Tajni prekidac za zastitu vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

bsehovac

#1 Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by bsehovac »

Nedavno sam nabavio novo auto, Audi B7 1.9 TDI. Receno mi je da se cesto kradu ovi modeli, pa sam razmisljao koju zastitu da stavim. Malo sam citao po forumima, i dosta ljudi kaze da je najbolji sakriveni prekidac. Posto znam da se to i ne moze sakriti, tj da se zna svako mjesto koje se smatra sigurnim gdje se sakriva (koza od mjenjaca i sl.), pala mi je jedna ideja, pa ne znam koliko je izvodljiva. Ustvari ne znam uopste koliko je izvodljivo na novija auta stavljati tajni prekidac radi ove elektronike.

Naime, razmisljao sam da ne ubacujem obicni prekidac, fizicki, koji bi bio dostupan, nego neki bluetooth relej, na koji bi se nakacio telefonom i otkljucao/zakljucao ga preko aplikacije. Naravno da bi se prikacio telefonom na njega, treba ti sifra. I njega bi zavukli negdje da mora skidati citavu instrument tablu i sl kako bi mogli doci do njega da ga skinu, pod uslovom da znaju za njega.

Na eBay sam nasao neke releje: http://www.ebay.com/itm/5V-12V-24V-2-4G ... SwbwlXC41c ali posto ne znam nista oko elektronike, ne znam je li to to, i moze li se to izvesti uopste?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by konektovan »

Kao prvo, auto ti nije novo, :wink: al' da si ga masno platio, jesi sigurno. Preporucujem na biljnoj bazi, persen, dormiran san kao zastitu, tvoju, :D il' nesto jace, u obliku hemije, lex, apaurin, prozak :mrgreen:

Valja zaspati, al' haj zaspi, a avdija vani,. :D
NediM17

#3 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by NediM17 »

Zato ja vozam ove azijske poluproizvode. Nece ih niko ni s kljucem u bravi. :lol:

Salu na stranu, ideja mi se cini super. :thumbup:
junior3

#4 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by junior3 »

Pa kažu nemoj francuza kupiti.
Šta kažeš ti konektovani? :mrgreen:
bsehovac

#5 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by bsehovac »

Dobro da preformulisem: nedavno sam nabavio polovno auto, i cuo sam da su plasljivi... :D Imam onaj neki dusek sa memorijskom pjenom, nije mi problem zaspati, udoban je, nego ne bi da se probudim i da ne nadjem auto ispred kuce. :D A da ih nece sa kljucem u bravi, ne vjerujem. Ja sam jednom ostavio rezervni kljuc u kaseti, pa su ga braca poplasila dok sam popio koju pivu i krenuo kuci. Nije bio neki, fiat tipo, neregistrovan, bez goriva, nasli smo ga brzo. Ali nije azijski, ne znam sa njima kako ide. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by konektovan »

junior3 wrote:Pa kažu nemoj francuza kupiti.
Molim Boga da stvari ostanu kakve jesu, ja prezadovoljan. :thumbup: :lol:

Ovdje na forumu ces naci vlasnike francuza, koji traze sve i svasta, al' neces naci da traze bilo kakve zastite za vozilo. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
mirzet87sa

#7 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by mirzet87sa »

Ako imas para, a nije ti zao.. Promjena obd konektora, kobra alarm sa dodatnom ID articom i GPS/GSM zastita.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by Velkoski »

stavi brate sedam prekidača, ne mogu ih sve naći :mrgreen:
taureg71

#9 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by taureg71 »

konektovan wrote:
junior3 wrote:Pa kažu nemoj francuza kupiti.
Molim Boga da stvari ostanu kakve jesu, ja prezadovoljan. :thumbup: :lol:

Ovdje na forumu ces naci vlasnike francuza, koji traze sve i svasta, al' neces naci da traze bilo kakve zastite za vozilo. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:

pa nije bas tako, eto meni su poplasili 308 icu lani...imas temu ispod na forumu...
taureg71

#10 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by taureg71 »

bsehovac wrote:Dobro da preformulisem: nedavno sam nabavio polovno auto, i cuo sam da su plasljivi... :D Imam onaj neki dusek sa memorijskom pjenom, nije mi problem zaspati, udoban je, nego ne bi da se probudim i da ne nadjem auto ispred kuce. :D A da ih nece sa kljucem u bravi, ne vjerujem. Ja sam jednom ostavio rezervni kljuc u kaseti, pa su ga braca poplasila dok sam popio koju pivu i krenuo kuci. Nije bio neki, fiat tipo, neregistrovan, bez goriva, nasli smo ga brzo. Ali nije azijski, ne znam sa njima kako ide. :D

sve cesce lopovi dodju kao slep sluzba i samo ga nabace i odvuku, tako je meni ukradeno, glume da voze auto u servis, a ono...tu ne pomaze nijedna zastita...
KB9

#11 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by KB9 »

hajde zooooooooovi me nooooooocas u triiiiiiii, insomnijaaaa :izet:
black point

#12 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by black point »

Pa kralju moj ovako stoje stvari, vozim vw Jettu 2007, Cobra u autu, fabrički alarm, tajni prekidač na xx mjestu, doduše sviđa mi se tvoja ideja da to ide ovom novom forom aplikacije šon fon... ali ja sam stariji lik 36+ godina i volim old school primjenu, pa mi je s tim u vezi i taj ,,Tajni prekidač,, ručnog karaktera :D

Čak sam kontao da uzmem jedan dobar lanac i onaj katanac sa šifrom da vežem za banderu zbog ovih ,,pauka,, i dva komada armature 12mm koju bih uobličio u kocku i provukao korz felge prednjih točkova...(ovo je više zabavnog karaktera) :run:

Ali postoji i drugi problem, imam dušek sa memory pjenom ali opet slabo spavam... šišaj auto koje ti je samo ,,sigurno,, u garaži, a kad pođeš bilo gdje sa vozilom ti si na tabletama :D , nego kako je gore neko pomenuo, pređi buraz na niskobudžetna vozila. Ja dobro razmišljam o tome jer mislim da bih tek tada iskoristio pravi potencijal i namjenu vozila...da vozim bez straha.
KB9

#13 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by KB9 »

jarane vozis dzetu, niskobudzetno mozes samo na biciklo prec :mrgreen:
black point

#14 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by black point »

KB9 wrote:jarane vozis dzetu, niskobudzetno mozes samo na biciklo prec :mrgreen:
ima smisla...poslušaću te, daj preporuku. Šta ti voziš? :izet:
KB9

#15 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by KB9 »

black point wrote:
KB9 wrote:jarane vozis dzetu, niskobudzetno mozes samo na biciklo prec :mrgreen:
suzuki eskudo gran turizmo edicija

ne krade se, mrze klosari azijate
black point

#16 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by black point »

KB9 wrote:
black point wrote:

:lol:
tataćusak

#17 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by tataćusak »

KB9 wrote:
black point wrote:

Ma ne mrze oni azijate nego kontaju da ga vozi Bruce Lee
:shmizla1: :fight:
kabal1337

#18 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by kabal1337 »

cobra, poz
madner

#19 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by madner »

Ja imam tajnu sifru u pretincu za cvike, znaci kada se udje ljeva noga mora biti pod uglom od 12 stepeni i pritiskati sa 12 NM prekidac, dok se unosi sifra koja je faktoriel 2 broja koja se slucajno generisu.
Ako se fuli, sprzi se ECU.

Vrlo jednostavno i krajnje decentno rjesenje po meni.
klaki

#20 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by klaki »

zeder ili hudini i miran si

ako imas para stavis i alarm preventive radi manje je potencijalna steta ako ga krenu obijat pa ih alarm otjera
citroen xm

#21 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by citroen xm »

Jarane dok ti osmisliš i naručiš, ode Avdija ko da ga nikada nisi ni imao. Zato koliko danas ugrađuj neku mehaničku zaštitu tipa Hudini i još ako hoćeš neki dobar alarm. Jbg kada si toliko izvali za auto, isprski se još 5-10 stoja. Tako je kada imaš auto koje je vrlo tražena roba.
ado-šampion

#22 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by ado-šampion »

Moji prijatelji imaju A3 koji je noviji od tog A4 B7, na pocetku nije imao nikakvu zastitu i trebalo je mislim 2 ili 3 mjeseca da ga probaju ukrasti, sreca bili su ometeni. Tad je ugradjen Cobra alarm i od tad nije ni pokusavano, 3 godine.

Mislim da je to dovoljno star Audi da ne bude toliko zanimljiv da ga ne moze spasiti jedna zastita, Cobra ili Hudini. Ja preferiram mehanicku zastitu u odnosu na alarm, ali i Cobra ce posluziti sve dok ima zastita (i naljepnice). Ideja s izmjenom OBD konektora je isto dobra, nije skupa, ali ja bih to vise kao dodatnu zastitu. Uglavnom bez 5 stoja Audi ne mozes zastititi. Ako ga ne daj Boze ukradu kosta puno vise.

S Hudinijem mozes mirno spavati.

Na Francuze treba isto zastita, jer se isto kradu. Posebno Megane-i a ni drugi nisu imuni. Jaranu poplasili Megane iz garaze iz Tibre.
citroen xm

#23 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by citroen xm »

Ludost je dati za auto 5+ hiljadarki i onda ne staviti bar zeder koji je 350 KM.
Danguba

#24 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by Danguba »

madner wrote:Ja imam tajnu sifru u pretincu za cvike, znaci kada se udje ljeva noga mora biti pod uglom od 12 stepeni i pritiskati sa 12 NM prekidac, dok se unosi sifra koja je faktoriel 2 broja koja se slucajno generisu.
Ako se fuli, sprzi se ECU.

Vrlo jednostavno i krajnje decentno rjesenje po meni.
...zaboravio si napisati da na vozacevom sjedistu mora biti tacno odredjen broj kg, pogled u retrovizor prvo gore, lijevi pa tek onda desni...nakon toga se ispisuje sifra.

za otvaraca, najbolja zastita je kasko osiguranje.
__Phoenix__

#25 Re: Tajni prekidac za zastitu vozila

Post by __Phoenix__ »

Je li se neko susretao sa gps odašiljačima, vidio sam po internetu da se prodaju po nekih 50 dolara?
Post Reply