1996. su osvojili zlatnu medalju na olimpiadi,ali to bas nije kompletna postava,a i vecina njih je prije raspada sfrj otisla iz borcasvi u napad wrote:Upravo na njih prijatelju i drago mi je da ima ljudi kao ti koji znaju i pamte. Zivio!
Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
-
kakavdanakneiskustvu
#326 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
- Edin H.
#327 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Edin H. wrote:Dajte Noleta da se igramo.
43-ci smo.
-
RJ57
#328 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
reče mi jaran nekidan na kafi slijedeće:
kod komšija se ulaže u sport sa taktikom da se jedan manji dio strpa u sopstveni padže. kod nas se prvo strpa u padže koliko stane, a ako šta slučajno ostane to se uloži u sport!
ja sam mu rekao da pretjeruje, ali čovjek u principu ima pravo!
kod komšija se ulaže u sport sa taktikom da se jedan manji dio strpa u sopstveni padže. kod nas se prvo strpa u padže koliko stane, a ako šta slučajno ostane to se uloži u sport!
ja sam mu rekao da pretjeruje, ali čovjek u principu ima pravo!
- Edin H.
- seln
#330 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Pricas bezveze...kakavdanakneiskustvu wrote:seln wrote: Jer ih matica nije zvala...
kome je matica ponudila mjesto u reprezentaciji, a da je rekao "ne, hvala, igracu za moju zemlju, BiH".
Nabroj mi petoricu.
firić,marković,primorac,d.jozić,b.krasić,s.vukičević,i je li hoćeš reći da je matica,kako to ružno zvuči,nenadu markoviću srbija ili hrvatska a ne bosna i hercegovina?
neki od ovih nisu ni igrali za BiH, neki su zavrsili karijeru (ili davno presli vrhunac) prije rata, a neki (npr. firic) su bili u lijevim sportovima, za koje svakoga u BiH zaboli tjuna.
Markovicu svaka cast.
-
kakavdanakneiskustvu
#331 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote:Pricas bezveze...kakavdanakneiskustvu wrote:seln wrote: Jer ih matica nije zvala...
kome je matica ponudila mjesto u reprezentaciji, a da je rekao "ne, hvala, igracu za moju zemlju, BiH".
Nabroj mi petoricu.
firić,marković,primorac,d.jozić,b.krasić,s.vukičević,i je li hoćeš reći da je matica,kako to ružno zvuči,nenadu markoviću srbija ili hrvatska a ne bosna i hercegovina?
neki od ovih nisu ni igrali za BiH, neki su zavrsili karijeru (ili davno presli vrhunac) prije rata, a neki (npr. firic) su bili u lijevim sportovima, za koje svakoga u BiH zaboli tjuna.
Markovicu svaka cast.
ko bolan nije igrao od ovih za BiH???
znaš li ko je firić??
- seln
#332 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Znam, Messi mu dodavao lopte...kakavdanakneiskustvu wrote:seln wrote:Pricas bezveze...kakavdanakneiskustvu wrote:
Markovicu svaka cast.
znaš li ko je firić??
Jozic -na koncu karijere odigrao par prijateljskih. Je li ga trazila Hrvatska?
Krasic - je li ga trazila Hrvatska?
Vukicevic - odigrao par prijateljskih. Je li ga trazila Srbija?
Primorac - ok, igrao za BiH. Je li ga trazila Hrvatska?
Za gospodu na mjestima za stojanje: jeste li procitali moje pitanje? Koga je trazila Srbija ili Hrvatska, a da je rekao "ne, hvala, moja zemlja je BiH"?
-
kakavdanakneiskustvu
#333 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Znam, Messi mu dodavao lopte...seln wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Pricas bezveze...seln wrote:
Markovicu svaka cast.
znaš li ko je firić??
Za gospodu na mjestima za stojanje: jeste li procitali moje pitanje? Koga je trazila Srbija ili Hrvatska, a da je rekao "ne, hvala, moja zemlja je BiH"?[/quote]
kako ti znas da ih nisu tražile te reprezentacije,jozić je mogao komotno 1993. sa 33 igrati za hrvatsku jer je bio dovoljno kvalitetan da igra,krasić samo zna da li ga je tražila hrvatska,to ne znamo ni ti ni ja,i to im nisu matice,to ti tako vidiš i neki drugi,očito je da oni smatraju da im je matica BiH
kad znas ko je kako onda spominješ da je firić igrao u lijevom sportu a markoviću koji je zajedno sa njim igrao kažeš svaka čast?
- seln
#334 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Pa, jesu li ih trazili? To sto ti mislis da su "mogli" traziti... "mogla" je i Bosna pobijedipti na SP. I taman je Jozic mogao igrati za zlatnu generaciju Hrvatske, how yes no.kakavdanakneiskustvu wrote:seln wrote:Znam, Messi mu dodavao lopte...kakavdanakneiskustvu wrote:
znaš li ko je firić??
Za gospodu na mjestima za stojanje: jeste li procitali moje pitanje? Koga je trazila Srbija ili Hrvatska, a da je rekao "ne, hvala, moja zemlja je BiH"?
kako ti znas da ih nisu tražile te reprezentacije,jozić je mogao komotno 1993. sa 33 igrati za hrvatsku jer je bio dovoljno kvalitetan da igra,krasić samo zna da li ga je tražila hrvatska,to ne znamo ni ti ni ja,i to im nisu matice,to ti tako vidiš i neki drugi,očito je da oni smatraju da im je matica BiH
kad znas ko je kako onda spominješ da je firić igrao u lijevom sportu a markoviću koji je zajedno sa njim igrao kažeš svaka čast?
Firica sam zamijenio sa nekim drugim, ma fault.
Tebi je i dalje fraj da idealiziras volju Srba i Hrvata da igraju za BiH. Da ne bude zabune, cijenim i postujem zelju svakog igraca da igra za BiH, pa makar iz opstinske lige u RS. Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
I nemoj mi molim te to "ko zna, mozda su ih trazili".
- Sara03
#335 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Možemo li, barem, prije Albanije tu medalju?Edin H. wrote:https://www.klix.ba/sport/gdje-je-bih-d ... /170921127
-
kakavdanakneiskustvu
#336 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Pa, jesu li ih trazili? To sto ti mislis da su "mogli" traziti... "mogla" je i Bosna pobijedipti na SP. I taman je Jozic mogao igrati za zlatnu generaciju Hrvatske, how yes no.seln wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Znam, Messi mu dodavao lopte...seln wrote:
znaš li ko je firić??
Firica sam zamijenio sa nekim drugim, ma fault.
Tebi je i dalje fraj da idealiziras volju Srba i Hrvata da igraju za BiH. Da ne bude zabune, cijenim i postujem zelju svakog igraca da igra za BiH, pa makar iz opstinske lige u RS. Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
I nemoj mi molim te to "ko zna, mozda su ih trazili".[/quote]
kad je dražen ladić koji je samo godinu mladji od jozića mogao igrati u toj generaciji hrvatske mogao je i jozić možda biti rezervina rezerva,možda,ali prije je mogao 1992. igrati da su ga zvali jer je tad u 32. godini
ja koliko znam markovića su zvali da igra za srbiju odbio je,firić je odbio da igra za hrvatsku
-
radostan dan
#337 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
kad ga je zvala, markovića?
- seln
#338 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Mogao je igrati - da su ga zvali. A tebi niko ne brani da i dalje vjerujes u to.kakavdanakneiskustvu wrote:
kad je dražen ladić koji je samo godinu mladji od jozića mogao igrati u toj generaciji hrvatske mogao je i jozić možda biti rezervina rezerva,možda,ali prije je mogao 1992. igrati da su ga zvali jer je tad u 32. godini
ja koliko znam markovića su zvali da igra za srbiju odbio je,firić je odbio da igra za hrvatsku
-
kakavdanakneiskustvu
#339 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
radostan dan wrote:kad ga je zvala, markovića?
da,tako sam negdje davo pročitao,da je bilo nekih kontakata oko toga
-
kakavdanakneiskustvu
#340 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote:Mogao je igrati - da su ga zvali. A tebi niko ne brani da i dalje vjerujes u to.kakavdanakneiskustvu wrote:
da,kao što i tebi niko ne brani da vjeruješ u to da u HNS nikada nije palo na pamet da ga možda zovnu
- Edin H.
#341 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Mladen Bartolovicseln wrote:[ koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?.
-
radostan dan
#342 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
kojih i kad?da,tako sam negdje davo pročitao,da je bilo nekih kontakata oko toga
sfrj je igrala sp 90 i ep 91.
92.od maja, srj je pod sankcijama i ne ucestvuje ni na kakvim takmicenjima niti igra ikakve utakmice (ni prijateljske) do kvalifikacija za ep 1995. u grckoj.
kao takva, propusta oi 92. u barseloni, ep 93. u njemackoj i sp 94. u kanadi.
a markovic debituje ako se ne varam za bih 1994.godine.
znaci, ta prica o odbijanju će prije biti marketing.
ne nenadov,..
-
kakavdanakneiskustvu
#343 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
radostan dan wrote:kojih i kad?da,tako sam negdje davo pročitao,da je bilo nekih kontakata oko toga
sfrj je igrala sp 90 i ep 91.
92.od maja, srj je pod sankcijama i ne ucestvuje ni na kakvim takmicenjima miti igra ikakve utakmice do kvalifikacija za ep 1995. u grckoj.
kao takva, propusta oi 92. u barseloni, ep 93. u njemackoj i sp 94. u kanadi.
a markovic debituje ako se ne varam za bih 1994.godine.
znaci, ta prica o odbijanju će prije biti marketing.
ne nenadov,..
a tako sam negdje davno procitao da je bilo nekih kontakata da ga nagovore da igra za SRJ prije nego je i zaigrao za nas,valjda su u srbiji očekivali da će im brzo ukinuti sankcije,ko zna
-
radostan dan
#344 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
ratne su godine uveliko, a svaka takva prica dize moral, ili ga spusta, sve zavisi sa koje je strane cujes...ne budi naivan. pogotovu sto srbija na njegovoj poziciji nije bila deficitarna.
- Gojeni H
#345 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Odgovor na ovo pitanje je davno odagnao iluzije kod nekih od nas. Svaka cast za barem jednog covjeka, ali da se ne lazemo ... za sada i za ubuduce.seln wrote:... Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
-
kakavdanakneiskustvu
#346 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Ne kazem da je bila deficitarna ali tako sam negdje procitao jbgradostan dan wrote:ratne su godine uveliko, a svaka takva prica dize moral, ili ga spusta, sve zavisi sa koje je strane cujes...ne budi naivan. pogotovu sto srbija na njegovoj poziciji nije bila deficitarna.
- seln
#347 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
To je ono sto ja kazem: svaka cast za one koji su odlucili igrati za BiH. Svi znamo kakav status imaju npr. Misimovic ili Markovic kod navijaca...Gojeni H wrote:Odgovor na ovo pitanje je davno odagnao iluzije kod nekih od nas. Svaka cast za barem jednog covjeka, ali da se ne lazemo ... za sada i za ubuduce.seln wrote:... Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
ali to su upravo izuzeci.
Necu reci da kod nekih nisu odlucili sportski razlozi. Daleko je lakse napraviti sportsku karijeru u Hrvatskoj ili Srbiji i sigurno postoje vece sanse za igranje na medjunarodnim takmicenjima. Ali isti tako je kod mnogih odlucio osjecaj pripadnosti.
-
Bodkin
#348 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote: Jer ih matica nije zvala...
Nabroj mi petoricu.
firić,marković,primorac,d.jozić,b.krasić,s.vukičević,i je li hoćeš reći da je matica,kako to ružno zvuči,nenadu markoviću srbija ili hrvatska a ne bosna i hercegovina?[/quote]
Pricas bezveze...
Markovicu svaka cast.[/quote]
- seln
#349 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Evo, uvatio si mudzaedina kako siri propagandu, bre...Bodkin wrote:seln wrote:
Pricas bezveze...
Markovicu svaka cast.![]()
1. Nauci da kvotiras.
2. Procitaj cijelu temu
3. Je li ga trazila matica?Firica sam zamijenio sa nekim drugim, my fault.
-
Bodkin
#350 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Prica vam je glupa samo tako. Onaj ko odraste u bl ili mostaru ce normalno odabrati sr/hr. Onaj ko kdradte u sarajevu u tuzli vjerovatno ne.Gojeni H wrote:Odgovor na ovo pitanje je davno odagnao iluzije kod nekih od nas. Svaka cast za barem jednog covjeka, ali da se ne lazemo ... za sada i za ubuduce.seln wrote:... Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
A i jel vam normalno da bosnjaci sandzaka igraju za bih? Ili ljudi koji su rodjeni ili odrasli po evropi da igraju za bih? Znamo odgovor. Forum svakako trpi sve.
A gdje su tek tu igraci koji igraju za sloveniju u basketu? Rodjeni u bih i uzeli slo papire. Jel i to svasta govori za sada i za ubuduce?