Tajna Golfa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mishic

#26 Re: Tajna Golfa

Post by mishic »

Hmmmm, u ovoj prici ima dosta šuplje...
Popularnost golfa na ovako lošim putevima nije bezrazložna. Pogledajte one koji su paralelno sa golfovima uzimali druga auta.
Limarija, odrzavanje, dijelovi... Golf je sam sebe promovirao u svim sredinama gdje su putevi loši i gdje se autu ne posvečuje
dovoljno pažnje u smislu šminkanja, održavanja, kvalitetnog goriva i dobrih puteva...
Ili jednostavno, golf je golf jer traži manje a pruža više nego drugi iz njegove klase.
amar1994

#27 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

tempuser wrote: Bolji utisak ostavljas kad ne preprodajes tudje folove! ;-)
Golf je u Sarajevu postao sinonim za uspjeh jos puno prije, min 10 god prije nego sto si se ti rodio. Jos januaru 1984. godine Elvis J. Kurtovich je opjevao "golfa u garazi" u pjesmi Supermen, a Pusenje u aprilu iste godine "metalik golfa" u Seki is on the road again... :)
Jedna od "tajni" golfa je sto je potraznja bila puno veca od broja proizvedenih i sto se na auto cekalo po 2 godine. Golfa nije mogao kupiti ni svako onaj ko ima pare, nego onaj ko ima funkciju, polozaj i stelu. Zato je godinu star golf bio skuplji nego nov. Otud prica da ga uvijek za iste pare mozes prodat.
Manija za golfom kod nas je bila 0 bodova kolika je pomama bila u Zg i LJ, pogotovo za Mk1 "S paket" pa su S. Druskic i drustvo ubili pare ugradjjujuci zadnje brisace i preprodajuci golfove iz Sa u LJ i ZG! :lol:
Tudje fazone :D ,meni isto pricali sto se prica i na forumu..

Jakih argumenta za taj auto,dedo koji vozi 50god imao bubu,pa keca,pa 3 bmwa,rekorda,mercedesa,stojadina koji je prevukao boga oca u sebi i motor i mjenjac su jos uvijek ispravni i sta mislis koji mu je najgori auto bio,pa golf dizel :lol: :run:

Sad vozi jettu benzinac,autu 30god i jos pici,jos ima plin :-)

ja shvatit a ni on ne moze sta tjera ljude da kupe golf,auto prosjek u nekim slucajevima i ispod prosjeka..

GTi svaka cast,to auto je vec nesto :thumbup:
tempuser

#28 Re: Tajna Golfa

Post by tempuser »

Do rata Golf 2 je mogao biti max 7 godina star, sto je daleko od nekih problema sa odrzavanjem, dijelovima itd.
Golf je u Sarajevu postao statusni simbol ne zbog tekih tehnickih stvari nego sto ga nije svako mogao kupiti. Dzaba pare ako nisi na funkciji ili ako nemas debelu stelu.
amar1994

#29 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

mishic wrote:Hmmmm, u ovoj prici ima dosta šuplje...
Popularnost golfa na ovako lošim putevima nije bezrazložna. Pogledajte one koji su paralelno sa golfovima uzimali druga auta.
Limarija, odrzavanje, dijelovi... Golf je sam sebe promovirao u svim sredinama gdje su putevi loši i gdje se autu ne posvečuje
dovoljno pažnje u smislu šminkanja, održavanja, kvalitetnog goriva i dobrih puteva...
Ili jednostavno, golf je golf jer traži manje a pruža više nego drugi iz njegove klase.
a najveca suplja je to :)

ovo da daje vise ne bi komentarisao jer je u rangu bht reklame :lol:
basicm

#30 Re: Tajna Golfa

Post by basicm »

:lol:

Evo ga.
Uvezao ja e30 bmw 320, prijatelj g2 dizel. Ja platio 2300DM, on skoro 7. Ja budala trosi mi auto, njegovo 4 litra. On dvaput nekakve male i velike generalke radio, zimi klasika paljenje gorivo smrznuto itd. Ja dok ga nisam razbio nista od toga. A najvaznije sto se ne mjeri parama je sto sam ja uzivao. Toliko, hvala.
amar1994

#31 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Golf je u Sarajevu postao statusni simbol ne zbog tekih tehnickih stvari nego sto ga nije svako mogao kupiti. Dzaba pare ako nisi na funkciji ili ako nemas debelu stelu.
Posteno :thumbup:
amar1994

#32 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

basicm wrote::lol:

Evo ga.
Uvezao ja e30 bmw 320, prijatelj g2 dizel. Ja platio 2300DM, on skoro 7. Ja budala trosi mi auto, njegovo 4 litra. On dvaput nekakve male i velike generalke radio, zimi klasika paljenje gorivo smrznuto itd. Ja dok ga nisam razbio nista od toga. A najvaznije sto se ne mjeri parama je sto sam ja uzivao. Toliko, hvala.
nista to,zadnja vuca,slab po snijegu :oops: :D
basicm

#33 Re: Tajna Golfa

Post by basicm »

Amare, i to po snijegu se ne mjeri u parama :-D
Da sam slusao sve to bio bih sad druga osoba. A drago mi sto nisam. I tad bi vjerovatno pobijedio Tipo, pa cak i Kadet prije Golfa.
tempuser

#34 Re: Tajna Golfa

Post by tempuser »

amar1994 wrote: Tudje fazone :D ,meni isto pricali sto se prica i na forumu..

Jakih argumenta za taj auto,dedo koji vozi 50god imao bubu,pa keca,pa 3 bmwa,rekorda,mercedesa,stojadina koji je prevukao boga oca u sebi i motor i mjenjac su jos uvijek ispravni i sta mislis koji mu je najgori auto bio,pa golf dizel :lol: :run:

Sad vozi jettu benzinac,autu 30god i jos pici,jos ima plin :-)

ja shvatit a ni on ne moze sta tjera ljude da kupe golf,auto prosjek u nekim slucajevima i ispod prosjeka..

GTi svaka cast,to auto je vec nesto :thumbup:
Pokazao se u ratu je floskula ko nema sta pametnij da napise...
Da ti ponovoim jos jednom, tehnicka strana nije bila bitna, bitno je da ako kupis novog golfa znaci da osim para imas polozaj i stelu tj da si neki qurajber, a ne ko kada kad su samo pare dovoljne.
Last edited by tempuser on 03/12/2018 17:15, edited 1 time in total.
HAVANA

#35 Re: Tajna Golfa

Post by HAVANA »

Ne razumijem se.Nikada nisam vozio to auto.Niti imam zelju.
amar1994

#36 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
Da ti ponovoim jos jednom, tehnicka strana nije bila bitna, bitno je da ako kupis novog golfa znaci da osim para imas polozaj i stelu tj da si neki qurajber, a ne ko kada kad su samo pare dovoljne.
Moj otac je preko nekog Abaza deronje pomogao da se kupi xy golfova i jetta, a sam u to vrijeme gonio baklave.
:shock:
Naci vazda ljudi puni kompleksa i budalastine..
amar1994

#37 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

basicm wrote:Amare, i to po snijegu se ne mjeri u parama :-D
Da sam slusao sve to bio bih sad druga osoba. A drago mi sto nisam. I tad bi vjerovatno pobijedio Tipo, pa cak i Kadet prije Golfa.
:thumbup:
Sve taboo auta :-D
muz66

#38 Re: Tajna Golfa

Post by muz66 »

To je aksiom. Aksiom se uzima kao takav. Manite se polemike. Das Auto.
tempuser

#39 Re: Tajna Golfa

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
tempuser wrote:
Moj otac je preko nekog Abaza deronje pomogao da se kupi xy golfova i jetta, a sam u to vrijeme gonio baklave.
:shock:
Naci vazda ljudi puni kompleksa i budalastine..
Premlad si da povlacis takve paralele. Nije to bas tako bilo, nekad je to bila klasa "guzonja" koji su dobivali drustvene stanova na Ciglanama, Cekalusi, Breci, Kranjcevicevoj, Tome Masarika, Dobrovoljackoj, Karingtonci itd, oni se golfom nisu dokazivali, to je bilo rezultat funkcije, a danas svaki bruda sa kesom moze dokazati stanom na dobroj lokaciji i novim golfom.
Last edited by tempuser on 03/12/2018 17:27, edited 1 time in total.
Travnički Noćni Šetač

#40 Re: Tajna Golfa

Post by Travnički Noćni Šetač »

HAVANA wrote:Ne razumijem se.Nikada nisam vozio to auto.Niti imam zelju.
Jbg ja jesam.... kratko... necu vise nikad Tita mi...
amar1994

#41 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

@tempuser :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#42 Re: Tajna Golfa

Post by Travnički Noćni Šetač »

...
Ne mogu ja ovo od šege... hajd stvarno bez mene nek ide dalje...
salik79

#43 Re: Tajna Golfa

Post by salik79 »

dovoljno pažnje u smislu šminkanja, održavanja, kvalitetnog goriva i dobrih puteva
...
Jes', zato firauni vozaju golfove. :oops:
amar1994

#44 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

8-)
beni-bu-man

#45 Re: Tajna Golfa

Post by beni-bu-man »

muz66 wrote:To je aksiom. Aksiom se uzima kao takav. Manite se polemike. Das Auto.
Zna se ko je Das Auto

Image
amar1994

#46 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

poceo karijeru kao luskuzan auto za bogate :-D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#47 Re: Tajna Golfa

Post by mk ultra »

Mozes li kupiti fokusa 4x4 a da nije neka xy sportska verzija, ne mozes... normalno da ce biti jeftiniji generalno a i nije nesto znacajno jeftiniji...
Da li si mogao kupiti fokusa sa v6 motorom, nisi
Led farovi
Mislim sve te neke dzidze imaju cijenu i povecavaju ukupnu cijenu vozila u odnosu na proizvodnju 2opcije opreme... na kraju ako ti ne treba tih nekih stvari, a realno 4x4 golf i nije neophodno, zaobidjes i vozi nesto drugo
gidra

#48 Re: Tajna Golfa

Post by gidra »

Tema otvorena za pljuvanje, klasika..
Koliko je vas imalo golfa da bi bili relevantni da date neki komentar? Provozali, prešli xx kilometara?
Ja imam dva golfa.
Golf 5 (2005 godiste) kupljen 2008 sa 90k km na satu, trenutno ima 250k i za svih ovih 10 godina, jedan jedini problem je bila usisna klapna, kupljena polovna prije 5 godina i placena 100 KM. Samo servis, i to je to.
1.9 TDI 77 kw, i sada u dobrom stanju, nista ne lupa, ne zvidzi nit ga je probila igdje korozija, svakodnevno se vozi, tada placen 17500 KM. Gledajuci cijene po Piku misljenja sam i obzirom na stanje mislim da bih i sada mogao uzeti za njega 9500 ili 9000 KM.. za 10 godina sam izgubio 8000 KM, smijesna cifra a ulog 0.
Koliko bi izgubio za 10 godina na jednom Focusu, Astri, P307-308, Megane? Da li bi te generacije tih vozila odradile 10 godina intenzivne sarajevske gradske voznje bez kvarova? Bi al' u kurcu.
I kako cu ja popljuvati nešto sto sam na vlastitom primjeru okusio.
Nakon ovog iskustva kupio sam i golf 7 sa malo zajebanijom opremom, starog 3 godine sa kojim isto nemam problema i prešao vec 10k sa njim. Imao i Insigniju u sport opremi 3 godine, smece u odnosu na VW.
amar1994

#49 Re: Tajna Golfa

Post by amar1994 »

evo jos jednog :run:

samo tdi bajo moj,jest hocemo da pljujemo jer se previse hvalisa taj auto,nijedna rijec ne izaziva burne reakcije kao golf,ko gleda idspred sebe golf mu je zadnja rijec tehnike :)

cuj koje ce izdrzat u Sarajevu,poserem se i na tu suplju pricu kao i onu o jeftinim dijelovima i majstorima..

kupujes auto da sto manje izgubis na njemu :lol: :lol: :lol:

samo jos reci ko oanj jedan da je 7 bolji od volva s60 i da isjecem kablove od racunara..
Last edited by amar1994 on 03/12/2018 17:56, edited 3 times in total.
tempuser

#50 Re: Tajna Golfa

Post by tempuser »

mk ultra wrote:Mozes li kupiti fokusa 4x4 a da nije neka xy sportska verzija, ne mozes... normalno da ce biti jeftiniji generalno a i nije nesto znacajno jeftiniji...
Da li si mogao kupiti fokusa sa v6 motorom, nisi
Led farovi
Mislim sve te neke dzidze imaju cijenu i povecavaju ukupnu cijenu vozila u odnosu na proizvodnju 2opcije opreme... na kraju ako ti ne treba tih nekih stvari, a realno 4x4 golf i nije neophodno, zaobidjes i vozi nesto drugo
Bez namjere da velicam Golfa jer to nema veze s njegovim statustom kod nas, ali interesantno je da si jos 1986. godine mogao kupit "obicnog" Golfa 1,8 Syncra. Nisam siguran da je iko od direktne konurencije do danas ista slicno imao u ponudi.
Post Reply