Planiram tamo putovati, necu ubrzo, al da znam kako to ide. Nadam se na je neko isao i da se vratio
Hvala unaprijed
sto jeftinijehitman05 wrote:Kako iz Bih u Tajland i kako nazad, sto jeftinije
Planiram tamo putovati, necu ubrzo, al da znam kako to ide. Nadam se na je neko isao i da se vratiopa nek' napise kako je putovao.
Hvala unaprijed
Hvala puno, nije jeftino, al je ipak jeftinije nego sto sam ja nasao. Pozzalica.k wrote:
sto jeftinije
jeftinije avio karte iz evrope nemas, blu express iz rima 1200KM ili air asia london-kuala lumpur-bangkok (najjeftinija opcija) izadje oko 1000KM, plus do londona (ryanair moze se naci iz zadra ili pule za nekih 1-5 eura ako na vrijeme rezervises). uglavnom nije jeftino.
kartu rezervisi najmanje 6 mjeseci unaprijed, tad ce ti biti najjeftinija.
iz zagreba imas turkish 655 eura, za mart sljedece godine.
najjeftinija opcija za tajland ti je da ides preko jedne omladinske agencije iz srbije, osim karte uracunato je i spavanje i hrana, koja je inace tamo jeftina , bio bi skoro mjesec dana, a sve bi te izaslo 1200 eura. sretno.hitman05 wrote:Hvala Alice, ova druga opcija mi vise odgovara. Dogovaram sa prijateljima, pa se stvari mijenjaju. Najvaznije je da se nadjemo pa bilo gdje
cuj ako on hoce da ide 7 dana nek ide...nemas se ti tu sta s njim ubjedjivati. po meni za ji aziju se ne isplati bez barem 3-4 mjeseca slobodno (znam da je to po nasem malo moguce ali eto) i obici sto vise drzava ali kvalitetno.kriticarka_nikova wrote:dobro a kako ces izganjat vizu? malo ti je 7 dana za tako dalek put. samo 2 dana otpadaju u letovima i cekanjima na avion. i ta opcija ti je skupa, vjeruj mi, ali ti mozda nemas vise slobodnog vremena od 7 dana?
cuj a ko jos ide u aziju na 3-4 mjeseca? toliko vremena imaju samo stranci dangubari, a za bosance da i ne govorim. Bosanac nema vremena ni za Neum, a kamoli za Aziju. Ja se s njim uopste ne objedjujem samo ga savjetujem.alica.k wrote:cuj ako on hoce da ide 7 dana nek ide...nemas se ti tu sta s njim ubjedjivati. po meni za ji aziju se ne isplati bez barem 3-4 mjeseca slobodno (znam da je to po nasem malo moguce ali eto) i obici sto vise drzava ali kvalitetno.kriticarka_nikova wrote:dobro a kako ces izganjat vizu? malo ti je 7 dana za tako dalek put. samo 2 dana otpadaju u letovima i cekanjima na avion. i ta opcija ti je skupa, vjeruj mi, ali ti mozda nemas vise slobodnog vremena od 7 dana?
inace vizu za vecinu drzava je jednostavno dobiti, nema nekik zajebancija tipa izvodi sa racuna, potvrde sa posla/fakulteta - platis i dobijes vizu.
Ja sam dizajner (slikar, vajar). 92. u aprilu sam iz Zvornika pobjegao u Holandiju. Poslije godinu dana boravka sam dobio status izbjeglice i poceo raditi kao dizajner u jednoj fabrici za izradu ukrasne keramike. Tu sam , poslije nekoliko godina, upoznao jednog momka (covjeka) koji je imao (ima i sada, tu i radim) kompaniju za ukrasavanje keramickih predmeta u Vijetnamu. Njemu se svidjeo moj dizain i pozvao me da radim za njega. Ja prihvatim i evo me vec 5 godina u Vijetnamu. U medjuvremenu sam dobio holandsko drzavljanstvo tako da mi je malo lakse prelaziti granice. Medjutim, ovdje na Dalekom istoku moj holandski pasos se tretira isto kao i bosanski, hrvatski, srpski,... Inace ovdje jos nisam sreo covjeka iz bivse YU, a volio bih. Nije bas lijepo kad godinu dana ne progovoris maternjim jezikom, mada sam se vec malo navikao. Medjutim, kad malo popijem budem malo tuzan, nostalgican,... Pozelim, cesto, burek, cevape, rakiju, sarajevsku Drinu,...pjega wrote:Mene zanima otkud Mekong Bosanac u Vijetnamu?
Hvalaladyblue18 wrote:http://sarajevo-x.com/forum/memberlist. ... e&u=126509 vidjeh da ona zivi u Vijetnamu, znaci nisi sam
Slazem se. Daleko najljepsa, najinteresantnija, najatraktivnija,... zemlja na Dalekom istoku je Vijetnam. Tajland je prevazidjen vec odavno.lys wrote:Pa stvarno, sto ce vam Tajland, to je potpuno isfurana destnacija, nago put pod noge pa do Vijetnama!
Moj prijedlog za let: Sarajevo - Istanbul - Kuala Lumpur - Saigon, ili Sarajevo - Zagreb - Pariz - Sajgon (a u Sajgonu vas doceka kafa, ona prava)
Zanimljiva prica bas. Interesovalo me je jer postoji neka mogucnost da se i ja sa buducim muzem nadjem u Aziji u neko skorije vrijeme, pa se zapitah sta je tebe tamo odvelo. Pet godina nije kratak period, mora da ti se zivot tamo svidja, dok si odlucio tako dugo ostati. Ja to vidim kao nesto kracu opciju od 1-2 godine mozda. Sve najbolje, uglavnom!Mekong wrote:Ja sam dizajner (slikar, vajar). 92. u aprilu sam iz Zvornika pobjegao u Holandiju. Poslije godinu dana boravka sam dobio status izbjeglice i poceo raditi kao dizajner u jednoj fabrici za izradu ukrasne keramike. Tu sam , poslije nekoliko godina, upoznao jednog momka (covjeka) koji je imao (ima i sada, tu i radim) kompaniju za ukrasavanje keramickih predmeta u Vijetnamu. Njemu se svidjeo moj dizain i pozvao me da radim za njega. Ja prihvatim i evo me vec 5 godina u Vijetnamu. U medjuvremenu sam dobio holandsko drzavljanstvo tako da mi je malo lakse prelaziti granice. Medjutim, ovdje na Dalekom istoku moj holandski pasos se tretira isto kao i bosanski, hrvatski, srpski,... Inace ovdje jos nisam sreo covjeka iz bivse YU, a volio bih. Nije bas lijepo kad godinu dana ne progovoris maternjim jezikom, mada sam se vec malo navikao. Medjutim, kad malo popijem budem malo tuzan, nostalgican,... Pozelim, cesto, burek, cevape, rakiju, sarajevsku Drinu,...pjega wrote:Mene zanima otkud Mekong Bosanac u Vijetnamu?
Mozda jeste isfurana za one koji su vec bili po nekoliko puta, ali ukoliko momak ide po prvi put, ne vidim zasto bi mu bila isfurana. Ja npr nisam nikada bila i rado bih nekada otisla. To mi vise zvuci na nesto kao Tajland nije vise 'in' pa hajdemo sada negdje drugo. Sve sto nisam posjetila je meni 'in'.lys wrote:Pa stvarno, sto ce vam Tajland, to je potpuno isfurana destnacija, nago put pod noge pa do Vijetnama!
Moj prijedlog za let: Sarajevo - Istanbul - Kuala Lumpur - Saigon, ili Sarajevo - Zagreb - Pariz - Sajgon (a u Sajgonu vas doceka kafa, ona prava)