njemačke (dao je bruku love za djecu BiH, sad to nastavlja Misimovic i svaka im čast).
Glanzer

#23 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

I jos da kazem da sumnjam na neregularnost kod stjecanja diplome pravnika na fakultetu u Kiseljaku i trenerske diplome u N.savezu,mada za to nemam dokaza(mislim da su to dva lica iste medalje).
simonese

#24 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by simonese »

Sergej Barbarez koristi stan na racun NSBiH
Glanzer

#25 Re: Tako je govorio Sergej Barbarez

Post by Glanzer »

simonese wrote:Sergej Barbarez koristi stan na racun NSBiH
E hebi ga! mozda i platu prima.Dokaz?
Post Reply