Taken 2

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
DougHeffernan

#1 Taken 2

Post by DougHeffernan »

http://www.imdb.com/title/tt1397280/

Vjerovatno su mnogi vec gledali prvi film, zanima me sta mislite o nastavku? Prvi je definitivo bio bolji, mada nije mi ni ovaj los koliko se prica.

Zanimljivo za nas Balkance je to da Rade Serbedzija igra ulogu Albanca negativca :-D A da, ja da sam Albanac tuzio bih reditelja, dugo nisam vidio negativnije predstavljanje jednog naroda u nekom filmu :lol:
Ray

#2 Re: Taken 2

Post by Ray »

A nije Rade toliko negativan ispao,koliko opcenito glumci mogu biti negativni u filmovima,ovdje se radilo samo o osveti,ali eto...nedokazan je bio Rade,pa je morao da mu pobije sve ljude oko njega,ne bi li skontao s kime se igra :D

Malo naravno nerealan film,ali dobar fol sa pertlom i bacanjem bombi :mrgreen:

p.s. ni sam ne bi vozio ni priblizno,kako mu kcerka voli,*ebo Ken Blocka i realnost hahahaha :D
adiam

#3 Re: Taken 2

Post by adiam »

Ako ti se baš gleda evo ovde na linku imaš čitav film
http://potlocker.net/taken-2/2012/eb429fdcf.html
0sp33d

#4 Re: Taken 2

Post by 0sp33d »

Puno mi je bolji prvi dio, ovaj mi se baš i ne sviđa :lol: :lol: :lol:
mayab

#5 Re: Taken 2

Post by mayab »

Zabavan je i ovaj drugi dio, mada me je iznerviralo to kako mečkina stara E klasa porazbija pola Istambula , a tek poneka ogrebotina na njoj :lol: , i takodjer "opasni i za.ebani , ljuti osvetnik albanac ", a nema ni svog pistolja na kraju filma, nego onako nenaoruzan se krije u cosku sobice.Pa ne ide se bez q.... u svatove
Digla_da_kreci

#6 Re: Taken 2

Post by Digla_da_kreci »

Gledala i bezveze mi, skroz neuvjerljiv, los scenarij. Prikaz Istanbula nigdje veze, nelogicnosti...
Najjace mi sto ih se Rade docepa i onda ih ne ubija nego nesto odugovlaci, ne zna sta bi... ili ono uhvate ih i puste Liama da nazove kcerku i sve joj fino objasni :lol:

ALI! To nije sve...

Surprise Surprise, A "Taken 3" Is Coming :bih: :D

http://www.darkhorizons.com/news/25193/ ... -is-coming

Mislim da ce u trecem dijelu kcerka sve porazbijati :mrgreen: s obzirom da je vrhunski odradila otmicu sa mapom i pertlom iz cipela, te voznjom i probijanje do ambasade :shock: :lol:
Al' sto mala rukuje s tatinim oruzjem :shock: :mrgreen:
Zavatoni

#7 Re: Taken 2

Post by Zavatoni »

Image
Point.

#8 Re: Taken 2

Post by Point. »

Konacno sam pogledo i ovo cudo i mogu reci da je karina od filma. Prvi sam pogledo dva puta i koliko-toliko realan i fakat dobar film al ovaj drugi.....Allahu dragi.

Cerka njegova nemoze poloziti na automatiku u Los Angelesu al zato u Stambolu barata manualcem ko kakav taksista, i to u strogo uskim ulicicama lijevo desno, vamo tamo. Zatim, bacanje bombi po Stambolu vjestinom kojoj bi joj i mlada partizanka sa Kozare zavidila. Cura frljaca bombe ko kamenice po gradu a nigdje policije, specijalaca. A i kad se pojave policajci, dolaze u kolima ko da je jos uvijek 1970 godina. Turske zene predstavljene ko da su talibani na vlasti, sve nindje, u burkama i to onim iranskim, crnim. Onoliki Istanbul a oni u scenama koriste samo Hagi Sofia muzej.
Albanci su opisani ko najvece budale, nijedan ne zna baratati utokom, jedino Rade prica. Nisam znao da Albanac, musliman, daje sinu ime Marko. Kako orginalno.
Granica Turske kad ulaze u zemlju....jebo ti granicu SAO Krajine 1993 kad je baja ispred kuce postavi, sta je ono. Sve u svemu, los film skroz. Nakon ovog nadam se da nece praviti treci dio, jer se samo blamiraju. Ponavljam, prvi Taken je haos film, a ovo je uzas nad uzasima.

Svi koji su ucestvovali u ovom filmu zasluzuju najmanje po dvije vaspitne, pa i Neeson, kojeg zaista gotivim kao glumca. Neznam koji ga sejtan natjera da snima ovo sranje.
alanskoda

#9 Re: Taken 2

Post by alanskoda »

To s markom i mene iznenadilo. Pa mogao im je barem rade reci da muslimani ne daju ime marko svojim sinovima. Glup film do bola. Zali boze vremena.
Zatamnjena stakla

#10 Re: Taken 2

Post by Zatamnjena stakla »

Bolji prvi dio ali i ovaj može proć :D
drag_gost

#11 Re: Taken 2

Post by drag_gost »

Nemojte u ovom filmu ni traziti logiku ni dubokoumnost. Drugi dio je cista razbibriga, dok prvi i ima neku vrijednost u dijalogu i monologu.
J3r1ch0

#12 Re: Taken 2

Post by J3r1ch0 »

Point. wrote:Konacno sam pogledo i ovo cudo i mogu reci da je karina od filma. Prvi sam pogledo dva puta i koliko-toliko realan i fakat dobar film al ovaj drugi.....Allahu dragi.

Cerka njegova nemoze poloziti na automatiku u Los Angelesu al zato u Stambolu barata manualcem ko kakav taksista, i to u strogo uskim ulicicama lijevo desno, vamo tamo. Zatim, bacanje bombi po Stambolu vjestinom kojoj bi joj i mlada partizanka sa Kozare zavidila. Cura frljaca bombe ko kamenice po gradu a nigdje policije, specijalaca. A i kad se pojave policajci, dolaze u kolima ko da je jos uvijek 1970 godina. Turske zene predstavljene ko da su talibani na vlasti, sve nindje, u burkama i to onim iranskim, crnim. Onoliki Istanbul a oni u scenama koriste samo Hagi Sofia muzej.
Albanci su opisani ko najvece budale, nijedan ne zna baratati utokom, jedino Rade prica. Nisam znao da Albanac, musliman, daje sinu ime Marko. Kako orginalno.
Granica Turske kad ulaze u zemlju....jebo ti granicu SAO Krajine 1993 kad je baja ispred kuce postavi, sta je ono. Sve u svemu, los film skroz. Nakon ovog nadam se da nece praviti treci dio, jer se samo blamiraju. Ponavljam, prvi Taken je haos film, a ovo je uzas nad uzasima.

Svi koji su ucestvovali u ovom filmu zasluzuju najmanje po dvije vaspitne, pa i Neeson, kojeg zaista gotivim kao glumca. Neznam koji ga sejtan natjera da snima ovo sranje.
Koji ga šejtan natjera?! DOLLAR!!!
dezurni_ucenik

#13 Re: Taken 2

Post by dezurni_ucenik »

Unknown sa Liamom mnogo mnogo bolji(i ozbiljniji)film do Taken.
drag_gost

#14 Re: Taken 2

Post by drag_gost »

Pogledao sam napokon i ovaj nastavak. Taken prvi dio je stvarno bio dobar, ali su izgleda iscrpili sve resurse. Drugi dio je jedno veliko ruglo od filma. Mislio sam da su se prestali snimati filmovi tipa Ramba gdje jedan Amerikanac ode sa 30 metaka i ubije 45 Rusa, u ovom slucaju Turaka/Albanaca. Uglavnom to je poenta filma, jedan Amerikanac ide i ubija, a oni padaju iako pucaju u njega, ali ni da ga okrznu. Kcerka njegova trci po krovovima Istanbula (Istanbula?!?!) baca bombe po gradu, u dimnjak ubacuje pistolj, vozi auto u stilu Sumahera, i uz to stigne i da koji put se i prepadne. Zamislite, kcerka glavnog junaka se prepala? Au, to nece na dobro. Onda glavni junak dolazi, ubija sve redom, do finalne borbe sa "najjacim" Albancem, koja je trajala 3 minute. Tu su izmijenjali par Segalovih poteza, i na kraju mu nas junak lomi vrat. Naravno malo je i pokazao emocija, pa skoro kao Bruce Lee, kada je slomio vrat Norrisu u "The Way of the Dragon". Kazem, skoro, ipak je to Amerikanac, a ne neki mrsavi, emotivni Kinez. Da nisam bio u Istanbulu, gledajuci ovaj film pomislio bih da je to jedna kasaba pored Visokog sumnjivog imena. Neka mjesavina favela di Rocinhe, u Rio de Janeiru, sa mirisom cevapa iz Podlugova. Turski policajci voze i dalje Lade iz 70-tih, a taksisti voze Mercedese. Naravno, Amerikanac vozi BMW7 V12, i nesto malo Audija. Tih, ipak je to Amerikanac, nece mu valjda dati Ladu da vozi, dok lupa Turcine i Albance kundakom po slezeni.
Turske zene su prikazane od prije 2 stoljeca, stoje i bulje u prelijepu djevu glavnog junaka i njegovu kcerku, jer avaj nisu pokrivene. Cekao sam kada ce je lincovati zbog bludnog ponasanja. Turski policajci su glupi, debeli, i naravno svi su podmiceni od glavnog negativca, ali nas glavni junak (jesam li spomenuo da je Amerikanac?), to sve rjesava brzopoteznim pogledima ispod obrva od od kojug se ne bi ni Severina zastidila.
Kcerka glavnog junaka, iako nije polozila vozacki, u Istanbulu mijenja brzine(!?) kao Kimi Raikkonen dok je u Maleziji preticao Sumahera. Mlada dama to radi sa takvom vjestinom, da naprosto pozelis da se sazalis na njene njezne rukice, koje tako milosrdno djeluju po Mercedesovom koznom i nabreklom mjenjacu.
Nas glavni junak, covjek od stiha i posljednja baraba jos od Balasevica, na kraju zeli da oprosti glavnom, pokvarenom zlikovcu, te mu daje pistolj u zamjenu da mu Albanac oprosti ubistvo sina. Proradio je u njemu mediteranski duh, koji vuce od rahmetli nane iz Dubrovnika. Albanac je pokusao da ga ubije s ledja, ali junak ne bi bio junak kad bi to dopustio.
Eh, da, americka ambasada, smjestena u svom tom "paklu od Istanbula" je naoruzana najnovijim tenkovima i uvijek pod najvecim stupnjem opreza. Nikad ne znas kad bi ti ludi Turci mogli opet pocet da osvajaju Europu, i kad bi mogli da osnuju opet Otomansko Carstvo. Ionako svi gledaju Sulejmana.

Eto, to je to... Liam i Rade su jedine svijetle tacke, a sve ostalo je pisanje uz vjetar i udaranje jezikom tamo gdje treba repom. Sta li ce biti treci dio? Dva sina koja ce da tumace Senad Basic i Nele Karajlic ce da se ujedine da bi osvetili babuku. Otet ce macka i dvije kile juneceg mesa iz frizidera, pa ce ih ovaj mirni covjek, dobrotvor i prije svega nas vrli junak proganjati od Srbije, do Tokija, pa i do Milvokija. :mrgreen: :mrgreen:

Fuj!
old school23

#15 Re: Taken 2

Post by old school23 »

drag_gost wrote:Pogledao sam napokon i ovaj nastavak. Taken prvi dio je stvarno bio dobar, ali su izgleda iscrpili sve resurse. Drugi dio je jedno veliko ruglo od filma. Mislio sam da su se prestali snimati filmovi tipa Ramba gdje jedan Amerikanac ode sa 30 metaka i ubije 45 Rusa, u ovom slucaju Turaka/Albanaca. Uglavnom to je poenta filma, jedan Amerikanac ide i ubija, a oni padaju iako pucaju u njega, ali ni da ga okrznu. Kcerka njegova trci po krovovima Istanbula (Istanbula?!?!) baca bombe po gradu, u dimnjak ubacuje pistolj, vozi auto u stilu Sumahera, i uz to stigne i da koji put se i prepadne. Zamislite, kcerka glavnog junaka se prepala? Au, to nece na dobro. Onda glavni junak dolazi, ubija sve redom, do finalne borbe sa "najjacim" Albancem, koja je trajala 3 minute. Tu su izmijenjali par Segalovih poteza, i na kraju mu nas junak lomi vrat. Naravno malo je i pokazao emocija, pa skoro kao Bruce Lee, kada je slomio vrat Norrisu u "The Way of the Dragon". Kazem, skoro, ipak je to Amerikanac, a ne neki mrsavi, emotivni Kinez. Da nisam bio u Istanbulu, gledajuci ovaj film pomislio bih da je to jedna kasaba pored Visokog sumnjivog imena. Neka mjesavina favela di Rocinhe, u Rio de Janeiru, sa mirisom cevapa iz Podlugova. Turski policajci voze i dalje Lade iz 70-tih, a taksisti voze Mercedese. Naravno, Amerikanac vozi BMW7 V12, i nesto malo Audija. Tih, ipak je to Amerikanac, nece mu valjda dati Ladu da vozi, dok lupa Turcine i Albance kundakom po slezeni.
Turske zene su prikazane od prije 2 stoljeca, stoje i bulje u prelijepu djevu glavnog junaka i njegovu kcerku, jer avaj nisu pokrivene. Cekao sam kada ce je lincovati zbog bludnog ponasanja. Turski policajci su glupi, debeli, i naravno svi su podmiceni od glavnog negativca, ali nas glavni junak (jesam li spomenuo da je Amerikanac?), to sve rjesava brzopoteznim pogledima ispod obrva od od kojug se ne bi ni Severina zastidila.
Kcerka glavnog junaka, iako nije polozila vozacki, u Istanbulu mijenja brzine(!?) kao Kimi Raikkonen dok je u Maleziji preticao Sumahera. Mlada dama to radi sa takvom vjestinom, da naprosto pozelis da se sazalis na njene njezne rukice, koje tako milosrdno djeluju po Mercedesovom koznom i nabreklom mjenjacu.
Nas glavni junak, covjek od stiha i posljednja baraba jos od Balasevica, na kraju zeli da oprosti glavnom, pokvarenom zlikovcu, te mu daje pistolj u zamjenu da mu Albanac oprosti ubistvo sina. Proradio je u njemu mediteranski duh, koji vuce od rahmetli nane iz Dubrovnika. Albanac je pokusao da ga ubije s ledja, ali junak ne bi bio junak kad bi to dopustio.
Eh, da, americka ambasada, smjestena u svom tom "paklu od Istanbula" je naoruzana najnovijim tenkovima i uvijek pod najvecim stupnjem opreza. Nikad ne znas kad bi ti ludi Turci mogli opet pocet da osvajaju Europu, i kad bi mogli da osnuju opet Otomansko Carstvo. Ionako svi gledaju Sulejmana.

Eto, to je to... Liam i Rade su jedine svijetle tacke, a sve ostalo je pisanje uz vjetar i udaranje jezikom tamo gdje treba repom. Sta li ce biti treci dio? Dva sina koja ce da tumace Senad Basic i Nele Karajlic ce da se ujedine da bi osvetili babuku. Otet ce macka i dvije kile juneceg mesa iz frizidera, pa ce ih ovaj mirni covjek, dobrotvor i prije svega nas vrli junak proganjati od Srbije, do Tokija, pa i do Milvokija. :mrgreen: :mrgreen:

Fuj!
:thumbup: :thumbup: A granica je isto legendarna :lol: 8-)
drag_gost

#16 Re: Taken 2

Post by drag_gost »

Granica je nesto kao rampa na ulazu u vozni park Grasa. Jedan brkati revizor i njegov, malo slijep - malo nagluh, pas.

Ih sto prije nisam pisao ovakve postove pa da i ja budem forumas godine. :D :D
mayab

#17 Re: Taken 2

Post by mayab »

Samo sto je mečka taxi u Istambulu ipak bila AUTOMATIK, nema sanse da bi mu se šćer snašla sa manualcem, ipak je to ozbiljan film, nećemo pretjerivati :lol:
Point.

#18 Re: Taken 2

Post by Point. »

Ocrnili su Tursku i Albance kao da je film radio nekakav hibrid od majke Srbijanke Knezopoljke i oca Kurda, osnivaca PKK-a.
BHF_Manijak

#19 Re: Taken 2

Post by BHF_Manijak »

drag_gost wrote:Granica je nesto kao rampa na ulazu u vozni park Grasa. Jedan brkati revizor i njegov, malo slijep - malo nagluh, pas.

Ih sto prije nisam pisao ovakve postove pa da i ja budem forumas godine. :D :D
Imas talenta, samo nastavi! Post je genijalan, iako nisam jos vuijek pogledao film ali vjerujem da je u pitanju glorifikacija svega sto dolazi preko Bare!

Nastavi sa ovakvim postovima, umrijeh od smijeha! :mrgreen:
BHF_Manijak

#20 Re: Taken 2

Post by BHF_Manijak »

Pogledah i ja Taken 2 i mogu samo reci da sam duboko razocaran nastavkom.
Ovaj film je samo potvrdio ono pravilo da nastavak (ukoliko slijedom dogadjaja nije nuzan!!) rijetko kad nadmasi prvi dio filma i da je bolja ne cackati mecku!

FIlm se ubio za stvaranje i razvijanje stereotipa, Albacni su sljam svijeta, Turska je nekakva vukojebina iz srednjeg vijeka, iako se radi o 20-oj ekomoniji svijeta i jednom od najljepsih gradova Evrope, ali jok, sve sto je neamericko smetlje je! Jednostavno gadi mi se ta njihova prenaglasena glorifikacija svega sto je americko, jebla ih Amerika!
Truska granica kao da prelazis granicu u nekakvoj zadnjoj vukojebini svijeta, zatim policija im lade vozi u 2012 godini, zene su im sve pod nikabom (a nikab uopste nije karakteristican za Tursku, stavise!!!) ma uzas jedan, film odjekuje stereotipima!
Naravno americka ambasada je zasticena ko da je usred Afganistana ili Iraka jebote, to nekakve barikade, to nekakvi tenkovi, vojska naoruzana do zuba itd...

Plus sto me na samom pocetku ona njegova ala iznervira, znaci dijete koje je raznorazne golglote proslo u prvom dijelu, u nastavku je toliko nadrkana na starog kao otkud tolika zabrinutost bla bla bla, ma uzas jedan... :roll:

Mozda bi film i dobio prolaznu ocjenu da sam ga gledao ka izolovan dio, medjutim kao nastavak Takena, od mene moze dobiti samo 3/10! :roll: :roll:
last mohicans

#21 Re: Taken 2

Post by last mohicans »

Point. wrote:Konacno sam pogledo i ovo cudo i mogu reci da je karina od filma. Prvi sam pogledo dva puta i koliko-toliko realan i fakat dobar film al ovaj drugi.....Allahu dragi.

Ja što se ismijah, :lol: :lol: :lol: zadugo nisam vako. Karikiraš u postu, ali što je najgore tako je, ništa nisi fulao. Post ti je beton, i sam bi ovakav napisao o filmu.
Post Reply