Tajna Golfa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kojot1
#1 Tajna Golfa
Posto u poslednje vreme trazim auto, kod vecine ljudi koje sam pitao za bilo koji auto rekli su mi “ok, ok, ali golf je golf,,
E sad mene kopka jel taj golf stvarno auto kome nijedan drugi ne moze da pridje i o cemu se tu radi?
E sad mene kopka jel taj golf stvarno auto kome nijedan drugi ne moze da pridje i o cemu se tu radi?
- mousstapha
#2 Re: Tajna Golfa
Pa golf je golf 
- nivla
#3 Re: Tajna Golfa
jeste, posebno dvica - TAS, kad stisnes gas, ne moze ti niko prici koliko zacadi, najbolje auto koje se proizvodilo u bih, ako ne i u cijeloj bivsoj nam drzavi,
cak je logo vw golfa sa tas znakom bio jedan od prijedloga za zastavu, nazalost ikar zvjezdice sa trokutom su prevagnule, zbog evropskog puta bih ka zemljama treceg svijeta
cak je logo vw golfa sa tas znakom bio jedan od prijedloga za zastavu, nazalost ikar zvjezdice sa trokutom su prevagnule, zbog evropskog puta bih ka zemljama treceg svijeta
-
kojot1
#4 Re: Tajna Golfa
Dobro dvojka, to je zavrsena prica. Ali i dan danas cim pomenem megana, astru, c4, svi kao bezi od toga uzmi golf 5. Vec mi to ide na zivce.
-
l33t
#5 Re: Tajna Golfa
ma samo fau ve, ako nemas za merca i be em vea parakojot1 wrote:Dobro dvojka, to je zavrsena prica. Ali i dan danas cim pomenem megana, astru, c4, svi kao bezi od toga uzmi golf 5. Vec mi to ide na zivce.
- drndalo
#6 Re: Tajna Golfa
To ti je posljedica visegeneracijskih kompleksa ljudi koji ga nisu mogli priustiti onda...
Pa mogu sada, iako su 18 godina stari, ali nemo bolje od toga...
Kad ih pitas a sta su probali osim Golfa, slabo sta...
- nivla
#7 Re: Tajna Golfa
to ti je uglavnom zbog price da ima dosta dijelova za njih,jer novi se ne kupuju, posto ne valjaju, bolji je lezaj sa otpada i engleskih autoputeva, nego nov fag, da ne govorimo o amortizerima, eh zbog takvih samo golf valja, jer jedino novo sto kupe kad ga odrzavaju je filter ulja, eventualno nafte svake prijestupne, samo golf moze izdrzati 60000 sa filterom zraka (originalom) propuhanim na kompresoru zrakakojot1 wrote:Dobro dvojka, to je zavrsena prica. Ali i dan danas cim pomenem megana, astru, c4, svi kao bezi od toga uzmi golf 5. Vec mi to ide na zivce.
- amar1994
#8 Re: Tajna Golfa
PS.pokazo se u ratu
- amar1994
#9 Re: Tajna Golfa
kojot1 wrote:Dobro dvojka, to je zavrsena prica. Ali i dan danas cim pomenem megana, astru, c4, svi kao bezi od toga uzmi golf 5. Vec mi to ide na zivce.
nisi jedini kojem ide na zivce..,seljacki mentalitet
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10 Re: Tajna Golfa
Izgleda da se kojot upecao, samo je sad golf odnio pobjedu.amar1994 wrote:![]()
![]()
![]()
za temu
PS.pokazo se u ratu,jer ih je najvise bilo zbog TASA,isto tako i dijelova,a dizel je mogao na trafo ulje i slicna goriva ic..iz tog svega je dobijen status bozanstva..
Ništa corsa,.....
- amar1994
#11 Re: Tajna Golfa
zajebali ga
rekli mu da od 1.9 tdi 105ks +Čip nema bolje
https://www.olx.ba/artikal/30967147/vol ... -pluschip/
https://www.olx.ba/artikal/30967147/vol ... -pluschip/
- nivla
#12 Re: Tajna Golfa
i fiksni zamajac, da i mjenjac moze na vrijeme zamijenitamar1994 wrote:zajebali ga![]()
- amar1994
#13 Re: Tajna Golfa
nivla wrote:i fiksni zamajac, da i mjenjac moze na vrijeme zamijenitamar1994 wrote:zajebali ga![]()
- Travnički Noćni Šetač
#14 Re: Tajna Golfa
Ja bi samo da se prijavim za zapisnika da ne bi trebao učestvovati u ovoj temi... 
-
UmaX
#15 Re: Tajna Golfa
Pa nije ovaj stavio fiksni, barem nigdje ne pise.amar1994 wrote:nivla wrote:i fiksni zamajac, da i mjenjac moze na vrijeme zamijenitamar1994 wrote:zajebali ga![]()
rekli mu da od 1.9 tdi 105ks +Čip nema bolje,pametniji od njemca koji je znao da PD motor puno lupa i vibrira pogtovo kad je haldan i kad se odvaja,pa stavio dvomaseni
- amar1994
#16 Re: Tajna Golfa
vecina tako radi kad ode,jeftinije im..UmaX wrote: Pa nije ovaj stavio fiksni, barem nigdje ne pise.
- beni-bu-man
#17 Re: Tajna Golfa
drndalo wrote:To ti je posljedica visegeneracijskih kompleksa ljudi koji ga nisu mogli priustiti onda...
Ograniceni kao balkon
- Dope_Man
#18 Re: Tajna Golfa
Jednostavno idiotizam naseg naroda (komplet Balkana ne samo bosancerosa). Mi smo navikli jos od kraja drugog svjetskog rata da je Njemacka neka obecana zemlja u kojoj pare rastu na drvecu cekajuci da ih oberemo kad odemo, a svaki svabo radi od jutra do mraka da napravi savrsen proizvod i od tih bogova ne moze nesta da ne valja.kojot1 wrote:Posto u poslednje vreme trazim auto, kod vecine ljudi koje sam pitao za bilo koji auto rekli su mi “ok, ok, ali golf je golf,,
Dodaj na to i cinjenicu da smo pred rat i sami proizvodili golfove, time im spustajuci cijenu za lokalno trziste, sireci prisustvo i eto i legende u nastanku. Kasnije nista ne valja, samo svabo, samo fauve, samo golf.. osim ako imas para za mercedes, jer ipak bog vozi mercedes jel.
Kad sam i ja trazio auto, a nisam imao pojma sta traziti, pa gledam neku skodu a komsija ''nije skoda losa, al hebe je znak'' i slicne izjave. Godinu kasnije vozam ja nesto drugo, a taj komsija uze skodu, kune se danas u nju. Sve u svemu, idiotske price idiotskog naroda koji je probao golfa dvicu, tricu i eventualno cetvorku i to je sve sto zna, to je sve sto valja, i nemoj slucajno izaci iz sigurne zone i probati sta drugo. Samo ignorisi sve to.
- xoklix
#19 Re: Tajna Golfa
Lahko za prodati i najbolje drži cijenu.
To nije samo kod nas već u skoro cijeloj EU.
E sad zašto najbolje drži cijenu objasniti će forumsko pučanstvo
- amar1994
#20 Re: Tajna Golfa
najbolje konjak drzi cijenu

- Travnički Noćni Šetač
#21 Re: Tajna Golfa
Najbolje drži cijenu pa je i najskuplje za kupiti pogotovo u odnosu šta nudi... al samo na Balkanu... u EU je ipak malo druga priča...xoklix wrote:Lahko za prodati i najbolje drži cijenu.
...
A još sam rekao da neću ovaj krug ništa...
-
kojot1
#22 Re: Tajna Golfa
Jel postoji neka objektivna statistika koja pokazuje da kod VW delovi redje otkazuju ili da se manje kvari i tako to?
- basicm
#23 Re: Tajna Golfa
Joj teme vam
Stvar je jednostavna, ili postanes kao “oni”, ili zivis svoj zivot.
Iako nedvojbeno taj golf pravac ima duboke korijene u ovoj nasoj “kulturi”.
Cak i od vremena dvojke, za mene isto kao da ga nikad nisu ni napravili.
Stvar je jednostavna, ili postanes kao “oni”, ili zivis svoj zivot.
Iako nedvojbeno taj golf pravac ima duboke korijene u ovoj nasoj “kulturi”.
Cak i od vremena dvojke, za mene isto kao da ga nikad nisu ni napravili.
-
tempuser
#24 Re: Tajna Golfa
Bolji utisak ostavljas kad ne preprodajes tudje folove!amar1994 wrote:
PS.pokazo se u ratu,jer ih je najvise bilo zbog TASA,isto tako i dijelova,a dizel je mogao na trafo ulje i slicna goriva ic..iz tog svega je dobijen status bozanstva..
Golf je u Sarajevu postao sinonim za uspjeh jos puno prije, min 10 god prije nego sto si se ti rodio. Jos januaru 1984. godine Elvis J. Kurtovich je opjevao "golfa u garazi" u pjesmi Supermen, a Pusenje u aprilu iste godine "metalik golfa" u Seki is on the road again...
Jedna od "tajni" golfa je sto je potraznja bila puno veca od broja proizvedenih i sto se na auto cekalo po 2 godine. Golfa nije mogao kupiti ni svako onaj ko ima pare, nego onaj ko ima funkciju, polozaj i stelu. Zato je godinu star golf bio skuplji nego nov. Otud prica da ga uvijek za iste pare mozes prodat.
Manija za golfom kod nas je bila 0 bodova kolika je pomama bila u Zg i LJ, pogotovo za Mk1 "S paket" pa su S. Druskic i drustvo ubili pare ugradjjujuci zadnje brisace i preprodajuci golfove iz Sa u LJ i ZG!
- beni-bu-man
#25 Re: Tajna Golfa
https://www.youtube.com/watch?v=1N3K944bWDA&t=62stempuser wrote:Bolji utisak ostavljas kad ne preprodajes tudje folove!amar1994 wrote:
![]()
Golf je u Sarajevu postao sinonim za uspjeh jos puno prije, min 10 god prije nego sto si se ti rodio. Jos januaru 1984. godine Elvis J. Kurtovich je opjevao "golfa u garazi" u pjesmi Supermen, a Pusenje u aprilu iste godine "metalik golfa" u Seki is on the road again...![]()
Jedna od "tajni" golfa je sto je potraznja bila puno veca od broja proizvedenih i sto se na auto cekalo po 2 godine. Golfa nije mogao kupiti ni svako onaj ko ima pare, nego onaj ko ima funkciju, polozaj i stelu. Zato je godinu star golf bio skuplji nego nov. Otud prica da ga uvijek za iste pare mozes prodat.
Manija za golfom kod nas je bila 0 bodova kolika je pomama bila u Zg i LJ, pogotovo za Mk1 "S paket" pa su S. Druskic i drustvo ubili pare ugradjjujuci zadnje brisace i preprodajuci golfove iz Sa u LJ i ZG!