po mogocnosti da bi nakon XY godina zaradio na njemuamar1994 wrote:evo jos jednog
samo tdi bajo moj,jest hocemo da pljujemo jer se previse hvalisa taj auto,nijedna rijec ne izaziva burne reakcije kao golf,ko gleda idspred sebe golf mu je zadnja rijec tehnike![]()
cuj koje ce izdrzat u Sarajevu,poserem se i na tu suplju pricu kao i onu o jeftinim dijelovima i majstorima..
kupujes auto da sto manje izgubis na njemu![]()
![]()
![]()
Tajna Golfa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beni-bu-man
#51 Re: Tajna Golfa
- hopi
#52 Re: Tajna Golfa
golf ko golf, ništa posebno ništa loše
ali mi je interesantna količina mržnje i otpora prema golfu, neki se odmah upale. Da se razumijemo, nemam golfa, nisam nikada imao, i vjerovatno u budućnosti neću ni imati i nemam nikakve posebne emocije prema autu briga me, ali je na forumu bitno navesti da je smeće, precjenjeno, stoka vozi, ružno itd. da bi se uklopio.
moje mišljenje je da se radi o prilično dobrom autu, solidnom produktu, bez nekih većih mana, koji se pogotovo u prošlosti kao jako dobar i pouzdan i naravno samo se prenosilo dalje, i lakše ga je prodati, sada je li to opravdano ili ne neću ulaziti ali je tako, a eto nekim ljudima je i to bitno kod odabira auta. I eto tako se stvorio neki brand, ime, neki pojam golfa u narodu, djelimično opravdano, djelimično i ne.I naravno što smo kao grad i kao država ipak imali neke veze s golfom, jbg tu se pravio.
Zadnjih godina se ipak pomalo taj mit golfa razbija, podjednako u odabir ulaze is lična auta- c4, pežo, fokus itd, ja lično golfa ne bi ponajviše iz jednog razloga- krade se, ali to nema veze sa autom nije ni golf ni vw kriv što se krade.
ali mi je interesantna količina mržnje i otpora prema golfu, neki se odmah upale. Da se razumijemo, nemam golfa, nisam nikada imao, i vjerovatno u budućnosti neću ni imati i nemam nikakve posebne emocije prema autu briga me, ali je na forumu bitno navesti da je smeće, precjenjeno, stoka vozi, ružno itd. da bi se uklopio.
moje mišljenje je da se radi o prilično dobrom autu, solidnom produktu, bez nekih većih mana, koji se pogotovo u prošlosti kao jako dobar i pouzdan i naravno samo se prenosilo dalje, i lakše ga je prodati, sada je li to opravdano ili ne neću ulaziti ali je tako, a eto nekim ljudima je i to bitno kod odabira auta. I eto tako se stvorio neki brand, ime, neki pojam golfa u narodu, djelimično opravdano, djelimično i ne.I naravno što smo kao grad i kao država ipak imali neke veze s golfom, jbg tu se pravio.
Zadnjih godina se ipak pomalo taj mit golfa razbija, podjednako u odabir ulaze is lična auta- c4, pežo, fokus itd, ja lično golfa ne bi ponajviše iz jednog razloga- krade se, ali to nema veze sa autom nije ni golf ni vw kriv što se krade.
- beni-bu-man
#53 Re: Tajna Golfa
a ima i druga strana koja kaze da nema boljeg aVta na planetihopi wrote:golf ko golf, ništa posebno ništa loše
u potpunosti dijelim tvoje misljenje o golfovima , auto ko auto pishaj ga kao i sva ostala
- Travnički Noćni Šetač
#54 Re: Tajna Golfa
Jbg jace je od mene...
....
....
Ja vozio Golfa... i Focusa .... i sve ostalo sto si nabrojao...
...
Strucna misljenja ( nisu moja ) :
Focus najstabilniji u klasi
Volvo najsigurniji u klasi...
Alfa Romeo najbolji dizajn u klasi....
i tako dalje...
....
U cemu je po strucnom misljenju ( ne po licnom subjektivnom ) Golf prvi u klasi ?
Po laznom softweru?
Po prevari stoljeca?
Po ukradenom sloganu ?
Hajmo bez licemjernosti... da te parafraziram: koliko si imao Focusa, Astri, Pežoa, Megana pa da mozes biti relevantan da das neki komentar....gidra wrote:Tema otvorena za pljuvanje, klasika..
Koliko je vas imalo golfa da bi bili relevantni da date neki komentar? Provozali, prešli xx kilometara?
Ja imam dva golfa.
Golf 5 (2005 godiste) kupljen 2008 sa 90k km na satu, trenutno ima 250k i za svih ovih 10 godina, jedan jedini problem je bila usisna klapna, kupljena polovna prije 5 godina i placena 100 KM. Samo servis, i to je to.
1.9 TDI 77 kw, i sada u dobrom stanju, nista ne lupa, ne zvidzi nit ga je probila igdje korozija, svakodnevno se vozi, tada placen 17500 KM. Gledajuci cijene po Piku misljenja sam i obzirom na stanje mislim da bih i sada mogao uzeti za njega 9500 ili 9000 KM.. za 10 godina sam izgubio 8000 KM, smijesna cifra a ulog 0.
Koliko bi izgubio za 10 godina na jednom Focusu, Astri, P307-308, Megane? Da li bi te generacije tih vozila odradile 10 godina intenzivne sarajevske gradske voznje bez kvarova? Bi al' u kurcu.
I kako cu ja popljuvati nešto sto sam na vlastitom primjeru okusio.
Nakon ovog iskustva kupio sam i golf 7 sa malo zajebanijom opremom, starog 3 godine sa kojim isto nemam problema i prešao vec 10k sa njim. Imao i Insigniju u sport opremi 3 godine, smece u odnosu na VW.
....
....
...
i tako dalje...
....
U cemu je po strucnom misljenju ( ne po licnom subjektivnom ) Golf prvi u klasi ?
Po laznom softweru?
Po prevari stoljeca?
Po ukradenom sloganu ?
- amar1994
#55 Re: Tajna Golfa
Hopi,puna nam kapa suplje,ide,ne kvari se,ne trosi,dizajn vrhunski,sve ostalo je smece,ne moze izdrzat 10god sarajevske voznje

Tako je,jerbo golf,nepoderiv i prelijep auto,svaki put kad ga vidis okreni se i reci :"zajeba se sto ga ne uze"beni-bu-man wrote:po mogocnosti da bi nakon XY godina zaradio na njemuamar1994 wrote:evo jos jednog
samo tdi bajo moj,jest hocemo da pljujemo jer se previse hvalisa taj auto,nijedna rijec ne izaziva burne reakcije kao golf,ko gleda idspred sebe golf mu je zadnja rijec tehnike![]()
cuj koje ce izdrzat u Sarajevu,poserem se i na tu suplju pricu kao i onu o jeftinim dijelovima i majstorima..
kupujes auto da sto manje izgubis na njemu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Travnički Noćni Šetač
#56 Re: Tajna Golfa
C segment u koji spada Golf se u normalnom svijetu zove gradsko auto i takve verzije su uvijek u manjim serijama i sluze uglavnom za reklamna obiljezavanja godisnjica, novih modela i slicno....tempuser wrote:Bez namjere da velicam Golfa jer to nema veze s njegovim statustom kod nas, ali interesantno je da si jos 1986. godine mogao kupit "obicnog" Golfa 1,8 Syncra. Nisam siguran da je iko od direktne konurencije do danas ista slicno imao u ponudi.mk ultra wrote:Mozes li kupiti fokusa 4x4 a da nije neka xy sportska verzija, ne mozes... normalno da ce biti jeftiniji generalno a i nije nesto znacajno jeftiniji...
Da li si mogao kupiti fokusa sa v6 motorom, nisi
Led farovi
Mislim sve te neke dzidze imaju cijenu i povecavaju ukupnu cijenu vozila u odnosu na proizvodnju 2opcije opreme... na kraju ako ti ne treba tih nekih stvari, a realno 4x4 golf i nije neophodno, zaobidjes i vozi nesto drugo
- burgundy
#57 Re: Tajna Golfa
Golf je pionir najpopularnije klase u Evropi,reper kojeg svi slijede.Prvi dizel u kompaktnoj klasi.Prvi auto u kompaktnoj klasi koji je davao dasak sportkog, GTI.Jedan od najprodavanijih modela svih vremena.Sa godinama sa taj jaz smanjio,neki su ga i pretekli.Neki su brzi,ekonomicniji,sa boljim dizajnom,neki su pouzdaniji,ali kod Golfa je da se ne istice ni u cemu,vec je u svemu vrlo dobar.Konstanta koja traje.
-
gidra
#58 Re: Tajna Golfa
Focus imao mk1, mozda medju prvima u SaTravnički Noćni Šetač wrote:Jbg jace je od mene...Hajmo bez licemjernosti... da te parafraziram: koliko si imao Focusa, Astri, Pežoa, Megana pa da mozes biti relevantan da das neki komentar....gidra wrote:Tema otvorena za pljuvanje, klasika..
Koliko je vas imalo golfa da bi bili relevantni da date neki komentar? Provozali, prešli xx kilometara?
Ja imam dva golfa.
Golf 5 (2005 godiste) kupljen 2008 sa 90k km na satu, trenutno ima 250k i za svih ovih 10 godina, jedan jedini problem je bila usisna klapna, kupljena polovna prije 5 godina i placena 100 KM. Samo servis, i to je to.
1.9 TDI 77 kw, i sada u dobrom stanju, nista ne lupa, ne zvidzi nit ga je probila igdje korozija, svakodnevno se vozi, tada placen 17500 KM. Gledajuci cijene po Piku misljenja sam i obzirom na stanje mislim da bih i sada mogao uzeti za njega 9500 ili 9000 KM.. za 10 godina sam izgubio 8000 KM, smijesna cifra a ulog 0.
Koliko bi izgubio za 10 godina na jednom Focusu, Astri, P307-308, Megane? Da li bi te generacije tih vozila odradile 10 godina intenzivne sarajevske gradske voznje bez kvarova? Bi al' u kurcu.
Nakon ovog iskustva kupio sam i golf 7 sa malo zajebanijom opremom, starog 3 godine sa kojim isto nemam problema i prešao vec 10k sa njim. Imao i Insigniju u sport opremi 3 godine, smece u odnosu na VW.
....
....
...
i tako dalje...
....
Po laznom softweru?
Po prevari stoljeca?
Po ukradenom sloganu ?
1.8 tddi, bosch pumpa riknula slao je u Sabac, stalno problemi neki, prodao za budizasto. Tada je popravak bio haos skup. Znam da sam skrsio finih para u njega ali eto i ne sjecam se vise, davno je bilo. I rekao nikad vise Focus niti Ford.
Astru mogu uporediti sa Insignijom, 2.0 cdti 130 ps. Mjenjac, motor karna u odnosu na tdi i vw motore, pogotovo mjenjac.
Imao i Clija, eh ovdje sam bio zadovoljan sa 1.5 dci, bez vecih problema ali nije bio puno kod mene.
Pišem na osnovu vlastitih iskustava a ne na osnovu šuplje po forumima i rekla/kazala. I moram da napomenem da auto nijedno nisam kupio novo, vec isključivo su mi bila stara 1-4 godine.
-
gidra
#59 Re: Tajna Golfa
Mozes prijavljivati do sutra, prvi si poceo sa adhominem bajo moj. Ne vidim cime sam te uvrijedio ili ti rekao ruznu rijec. Cijenim tvoje teoretsko znanje ali za pametovanje i prozivanje ipak ti treba malo viseamar1994 wrote:Alo ba sa imenima,ne spominjem ni ja tebigidra wrote: Bajo moj da ti mazda prelazi ko ovi golfovi nidje je ne bi bilo.
I jos nesto mi je fascinantnije da si postao glavni mudrolog na podforumu automobila, sveznalica, a auto provoza samo kad mu babo da.![]()
tako je,nemam para da prevodim na sebe,supak sam najveci i glupan
PS.samo da mi je znat kako si saznao ko sam..
prijavljen ti je post
Last edited by gidra on 03/12/2018 18:33, edited 1 time in total.
-
Throttle
#60 Re: Tajna Golfa
Kako znas?gidra wrote: Koliko bi izgubio za 10 godina na jednom Focusu, Astri, P307-308, Megane? Da li bi te generacije tih vozila odradile 10 godina intenzivne sarajevske gradske voznje bez kvarova? Bi al' u kurcu.
-
tempuser
#61 Re: Tajna Golfa
Golf Syncro nije bio nikakav jubilarni, novi ili reklamni model, nego serijski model u prodaji nekih 3-4 godine koji je cak prezivio i FL. Cak i ako mu je to bila svrha direktna konkurencija nije "uzvratila".Travnički Noćni Šetač wrote:
C segment u koji spada Golf se u normalnom svijetu zove gradsko auto i takve verzije su uvijek u manjim serijama i sluze uglavnom za reklamna obiljezavanja godisnjica, novih modela i slicno....
- amar1994
#62 Re: Tajna Golfa
Ne vidis,OK da onda i ja saznam sve o tebi i porodici pa objavim imenagidra wrote: Mozes prijavljivati do sutra, prvi si poceo sa adhominem bajo moj. Ne vidim cime sam te uvrijedio ili ti rekao ruznu rijec. Cijenim tvoje teoretsko znanje ali za pametovanje i prozivanje ipak ti treba malo vise
Nisi ti bajo,nego je to sad in tako reci za ove sto hvale na sav glas,ispade oni nemaju mane nikakve a nista posebno auta,ti si kupio sa malo km i to su dobra auta koje god da kupis ako je uredno,jesi li kupio nov ikad pa da tvoji upisi budu 100% relevantni za ostala auta.Eto astra je od 80 do 160 hiljada,od znas vec koga je imala jednu intervenciju skuplju na elektronici bp i to je to,a recimo mom drugu nema sta nije crklo na istom motoru..
Molit cu te lijepo bez imena,auta nisu vrijedna toga,svkako su samo trosak i nista vise
- Rockefeller
#63 Re: Tajna Golfa
Pa bi al u kurcu, tako znaThrottle wrote:Kako znas?gidra wrote: Koliko bi izgubio za 10 godina na jednom Focusu, Astri, P307-308, Megane? Da li bi te generacije tih vozila odradile 10 godina intenzivne sarajevske gradske voznje bez kvarova? Bi al' u kurcu.
Meni su puno ljepsi drugi auti iz te klase. Golf nista specijalno. Sad su sa ovim skandalom bas reputaciju srozali.
-
tempuser
#64 Re: Tajna Golfa
Ja sam pokusao objasniti da status golfa nema veze ni sam tenickim karakteristikama ni sa pricom pokazao se u ratu (pokazao iz ciste statitke, dizel u svim varijantama trafo ulja, motornih ulja itd je bio jedino dostupno gorivo, a najvise dizela su bili upravo golf i VW), da je status "uber alles" pcinjao sticati dobrih 10 god prije rata. Ovo danas se samo nastavak i da ga naprave od kartona opet ce se isto pricati.hopi wrote:
-
gidra
#65 Re: Tajna Golfa
Eto editovao sam postove, nije bilo mozda okej sa moje strane.amar1994 wrote:Ne vidis,OK da onda i ja saznam sve o tebi i porodici pa objavim imenagidra wrote: Mozes prijavljivati do sutra, prvi si poceo sa adhominem bajo moj. Ne vidim cime sam te uvrijedio ili ti rekao ruznu rijec. Cijenim tvoje teoretsko znanje ali za pametovanje i prozivanje ipak ti treba malo vise![]()
,al necu jer nisam taj nivo..
Nisi ti bajo,nego je to sad in tako reci za ove sto hvale na sav glas,ispade oni nemaju mane nikakve a nista posebno auta,ti si kupio sa malo km i to su dobra auta koje god da kupis ako je uredno,jesi li kupio nov ikad pa da tvoji upisi budu 100% relevantni za ostala auta.Eto astra je od 80 do 160 hiljada,od znas vec koga je imala jednu intervenciju skuplju na elektronici bp i to je to,a recimo mom drugu nema sta nije crklo na istom motoru..
Molit cu te lijepo bez imena,auta nisu vrijedna toga,svkako su samo trosak i nista vise
Sam si objavljivao slike mazde jeboga ti, moc interneta je cudo
Pa stvar je u tome što ja nisam pljuvao ostala vozila, osim ona iz licnog iskustva koja sam imao. Smijem li popljuvati Focusa MK1 jer me kostao i novca i zivaca a par godina star bio? Ili i ova ostala sto sam vozio.
A ti si prvi popljuvao moj komentar, a ne znam jesi li uopce provozao ijednog
P.S. Hoces li se naljutiti i prijaviti post ako ti kazem da ti babu znam i mogu reci da je dobar čiko?
-
tempuser
#66 Re: Tajna Golfa
Ja mogu razumijet da neko ima emocije prema nekom autu jer ga vezu uspomene i sl, ali ne mogu da razimijem da neko moze da mrzi 5 metara lima, celika i plastike! To je sto kao da kazes mrzim Rowenta peglu!beni-bu-man wrote:a ima i druga strana koja kaze da nema boljeg aVta na planetihopi wrote:golf ko golf, ništa posebno ništa loše
ali mi je interesantna količina mržnje i otpora prema golfu, neki se odmah upale.
u potpunosti dijelim tvoje misljenje o golfovima , auto ko auto pishaj ga kao i sva ostala
- amar1994
#67 Re: Tajna Golfa
Pa ja volim na golfa jer puno ljudi(ne ti) omalovazavaju ostala auta.Nisam bas popljuvao komentar al eto neka jesam,izvini onda,izvini i sto sam vulgaran,pokupio sa ulice.Ja rece da plujem po golfu al kazem i dobre stvari o svakom autu pa tako i njemu al eto necu vise o golfu.gidra wrote: Eto editovao sam postove, nije bilo mozda okej sa moje strane.
Sam si objavljivao slike mazde jeboga ti, moc interneta je cudo.
Pa stvar je u tome što ja nisam pljuvao ostala vozila, osim ona iz licnog iskustva koja sam imao. Smijem li popljuvati Focusa MK1 jer me kostao i novca i zivaca a par godina star bio? Ili i ova ostala sto sam vozio.
A ti si prvi popljuvao moj komentar, a ne znam jesi li uopce provozao ijednog
P.S. Hoces li se naljutiti i prijaviti post ako ti kazem da ti babu znam i mogu reci da je dobar čiko?
Jesam jednog,neka hvala
Objavljivao jesam ali bez tablica..
Ma necu,samo imamo valjda neko pravilo na forumu,da ne spominjemo imena prava?Moje se eto vidi u profilu
Last edited by amar1994 on 03/12/2018 18:53, edited 1 time in total.
-
ernestalic
#68 Re: Tajna Golfa
Popularnost Golfa ne može se objasniti ni glupošću, ni seljaklukom, ni kompleksima. Ne budite smiješni vi što pljujete po Golfu. Tajna Golfa je u trajnosti. Prošiša pored mene u Golfu neki Megan ili Fokus, u nekom Citroenu lijepo svijetli ekran i razne sijalice, ali poslije nekoliko godina kod tih istih rade cvrčci na sve strane, vrata zveče, a ima i vrlo skupih kvarova. Kod Golfa branici od neke tvrde i debele plastike, a kod Citroena i ostalih od kartona. Golfovi motori izdrže i nekoliko stotina hiljada kilometara, samo mole za redovne servise i to ovlaštene!
Ne budite smiješni, niko ne daje desetak i mnogo više hiljada maraka, a da dobro ne odvaga. Svaki put kada sam trebao kupiti auto, obilazio sam autokuće i vozio na desetine raznih auta bez mrve pristrasnosti prema nekoj odredjenoj marki. Ali, ne palim se na razne sijalice, ekrane, kamere i senzore. Sa Golfom 4 (motor 1.9 tdi, 90ks) sam proveo deset godina i prešao preko 200.000 km i ne žalim ni jednu marku koju sam dao. Sada vozim Golf 5 i osjećam se još bolje!
Ne budite smiješni, niko ne daje desetak i mnogo više hiljada maraka, a da dobro ne odvaga. Svaki put kada sam trebao kupiti auto, obilazio sam autokuće i vozio na desetine raznih auta bez mrve pristrasnosti prema nekoj odredjenoj marki. Ali, ne palim se na razne sijalice, ekrane, kamere i senzore. Sa Golfom 4 (motor 1.9 tdi, 90ks) sam proveo deset godina i prešao preko 200.000 km i ne žalim ni jednu marku koju sam dao. Sada vozim Golf 5 i osjećam se još bolje!
-
gidra
#70 Re: Tajna Golfa
Mozda na osnovu iskustava sireg i užeg kruga ljudi u kojem se ja krećem, ili ipak mi nismo reprezentativan primjerak.Rockefeller wrote:Pa bi al u kurcu, tako znaThrottle wrote:Kako znas?gidra wrote: Koliko bi izgubio za 10 godina na jednom Focusu, Astri, P307-308, Megane? Da li bi te generacije tih vozila odradile 10 godina intenzivne sarajevske gradske voznje bez kvarova? Bi al' u kurcu.![]()
![]()
Meni su puno ljepsi drugi auti iz te klase. Golf nista specijalno. Sad su sa ovim skandalom bas reputaciju srozali.
A sto se tiče cijene eto lahko se to na osnovu tadasnjih i danansnjih cijena moze izracunati..
- Travnički Noćni Šetač
#71 Re: Tajna Golfa
Hoce crknut bosh pumpa na tddi narocito kad se krka ATF ulje u naftu po savjetima raznoraznih mehanicara... ali ima i u Jelahu i u Vitezu da se pravi ne mora Šabac...gidra wrote:Focus imao mk1, mozda medju prvima u SaTravnički Noćni Šetač wrote:Jbg jace je od mene...Hajmo bez licemjernosti... da te parafraziram: koliko si imao Focusa, Astri, Pežoa, Megana pa da mozes biti relevantan da das neki komentar....gidra wrote:Tema otvorena za pljuvanje, klasika..
Ja imam dva golfa.
....
....
...
i tako dalje...
....
Po laznom softweru?
Po prevari stoljeca?
Po ukradenom sloganu ?
1.8 tddi, bosch pumpa riknula slao je u Sabac, stalno problemi neki, prodao za budizasto. Tada je popravak bio haos skup. Znam da sam skrsio finih para u njega ali eto i ne sjecam se vise, davno je bilo. I rekao nikad vise Focus niti Ford.
Astru mogu uporediti sa Insignijom, 2.0 cdti 130 ps. Mjenjac, motor karna u odnosu na tdi i vw motore, pogotovo mjenjac.
Imao i Clija, eh ovdje sam bio zadovoljan sa 1.5 dci, bez vecih problema ali nije bio puno kod mene.
Pišem na osnovu vlastitih iskustava a ne na osnovu šuplje po forumima i rekla/kazala. I moram da napomenem da auto nijedno nisam kupio novo, vec isključivo su mi bila stara 1-4 godine.
....
Iz iskustva i ja pricam... ali nije tema ni ford ni astra vec golf....
...
evo sta je Golf za mene ( u odnosu na iakuatvo koje sam vozio ):
MK1 - odlicno vozilo i mehanicki i dizajnerski pa i sportski ... pravi predstavnik C segmenta u istoriji
MK2 - sve u svemu sto karakterom sto voljom naroda u 90% slucajeva preuzeo funkciju radne mašine i takav se prezentuje i danas
MK3 - promasaj desetljeca... veoma nekvalitetan i los i tehnicki i vizuelno pokusaj redizajna MK2....
MK4 - Vizuelno uspjesniji nego tehnički, no vec tada se vidi pokusaj VW da sakrije buducu prevaru, umjesto kvalitetnog razvoja tehnologija , motora i svega cetvorke iako navodno " jaki" konkurent ostalima u klasi dolaze u pocetku bez klime , sa par zracnih jastuka, dok si ti u tddi focusu iz 98 godine imao klimu i 4 zracna jastuka , disk kocnice na svim tockovima sa abs i svasta nesto....
MK 5 - Definitivni prelazak na tamnu stranu.... enormno poskupljuju , prestaju biti narodna auta, a najkvalitetnija stvar koju su dali je softwer koji sakriva stvarne rezultate eko testova... slijedece generacije samo tonu sve dublje i dublje u sarenu lazu, ugradjuju se bluetothovi, velikoincni ekrani, zatamnjene sajbe, led stopke ali motori se i dalje uprkos egzoticnim nazivima bluemotion i slicno ustvari nadaju u lazne podatke koje isporucuje ECU....
....
Ako pricamo o legendama MK1 i MK2 to je jedan par opanaka...
ovo ostalo...nema tajne sve je ogoljeno i otkriveno... samo treba otvoriti oci....
Ne moze mi niko pohvaliti auto koje je inzinjer pravio sa motivom da me prevari kao kupca...
....
Smijem popljuvati ( a i pohvaliti ) ona auta koja sam vozio zar ne? ..... inace Insignia se i meni ne dopada jer mi nikako ne uklapa u D segment , ali nije smece i ne moze se uporedjivati sa Astrom nije to ista klasa....
...
A iskreno bez foliranja... volio bih znati kakva je to zajebana oprema u Golfu ?
- amar1994
#72 Re: Tajna Golfa
Pa vidi od insignie koja tezi 1600kg ne mozes ni sa 130ks ocekivati da leti,golf je 300-400kg laksi,to nije mala razlika ,pa ce i sa 110ks biti agilniji 
- nepass1
#73 Re: Tajna Golfa
pa samo treba vidjeti koliko sad ima na ulici g2 a koliko ford sierra ili kadetta? meni prvo auto bilo g2. naravno da sam htio bolje auto ali nisam imao para. ni trziste nije bilo bas nesta prosireno, sad je vec druga prica.
npr u nekim manjim sredinama, gdje ces popraviti kakvog mitsubishija u nevesinju ili drugim pizdicima, za g2 ces naci dio bar u foci.
npr u nekim manjim sredinama, gdje ces popraviti kakvog mitsubishija u nevesinju ili drugim pizdicima, za g2 ces naci dio bar u foci.
-
tempuser
#74 Re: Tajna Golfa
Jbga, Mercedes je zakucao reputaciju sa modelima zakljucno sa W124 iz 1983. godine, poslije toga je bilo svega, i korozije i prednje vuce, i promasaja, ali je Mercedes i dalje Mercedes.Travnički Noćni Šetač wrote: ....
Ako pricamo o legendama MK1 i MK2 to je jedan par opanaka...
A iskreno bez foliranja... volio bih znati kakva je to zajebana oprema u Golfu ?
- Travnički Noćni Šetač
#75 Re: Tajna Golfa
Shvatio sam poentu a koliko vidim i ti se slazes sa mojim komentarom.... ali samo da provjerim za svaki slucaj.... nisi ni u snu pomislio porediti golfa sa mercedesom ?