Tajna Golfa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#176 Re: Tajna Golfa
Znači da podvučemo refu gubite se od teme...
Jebo Forda ne valja ništa... svaki Focus ima svoju sopstvenu platformu i svaki focus je auto pravljeno ispočetka, a ne na foru promijeni štopke i farove i imamo novi model... ali Ford je smeće nije bitan u ovoj temi...
...
Škoda Octavia je domaći zadatak za Golfa... uvredljivo zvuči znam ali je tako...
...
I opet ponavljam... Golfovi MK1 i MK2 su bili auti.... MK3 je propali projekat ko god ga je vozio i stavio dvije osobe nazad zna o čemu pričam, a kamoli nešto drugo pokušao sa njim... ko nije vozio neka traži po internetu il nek šuti...
24 ili već koliko vrsta motora... SDI je propala tehnologija koju su vukli do iznemoglosti bez ikakve logike.... Bluemotion je sarena laža koja je funkcionisala na lažnom softweru...Nema četvorka ni klimu al šta će mu nek otvori panoramu...
8 godina vuku za nos čitav svijet i ovde se neko nadje da kaže da je to kao nešto dobro...
...
Daj ba priberite se malo... 300 KS kao premiJum model... koliko vas je sjelo za volan toga pa vidjelo koliko se volan otima na putom gasu , a koliko ste sjeli u neki drugi model nekog drugog proizvođača pa osjetili šta znači kad se pravi inžinjeri pozabave vješanjem i ustabile tu snagu...
...
Pričajte o onome što znate i što te probali okanite se interneta i diple...
Jebo Forda ne valja ništa... svaki Focus ima svoju sopstvenu platformu i svaki focus je auto pravljeno ispočetka, a ne na foru promijeni štopke i farove i imamo novi model... ali Ford je smeće nije bitan u ovoj temi...
...
Škoda Octavia je domaći zadatak za Golfa... uvredljivo zvuči znam ali je tako...
...
I opet ponavljam... Golfovi MK1 i MK2 su bili auti.... MK3 je propali projekat ko god ga je vozio i stavio dvije osobe nazad zna o čemu pričam, a kamoli nešto drugo pokušao sa njim... ko nije vozio neka traži po internetu il nek šuti...
24 ili već koliko vrsta motora... SDI je propala tehnologija koju su vukli do iznemoglosti bez ikakve logike.... Bluemotion je sarena laža koja je funkcionisala na lažnom softweru...Nema četvorka ni klimu al šta će mu nek otvori panoramu...
8 godina vuku za nos čitav svijet i ovde se neko nadje da kaže da je to kao nešto dobro...
...
Daj ba priberite se malo... 300 KS kao premiJum model... koliko vas je sjelo za volan toga pa vidjelo koliko se volan otima na putom gasu , a koliko ste sjeli u neki drugi model nekog drugog proizvođača pa osjetili šta znači kad se pravi inžinjeri pozabave vješanjem i ustabile tu snagu...
...
-
condy
#177 Re: Tajna Golfa
mali_milojica wrote:Prestanite komentarisati stalno je tema na vrhu, jebo vas golf
-
tempuser
#178 Re: Tajna Golfa
Pricam o Focusu da ti ilustrujem da jedna karakteristika ne cini prosjek.Travnički Noćni Šetač wrote:Netačno i naprotiv... nabrajao sam za svaki elemenat posebno vozilo i takvo nešto kao tvoje boldirano nisam rekao... no nažalost Golf ni u jednom zasebnom segmentu više nije prvi.... to je prava poenta...tempuser wrote: Tacno, nije nista od navedenog, ali ocigledno posmatras stvari kao da mu je konkurencija skupljena u jedan auto koji ima lezanje kao Focus, signurnost kao Volvo, dizajn kao Renault, a ne kakav je svaki od konkurenatu zasebno u prosjeku.
Lezanje u Focisu Mk2 je super, ali licno meni postoji xy drugih stvari na njemu koju tu prednost anuliraju tipa losa zvucna izolacija, prevse tvrde i jeftine plastike itd.
I opet pričaš o focusu... zašto ? ... pričajte o golfu...
Po meni nijedna generacija Golfa po meni nije bila prva u nekom zasebno segmentu. Auto ne mora ni u jednom segmentu biti prvi u klasi da bi u prosjeku bio bolji od konurencije. To ti je otprilike kao biciklizam, ne pobjedis ni u jednoj etapi, a uzmes Tour de France.
BTW sta bi sa G-IV, da li je on uprkos svim nabrojanim tehnickim stvarima bio zrtva dizajna?
Last edited by tempuser on 03/12/2018 23:01, edited 1 time in total.
- amar1994
#179 Re: Tajna Golfa
je li oslobodjen carine kda uvozi autokuca ovlastena ?mk ultra wrote:
https://www.olx.ba/artikal/25711681/vol ... ne-150-ks/
daj mi identičnu zamjenu za ovo![]()
i 2.0 motor
ford je skuplji u toj opciji
astra nema
kinezi nemaju
megane nema
308 prestao
imaš bmw, audi, mercedes, možda volvo v40... pa odaberi
ima auta i to da se naruci boja koju hoces

sve ima osim koze(pa i LED svjetla),metalik boja je 760KM na tu cijenu
jaci motor,9xzvucnika BOSE,3+2 garancija + MES(pomoc na cesti besplatna) u slucaju kvara,pucanja gume i slicno.
uostalom evo ti pa prelistaj opremu,a na auto ide puna carina pa tek onda PDV
https://www.mazda.ba/Portals/23/SharedF ... HR_WEB.pdf
Last edited by amar1994 on 03/12/2018 23:07, edited 2 times in total.
- Travnički Noćni Šetač
#180 Re: Tajna Golfa
Znači slažemo se za ovo boldano... sa zaključkom se ne slažem ali nije bitno šta se ja imam slagati ili ne...tempuser wrote:
Pricam o Focusu da ti ilustrujem da jedna karakteristika ne cini prosjek.
Po meni nijedna generacija Golfa po meni nije bila prva u nekom zasebno segmentu. Auto ne mora ni u jednom segmentu biti prvi u klasi da bi u prosjeku bio bolji od konurencije. To ti je otprilike kao biciklizam, ne pobjedis ni u jednoj etapi, a uzmes Tour de France.
-
condy
#181 Re: Tajna Golfa
Slozit cete se vas dvojica a-h-a 
- Travnički Noćni Šetač
#182 Re: Tajna Golfa
Prvo nema identična verzija ne samo kod Forda niti ni kod koga....mk ultra wrote:https://www.olx.ba/artikal/25711681/vol ... ne-150-ks/Travnički Noćni Šetač wrote:
Netačno i naprotiv... nabrajao sam za svaki elemenat posebno vozilo i takvo nešto kao tvoje boldirano nisam rekao... no nažalost Golf ni u jednom zasebnom segmentu više nije prvi.... to je prava poenta...
I opet pričaš o focusu... zašto ? ... pričajte o golfu...
daj mi identičnu zamjenu za ovo![]()
i 2.0 motor
ford je skuplji u toj opciji
astra nema
kinezi nemaju
megane nema
308 prestao
imaš bmw, audi, mercedes, možda volvo v40... pa odaberi
Drugo tebi je 2.0 vrh kvaliteta?
Ford davno prevazišao i 2,5 a kamoli 2.0 ... A netačan ti je podatak... nema Focusa koji je skuplji od Golfa a da su približnih karakteristika...
....
I opet ne kontam... ovo što si napisao... u koju svrhu šta to dokazuje ?
- Travnički Noćni Šetač
#183 Re: Tajna Golfa
Ma to i nije uopšte bitno za temu a niti uopšte ... ja i dalje pokušavam dokučiti je li iko rekao išta o tome koja je tajna golfa ....condy wrote:Slozit cete se vas dvojica a-h-a
- amar1994
#184 Re: Tajna Golfa
eto gore auta,neka nadje protuargument osim ogromnih ekrana koji ne cine auto 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#185 Re: Tajna Golfa
Slagao se ti ili ne, golf je na tronu, i sve sto se proizvede u toj klasi, prvo se usporedjuje s njim.Travnički Noćni Šetač wrote:Znači slažemo se za ovo boldano... sa zaključkom se ne slažem ali nije bitno šta se ja imam slagati ili ne...tempuser wrote:
- amar1994
#186 Re: Tajna Golfa
condy wrote: Honda Civic vidjam jednu crnu u gradu koji je model neznam ali meni izgleda upadljivo pa i privlacno. Ako je uspijem uslikat poslacu ti.
Usput gledam Dark, njemacku seriju. Zadnjih 12 minuta serije zbog tebe gledam sat i po![]()
![]()
ja zavrsio sa njihovim serijama poslije Cobre i Rexa
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#187 Re: Tajna Golfa
pa eto hoću 2.0 i bog, daj mi šta da kupim, neću 1.6 malo mi...Travnički Noćni Šetač wrote: Prvo nema identična verzija ne samo kod Forda niti ni kod koga....
Drugo tebi je 2.0 vrh kvaliteta?
Ford davno prevazišao i 2,5 a kamoli 2.0 ... A netačan ti je podatak... nema Focusa koji je skuplji od Golfa a da su približnih karakteristika...
....
I opet ne kontam... ovo što si napisao... u koju svrhu šta to dokazuje ?
znači imaš golfa za 55, mazdu za 50tak tako nekako, i šta još imaš?
šta da sam htio i dsg sa ovim i 4x4?
https://www.olx.ba/artikal/31858960/ford-focus/
Last edited by mk ultra on 03/12/2018 23:11, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#188 Re: Tajna Golfa
Ovdje je Goran u pravu.Travnički Noćni Šetač wrote:Znači slažemo se za ovo boldano... sa zaključkom se ne slažem ali nije bitno šta se ja imam slagati ili ne...tempuser wrote:
Vjerujem da u testiranjima ima i nekih subjektivnih dojmova, ali kad pogledaš Golfa, njegova najveća prednost je sto ni u čemu nije los. Ok, nije ni najbolji.
Plastičan primjer. Bolje kao učenik imati sve 4, nego devet petica i keca iz matematike
- konektovan
#189 Re: Tajna Golfa
Dobra su oba, ali su i poskupi.amar1994 wrote:eto gore auta,neka nadje protuargument osim ogromnih ekrana koji ne cine auto
- Travnički Noćni Šetač
#190 Re: Tajna Golfa
Šta god uporediš golf je na gubitku ... sam si to rekao... evo gore...konektovan wrote:Slagao se ti ili ne, golf je na tronu, i sve sto se proizvede u toj klasi, prvo se usporedjuje s njim.Travnički Noćni Šetač wrote:Znači slažemo se za ovo boldano... sa zaključkom se ne slažem ali nije bitno šta se ja imam slagati ili ne...tempuser wrote:
...
Mislim držite vi golfa na tronu koliko hoćete... Nemam namjeru da nikoga prevaspitavam niti ga nagovaram na nešto drugo... Rekao sam samo svoje mišljenje a što vi nećete da prihvatite da neko ima mišljenje to je drugi par opanaka...
Da vas čovjek prevari za telefon ubili bi boga u njemu ali veve vas smije varati sa golfom i to je normalno... ostajte u zabludi drugari...
....
I hajde već jednom dajte odgovor na temu koja je to tajna golfa...
- amar1994
#191 Re: Tajna Golfa
haman premium jeldekonektovan wrote:Dobra su oba, ali su i poskupi.amar1994 wrote:eto gore auta,neka nadje protuargument osim ogromnih ekrana koji ne cine auto
nema za sirotinju nista
- Travnički Noćni Šetač
#192 Re: Tajna Golfa
Ja plastiku ne volim i nije mi to baš neki primjer... ni zaključak... ali ja nisam stručnjak možda ne razumijem... meni ovo gore zvuči da ni u čemu nije dobar... nakaradan sam šta ću sad...mali_milojica wrote:Ovdje je Goran u pravu.Travnički Noćni Šetač wrote:Znači slažemo se za ovo boldano... sa zaključkom se ne slažem ali nije bitno šta se ja imam slagati ili ne...tempuser wrote:
Vjerujem da u testiranjima ima i nekih subjektivnih dojmova, ali kad pogledaš Golfa, njegova najveća prednost je sto ni u čemu nije los. Ok, nije ni najbolji.
Plastičan primjer. Bolje kao učenik imati sve 4, nego devet petica i keca iz matematike
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#193 Re: Tajna Golfa
pa ne kvari se,trosi ko upaljac, sipas i vozis 5 godina i ne dignes haubeTravnički Noćni Šetač wrote:[
....
I hajde već jednom dajte odgovor na temu koja je to tajna golfa...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#194 Re: Tajna Golfa
pa kako je golf onda preskup jebem ga, u 4-5 hiljada sve...amar1994 wrote:
nema za sirotinju nista
-
tempuser
#195 Re: Tajna Golfa
NHF ali sad si se bas raspalio i pogubio s teme ko tinejdzer kojeg su bocnuli u tanku zicu!Travnički Noćni Šetač wrote:Znači da podvučemo refu gubite se od teme...
...
...
...'
...
Ja cu ti iz prve ruke reci, Octavia jeste bestseller u smislu ulozeno dobiveno (mada i njoj cijena lagano raste) i velicini prtljaznika, ali tehnologijom koja je dostupna VW drzi pod kontrolom distancu izmedju Octavie i Golfa. Sta je dostuno u osnovnoj opremi je druga prica, ali ne mjenja smisao.
Od 24 vrste motora ti se hvatas jednog prakticno sa pocetka ponude, sta cemo sa ostalih 5 sa druge strane ponude?
- Travnički Noćni Šetač
#196 Re: Tajna Golfa
Kako šta da kupiš ? Pa Golfa jasno kao dan... nisi ni mušterija za nešto drugo...mk ultra wrote: pa eto hoću 2.0 i bog, daj mi šta da kupim, neću 1.6 malo mi...
-
citroen xm
#197 Re: Tajna Golfa
Imao sam i vozio svašta nešto iz VW-a. Vozim i sada, ali nije Golf. Golfa bih rado u budućnosti izbjegao, ali neću reći da ga nikada neću kupiti jer ne znam šta se sve može izdešavati.
Realno, Golf i danas živi na slavi MK1 i MK2 modela. Ne kod nas već bilo gdje u svijetu. Sve to što vi nabrajate od opreme, opcija, šarolikosti pogona.... stoji, ali takođe stoji da sve to nije doprinjelo da bilo koji model posle MK2 bude legenda. Trojka je čisti promašaj, kvalitet 0 bodova a sve posle nje je čista konfekcija kao i konkurencija. Kupiš, podereš i baciš a da se ne okreneš za njim.
E pošto imam ličnog iskustva sa (ipak legendarnim) G2 i njegovim derivatima poput Džete, mogu reći samo sledeće.
Imaju dobru GTI verziju, dobru 4x4 verziju i nešto ograničenih serija. Imaju par kvalitetnih benzinskih motora u smislu trajnosti i dobru antikorozivnu zaštitu. Sve ostalo je na nivou ili ispod nivoa konkurencije.
Udobnost nikakva počevši od sjedišta u svim varijatama preko pretvrde amortizacije. Vješanje debelo zastarilo. Ponuda opreme ispod nivoa konkurencije. Dizajn ništa spektakularnost. Hrabrost da se eksperimetiše i uvede nešto novo nepoznanica. Dakle VW nema ništa što je konkurencija uveliko imala čak i u modelima niže klase. Opet ima nešto što konkurencija nema u toj klasi(4x4) ali meni to nije presudno za uspjeh. Dakle toliki uspjeh meni baš nije jasan.
Sve ovo se odnosi na svijet. Uspjeh Golfa kod nas leži na par činjenica koje su potpuno suprotne od ovih svjetskih jer smo i mi potpuno suprotni od ostatka svijeta.
-Na prvom mjestu ima ovo što Goran reče, bio je nedostupan velikoj većini ljudi kod nas prije rata. Vozila se Zastava, a maštalo se o dašku zapadnih auta od kojih je najprisutniji bio Golf jer je tu i pravljen.
-Zatim, naš narod ima jednu veoma papansku naviku. Pokušava od putničkog auta predviđenog za 5 osoba i lični prtljag da napravi(auto+kombi+kamion) i tu se Golf sa svojim prastarim kočijaškim rješenjima pokazao kao najizdržljiviji. Jbg i mazga je izdržljiva dok je ne pretovarriš i ubiješ, ali auto nije zamišljeno da bude mazga.
-Imao je čestu dizel verziju koja je trošila dosta manje od benzinaca. Ali našem narodu nije bitno što će raditi 5x generalku, bitno je da u trenutku malo troši. Tako je dizel verzija postala prestiž.
I na kraju u našem narodu su zavladala 2 mita koja i danas traju:
-Prvi da Golf drži cijenu. Evo o tome se i danas priča, a čovjek reče da je kupio Golf 5 dizel star 3-4 godine sa 90000 na satu za 17500 KM. Pa i Citroen C4 sličnog opisa je danas skuplji od toga.
-Drugi da je povoljno održavanje. Jest, ali u limburgu.
VW je najpopularniji ovde pa je i narveća ponuda dijelova, većinom Ž klase koji su povoljni i isto toliko trajni. Naši ljudi samo to gledaju. A niko ne konta da dobar dio skuplji 3 puta od tog smeća traje 5 puta duže i još nemaš troškove odlaska 5 puta majstoru.
VW kao VW ne mrzim, glupo je mrziti stvar. Imaju rijetkih modela koji su mi dragi i poželjni, većinu i ne primjećujem. Recimo da bih volio imati G2 GTI ili Sinhro u dobrom fabričkom stanju, čak i neki super očuvan obični benzinac kao hobi auto. Ono što je meni ogadilo Golfa jesu baš naši papci koji ga dižu u nebo na sav glas zato što sa 5 litara nafte prevuče 10 kurbana, 3 plasta sijena itd. I onda mi tu njegovu štalu na 4 točka predstavlja kao nešto najbolje, a moje solidno očuvano auto druge marke tretira kao škart i još mi to onako bez ustručavanja nabija na nos. Ono: Eeee da si pametan ko ja... Čudno je koliko ogolina može zgaditi nešto, a da pri tom to nešto nije nimalo krivo za gađenje koje osjećaš.
Realno, Golf i danas živi na slavi MK1 i MK2 modela. Ne kod nas već bilo gdje u svijetu. Sve to što vi nabrajate od opreme, opcija, šarolikosti pogona.... stoji, ali takođe stoji da sve to nije doprinjelo da bilo koji model posle MK2 bude legenda. Trojka je čisti promašaj, kvalitet 0 bodova a sve posle nje je čista konfekcija kao i konkurencija. Kupiš, podereš i baciš a da se ne okreneš za njim.
E pošto imam ličnog iskustva sa (ipak legendarnim) G2 i njegovim derivatima poput Džete, mogu reći samo sledeće.
Imaju dobru GTI verziju, dobru 4x4 verziju i nešto ograničenih serija. Imaju par kvalitetnih benzinskih motora u smislu trajnosti i dobru antikorozivnu zaštitu. Sve ostalo je na nivou ili ispod nivoa konkurencije.
Udobnost nikakva počevši od sjedišta u svim varijatama preko pretvrde amortizacije. Vješanje debelo zastarilo. Ponuda opreme ispod nivoa konkurencije. Dizajn ništa spektakularnost. Hrabrost da se eksperimetiše i uvede nešto novo nepoznanica. Dakle VW nema ništa što je konkurencija uveliko imala čak i u modelima niže klase. Opet ima nešto što konkurencija nema u toj klasi(4x4) ali meni to nije presudno za uspjeh. Dakle toliki uspjeh meni baš nije jasan.
Sve ovo se odnosi na svijet. Uspjeh Golfa kod nas leži na par činjenica koje su potpuno suprotne od ovih svjetskih jer smo i mi potpuno suprotni od ostatka svijeta.
-Na prvom mjestu ima ovo što Goran reče, bio je nedostupan velikoj većini ljudi kod nas prije rata. Vozila se Zastava, a maštalo se o dašku zapadnih auta od kojih je najprisutniji bio Golf jer je tu i pravljen.
-Zatim, naš narod ima jednu veoma papansku naviku. Pokušava od putničkog auta predviđenog za 5 osoba i lični prtljag da napravi(auto+kombi+kamion) i tu se Golf sa svojim prastarim kočijaškim rješenjima pokazao kao najizdržljiviji. Jbg i mazga je izdržljiva dok je ne pretovarriš i ubiješ, ali auto nije zamišljeno da bude mazga.
-Imao je čestu dizel verziju koja je trošila dosta manje od benzinaca. Ali našem narodu nije bitno što će raditi 5x generalku, bitno je da u trenutku malo troši. Tako je dizel verzija postala prestiž.
I na kraju u našem narodu su zavladala 2 mita koja i danas traju:
-Prvi da Golf drži cijenu. Evo o tome se i danas priča, a čovjek reče da je kupio Golf 5 dizel star 3-4 godine sa 90000 na satu za 17500 KM. Pa i Citroen C4 sličnog opisa je danas skuplji od toga.
-Drugi da je povoljno održavanje. Jest, ali u limburgu.
VW kao VW ne mrzim, glupo je mrziti stvar. Imaju rijetkih modela koji su mi dragi i poželjni, većinu i ne primjećujem. Recimo da bih volio imati G2 GTI ili Sinhro u dobrom fabričkom stanju, čak i neki super očuvan obični benzinac kao hobi auto. Ono što je meni ogadilo Golfa jesu baš naši papci koji ga dižu u nebo na sav glas zato što sa 5 litara nafte prevuče 10 kurbana, 3 plasta sijena itd. I onda mi tu njegovu štalu na 4 točka predstavlja kao nešto najbolje, a moje solidno očuvano auto druge marke tretira kao škart i još mi to onako bez ustručavanja nabija na nos. Ono: Eeee da si pametan ko ja... Čudno je koliko ogolina može zgaditi nešto, a da pri tom to nešto nije nimalo krivo za gađenje koje osjećaš.
-
jefferson
#198 Re: Tajna Golfa
Prije nekih 7-8 godina sam u Atlanti na aerodromu pokupio jednog bosancerosa. Obrazovan tip, dobar jaran, elokventan. Nakon onoga sta ima, kako je itd. pitanje je: cuo sam da ovdje ima dobrih cevapa? Reko ja njemu: nemoj se uvrijediti, ali sad si dosao iz jebene Bosne, i prvo sto ti je palo na pamet je da jedes cevape kod nekog tipa koji ih mota od GMO teladi. Daj ba probaj japansku hranu, kinesku, korejsku, aergentinsku, indijsku, svega, ali ti hoces jebeni cevap.
Hocu reci, nasi ljudi ne vole da "talasaju" (na kraju, to se vidid u svakodnevnici) a kao sto neko rece, Golf je manje vise u svemu dobar. Mozda ni u cemu najbolji, ali u svemu dobar.
Ali ipak ima nesto u njemackom injzinjeringu. Eto sad sam vlasnik jednog japanskog i jednog njemackog auta (VW). Zena vozi VW, ja derem japanca svaki dan, i svaki put kad sjednem u njega prisjetims e svakog njemackog auta koje sam imao, i svi su od reda imali osjaecaj kvalitete koji se ne moze naci u drugim autima. Od toga kako se zatvaraju vrata, zvucne izolacije, kocnica, lezanja itd. Kad god vozim zenino auto, iako je u novo bilo za 1/3 jeftinije od japanca kojeg vozim, isto kao da sam sjeo u tenk.
Neko spomenu Hondu gore. Trenutno Honda gura naveliko svoje TGDI motore. Problemi s kojima se Honda suocava su problemi koje je VW imao na svojim prvim FSI i TFSI motorima. Znaci Honda nakon 12 godina pravi iste greske koje je VW pravio. Covjek bi se zapitao sto nisu malo pronjuskali okolo.
Hocu reci, nasi ljudi ne vole da "talasaju" (na kraju, to se vidid u svakodnevnici) a kao sto neko rece, Golf je manje vise u svemu dobar. Mozda ni u cemu najbolji, ali u svemu dobar.
Ali ipak ima nesto u njemackom injzinjeringu. Eto sad sam vlasnik jednog japanskog i jednog njemackog auta (VW). Zena vozi VW, ja derem japanca svaki dan, i svaki put kad sjednem u njega prisjetims e svakog njemackog auta koje sam imao, i svi su od reda imali osjaecaj kvalitete koji se ne moze naci u drugim autima. Od toga kako se zatvaraju vrata, zvucne izolacije, kocnica, lezanja itd. Kad god vozim zenino auto, iako je u novo bilo za 1/3 jeftinije od japanca kojeg vozim, isto kao da sam sjeo u tenk.
Neko spomenu Hondu gore. Trenutno Honda gura naveliko svoje TGDI motore. Problemi s kojima se Honda suocava su problemi koje je VW imao na svojim prvim FSI i TFSI motorima. Znaci Honda nakon 12 godina pravi iste greske koje je VW pravio. Covjek bi se zapitao sto nisu malo pronjuskali okolo.
- konektovan
#199 Re: Tajna Golfa
Tebi druze travnićki, k'o da je neko hakovao acount???
Nikad nisi pokazao toliku nervozu, k'o na ovoj temi.
Niko nije napisao da nije ni u cemu dobar, vec da ni u cemu nije loš, nemoj izmišljati bezveze..

- Travnički Noćni Šetač
#200 Re: Tajna Golfa
Sa 24 spalo na 5... još pola sata i ostaće jedan...ne hvatam se ja ništa ti si hvalio četvorku... A Octavia jeste i ostaće nedostižna golfu... jedino je ukinuti mogu...tempuser wrote:
NHF ali sad si se bas raspalio i pogubio s teme ko tinejdzer kojeg su bocnuli u tanku zicu!![]()
Ja cu ti iz prve ruke reci, Octavia jeste bestseller u smislu ulozeno dobiveno (mada i njoj cijena lagano raste) i velicini prtljaznika, ali tehnologijom koja je dostupna VW drzi pod kontrolom distancu izmedju Octavie i Golfa. Sta je dostuno u osnovnoj opremi je druga prica, ali ne mjenja smisao.
Od 24 vrste motora ti se hvatas jednog prakticno sa pocetka ponude, sta cemo sa ostalih 5 sa druge strane ponude?
...
Misliš da sam se raspalio ? nema razloga... mene više nikad niko neće nagovoriti na golfa.... a o citroenu i volvu razmisljam uveliko...